België benoemt Europa’s eerste ’trans-vicepremier’

6
1343
Petra De Sutter © Julian Herzog / Wikimedia (foto uitsnede) (CC BY 4.0)

De liberale media over de hele wereld prijzen het feit dat er onder de Belgische vice-premiers nu een genderverwarde mannelijke gynaecoloog is die zich gaat bezighouden met de “transkwestie”.

Na bijna twee jaar zonder echte regering is er nu een regeringscoalitie gevormd in België – en een van de nieuwe ministers en vicepremier wordt voorgesteld als “Europa’s meest uitgesproken transpoliticus”.

Petra De Sutter, lid van de Vlaamse Groen partij, werd donderdag benoemd tot vicepremier.

De Sutter, die sinds juli 2019 lid is van het Europees Parlement, werd samen met zes andere politici verkozen, meldt Reuters.

Sinds december 2018, toen een coalitie van vier partijen ineenstortte, ontbrak het België aan een echte regering.

Tussen de federale verkiezingen van 2019 en maart van dit jaar werd het land geregeerd door een regering in lopende zaken onder leiding van Sophi Wilmes, die in de mainstream media werd geprezen als “de eerste vrouwelijke premier van het land”, maar die nu in plaats daarvan wordt geprezen als “de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van het land”.

De nieuw benoemde vicepremier De Sutter is hoogleraar gynaecologie met als specialiteit fertiliteit (vruchtbaarheid). Hij werkt aan de Universiteit Gent en heeft naam gemaakt als pleitbezorger van het “transrecht”.

De liberale media over de hele wereld zijn lyrisch over deze verkiezing van de vicepremier van België.

De Sutter stelt in zijn politieke werk vaak dat hij zich baseert op zijn eigen ervaringen als “transpersoon”.

“Toch is de trieste realiteit dat ik me zelfs als volwassene gediscrimineerd voelde. Ik was veertig toen ik besloot om volledig de vrouw te worden die ik altijd al was en door deze beslissing verloor ik collega’s, mensen die ik kende en zelfs vrienden. Gelukkig verdedigde mijn universiteit (Gent) me en stond ik aan mijn zijde toen ik door mijn beslissing met tegenspoed werd geconfronteerd; ik was echt bang. Ik ken zoveel mensen die alles verloren hebben – hun baan en hun familie daardoor. Door een individuele beslissing. Daarom zijn de zelfmoordcijfers onder transgenders zo hoog”, verzucht hij in een interview dat op zijn website wordt gepubliceerd.

Deugmensen in Syrisch vluchtelingenkamp bekogeld met stenen en uitgescholden

“Niet iedereen heeft het geluk gehad in het leven dat ik had, door geaccepteerd te worden in mijn werkomgeving, geaccepteerd te worden door mijn partner en liefde. In feite hebben maar weinig mensen in mijn situatie dit geluk gehad”, gaat het verder.

De minister is van mening dat zijn gelukkige lot tot verplichtingen stelt:

“Daarom moet ik iets doen, voor degenen die dit geluk niet hadden. Ik heb een zeer sterk gevoel van rechtvaardigheid en vind het zo onrechtvaardig dat mensen in de wereld alleen maar lijden om wie ze willen zijn. Ah, ik heb het rechtvaardigheidsgevoel van mijn vader waarschijnlijk toch geïnternaliseerd!”

De genderverwarde gynaecoloog verwelkomt zijn benoeming op Twitter:

“Ongelooflijk dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van mijn partij! Gisteravond gaf ik met 1000 andere leden groen licht voor de nieuwe regering, nu mag ik samen met die regering doen wat nodig is om ons land te herlanceren en werken aan een nieuwe toekomst voor alle Belgen!”

Feiten die de homolobby in de doofpot wil stoppen

Vorig artikelNieuwe migrantenkaravanen op weg naar de VS
Volgend artikelArmenië: Turkije wil het Ottomaanse Rijk heropbouwen, Europa overnemen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Is dit niet weer gewoon een nieuwe verkleedpartij of rol van dominee Grendaat / Margreet Dolman. Ik weet niet hoe die precies heet.

 2. Toch liever een transgender dan een Marokkaan voor asiel en migratie, al zijn deze mensen bijna altijd super links denkend, en eigenlijk hetzelfde, Waar gaat het naartoe.
  Don tegemoetkomend, hij heeft gelijk.

 3. Toen de homofiele Di Rupo Belgisch premier was, hebben ze ook met steun van de ‘Christelijke’ CD&V geprobeerd om de leeftijd van 16 naar 14 jaar te verlagen waarop minderjarigen wettelijk toestemming konden geven voor sexuele betrekkingen, wellicht om de Brusselse uitgangsleven afschuimende premier Di Rupo wettelijk de mogelijkheid te geven zijn partnerkeuzes en veroveringen uit te breiden.
  Als gevolg van de tegenstand van de andere politieke partijen is die wettelijke leeftijdsverlaging er toen uiteindelijk niet gekomen.
  Maar omdat moslims en andere ‘derdewerelders’ ook op jonge leeftijd mogen huwen gaat die wettelijke leeftijdsverlaging er vroeg of laat toch komen.
  Progressief links, katholieken en moslims hebben mekaar in deze materie duidelijk gevonden.

 4. Het maakt me niks uit of iemand nu transgender is , of homo of hetro, het gaat de politieke activiteit! Is hij/zij links of rechts! Sommigen zijn links, omdat links zich zo sociaal opsteld en rechts soms enige critiek heeft, msar mijn ervarind is onder dehenen die ik ken, juist rechts waren! De critiek die men heeft , moet gaan over het buitensporige gedrag, zoals bv “dragquins” en homo die in hun blootje langs kinderen lopen! Die moet je gewoon waarschuwen en bij herhaling flink bestraffen! Doe normaal, dan doe je gek zat! En onderdaad liever een homo of trans van eigen cultuur, dan een Marokkaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in