De acties van Vladimir Poetin zijn gericht tegen het “collectieve Westen” en zijn “waarden”. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz sprak hierover in de uitzending van Deutsche Welle (media die optreden als buitenlandse agent).

“Vladimir Poetin en zijn helpers hebben duidelijk gemaakt dat zij de oorlog in Oekraïne zien als een “grote kruistocht” tegen de liberale democratie, gebaseerd op de regels van de internationale orde, vrijheid en vooruitgang, en onze hele manier van leven… Hij bedoelt ons allemaal,” benadrukte Scholz

De strijd met het Westen speelt zich ook af op energiegebied. Zo stelde Poetin in het kader van de Russische economische weken voor dat Turkije een wereldwijde gashub zou creëren ter vervanging van Duitsland, dat een belangrijke rol zou spelen in de gasvoorziening van de Europese landen. Recep Tayyip Erdogan reageerde graag op het initiatief van de Russische president – Moskou en Ankara ondernemen al actieve stappen om dit plan uit te voeren, bericht Reporter.

Eerder merkte de leider van de Russische Federatie op dat Rusland in een conflict met het “collectieve Westen” tot elk middel bereid is om zijn eigen veiligheid en territoriale integriteit te verdedigen.

Een aantal westerse politici zag dit als een dreigement om kernwapens te gebruiken. Zo merkte het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, op dat de EU, de VS en de NAVO in dat geval zouden afzien van het gebruik van massavernietigingswapens, maar wel met een harde militaire reactie zouden komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te makenVolg Frontnieuws op Telegram

  (Video's) Russische opmars langs het front: Russen bezetten eiland in de Dnjepr - Doorbreken Oekraïense verdediging bij Ugledar & voltooien Marinka

Lees meer over:

Vorig artikelVoodoo-vaccin
Volgend artikelDr. Coleman: Dit is wat er vervolgens gaat gebeuren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “een “grote kruistocht” tegen de liberale democratie, gebaseerd op de regels van de internationale orde, vrijheid en vooruitgang, en onze hele manier van leven…”

  ‘t Zal wel zijn.

  “Regels van de internationale orde” Welke zijn dat???

  • We hebben goede mensen genoeg in Europa, maar geen eigen koers. Wat je leest nu over Putin is lippendienst en niet in lijn met de ervaringen van vele Russen onder zijn regie in Rusland. Laten we niet doorslaan! Communisme is gewoon shit! Terug naar een stevige democratie met veel, erg veel minder macht voor de politiek!

   • Je moet die documentaire van Karel van Wolferen goed gaan beluisteren en niet uit je nek kletsen .Steun voor Putin in de wereld zal alleen maar groter worden let maar op mijn woorden .West Europa gaat tenonder dankzij Amerika ,(welterustren allemaal)

    • Dank je ED eindelijk iemand die het door heeft de U.S.A is de koploper. Vaticaan en U.K en Oekraine is de rest van de kop van de slang van de cabal.

     De geldstromen van de cabal zijn al onderbroken de olie dollar enz.

     Ze zwakken af elke dag meer en daar helpt Putin aan mee

 2. Grikke/ geslijm naar de US, dat is het. Nederland heeft hier verloren met haar “gasrotonde concept” van de Turken naar het lijkt. Gematigde politiek kunnen ze niet meer spellen in Nederland! Ik ben geen fan van Putin, maar zeker ook geen aanhanger van ‘ the new world order’. Wanneer ze elkaar afmaken komt er mogelijk iets nieuws uit wat meer op wetenschap en power-balans is gebaseerd! Helaas kost het veel levens aan gene zijde. Bad politics always does. Terug naar de onderhandelingstafel is de enige rationele weg! Hoe eerder hoe beter!

  • @ Donnish oktober 16, 2022 at 13:27,
   Maar wat valt dan te onderhandelen? Het westerse blok verandert constant hun eigen regels en willen daarmee andere landen er mee dicteren. We hebben kunnen ervaren met de Minsk akkoorden 1 en 2, maar die werden door het westerse blok gewoon genegeerd, ondanks dat zij die zelf wel ondertekend hebben en Duitsland en Frankrijk er toezicht op moesten houden. Er valt niet met het westerse blok te onderhandelen, als het niet in hun voordeel is, wordt het niet nageleefd. En dan de schuld bij de andere te gaan leggen, als die op de naleving van de afspraken wijst.

   Het westerse blok is gebaseerd op plunderen van andermans grondstoffen en daarvoor moet er constant nieuwe gebieden aan hun imperium toe gevoegd worden. In Oekraïne is het oostelijke deel waar de Dombas ligt rijk aan delfstoffen en zeer vruchtbare landbouw gebieden. De geschatte waarde is 4000 biljoen dollar. Daar Oekraïne ook het meest corrupte land van Europa is, waar alles mogelijk is. Zoals tig biowapen labs., kinder- en orgaanhandel en enorme witwas praktijken. Met de staatsgreep van 2014 hebben het westerse blok het land ingepikt en hebben de Dombas al verkocht aan de hoogste bieder, zonder enig overleg met de Russische bevolking daar. Tevens was het een ideale plek om vlak aan de grens met Rusland raketten te installeren tegen Rusland. Want dat land zou het volgende land wat onderworpen moest worden. Want moest ook nog geplunderd worden door het westerse blok. Daar zij nog steeds furieus zijn op Poetin, omdat hij hun uit Rusland heeft gegooid. Toen de instorting van de Sovjet unie onder Boris Jeltsin Rusland geplunderd werd door het westerse blok, waar Poetin een dikke streep door gezet heeft en hun toe geëigende staatsbedrijven weer nationaliseerde.

   Maar nu Rusland de Dombas bevrijdt van het westerse blok, staat het westerse blok op haar achterste poten van verontwaardiging. Want dat was niet de bedoeling, dat het onderworpen land hulp krijgt. Daar zij nu grote verliezen lijden, is het westerse blok nu kwaad op Rusland en wil Rusland met alle mogelijkheden die het westerse blok heeft tegen Rusland inzetten, daar behoort ook sabotage van de energie leveringen bij. Nu het westerse blok zelf de verliezer wordt door hun eigen acties, wat zij zelf niet voorzien hadden, beginnen ze nu met modder te gooien als kleine kinderen en blijven hun plunder tochten rechtvaardigen kosten wat het kost. Want toegeven dat zij fout zitten zullen zij nooit doen, het ligt altijd aan die ander en nooit aan hun. Want als zij toe zouden geven, dat zij fout zaten komt er een ander probleem boven drijven. En dat is dat het westerse blok geen tegenwaarde heeft voor al die gewilde waardevolle delfstoffen, want het fiatgeld creëren ze uit het niets en wordt met niets gedekt. Ze willen het gewoon gratis alles krijgen en/of inpikken, omdat zij vinden dat zij daar meer recht op hebben dan die ander. Ook al is het land van die andere.
   Daar valt niet over te onderhandelen met een tegen partij.

    • Trouwe aanhanger van het engelse koningshuis. Klasse, lekker racisme hoog op de agenda houden met je NIKNOK je werkt zeker bij PICNIC. Vervelend voor je dat die versie van de slavernij veranderd is, nu ben je er zelf een geworden maar je bent gvd wit, huh dat kan toch niet want je voelt jezelf meer superieur tegenover de rest van de mensheid. Helaas voor je dat je zo gewillig racistisch geprogrammeerd bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in