Besluit: Twitter en Facebook leidinggevenden worden gedagvaard voor vragen over censuur

2

Gisteren stemde de Amerikaanse Senaatscommissie voor Justitie voor het dagvaarden van Twitter’s CEO Jack Dorsey en Facebook’s CEO Mark Zuckerberg om vragen te stellen over de behandeling van de nieuwsartikelen van de New York Post vorige week.

De commissie stemde 12 voor en 0 tegen het oproepen van Dorsey en Zuckerberg. De Democraten in de commissie hadden de vergadering echter geboycot uit protest dat de commissie eerder had voor gestemd om door te gaan met de benoeming van rechter Amy Coney Barrett in het Hooggerechtshof.

De twee leidinggevenden zullen worden ondervraagd over het verbod op en de censuur van de bedrijven op artikelen die beweren dat Hunter Biden, de zoon van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, corrupte overeenkomsten had met Oekraïne en China, zoals Frontnieuws al eerder heeft vermeld.

Afgesloten account

Dorsey en Zuckerberg kregen harde kritiek toen ze vorige week de verspreiding van Hunter Biden-artikelen stopten en beperkten. Het Twitteraccount van de New York Post werd afgesloten, en is nog steeds gesloten. Verschillende redacteuren van het tijdschrift hebben verklaard dat Twitter hen heeft verteld dat ze de artikelen over Hunter Biden moeten verwijderen voordat ze hun account weer kunnen gebruiken.

Dorsey kondigde onlangs aan dat Twitter zijn beleid van inhoudelijke beperking zal wijzigen als gevolg van de terugslag, en schreef op het platform:

“Het was verkeerd om URL’s direct te blokkeren en we hebben nu ons beleid en de manier waarop we actie ondernemen aangepast. Ons doel is om te proberen context toe te voegen, en nu hebben we de mogelijkheid om dat te doen.”

Facebook heeft verklaard dat het de reikwijdte van de artikelen zal blijven beperken totdat hun zogenaamde “factcheckers” van het platform kunnen bepalen of de beschuldigingen echt zijn.

  Gouverneur Abbot verklaart dat Texas "voorbereid is op een conflict" met het Biden-regime nu 10 staten de nationale garde sturen

Misbruik van bedrijfsmacht

De Republikeinse Senator Ted Cruz reageerde vorige week sterk op de censuur van Twitter op het artikel in het licht van de komende presidentsverkiezingen.

“Dit is een verstoring van de verkiezingen, en we zijn 19 dagen verwijderd van een verkiezing”, vertelde hij de media afgelopen woensdag.

Cruz is van mening dat Dorsey en Twitter hun bedrijfsmacht misbruiken om de verspreiding van de berichtgeving van de New York en de beruchte e-mail van Hunter Biden te beperken, die lucratieve overeenkomsten met onder meer het grootste particuliere energiebedrijf van China en verdere informatie over zijn betrokkenheid bij het Oekraïense gasbedrijf Birisma Holding beschrijft.

Zowel Cruz als Graham zeggen dat ze niet weten of de rapportage van de New York Post waar is of niet, maar benadrukken dat zich zorgen maken over onderdrukking en censuur.

De Bidencampagne heeft de beschuldigingen in de artikelen van de New York Post ontkend.

Trump: “Biden is een crimineel, en jullie journalisten zijn criminelen”

Vorig artikelGeheim Biden-Poroshenko-gesprek gelekt
Volgend artikelVluchtelingenleugen gebarsten: EU-Commissie dringt aan op massale hervestiging van migranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Transitie Integriteits Project (TIP)

  ‘In de Verenigde Staten is een uitzonderlijke politieke beweging op gang gekomen met als doelstelling een normale herkiezing van de zittende president te blokkeren. Deze beweging wordt aangevoerd door het zgn. Transitie Integriteits Project (TIP). Het vertegenwoordigt een poging om alle verzet tegen Donald Trump met elkaar te verbinden en tot een gecoördineerde aanpak te bewegen. Het doet nu al een openlijke oproep aan de militaire top en de politie om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat Trump zijn macht zal misbruiken en leger en politie zal manipuleren om ‘de orde te herstellen’ of het tellen van de stemmen voortijdig zal onderbreken om zijn aanblijven als president zeker te stellen. Dit zijn de woorden van medeoprichtster van het TIP Rosa Brooks, die de Washington Post van 3 september heeft mogen gebruiken om de achtergronden van het project toe te lichten.

  Deze campagne is in feite een onderdeel, mogelijk de piek, van een zeer brede campagne die al dateert van kort na de verkiezing van Trump om hem ondanks zijn legitimiteit als president van zijn functie te beroven. Vier jaar lang is tevergeefs geprobeerd de president met zijn onpresidentiële temperament voortijdig het Witte Huis uit te werken. Hiervoor zijn beschuldigingen van samenwerking met Rusland, machtsmisbruik en obstructie van het Congres, aangevoerd. Met een slagorde van tegenstanders in de Democratische partij, de inlichtingendiensten, het merendeel van de media, en zelfs onder naaste medewerkers in het Witte Huis, is het voor deze president niet mogelijk geweest om als een normale president het land te besturen en de routineonderdelen van het buitenlandse beleid te bepalen. Zelfs niet binnen de nauwere perken die na het presidentschap van Richard Nixon zijn ontstaan. Een jarenlang slepend onderzoek in verband met een gefabriceerd schandaal dat bekend werd onder het etiket ‘Russiagate’, waarbij Trump ervan werd verdacht geheime afspraken met president Poetin te hebben gemaakt, heeft niets opgeleverd, maar heeft Trump wel van veel armslag beroofd. De Democratische partij heeft met een poging tot impeachment hem ook niet weg weten te krijgen. Nu is dan het Transitie Integriteits project de volgende giftige pijl die democraten en Never Trumpers (binnen de republikeinse partij) afschieten op de zittende president, met het doel hem definitief uit te schakelen. Het project wordt gepresenteerd als een samenwerking tussen democraten en republikeinen met het ‘nobele’ doel de integriteit van de aankomende verkiezingen in de VS te bewaken en een ‘nachtmerrie na 3 november’ te voorkomen. … … …

  Uit het op 3 augustus gepubliceerde verslag ‘Preventing a Disrupted Presidential Election and Transition’ wordt duidelijk dat het volgens TIP hoe dan ook op chaos zal uitlopen na de verkiezingsdag tot aan de inauguratie op 20 januari.

  De drie scenario’s anders dan die van een duidelijke zege voor Joe Biden lopen volgens TIP uit op een politieke crisis, heftig straatgeweld, terreur, mogelijke (poging tot) inzet van het leger of een situatie waarin Californië, Oregon en Washington State zich afscheiden van de Verenigde Staten. … … …’

  Tot zover een deel uit een artikel geschreven door Ellen Kerkhoven in het onlangs gelanceerde blad:
  https://gezondverstand.eu/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in