Via Twitter

De komende twee weken worden volgens de weersvoorspellingen in Europa zeer koud. Dit wordt een eerste stresstest voor het door de energiecrisis geplaagde continent. Dreigen de eerste stroomonderbrekingen? De Arctische koudegolf zal de gasreserves zeker onder druk zetten, bericht Report24.news.

De weersvooruitzichten voorspellen voor de komende twee weken extreem strenge temperaturen. Vooral Noordwest-Europa – van het Verenigd Koninkrijk tot Duitsland en Scandinavië – zal te maken krijgen met een Arctische koudegolf. De temperaturen zullen duidelijk onder het gemiddelde liggen voor deze periode. Als gevolg daarvan zal ook de vraag naar energie – vooral voor verwarming – sterk toenemen.

Het grote probleem hier: de windturbines produceren niet genoeg elektriciteit. Hoewel er inmiddels iets meer wind is geweest na de luwte van vorige week toen de koudegolf begon, blijft het onzeker of dit zal aanhouden. Zonder voldoende elektriciteit uit windkracht zal het echter moeilijk worden, aangezien de zonnecentrales slechts beperkt bruikbaar zijn in de winter en het opstoken van aardgas niet alleen te duur is, maar ook de reserves onder druk zet.

De vraag is nu hoe het Europese energienet zal reageren op deze stresssituatie en of de eerste blackouts niet al lokaal of regionaal zullen optreden. De aflossingsvrije periode na de relatief warme herfst is nu voorbij. En dat niet alleen: als de gasreservoirs sneller dan verwacht leeglopen, zal dit de druk op de politici verhogen. Want als de stroom in januari of februari op grote schaal uitvalt, zullen de mensen de straat op gaan en mogelijk ook enkele regeringen ten val komen.

  Militair overzicht: Wagner-strijders naderen stadsbestuursgebouw in het centrum van Bakhmut (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMensen moeten donorbloed kunnen kiezen – Zwitser richt eerste COVID-19 mRNA-vrije bloedbank op
Volgend artikel“Eruit met dat criminele tuig” – Geert Wilders dringt aan op deportaties na Marokkanen rellen in Nederlandse steden na WK-winst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Wat een toeval nou weer, er is een zogenaamde “energiecrisis”, de energieprijzen gaan door het dak, we hebben al vele jaren zachte winters zogenaamd door de “klimaatverandering” en nu wordt het opeens heel koud in december??? Pfffff……

 2. “Arctische kou: Eerste stresstest voor Europeanen”

  HAARP

  Chemtrails en HAARP, eerst ‘conspiracy’, nu officieel ‘beleid’..!!
  https://www.wanttoknow.nl/wetenschap/klimaat/chemtrails-en-haarp-eerst-conspiracy-nu-officieel-beleid/

  HAARP-weersbeïnvloeding = tornado’s..!
  https://www.wanttoknow.nl/nieuws/haarp-weersbeinvloeding-tornados/

  Vragen over HAARP in de Europese Commissie!
  https://www.wanttoknow.nl/overige/vragen-over-haarp-in-de-europese-commissie/

  • @ Adriaan W. december 8, 2022 at 12:03,
   Dit is bekend bij mij. Zo was die overstroming van 2020 in België en Limburg ook zo gemanipuleerd. Daar deden ook de overheden aan mee, door bewust de sluizen open te gooien toen het water al op zijn hoogste stand waren. En dan de schuld bij de klimaatverandering neer te leggen. Wat de meeste van de volken nog accepteerde als de enige waarheid. Het gros van de bevolking zit zo diep in hun indoctrinatie, daar krijg je ze niet uit. Wat je ook onderneemt. Alles wat jij hen vertelt wordt afgedaan als onzin fake. Dat hebben we alle van dichtbij mogen mee maken met het covid verhaal.

   • Qvic december 8, 2022 at 16:17

    Juist Qvic ik verkondigde dit gelijk na de overstroming in Duitsland, België en Nederlands Limburg gelijk op Twitter, vreemd ik vond dat veel mensen die het zelfde vermoeden hadden als ik.

   • Op 14 juli 2021 zijn tijdens de hevige regenval de sluizen van het stuwmeer bij Eupen in opdracht van hogerhand opengedraaid. Binnen no time kwam in het dal van de Vesder een watermuur naar beneden van zo’n 1,5 meter. Vandaar het relatief aantal hoge slachtoffers in Wallonië.
    De Belgische federale regering en de gewestregering van Wallonië in Namen (ze zetelen in het Élysette) zijn allesbehalve daadkrachtig om de wederopbouw ter hand te nemen.

 3. We hebben een aantal zachte winters gehad en nu, nu het op het gebied vd energie een ware puinhoop is, krijgen we arctische weerscondities. Ik vind het typisch. Dat het nu nèt deze winter bar koud gaat worden komt de globalistische adepten vd afbraakideologie wel heel toevallig erg goed uit, niet waar?
  En nu even een Open Deur : Omdat we in een mondiale Informatie-oorlog zitten moet natuurlijk ook alle door de meteorologische diensten verstrekte info volledig in lijn liggen met de angst- en afbraakprotocollen vd NWO architecten. “Ze” hebben in het recente verleden niet voor niks een aantal ‘Pandemic Preparedness” exercities gehouden om de boel met elkaar gelijk te schakelen.

 4. Hein heeft eergister een flanel dekbedovertrek gekocht. Echt een aanrader. Je kan de hele winter depressief in een warm bed liggen terwijl buiten de slechte wereld verder gaat. Uiteraard met tablet erbij zodat je niks op frontnieuws hoeft te missen.

  • Ik heb een groot warm dik donsdekbed en nog een paar kleine op reserv. En mijn dkis 90 cm dik geisoleerd de kelder 50 cm opgevuld met artic rotzooi 😂 de muren opgevuld met -40 spul. Zelfs nu staat mn verwarming niet aan. En heb nig een bast contract gas 0,70 cent de kuub🤣🤣🤣.
   Een jaar eten in mijn kast. Voor huisdieren nog veel meer. Heb zaden om weer een groententuin aan te leggen, heb bocashi om te dienen als voedingsstoffen voor de groententuin. Ben voorbereid mheb houtkachel buiten en zaagsel opgespaard om brikketten te maken, heb droge houtbriketten liggen. Dus kan buiten koken. Kan water koken buiten in kruiken doen en in mn bedje leggen dat zowieso al warm is en swissflexx, laat maar komen . En ik heb uggs om mijn voetjes warm te houden en een dikke donsjas ……..en ook voor mijn hondjes een dikke jas……..h

 5. Inderdaad, en als er helemaal niks meer te vreten is kunnen we aan types als de aangeklede etalagepop beginnen, dat tuig is niet geprikt en heeft al jaren kwaliteit gegeten.

 6. Werkelijk -6 is een arctische kou?? Wat een zachte eieren zijn dat….daar.
  16 jaar geleden was het weer een ouderwets -15/20 hier in NL(limburg) 25cm-30cm sneeuw, -/+ 30-35 jaar geleden had je winters die tot -25C gingen, stelletje aanstellers….
  Nu lul me niet dat dat ijstijden waren want dan verlies ik het…..
  Stelletje Sissies…..

  • Je hebt helemaal gelijk. Ook “Het wordt ijskoud deze winter” is gestoeld op het uitgemolken angst narratief vd NWO acolieten en hun handlangers. Mensen met aangeleerde chronische angst hebben immers geen mentale ruimte voor de boeiende en leerzame geschiedenis. Daarnaast hebben we immers ook een zgn. overheid die slachtofferschap vd burger op haar geheel eigen verknipte wijze beloont en dan kan -6 inderdaad al gauw als árctisch’ geïnterpreteerde worden. En daar bovenop nog wat Zwijggeld vd Staat [ energiekostencompensatie ] zodat al die steenkoude stakkers iig niet de straat op gaan om gekke dingen te gaan uitspoken, zoals bv demonstreren !
   Het is jammer dat mensen zoals Voltaire of Christopher Hitchens nu niet meer in leven zijn . . .

 7. Oplossing simpel.
  Als de donder die opgeblazen pijplijn repareren, excuses maken aan Poetin, alle sancties opschorten, en, als we toch bezig zijn: die stikstof en klimaat onzin vaarwel zeggen, boeren met rust laten en ormaal doen.
  D.w.z: dat landverraders tuig dat zich kabinet noemt tegen de muur, democratie herstellen; alle werkloze “vluchtelingen”retour naar DE, islam verbieden.

  Dan kunnen we weer normaal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in