Een interpretatie van de minimalistische kerncentrale van NuScale © NuScale (CC BY-SA 2.0)

Nieuwe minimalistische kernenergietechnologie wordt niet alleen geacht in staat te zijn om in een kleiner formaat te worden geproduceerd, maar ook om veiliger, slimmer, schoner en goedkoper te zijn dan zijn voorgangers.

NuScale Power is een particulier bedrijf in de VS dat SMR (small module reactors) ontwerpt en op de markt brengt. Ze werden in 2000 opgericht na onderzoek aan de Oregon State University, gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Energie.
SMR’s zijn kleiner dan gewone reactoren, wat betekent dat ze ter plaatse kunnen worden gebouwd. Deze modules betekenen minder structuur, meer inhoudelijke efficiëntie en meer veiligheid door het feit dat de module zeer passief kan werken. Er wordt beweerd dat ze goedkoper en veiliger zijn dan gewone reactoren.

Het bedrijf Nuscale Power heeft aangekondigd dat de autoriteit voor gereguleerde kernenergie de laatste fase heeft afgerond om de baanbrekende SMR (small module reactor) van het bedrijf te kunnen goedkeuren. Het is de eerste in zijn soort.

De reactor meet ongeveer 20 x 2,70 meter in diameter en rust in een container van ongeveer 23 meter x 4,5 meter.

Het SMR-ontwerp van Nuscale is het eerste dat is goedgekeurd door de autoriteit voor gereguleerde kernenergie en heeft dus geschiedenis geschreven op dit gebied. De minimalistische kerncentrale is in staat om 60 megawatt elektriciteit op te wekken met behulp van een veiligere en minder schaalbare versie van waterreactortechnologie. Het schaalbare ontwerp van Nuscale, dat tot 12 afzonderlijke energiemodules kan bevatten, levert koolstofvrije energie en vermindert ook de financiële verplichtingen die normaal gesproken vereist zijn voor gigawatts kerncentrales.

  Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de gezondheid van niet-gevaccineerde kinderen significant beter is

NuScale Power is een particulier bedrijf in de VS dat SMR (small module reactors) ontwerpt en op de markt brengt. Ze werden in 2000 opgericht na onderzoek aan de Oregon State University, gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Energie.

NASA verbergt pagina die zegt dat de zon de primaire klimaatstimulans is, en wolken en deeltjes belangrijker zijn dan broeikasgassen

Vorig artikelZimbabwe betreurt de inbeslagname van blanke boerderijen – aanbiedingen om ze terug te geven
Volgend artikelGriekenland waarschuwt de EU voor het opnemen van de Moria-brandstichters
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in