Jim van de Burgt from Wijk bij Duurstede, Netherlands / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

De 110e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten beweerde in mei binnen drie weken zeven Russische Su-25 straaljagers te hebben neergeschoten. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes zijn deze beweringen echter sterk overdreven – en de brigade gebruikte zelfs een videogame als “bewijs” voor haar beweringen.

Oekraïne heeft waarschijnlijk het aantal Russische straaljagers dat het zegt te hebben neergeschoten overdreven. Dit meldde Forbes maandag, schrijft RT.

Het Amerikaanse zakenblad analyseerde verklaringen van de Oekraïense president Vladimir Zelensky en het ministerie van Defensie en kwam tot de conclusie dat ze niet allemaal onafhankelijk kunnen worden geverifieerd.

Kiev beweerde bijvoorbeeld dat zijn 110e Gemechaniseerde Brigade tussen 4 en 25 mei zeven Russische Su-25 grondaanvalsvliegtuigen had neergeschoten. Volgens Forbes is er echter slechts visueel bewijs voor twee vermeende neerschietingen. Eén daarvan was “een korrelige foto van iets brandends op de grond” die de brigade op Facebook had gepubliceerd.

En de tweede is een video die volgens Forbes “mogelijk een raket laat zien die een laagvliegend vliegtuig raakt.”

“Het enige andere visuele ‘bewijs’ dat door de 110e Gemechaniseerde Brigade is gepresenteerd, is afkomstig van een videospel,” aldus het tijdschrift. Het is daarom “waarschijnlijker dat de 110e Gemechaniseerde Brigade hooguit twee Russische straaljagers heeft neergeschoten in minder dan een maand tijd” – en zelfs daarvoor is het bewijs uiterst mager.

Forbes haalde gegevens aan van het analyseplatform Oryx, volgens welke Rusland minstens 29 Su-25’s heeft verloren sinds het begin van de militaire operatie in Oekraïne in februari 2022. Oryx is opgericht door medewerkers van het onderzoeksnetwerk Bellingcat, dat nauwe banden onderhoudt met Westerse en Oekraïense inlichtingendiensten en al naam heeft gemaakt door bewijsmateriaal te vervalsen. Critici beschuldigen Oryx ervan de informatie over de Russische verliezen te overdrijven en de Oekraïense verliezen te bagatelliseren. Zowel Moskou als Kiev geven zelden informatie over hun eigen verliezen.

  De uitbreiding van de NAVO naar het Oosten: Rusland werd op schandelijke wijze bedrogen, voorgelogen, beetgenomen. Nu vecht het terug uit militaire zelfverdediging

Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn haar Su-25 straaljagers deze maand betrokken geweest bij ongeveer een dozijn luchtaanvallen op Oekraïense posities. Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft Oekraïne sinds het begin van de militaire operatie 604 militaire vliegtuigen en 274 helikopters verloren.

Volgens Forbes leed de 110e Gemechaniseerde Brigade zware verliezen tijdens de strijd om de strategisch belangrijke Donbass stad Avdeyevka en werd uiteindelijk gedwongen zich terug te trekken in februari 2024, met achterlating van “mogelijk honderden slachtoffers”. Net als veel andere Oekraïense eenheden kampt de brigade met een tekort aan personeel en munitie.

Kiev heeft zijn westerse medestanders herhaaldelijk gevraagd om F-16 gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij, met het argument dat ze essentieel zijn om de overhand te krijgen op het slagveld. België beloofde dinsdag om Oekraïne tegen 2028 in totaal 30 F-16’s te leveren. Ondertussen heeft Rusland herhaaldelijk benadrukt dat geen enkele hoeveelheid buitenlandse hulp de uitkomst van het conflict zal veranderen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: Nu weten we het: De samenzweerders willen de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS Eindspel in Oekraïne – Oorlog zonder einde, Amen
Volgend artikelWEF gelast het slachten van honderdduizenden gezonde koeien voor ‘netto-nul’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. België heeft naar verhouding de grootste schuldenberg van Europa ,Van Europa moet het 27 miljard euro besparen, ;toch gaat het de grote jan uithangen in Oekraïne met miljoenen euros steun en nu nog met 30 F16 vliegtuigen alles op de kap van de belasting betaler die volgens een onderzoek daarmee niet akkoord is

  • Gisteravond debatteerde N-VA-kopstuk & burgemeester van Antwerpen Bart De Wever met PS-kopstuk Paul Magnette (Waalse socialisten), burgemeester van Charleroi & mede Deep State-agent Magnette maakte – niet geheel verrassend – het 666-teken (Openbaringen 13:18).

 2. Aan het eind van een dictatuur wordt altijd weer de bodem uit het vat geschraapt.
  Dat is ook logisch. Mensen worden de Imelda Marcos-types schijtzat. Keren hun rug naar het altijd weer middelmatige tuig, en willen met de onderknuppels niets meer te maken hebben.

  ‘T ziet er enkelt altijd maar zo lullig uit. De corrupte ambtenaartjes, de giftige bloedhonden aan het lijntje van de baas, de intimiderende slaaibekken die de bloedhonden aan het lijntje hebben, en vooral niet te vergeten dat soort wat in het donker iedereen bespioneert ( die gore gebochelde dwerg onder de noemer dokters van leeuwen (nee, dit soort onderkruipers krijgen géén hoofdletters)……..en nu die smeerlap die minister president van iedereen wil wezen.

  Gedver……..smerig bedreigend wel. Zwaar beledigend ook……….alsof ik een dergelijk stuk vuil voor mij zou willen laten denken.

  Hoed u voor hulpverleners…….en zéker van dat niveau.

  ” Hulp verlenen is mijn passie, hooj. Maaj dan moet je het wel op een manier vragen die past in mijn beperkte belevingswereldje , anders wordt ik héél ongelukkig…….en dan mag je ook niet boos wojden…….hooj……..puh “!

  Met dat niveau van ontwikkeling hebben we van doen. Al héél lang. Mentaal gedepriveerd, met enorme emotionele ontwikkelings-achterstand, dus alleen nog maar boven in hun hoofd, zijn ze de binding met de realiteit volkomen kwijt. Minder dan half mensen, wensen ze niet met de producten van hun on-affe bestaan geconfronteerd worden, en zullen ze iedere vorm van smerig geweld gebruiken naar iedereen die ze een spiegel voor houd.

  Een doodziek en misselijkmakend wereldje.

  Helpen kun je ze niet. Iedere inspanning om contact te leggen met dat soort is verspilde tijd. Ze kunnen niks. Hebben niks te bieden. Komen alleen maar halen.

  En daar mag je dan weer niks van zeggen…….want dat heet dan weer desinformatie.

  Miserabele misbaksels. Zielepoten. Meelopers. Gifmengers. Lafbekken. Valse bloedhonden. Meer is het niet.
  En als ze alles hebben uitgeroeid gaan ze zelf gillend ten onder……..daar zijn ze dan ook nog stom genoeg voor.

  Zucht. Wat mot je met dat soort!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in