Zijn er gesprekken gaande tussen het kamp van Biden en dat van Poetin? Ondanks een aantal artikelen in de Amerikaanse pers die hierop zinspelen, wijzen een aantal Russische experts die dit soort zaken op de voet volgen dit idee van de hand. In een notendop zijn hun argumenten dat Poetin zich op zoveel vlakken in zo’n sterke positie bevindt dat er geen mogelijkheid is dat hij een dergelijk idee zou overwegen en dat de berichten, zo ongrijpbaar en ondoorzichtig als ze zijn, niets anders zijn dan wensdenken van diegenen in het Westen die denken de puntjes te hebben samengevoegd en geen eindspel zien in Oekraïne, schrijft Martin Jay.

En toch zijn er sommigen, die misschien in de marge van de gebeurtenissen opereren, die volhouden dat dergelijke besprekingen aan de gang zijn of op het punt staan te beginnen. Edward Luttwak, een schrijver over wereldgebeurtenissen en adviseur van vele wereldleiders, wordt door Russische deskundigen vaak afgedaan als een excentriekeling. Maar in een recent interview dat hij gaf, vatte hij samen dat dergelijke gesprekken op handen zijn, als ze nog niet begonnen zijn. Bovendien beweert hij dat hij weet wie eraan deelneemt – de CIA-directeur zelf en zijn tegenhanger in Moskou.

De Russische hacks die hem niet serieus nemen, beweren dat Luttwak geobsedeerd is door het idee van een dreigende oorlog tussen China en het Westen en dat Biden zich zorgen maakt over een eventuele confrontatie met China en daarom zo snel mogelijk weg wil uit Oekraïne om de VS voor te bereiden. De geopolitieke expert, die in zijn carrière meer dan 20 boeken heeft geschreven, gelooft dat een oorlog met China onvermijdelijk is, maar, misschien nog vergezochter, dat het Westen niet zijn eigen troepen zou sturen, maar zou kiezen voor een partner voor het kanonnenvoer: Rusland.

  Poetin doet de oorlogsmist optrekken in Oekraïne

Ja, het is behoorlijk krankzinnig en sommigen zullen misschien even moeten bijkomen van het lachen. Maar Luttwak, die door de Japanners als China-expert wordt beschouwd, zou wel eens gelijk kunnen hebben op het eerste punt, want bovendien twijfelt hij er niet aan dat de regering Biden de meer dreigende en oorlogszuchtige toon in de toespraken van Xi de laatste tijd heeft opgemerkt.

Als Biden de dreiging van China echt serieus neemt, dan zou dit zeker het idee verklaren dat hij weg wil uit Oekraïne.

We moeten zeer sceptisch zijn over het belachelijke verhaal dat wordt aangeboden door Biden en zijn circus van halve garen zoals Kirby of Sullivan, die de “Putin is er geweest” lijn in Oekraïne napraten. In werkelijkheid weten ze dat dit een farce is, ontworpen om niet alleen het Amerikaanse publiek, maar ook Poetin zelf in de maling te nemen. De boodschap aan Poetin is “ook al doen we het niet goed in Oekraïne, we winnen nog steeds de mediaoorlog, maatje”.

Maar is dit wel waar?

Journalisten zijn in de afgelopen twee weken een paar realiteiten gaan accepteren over het feit dat de oorlog in Oekraïne helemaal niet goed uitpakt voor het Westen. Recente stukken in de Wall Street Journal en de New York Times hebben dat allebei toegegeven, wat een mijlpaal is. Maar, erger nog, ze stellen ook voor om de reservesoldaten van Oekraïne als laatste strategie in te zetten.

Te midden van dit alles zou het heel zinvol zijn als Biden gesprekken zou beginnen. Er zijn twee sterke punten die benadrukt moeten worden, voordat we het idee verwerpen dat hij dat doet en dat hij inderdaad een exit-strategie voor de oorlog wil. Ten eerste is het denkbaar dat de Oekraïners gewoon zonder munitie komen te zitten, zonder dat het Pentagon en de NAVO-bazen weten dat dit gaat gebeuren en wanneer. Biden weet precies in welke maand dit zal gebeuren, maar neemt geen maatregelen om wereldwijd 2e generatie materieel te verzamelen om het gat te dichten, maar geeft er de voorkeur aan om de oorlog gewoon tot een abrupt einde te laten komen. Waarom?

  De terugtrekking van Izium - een katalysator voor "serieus beginnen" (+ video SITRAP Engelstalig ondertiteld)

Er is ook veel te zeggen over zijn weigering om Oekraïne lid te laten worden van de NAVO, wat werd toegeschreven aan een aantal redenen, die geen van alle bijzonder overtuigend waren. Zou het echte antwoord kunnen zijn dat hij het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne als onderhandelingstroef wil houden? En dat hij toestaat dat het Oekraïense leger zonder munitie komt te zitten, omdat dit beide partijen de perfecte adempauze zou geven om onderhandelingen te beginnen? Als de China-theorie van Luttwak klopt, dan valt er veel voor te zeggen. Maar in feite presenteert de China-crisis zoals wij die kennen – het conflict – zich in een andere vorm nu we getuige zijn van de normalisering van de berichtgeving over de laptop van Hunter Biden. Is Biden bang dat naarmate het onderzoek vordert, er nog meer vuiligheid over hem wordt opgegraven over zijn vuile deals in Oekraïne? Zijn de 5 miljoen USD steekpenningen, die in een FBI-rapport nu op zijn minst gedetailleerd worden beschreven en onderschreven, die op zijn minst onderwerp van gesprek waren tussen een Oekraïense oligarch en de Bidens zelf, slechts het topje van de ijsberg en is er een nieuwe massale afleiding voor de media nodig, wat meestal ergens een oorlog betekent? Waarom niet China?


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:</h4

Vorig artikelWaarom zwijgt Westers ‘woke links’ over de kaskrakerfilm over kindersekshandel?
Volgend artikelRusland is de grootste economie van Europa en de 5e economie ter wereld, ondanks sancties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

    • Correct. And we should look at the situation through the eyes of the WEF globalist elites, the “deep state.” Then, things look different…

  1. Ik behoor dus tot de groep van “sommigen die misschien even moeten bijkomen van het lachen”. Heel typisch voor het zelfbeeld van de Amerikanen: alsof zij alles in de wereld nog steeds kunnen aansturen.

  2. Waar haalt die man de idee dat Rusland blij zou zijn met een adempauze? Die oorlog heeft trouwens het zelfvertrouwen van Rusland enorm versterkt. Stel dat het tot een conflict komt met bijvb Litouwen. Wat gaat de Navo nog méér doen dan nu? Nog harder schreeuwen? België heeft ook een bataljon operettesoldaten “klaar” – om u rot te lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in