Een blik in de toekomst van Amerika’s sociale kredietscore? Russen die Apple Pay en Google Pay wilden gebruiken, ontdekten dat hun toegang geblokkeerd was, wat tot chaos in de Moskouse metro leidde, schrijft Summit.news.

De Ierse journalist Jason Corcoran tweette de volgende afbeelding waarop lange rijen in het metrostation van Moskou te zien zijn, nadat beide betaalsystemen niet meer werkten voor de Russen.

“Apple Pay en Google Pay werken niet meer in de Moskouse metro, wat leidt tot lange rijen terwijl mensen op zoek gaan naar contant geld,” twitterde Corcoran.

Na de zware economische sancties die aan Moskou zijn opgelegd, kunnen mensen met Russische bankkaarten geen gebruik meer maken van betaaldiensten, waaronder Samsung Pay.

“Klanten van een aantal banken in Rusland kunnen hun bankkaarten niet meer gebruiken met Google Pay en Apple Pay, omdat het land getroffen is door financiële sancties,” meldt The Verge, waarbij opgemerkt wordt dat deze betaalmethoden in Rusland minder populair zijn dan in het Westen.

“Hoewel klanten bankkaarten van deze instellingen nog wel binnen Rusland kunnen gebruiken, werken ze niet meer in het buitenland of voor online-betalingen bij winkels en diensten die behoren tot landen die sancties tegen Rusland hebben ingesteld,” aldus het rapport.

De vrees voor de gevolgen van de sancties voor de Russische economie leidde tot een stormloop op de geldautomaten in het land, waarbij mensen grote hoeveelheden contant geld opnamen.

Overgave van Azov-neonazi's gaat door. De leugens van Zelensky ontmaskerd

“Het is de grootste fout van de mensheid om bedrijven als Apple, Google, Facebook, Twitter en Amazon de sleutels van ons leven te laten bezitten,” merkte een medewerker aan het rapport op.

In dit verband heeft ook de aanbieder van domeindiensten Namecheap de Russen verboden zijn dienst te gebruiken.https://reclaimthenet.org/domain-and-hosting-provider-namecheap-bans-russian-citizens/

Vermoedelijk zal het bedrijf, in het licht van de bombardementen van Saoedi-Arabië op Jemen, ook alle banden met Saoedische klanten verbreken.

Of misschien ook niet.

Afgezien van alle discussies over de rechten en plichten van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, onderstreept dit verhaal hoe gevaarlijk het is om grote technologiebedrijven de macht te geven om betalingssystemen te controleren op grond van morele oordelen.

Als deze bedrijven blijven proberen monopolies te creëren over sectoren van de economie, wat gebeurt er dan wanneer dergelijke systemen de enige beschikbare betalingsmogelijkheid worden?

Uber blokkeert nu al in sommige gevallen mensen om een taxi te bestellen als zij eerder geweigerd hebben een mondkapje te dragen.

Wat zal Apple en Google er in onze dystopische toekomst met sociale kredietpunten van weerhouden de betaling van goederen te blokkeren als u op de “verkeerde” politieke partij hebt gestemd of van de sociale media bent verbannen wegens een “aanstootgevende” post?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here