Autoriteiten in Duitsland proberen vast te stellen wat de oorzaak is van een plotselinge drukdaling in de weggevallen Nord Stream 2 gasleiding, waarbij een woordvoerder van de exploitant zegt dat het een lek kan zijn geweest, bericht Sott.net.

Eigenlijk zijn beide pijpleidingen getroffen. En nee, het is geen ‘lek’. Iemand  VS heeft beide leidingen gesaboteerd, waardoor er gas in de Oostzee is gespoten.

De pijpleiding is een van de brandhaarden in een escalerende energieoorlog tussen Europa en Moskou sinds de Russische inval in Oekraïne in februari, die de westerse economieën heeft getroffen en de gasprijzen de hoogte in heeft gejaagd.

Volgens de exploitant van Nord Stream 2 is de druk in de onderzeese pijpleiding vannacht gedaald van 105 naar 7 bar.

De pijpleiding in Russische handen, die bedoeld was om het gasvolume dat van Vyborg, Rusland, onder de Oostzee naar Duitsland stroomt te verdubbelen, was net voltooid en gevuld met 300 miljoen kubieke meter gas toen de Duitse kanselier, Olaf Scholz, de pijpleiding annuleerde kort voordat Rusland Oekraïne binnenviel.

Meer bepaald stelden zij dat de operatie niet in orde was. Het is duidelijk dat de Amerikanen hen onder druk zetten om de operatie te vertragen.

Europese landen hebben zich verzet tegen Russische oproepen om Nord Stream 2 te laten werken en beschuldigden Moskou ervan energie als wapen te gebruiken. Rusland ontkent dit en geeft het westen de schuld van de gastekorten.

“We staan momenteel in contact met de betrokken autoriteiten om de situatie op te helderen. We hebben nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaken en de exacte feiten”, aldus een verklaring van het Duitse ministerie van Economische Zaken.

  Zijn Rusland en China op weg naar een wederzijds defensiepact?

Die verklaring van het Duitse ministerie van Economische Zaken wordt tegengesproken door deze verklaring aan de Duitse krant Tagesspiegel, die Duitse overheidsbronnen aanhaalt die “sabotage” vermoeden achter deze “gerichte aanval” die een “gewelddadige verstoring” veroorzaakte. Zij meldden verder dat de sabotage waarschijnlijk werd “uitgevoerd met speciale eenheden, bijvoorbeeld duikers van de marine of een onderzeeër”. Hun verdachten zijn “Oekraïners, of krachten die banden hebben met Oekraïne”.

Wat een beleefde manier is om te zeggen dat ze vermoeden dat de Amerikanen erachter zitten.

Oekraïne is niet in staat om ongemerkt met een duikboot de Deense wateren binnen te gaan om grote pijpleidingen op de zeebodem op te blazen. Invloedrijke “met Oekraïne verbonden krachten” hebben wel middelen en motieven. En de Duitse regering weet dat. Nu zal Europa echt bevriezen deze winter.

Deze sabotage veroorzaakt milieuschade en bedreigt mogelijk de veiligheid van schepen in de Oostzee. Als zij geen probleem zien in het saboteren van een gasleiding om “te winnen van Rusland”, welke andere schade zijn de Amerikanen dan bereid aan te richten in Europa?

Deze huiveringwekkende verklaring van de Amerikaanse “president” in februari van dit jaar – 3 weken VOORDAT de Russische troepen Oekraïne binnenvielen – is nu logischer:

Nog maar vier dagen geleden zei de Russische FSB dat het “een poging van de Oekraïense speciale diensten om een sabotage- en terroristische daad te plegen op de faciliteit van het olie- en gascomplex dat energie levert aan Turkije en Europa, heeft voorkomen.”

De Oekraïense speciale diensten – zoals al het andere Oekraïense tegenwoordig – zijn niets zonder de Amerikaanse (en Britse) speciale diensten. We kunnen dus redelijkerwijs concluderen dat de Anglo-Amerikanen de resterende energieverbindingen tussen Rusland en Europa actief vernietigen met het oog op de winter.

  Satanische pedofiel Marina Abramovic wordt hoofd van Oekraïense adrenochroomfabrieken

Proberen ze tientallen miljoenen mensen te vermoorden?

Update 15:00 CET

Het lijkt er steeds meer op dat de daders inderdaad de pijpleidingen hebben opgeblazen, en wel op meerdere plaatsen.

“Dit is geen klein scheurtje. Het is een heel groot gat”, aldus het Deense Energieagentschap.

Beelden van een van de lekken:

Het is enorm:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Z: Wat begon als een speciale militaire operatie is nu veranderd in wat men WOIII of zelfs WOIV zou kunnen noemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS pers: Amerikaanse MLRS HIMARS voldeed niet aan de verwachtingen van het Oekraïense leger
Volgend artikelWie heeft de Nord Stream-buizen gesaboteerd? De lijst van verdachten is relatief kort
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Leuk volk die Ukrainers! Als dank voor het vele wapentuig wat ze hebben gekregen uit Europa saboteren ze het nog kleine beetje gas wat naar Europa komt met sabotage LEUK VOLK DIE UKRAINERS😡

 2. Die verloekte Deep State is waarachting tot alles in staat. De Russen zullen woedend zijn en het is nu wachten op een verdere escalatie.

  • Waarom? die hebben geen haast, ze hebben Europa laten vallen, en zin nu bezig om het hel zooitje arm te maken. Ze hebben tijd zat. Hun economie loopt als een speer, en ze kunne zichzelf in leven houden, geld zat voor de oorlog, zat zware industrie die oorlogsmateriaal maakt… Zelfs de Amerikanen moeten raket motoren kopen in Rusland hahahaha, Gaat niet meer gebeuren. Kwestie van tijd dat de VS failliet is en geen materiaal meer heeft en uiteenvalt, en heel misschien mogen ze later weer meedoen. Inflatie hebben ze nu ook last van omdat die verotte oliedollar eindelijk stuk is, Je hebt geen dollars meer nodig om olie te kopen 🙂 Zelfs het Engelse pond staat al onder de dollar, wat de andere vijand is, niet vergeten!

   • Nou nog even de datakabels op de zeebodem doorsnijden… Doeg Europa en USA.
    Ben benieuwd of de Afrikaanse landen bereid zullen zijn Europese vluchtelingen op te nemen.

 3. Nordstream 1& 2 sabotage is de opmaat van de Verenigde Staten voor het referendum van de 4 Oost-Oekraïne oblasten, die straks onder de nucleaire paraplu van Rusland vallen.

  Ook kan het zijn dat Oekraïne deze proxy-sabotage voor de USA heeft uitgevoerd, ik heb zo’n idee dat vergelding naar meer zal smaken.

 4. Het Russisch aardgas is ineens totaal uitgefaseerd. Het weinige aardgas wat nog in de opslag tanks zit, zal exploderen in prijs. De industrie zal tot stil stand komen, de groene partijen zullen weer de triomf blazen. Totdat ze er zelf achter komen, dat zij aan alles te kort komen en hun kaartenhuis in elkaar dondert. Want met die belabberde windmolentjes en zonnepanelen doen toch al weinig in de wintermaanden. Maar als het begint te vriezen en gaat sneeuwen leveren ze beide nul opbrengsten op. Wat zijn die groenen toch goed bezig om zich zelf de nek om te draaien en zo samen de gehele economie tot stilstand te brengen.

  • Beste Van Damme M.,

   Don’t worry. Dat is precies wat ze willen. Laat ze lekker de tering krijgen.

   Onze goeie oude Johan zei altijd: “elk nadeel heb zn voordeel”. Wat was Johan toch scherp he, en een balletje kon ie ook nog trappen.

   Niet je avond later verstieren. Morgen zijn er weer nieuwe kansen. Uiteindelijk komt er een moment dat deze poppenkast voorstelling afgelopen is. En ergens heb ik het gevoel dat wij er daarna allemaal dik op vooruitgaan.
   Hartelijke groet,
   Ralph

 5. De russen hebben vast wel een onderzee bootje die even gaat kijken wat e aan de hand is.

  Zou het zo zijn dat USA erachter zit–wat ik denk– dan is het toch wel duidelijk dat zij zichzelf hebben opgeworpen als doel voor RU wraak; vergeet ook niet het zinken van een RU boot….

  Maar het kan ook zijn, dat het een EU actie was…..

 6. Wat ik me afvraag is waarom we dan in de kou komen? Misschien een beetje een domme vraag. Maar de 2 pijpleidingen worden allebei al niet gebruikt..

  Ook verwacht ik zeker geen aandeel van Rusland. Waarom zou je je eigen spullen slopen?

  De VS klinkt beter hoewel ik bang ben dat het nooit of heel lang kan duren voor het duidelijk wordt.

 7. Een dikke streep door de auto industrie, chemische bedrijven, de farmaceutische bedrijven, de metaal smelterijen, de machinebouw en de huizenbouw, geen bakstenen, geen cement meer. De wegenbouw weg, geen bakkers meer, geen groente en fruit glasbouw meer, geen veeteelt meer. Kortom het grote instorten van de gehele economie gaat beginnen. De supermarkten zullen de restanten van de voorraden nog verkopen en kunnen daarna hun deuren sluiten, zoals vele andere winkels. Met die zogenaamde groene energie gaan we het niet redden. Zodra het begint te vriezen en sneeuwen zullen die ook niets meer leveren. Dan zal grote chaos niet uitblijven, als de mensen honger krijgen en er niets meer iets te halen is of onbetaalbaar wordt.

  • Daar sturen ze zo wel op aan en gevolg op gevolg op gevolg.

   Maar nee niks aan de hand, kijkt u vooral naar Rechts, dan ziet u niet wat ze bij Links uitvreten.

   helaas zitten al die wat de macht hebben om dingen recht te zetten als partner geregistreerd bij het WEF, dus allen zitten erin… van die kant mag je dus weinig tot niks verwachten.

   Partners van het WEF, de criminelen, ook onze banken, maar ook bv Heiniken en of Unilever and so on.
   De lijst blijft groeien, opname datum 15-02-2022

   WEF Partners in Crime from A to Z, the list is growing.
   Almost all banks and Vaxs companies and way more, many you will know.

   Look under the from A to Z list and be amazed…
   this is why its so Big and why there lies can be so Big, and get away with it, they are all around us and infiltrated in governments, big tech, financial systems and WW Organizations that were mostly there (so they sold it) to ‘protect us’, it was all a trap, played out long time ago.

   https://www.weforum.org/partners/#Z

   • Precies dat, vervolg op vervolg op vervolg van en ze zitten er allemaal in, alle die het recht zouden kunnen zetten en de waanzin stoppen, alle als partner geregistreerd bij het WEF verbonden aan, betaald om in die club te zitten die ales op alles zal zetten met hun partners en krijgen bij de wederopbouw hun beloning…

    Partners van het WEF, de criminelen, ook onze banken, maar ook bv Heineken en of Unilever and so on.
    De lijst blijft groeien, opname datum 15-02-2022

    WEF Partners in Crime from A to Z, the list is growing.
    Almost all banks and Vaxs companies and way more, many you will know.

    Look under the from A to Z list and be amazed…
    this is why its so Big and why there lies can be so Big, and get away with it, they are all around us and infiltrated in governments, big tech, financial systems and WW Organizations that were mostly there (so they sold it) to ‘protect us’, it was all a trap, played out long time ago.

    https://www.weforum.org/partners/#Z

 8. Ik dacht dat nordstream2 nooit in werking was gesteld?

  Het gevaar met de onderzeese pipe is dat als er onderdruk ontstaat in de leiding, de druk van het water de hele leiding doet collapsen.

 9. De NS 2 is nooit in gebruik geweest en was wel klaar eind vorig jaar.Dat deze wel al gevuld was is vreemd.

  Van onderdruk is nu al helemaal geen gevaar meer en zelfs was deze niet beschadigd is de leiding natuurlijk bestand tegen een de druk,4cm staal met 10cm gewapend beton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in