Afbeelding uit: Reza R, Parajuli A, Padullaparthi T, et al. (10 augustus 2023) Takotsubo Cardiomyopathy Following COVID-19 Vaccine Booster Dose: A Case Report. Cureus 15(8): e43295. doi:10.7759/cureus.43295

De hartproblemen die veroorzaakt kunnen worden door de experimentele geneesmiddelen voor gentherapie Covid beperken zich niet alleen tot ontstekingen van de hartspier. Een recent onderzoek beschrijft het geval van een 59-jarige patiënte die leed aan een zogenaamde takotsubo cardiomyopathie met ernstige vergroting van het hart na haar boostervaccinatie. Ze had geen risicofactoren voor hartaandoeningen, bericht Report24.

De casestudie van Reza et al. die op 10 augustus in Cureus werd gepubliceerd, begint met de bekende verzekering dat de Covid-vaccins eigenlijk sowieso heel veilig en effectief zijn, maar stelt vervolgens dat er al een hele reeks cardiovasculaire bijwerkingen – namelijk myocarditis, pericarditis, myopericarditis, myocardinfarct, longembolie, trombotische trombocytopenie en longbloeding – bekend zijn en dat er steeds nieuwe bekend zullen worden. Eén daarvan: Takotsubo cardiomyopathie (TCM). De casus wordt beschreven van een 59-jarige vrouwelijke patiënt die zes uur lang met kortademigheid op de spoedeisende hulp kwam en ook klaagde over terugkerende pijn op de borst gedurende de afgelopen twee dagen. Ze had drie dagen eerder haar booster van het Moderna Covid-vaccin gekregen. Ze had een voorgeschiedenis van hypothyreoïdie, verhoogde bloedlipiden en coeliakie, maar geen hartproblemen vóór de vaccinatie.

Tests op covid-19 bleven negatief. Een ECG en transthoracale echocardiografie toonden duidelijke afwijkingen in de hartfunctie, en de artsen vonden ook longoedeem op de röntgenfoto. De patiënte leed aan aanhoudende tachycardie en bloeddrukschommelingen. In de loop van de ziekte raakte ze in shock. Een longembolie en trombotische of obstructieve laesies in de kransslagaders konden worden uitgesloten, maar een MRI liet een duidelijke ballonvorming van het hart zien, maar geen myocarditis. Op basis hiervan en van de eerdere coronavaccinatie stelden de artsen de diagnose TCM – er kon geen andere oorzaak voor de ernstige hartklachten gevonden worden.

3.964 DODEN 162.610 Letsels: Europese database van bijwerkingen van COVID-19 "vaccins"
De afbeeldingen tonen de zogenaamde apicale ballonvorming van het hart – Bron: Reza et al. 2023

De patiënte werd behandeld met systemische hydrocortison, systemische furosemide, heparine en noradrenaline; haar toestand verbeterde in de dagen daarna gelukkig.

TCM is eigenlijk heel zeldzaam en komt slechts bij ongeveer één procent van alle patiënten met een verdenking op acute coronaire hartziekte voor. De precieze oorzaken zijn onbekend; deze vorm van cardiomyopathie wordt vaak geassocieerd met emotionele stress en trauma, vandaar dat de aandoening ook bekend staat als stresscardiomyopathie of “gebroken hartsyndroom”. Fysieke stress, hormonale onevenwichtigheden en bepaalde medicijnen worden ook in verband gebracht met de ziekte. De 59-jarige had geen aanwijsbare triggers voor TCM – behalve de onmiddellijk voorafgaande vaccinatie. De auteurs wijzen erop dat er eerder een onderzoek was gepubliceerd waarin verschillende gevallen van TCM als gevolg van de Covid-vaccinatie waren onderzocht. Dit fenomeen is zeldzaam, maar staat dus duidelijk niet op zichzelf.

Verschillende theorieën over de pathofysiologie

Hoe de vaccinatie precies leidt tot Takotsubo cardiomyopathie is onduidelijk. De auteurs beschrijven in dit verband verschillende theorieën:

De pathofysiologie van COVID-19 vaccin-geïnduceerde TCM is onbekend; er zijn echter verschillende theorieën voorgesteld. COVID-19 vaccins wekken een immuunrespons op die gericht is op het produceren van beschermende antilichamen tegen het SARS-CoV-2 virus. Bij bepaalde personen kan deze immuunrespons echter leiden tot een overdreven ontstekingscascade die resulteert in endotheeldisfunctie, microvasculaire disfunctie en myocardiale schade. Het vrijkomen van ontstekingsbevorderende cytokinen zoals interleukine-6 (IL-6) kan bijdragen aan de pathofysiologie van TCM [13]. Het autonome zenuwstelsel speelt een cruciale rol bij het reguleren van de hartfunctie. Overmatige activering van het sympathische zenuwstelsel en verminderde parasympathische tonus zijn in verband gebracht met de pathogenese van TCM door de overmatige afgifte van catecholaminen. De stress die gepaard gaat met COVID-19 vaccinatie kan mogelijk leiden tot ontregeling van het autonome zenuwstelsel en bijdragen aan de ontwikkeling van hartdisfunctie [14]. Endotheeldisfunctie en verminderde coronaire microvasculaire functie zijn waargenomen in TCM. COVID-19 vaccins kunnen voorbijgaande endotheeldisfunctie en microvasculaire afwijkingen veroorzaken die de coronaire bloedstroom kunnen aantasten en vervolgens tot myocardiale disfunctie kunnen leiden [15]. – Bron: Reza et al. 2023

Wetenschappelijke bewijzen duiden erop dat de Covid-vaccins het aangeboren immuunsysteem herprogrammeren en lymfocyten ertoe aanzetten de organen van het lichaam aan te vallen

Kortom, het onderzoek toont aan dat hartproblemen na Covid-vaccinatie niet beperkt blijven tot myocarditis en pericarditis, en dat artsen daarom des te waakzamer moeten zijn om hun patiënten de juiste behandeling te geven (en dus hun leven te redden).

De bewering dat “de voordelen groter zijn dan de risico’s”, die de auteurs van de studie ook concluderen, is inmiddels verworden tot een zin die duidelijk bedoeld is om de studie gepubliceerd te krijgen – zelfs als deze in tegenspraak is met de feiten. Want een overtuigend voordeel van gentherapieën kon tot op de dag van vandaag niet worden aangetoond in kwalitatief hoogstaande en zinvolle studies. Tegen deze achtergrond is elke bijwerking er gewoon één te veel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

We hebben 4 miljard mensen gevaccineerd… en je gelooft nooit wat er daarna gebeurdeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrontnieuws filmpscoop – Russische strijdkrachten bezetten AFU loopgraven vol met degenen die zich niet overgaven (18+)
Volgend artikelDe verschrikkingen van Oekraïne en Maui mogelijk gemaakt door incompetentie van de Amerikaanse regering
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Die laatste alinea in het artikel doet het hem: liegen om iets gepubliceerd te krijgen.
    Nu hoop ik dat de MSM ook in de gaten krijgt dat ze voorgelogen zijn en beginnen met eerlijk te berichten zodat op een gegeven moment het geen zin meer heeft om over de echte feiten te liegen.
    De “vaccins” zijn hoe dan ook een verloren zaak want ieder ietwat nadenkend mens trap er nog in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in