Nieuwe migrantenkaravanen op weg naar de VS

0
Screenshot YT

In de afgelopen jaren hebben zich grote groepen migranten uit Midden-Amerika naar het noorden bewogen, in de hoop de Verenigde Staten binnen te komen. De stroom migranten is vertraagd doordat landen in de regio hun grenzen hebben gesloten als gevolg van de Coronapandemie. Nu hebben verschillende landen de reisbeperkingen weer versoepeld, wat heeft geresulteerd in nieuwe migrantenkaravanen.

Eerder deze week meldde AP News dat honderden migranten zich hadden verzameld in San Pedro Sula, Honduras, een grensplaats in de buurt van Guatemala. Sinds enkele weken wordt op social media 1 oktober aangekondigd als startdatum voor een nieuwe
migrantenkaravaan die zou vertrekken vanaf een lokaal busstation. De mobilisatie vond plaats slechts twee weken na de heropening van de grenzen van Guatemala.

De migranten verzamelden zich de dagen ervoor in de stad en de meerderheid van hen besloot niet te wachten tot de aangekondigde dag, maar begon de wandeling de avond ervoor. De groepen verspreidden zich snel langs de snelweg. Sommigen begonnen te liften terwijl de rest naar de grens van Guatemala liep.

Duizenden zijn de grens overgestoken

Laat op woensdag meldde het migratiebureau van Guatemala dat bijna 1.000 mensen de grens overstaken. De Wall Street Journal schrijft dat ongeveer 3.000 mensen de volgende dag de grens overstaken. Volgens de Zweedse staatszender SVT zijn dit vooral jonge mannen.

Ten noorden van Guatemala ligt Mexico, waarvan de migratie-autoriteiten in een verklaring hebben gezegd dat zij een “veilige, ordelijke en legale” migratie zullen nastreven en de vorming van een migratiekaravaan niet zullen toestaan. De Amerikaanse ambassade in Honduras schreef op Twitter dat migratie naar de VS nu moeilijker is dan ooit en ook gevaarlijker is vanwege Covid-19, in een poging om migranten de lange tocht naar de gesloten zuidelijke grens van de VS te besparen.

  Sluipende normalisering van pedofielen in social media

Zaterdag kondigde de Mexicaanse regering aan dat 26.000 troepen waren ingezet aan de grens met Guatemala om de karavaan tegen te houden het land binnen te komen. De autoriteiten zeggen dat ze iedereen zullen arresteren die de grens illegaal overschrijdt. Sinds de verwoestingen van de pandemie hebben zowel Mexico als de Verenigde Staten grote aantallen migranten teruggestuurd naar hun thuislanden om te proberen hun migratiecentra, die grote hotspots zijn geweest, leeg te maken.

Kan Trump ten goede komen

Verschillende nieuwsbronnen zijn van mening dat de nieuwe karavaan in het voordeel kan zijn van de Amerikaanse president Donald Trump in zijn herverkiezingscampagne, aangezien hij actie heeft ondernomen tegen illegale immigratie. Bij de laatste verkiezingen was de illegale immigratie naar de Verenigde Staten iets waar Trump op wees als een groot probleem dat hij wilde aanpakken. Eind september vertelde een woordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid aan CBS News dat een beleid dat bekend staat als “Stay in Mexico” effectief was uitgevoerd langs de gehele grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Tegelijkertijd is gemeld dat de grensoverschrijdingen naar de Verenigde Staten tijdens de pandemie zijn toegenomen. Maar liefst 50.000 migranten zijn gearresteerd omdat ze de afgelopen vier maanden hebben geprobeerd het land binnen te komen. Dankzij het nieuwe beleid konden 43.000 van hen onmiddellijk worden uitgezet. In augustus zijn er meer uitzettingen geweest dan in enige andere maand, schrijft CBS News.

Mexico probeert al maanden lang om migranten per bus van de Amerikaanse grens naar het zuiden te sturen. Ze hebben ook de mogelijkheid gekregen om asiel aan te vragen in Mexico, maar de meesten willen nog steeds naar de Verenigde Staten.

Massale linkse verkiezingsfraude in de Verenigde Staten

Vorig artikelKamikaze-drones uit Israël vallen christelijke Armeniërs aan
Volgend artikelBelgië benoemt Europa’s eerste ’trans-vicepremier’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in