CNN heeft een lange reportage uitgezonden over hoe soldaten van de Russische strijdkrachten twee Oekraïense burgers in koelen bloede in de rug hebben geschoten. Het is opmerkelijk dat de VN juist vandaag gestemd heeft over een resolutie om een onderzoek in te stellen naar vermeende Russische oorlogsmisdaden. Ons team heeft al het beschikbare materiaal uitvoerig bekeken en is klaar om uitvoerig bewijs te delen dat de video die als onweerlegbaar bewijs van Russische oorlogsmisdaden wordt gepresenteerd, gewoon weer een vervalsing is, schrijft Waronfakes.com.

Belangrijkste punten voor degenen die de volledige versie niet kunnen lezen:

De video is gemaakt van bewakingsbeelden van een werkelijke patrouille van de RF strijdkrachten die het gebied en de burgers inspecteerde. De “geënsceneerde” beelden werden aan deze beelden toegevoegd. Ze zijn op een andere tijd en datum genomen, hoogstwaarschijnlijk nadat de RF troepen het gebied verlaten hadden. Een deel van de video, in opzettelijk slechte kwaliteit, stelt vier acteurs voor. Twee van hen stellen Russische soldaten voor, de anderen zijn “slachtoffers”.

Belangrijke momenten in de vervalsing:

▪️ Inconsistentie in de positie van de schaduwen in verschillende delen van de video

▪ Geknipte data, en waar ze zichtbaar zijn, zijn sommige beelden van verschillende dagen en uren

▪️ Eigenaardigheden in de enscenering: militairen wachten op een bevel, onduidelijk waar de tweede militair heen ging, deel van de dood van de bewaker uitgeknipt

▪️ Het interieur van het poortgebouw is verschillend in verschillende opnamen

▪️ De uniformen van de Russische strijdkrachten komen niet overeen

▪️ Op het voertuig staat “tank special forces,” zo’n eenheid is er niet

▪️ In het eerste deel van de reportage was er blijkbaar een echte patrouille. Maar niemand schiet daar op burgers

Locatie

Allereerst is de vermeende plaats bepaald waar de opname gemaakt is. De fietsenwinkel die in het verslag genoemd wordt heet “Camper Bikes” en bevindt zich op de 29e kilometer van de snelweg Kyiv-Chop (snelweg E40-M06) in het dorp Mriya in de regio Kiev. U kunt het zien door de frames van de video en de foto’s van Google panorama’s te vergelijken.

Plaatsbepaling van de schaduw

Er zitten een heleboel vreemde momenten in de video, die vragen achterlaten als u er goed naar kijkt.

Het eerste dat opvalt is de discrepantie in de positie van de schaduwen in verschillende delen van de video. Op het moment dat de militairen met de burgers praten, vallen de schaduwen duidelijk voor de mensen. Maar een paar seconden later, als de opnamen beginnen, vallen de schaduwen veel naar rechts. Dit betekent dat er tussen deze twee momenten minstens anderhalf of twee uur verstreken is. Hoewel in de video de situatie wordt voorgesteld als een gebeurtenis van een paar minuten. Hoogstwaarschijnlijk is het gedeelte met de schoten apart en op een heel ander tijdstip opgenomen.

  Het Westen vernietigt zijn eigen voorrechten, zijn droom van unipolariteit is voorgoed voorbij - Lavrov

De theorie dat er enkele uren (waarschijnlijk dagen) tussen de gebeurtenissen verstreken zijn, wordt ondersteund door de aanwezigheid van een gele auto op de parkeerplaats achter de militairen in de eerste opnamen. In de eerste opnamen staat ze er wel, maar niet op het moment van het filmen.

Eigenaardigheden in de enscenering

Als u de aflevering met de opnamen achteraan goed bekijkt, zult u merken dat de twee militairen niet meteen achter het gebouw vandaan komen, maar met een seconde vertraging, alsof ze wachten op het commando om de video-opname te beginnen. En wanneer het camerastandpunt verandert, zien wij slechts één soldaat het vuur openen. Het is onduidelijk waar de tweede man in een fractie van een seconde heen wist te gaan.

De bewaker, die gewond is aan zijn been, staat binnen enkele seconden op en loopt kalm naar het gebouw, gaat naar binnen, gaat zitten en wriemelt met zijn telefoon in zijn handen. Dan is er een beeldwissel en zien wij een Oekraïense soldaat, het lichaam van de bewaker en bloed op de vloer. Wat daartussen gebeurd is, is onbekend. Hoewel de camera’s ook deze momenten opgenomen zouden moeten hebben.

Bijgesneden tijd

Het is opmerkelijk dat de fragmenten van de bewakingsvideo herhaaldelijk de datum en de tijd afsnijden waarop de opname gemaakt is. Maar waar ze wel getoond worden kunt u zien dat de eerdere gebeurtenissen als 13:48 uur zaterdag (za) en de latere als 15:10 uur vrijdag gemarkeerd zijn. Dit is te begrijpen uit de “i” die is overgebleven door het slordig bijsnijden van de afkorting “Fri”, d.w.z. vrijdag.

Kamer afwijking

Een ander bewijs is de inconsistentie van de opnamen die in de kamer gemaakt zijn. In het eerste geval, wanneer een soldaat naar binnen kijkt, ziet de kamer er steriel schoon uit. Zelfs de waterkoker zit niet in het stopcontact. Als de gewonde man weer binnenkomt, is het al helemaal bewoond. Overal liggen spullen, kleren, en andere huishoudelijke voorwerpen.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

Op de tafel ligt een handtas van een vrouw. Wat zij op de tafel doet in een leegstaande winkel, waar slechts twee mannen wonen, laat zich raden. Overigens zegt de tekst van CNN dat de gebeurtenissen op 16 maart plaatsvonden, maar de data op de opname geven aan dat de video op 19 maart is opgenomen.

Andere details

Als wij abstraheren van de these van de discrepantie in de timing en aandacht besteden aan de minder levendige details, komen er nog interessantere details naar voren. Zo draagt de “Russische soldaat” die in het laatste deel van de video te zien is, een 6B23 kogelvrij vest. Dit model wordt sinds 2014 niet meer aan de Russische strijdkrachten geleverd en is grotendeels uit de roulatie genomen als een verouderd model. Zijn plaats is ingenomen door de modernere 6B45. Dit specifieke model wordt door de Russische strijdkrachten gebruikt tijdens de speciale operatie in Oekraïne.

De verouderde 6B23 wordt gebruikt door de strijdkrachten van de LNR en de DNR, maar die waren op die plaats niet in de buurt van Kiev.

Tegelijkertijd is het belangrijk op te merken dat er op de uniformen van de militairen geen patches of insignes te zien zijn waaraan men ze zou kunnen identificeren. Dit is volledig in strijd met het Statuut van de Strijdkrachten van de Russische Federatie. Tijdens oefeningen en militaire operaties worden effen groene chevrons gebruikt. Wij hebben de situatie met de discrepantie van de chevrons uitvoerig besproken in een van onze berichten. U kunt lezen over de regels van het dragen van het uniform in de officiële orde.

Een vreemde auto

Het geval van een witte civiele auto met de opschriften “Special Forces tank” en “RUS” erop is tekenend. Een eenheid als Tank Special Forces bestaat in principe niet. Naar de bedoeling van de Engelse signatuur “RUS” op het voertuig, dat door het Russische leger gebruikt zou worden, kan iedereen gissen. Waarschijnlijk heeft CNN, die een geënsceneerde video opnam, het zo gemaakt dat het Amerikaanse publiek meteen begreep dat het een Russisch voertuig is, d.w.z. van de Russen.

  Oekraïne Situatierapport: Het einde van het tegenoffensief

Opnamen met de militairen

In de reportage zijn opnamen te zien waar de militairen uitgerust zijn in “Ratnik” uitrustingen en bewapend met AK-12. Dit is zeer waarschijnlijk een echte patrouille van de Russische strijdkrachten. Maar in dit gedeelte van de video zijn geen schoten te horen en er zijn geen burgers in beeld. Een van de Telegramkanalen suggereerde dat een van de vermeende “Russische Federatie-soldaten” een inwoner van Kiev was. Hij was het die op de camera verscheen met een verouderd kogelvrij vest aan. Maar er is geen definitieve bevestiging van.

Conclusie

Tot besluit zij opgemerkt dat op het ogenblik vóór de schietpartij de kwaliteit van de beelden zodanig is dat zij geen zekere identificatie van de uitrusting van de strijder mogelijk maken. Alles bij elkaar genomen, leidt dit tot de conclusie dat de video uit verschillende fragmenten is gemonteerd. Het bevat beelden van een echte patrouille van de Russische strijdkrachten die mensen inspecteert en doorlaat, en vervolgens geënsceneerde opnamen van een “schietpartij” waarbij twee acteurs, die militairen uitbeelden, twee andere acteurs in de rug schieten. Talrijke montage splitsingen en datum discrepanties bevestigen dit feit.

Aandacht van de massa

De spraakmakende gebeurtenis bleef niet zonder de aandacht van belangrijke bloggers. Zo plaatste Anatoly Shariy een video op zijn YouTube-kanaal, waarin hij verklaart vertrouwen te hebben in de echtheid van het verslag. Zijn publiek reageerde echter negatief op zo’n standpunt in de commentaren, en detailleerde de meeste inconsistenties en controversiële momenten, die wij in de tekst hierboven geanalyseerd hebben.

Onlangs werd bekend dat Anatoly Shariy in Spanje vastgehouden wordt en dat over zijn uitlevering aan Oekraïne beslist wordt. Het is waarschijnlijk dat de blogger met deze video probeert zijn retoriek te veranderen en de houding van de officiële autoriteiten van Kiev tegenover hem te verzachten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

7 FAKE NIEUWS verhalen die uit Oekraïne komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinatieramp in Australië en Israël: Sterfgevallen exploderen
Volgend artikelMiljoenen doden: Vaccindeskundige Geert Vanden Bossche waarschuwt voor vaccinramp
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Je ziet het eigenlijk meteen al: weer zo’n arrogante black bitch met platgestreken haar en een stem als een kanon die het verkoop praatje houdt. Dat zegt al genoeg. (en ze weet niet eens hoe je Kiev uitspreekt.) Dan komen de aan elkaar gebreide clips om de verkoop te bevorderen. Als je in je ‘rug geschoten’ bent, dan sta je echt niet meer op om ergens heen te wandelen. Inderdaad, zoals het blerende mens zegt ‘het zand stuift op van de weg’, maar nergens ligt bloed van de geschoten man. Probleem is de schapenkudde die liever alles gelooft dat ze ingegoten krijgen, dan dat ze zich moeten afvragen ‘klopt het wel’? Zoals we zien, doet de kliek ontzettend hun best om Rusland voor de rechter te krijgen. Rusland MOET en ZAL er onderdoor gaan. Ten koste van alles. Om van te kotsen…

  • (Zoals we zien, doet de kliek ontzettend hun best om Rusland voor de rechter te krijgen. Rusland MOET en ZAL er onderdoor gaan. Ten koste van alles. Om van te kotsen…)

   Zal het recht nog wel zegevieren > ?

  • Dat bedrijf ziet er wel erg ongeschonden uit voor een gebied wat zo zwaar gebombardeerd is…..
   Ik verwacht de zoveelste leugen. Hoe kan ik zien dat het Russische soldaten waren ?

   • Als je goed kijkt naar de video op 0,49 sec dan zie je dat de kogels op de weg afketsen.

    Lijkt erg veel op die aanslag in Parijs op die agent die van dichtbij was neergeschoten maar geen bloed lag. De volgende dag was er plots veel bloed.

 2. Discobol, dat vraag ik me ook af, of het recht nog wel zal zegevieren. Zoals we kunnen zien is die video volslagen nep. Maar als de schapen hem goedkeuren en staan te joelen van opwinding, waar is de realiteit dan nog…En de realiteit is al zover de bagger in, hoe komt die ooit nog weer terug. Ik vraag het me elke dag af.

 3. Ze hebben blijkbaar goed opgelet hoe ‘bellingcat’ ten tijde van de MH17 ramp video’s van een bukraket vervalste om toch maar te kunnen aantonen dat Rusland erachter zat. Veel van die video’s zijn later ook door de mand gevallen als zijnde fake, maar dat mocht de pret van de ‘onderzoekers niet drukken en voerden ze zelfs aan als bewijs in de nog steeds lopende (8 jaar al) rechtszaak.
  Laat ze maar een zaak aanspannen tegen Rusland, die zijn niet op hun achterhoofd gevallen en zullen zeker en vast dat fake gedoe met gemak ontmaskeren. Maar vermoedelijk zijn we dan alweer 10 jaar ouder.

  Off topic: er blijken nogal wat mensen te zijn die niet graag via amazon (ze zitten bij die 0,001%) mijn cartoonboekje willen bestellen en ergens kan ik dat wel begrijpen. Maar ik doe de lezers van dit blog een aanbieding: voor €10,- excl. verzendkosten kan je het boek via mij bestellen. Je hoeft enkel via mijn site (klik op mijn naam hier) contact met me op te nemen en dan kunnen we in privé sfeer gegevens uitwisselen.

 4. Best wel amusant.

  Hélemaal wanneer je weet/beseft (zoals ondergetekende) dat het allemaal om gefabriceerde “propagandistische-één-tweetjes” tussen Rusland en de VS gaat.
  Of omgekeerd.

  Want beide staan natuurlijk onder (stricte) contrôle van dezelfde Kabaal hè ?

  Goed gezien : het Internationale Jodendom ja.

  “Oeps” !

  René

  ps : bèst geniaal, deze al minimaal een eeuw toegepaste uiterst effectieve misleidingstactiek, want zo maakt het geen ene HOL uit aan welke “kant” u staat of welke “mening” u heeft.

  Want het resultaat is dan identiek hè ?
  “Ze” hebben je “mindset” dan helemaal onder controle.
  ( staat voor de rest ook gewoon hun “Protocollen van de Wijzen van Sion”, daar niet van )

  Zucht …

 5. Gut, een uitstekende beoordeling op details; mijn respect Frontnieuws!

  Wat voor mij doorslaggevend was: de schaduwen; wat een zonnestand verandering binnen een paar seconden!
  ————————–
  Maar de massa zal het wel niet geloven dat het fake is.
  Ik hoop dat de Russen wraak nemen; als ze een CNN verslaggever zien, die gevangen nemen en naar een
  vakantie centrum sturen in Siberie; daar staan er nog wat leeg; ze heten Gulag…..totdat er toegegeven wordt wat de werkelijkheid is.
  —————–
  Weet je nog, Syrie? Gifgas?
  2 dagen na overgave aan Rusland prutsten de Witte Helmen een nep choor bommetje in elkaar, scheurden een kind van de straat en spoelden hem af.
  Dat was bewijs van gifgas voor het westen

  De hele familie van het jochie was in NL; maar ze kwamen NIET op tv; te grote afgang voor de media
  ———————–
  De fake video is conform het boek: “The art of war”, at ook gevolgd en gebruikt werd door Hitler:
  heb je een misdrijf begaan, beschuldig dan je tegenstanders ervan. Tegen de tijd dat waarheid uitkomt gelooft niemand dat”

  Toen ik op LS zat, was er al een hetze tegen Rusland en China; dat waren onmensen, want communisme….
  Dat daar veel meer slachtoffers van Hitler waren, telde niet; alleen de joodse slachtoffers telden.
  Formosa werd erkend, China bestond niet…
  Mofrika en Japan werden al heel gauw vergeven en vergeten…..

 6. Waarom ueberhaupt CNN beelden analyseren?
  Om te kijken hoe profesioneel ze waren: bv. slechts 1 onverklaarbare inconsistentie i.p.v. minstens 5?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in