Prefeitura Campinas

De stoïcijnen uit de oudheid geloofden dat het in veel gevallen mogelijk was om pijn door alleen maar gedachten te beheersen. Om dit te bereiken, accepteerden zij als het ware stoïcijns pijnlijke of onaangename gewaarwordingen en bekeken deze met bestudeerde onverschilligheid. Als zodanig ging de pijn vaak vanzelf over, hoewel ze eerlijk gezegd wel een pijnstiller gebruikten, de zogenaamde theriac, die opium bevatte, schrijft Liz Hodgkinson.

Het omgekeerde is ook waar, in die zin dat je pijn of ziekte door alleen maar gedachten kunt opwekken, wat acute en soms langdurige lichamelijke symptomen veroorzaakt. Hoewel oude en inheemse samenlevingen begrepen dat de kracht van suggestie zo sterk kan zijn dat het mensen gezond of ziek kan maken, lijkt dit te zijn vergeten in de moderne, mechanistische geneeskunde met haar nadruk op tests, scans, schermen enzovoort.

Daarom vraag ik me nu af of evenveel mensen Covid (of wat daarvoor doorging) zouden hebben gekregen als een griepachtige ziekte niet als de ergste en gevaarlijkste ziekte ooit voor de mensheid was bestempeld, maar was genegeerd.

In werkelijkheid was ongeveer 80 procent – en misschien wel meer – van de wereldbevolking zo bang voor het virus dat ze zichzelf ziek dachten. Toen de PCR-test eenmaal was ingevoerd, begonnen mensen zichzelf te testen, soms om het uur, en als de test positief bleek, wachtten ze tot de symptomen optraden. Vaker wel dan niet, werden die bewaarheid.

Toen werden mensen doodsbang om het huis uit te gaan zonder een masker te dragen, hoewel alles erop wees dat deze maskers min of meer ineffectief waren en dat zelfs die van chirurgische kwaliteit hooguit een paar uur meegingen. De mensen waren ook nerveus om in de buurt van anderen te komen, en wendden zich af als iemand binnen een paar meter van hen kwam. Laatst nog, toen ik in een rij stond te wachten om een artikel te betalen, draaide een gemaskerde vrouw voor mij zich om en zei boos: “Wilt u niet zo dicht bij mij gaan staan?” Ik overwoog een snelle repliek te geven, maar besloot dat ik op geen enkele manier tot dit soort domheid kon doordringen.

  Reiner Fuellmich heeft bewijs dat de elites de pandemie aanwakkeren om de bevolking te verminderen en de economische ineenstorting te maskeren die zij zelf hebben veroorzaakt

Er was ook het ritueel van het handen wassen, waarbij winkels, dokterspraktijken, advocaten- en makelaarskantoren je bijvoorbeeld handontsmettingsmiddel opdrongen en soms je temperatuur opnamen als je binnenkwam.

De schoonmaakonzin ging zelfs nog verder: hotels, sportscholen en andere plaatsen waar mensen samenkwamen, kondigden een “versterkte schoonmaak” aan. Dit heeft het virus al dan niet een halt toegeroepen, maar de angst is er zeker door toegenomen. Ik zie nog steeds mensen in de sportschool heftig fietsen, loopbanden en andere apparatuur schrobben voor het geval er een kiem van een vorige gebruiker op het apparaat is blijven hangen.

Ik herinner me ook dat tijdens de eerste lockdown een vriendin me uitnodigde voor een drankje en erop stond dat we in de gang van haar flat gingen zitten, met onze bril in de hand en operatiehandschoenen aan. Ze wilde me niet in haar huis toelaten en betaalde ook haar schoonmaakster om weg te blijven. Ik had die angst natuurlijk niet, maar ik kon maar weinig mensen overhalen om over mijn drempel te stappen terwijl er lockdowns waren. Bezorgers belden aan en liepen meteen weg om ‘Covid safe’ te blijven. In mijn leven is er nooit iets geweest dat kan tippen aan de angst en terreur die de wereld in zijn greep heeft – en dat allemaal voor een grotendeels ongevaarlijke bedreiging.

Toen de vaccins werden geïntroduceerd, stonden de mensen gretig in de rij voor de prikken, maar deed dit de angst verdwijnen? Nee, de angst werd zo groot dat men in de rij ging staan voor steeds meer prikken. Ik ken mensen die vijf injecties hebben gehad en met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis belandden. Maar toch prezen zij de vaccins en zeiden tegen zichzelf en anderen dat hun symptomen zonder de vele injecties veel erger zouden zijn geweest. Laat staan dat de ongevaccineerden, waarvan onbevreesd, over het algemeen volkomen gezond bleven. Naar mijn mening heeft de angst het milieu gecreëerd dat de infectie bij de gevaccineerden mogelijk maakte.

  Geloof het of niet, de westerse regeringen zijn tegenwoordig doodsbang voor hun volk

Nu weten we natuurlijk uit vele onderzoeken dat de vaccins zelf schadelijk zijn, maar vertel dat maar eens aan de meervoudig gevaccineerden. Hun angst is zo groot dat ze weigeren te luisteren, en diezelfde mensen boeken nu hun voorjaars- en zomerbooster, zodat ze aan het eind van het jaar misschien wel zes of zeven prikken hebben gehad.

De vriendin die me op de gang liet zitten om iets te drinken, heeft alle Covid-prikken gehad plus de griepprik, en raad eens, ze heeft een dagenlang gelegen met een vervelende infectie. Nadat ze alle prikken had gehad, zei ze tegen me: “Nu ben ik beschermd. Ja, zo beschermd dat ze in bed wegkwijnt en niet meer kan opstaan.

Waarom tellen mensen niet twee en twee bij elkaar op? Ik denk omdat ze niet kunnen geloven in de kracht van de geest om ziekte of welzijn te creëren. De dichter William Blake schreef in 1794 over “door de geest gesmede handboeien”, waarmee hij bedoelde dat wij deze handboeien zelf maken en in onze eigen geest een gevangenis creëren die vervolgens werkelijkheid wordt. Zodra de in de geest gesmede handboeien vat krijgen, kan ziekte het gevolg zijn.

De afgelopen drie jaar hebben wij voor onszelf handboeien, gevangenissen, ellende en pijn gecreëerd, uiteraard geholpen en bijgestaan door de mainstream media. En de angstzaaierij is nog lang niet voorbij. Er wordt voortdurend gedreigd met meer lockdowns, meer beperkingen, meer maskermandaten, meer prikken, meer inperkingen van onze vrijheid, allemaal bedoeld om ons bang te houden.

Sinds 2020, toen de eerste lockdowns werden ingevoerd, is het duidelijk geworden dat degenen onder ons die niet bang waren, die zich verzetten tegen alle tests, maskers, distantiëring, prikken en andere interventies, degenen zijn die gezond zijn gebleven. Onze sterke geest heeft het immuunsysteem versterkt en ons in staat gesteld weerstand te bieden aan infecties, zoals in de Latijnse uitdrukking Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam.

  De geschiedenis herhaalt zich: Holocaustoverlevende duikt onder nadat Duitse rechtbank toestemming geeft voor overplaatsing naar psychiatrische instelling voor gedwongen COVID-19 vaccinatie

Die twee gaan samen en de moderne geneeskunde negeert de kracht van de geest op eigen risico. We moeten leren van de Stoïcijnen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Ter ere van de kleine, selecte groep die alles heeft doorstaan – Gideons LegerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWelk effect hebben mRNA-“vaccins” op het menselijk bewustzijn?
Volgend artikelWat u niet wordt verteld over schandalige plannen om de WHO macht over uw leven te geven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Jammer dat je het woord “moeten” in de laatste zin gebruikt. Kunnen en willen, het woordt moet cq moeten staat niet in mijn woordenboek.
    Het artikel op zich is duidelijk en doeltreffend.

  2. Ik heb niets met die schaapjes zij hebben ons wappies meer dan twee jaar van ons leven afgenomen zij zijn ook de oorzaak van de onderdrukking die wij nu mee maken en ja sorry mag men wel nu roepen maar daar heb ik in ieder geval geen begrip voor de schaapjes samen met diverse kabinetten Rutte zijn schuldig aan de grootste misdaad aller tijden wat een fijn volk zijn die Nederlanders toch.

  3. Inderdaad. Het NOcebo effect heet dat.

    Een bevolking in een massapsychose praten. Erger nog, (onverkozen) Ministers die vrienden en familie uit mekaar spelen, een deel van de burgers zonder scrupules stigmatiseert. Een maatschappij polariseert, mensen de-humaniseert, broodroof pleegt, mensenrechten schendt… en dat om jullie honger naar macht en geld te stillen. Ronduit misdaden tegen de mensheid zijn dat. Zieke geesten zijn jullie. Idem ieder die hieraan heeft meegedaan.

  4. Als je maar niet denkt dat die ‘geest’ genoeg is..Heb er teveel meegemaakt die dan weer in díe illusie trapten ! Zal toch ook–als logische eerlijke gezond-verstand-consequentie dan eigenlijk altijd–samen moeten gaan met écht gezonde voeding en leefstijl etc. Anders kun je nog van een heel koude kermis thuiskomen, reken maar !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in