Het beeld dat NPR gebruikte om "extreemrechtse" autoaanvallen te illustreren, bleek iets heel anders te zijn. Foto: Louisville Metro Police Department.

De Amerikaanse NPR publiceerde onlangs een lang artikel over vermeende problemen met “rechtsextremisten” die “vreedzame demonstranten” met voertuigen aanvielen. Nu eisen steeds meer mensen dat de radiozender van zijn federaal subsidiegeld ontdoet wordt.

De National Public Radio (NPR) in de VS komt het dicht bij een gesubsidieerde publieke omroep zoals we die in West-Europa kennen. Het radiokanaal is in opdracht van het Amerikaanse congres in de jaren zeventig opgericht en wordt deels gefinancierd met belastinggeld, maar ook met behulp van donaties van organisaties, bedrijven en particulieren.

Het doel van NPR is om, net als andere openbare diensten, ‘objectieve’ nieuwsberichten te brengen, maar net als vele andere openbare diensten in de Westerse wereld worden zij ervan beschuldigd links te zijn.

Nu is de NPR opnieuw in zwaar weer beland, na een artikel waarin men zich opwindt over rechtse aanvallen op “vreedzame demonstranten” met behulp van voertuigen. Om het “probleem” in het artikel ‘Vehicle Attacks Rise As Extremists Target Protesters‘ te illustreren, werd een foto gebruikt waarop een autobestuurder over wat een Black Lives Matter plunderaar lijkt te rijden na te zijn lastiggevallen door een groep mensen.

Op Twitter publiceerden echter verschillende gebruikers het filmpje waaruit de foto’s zijn geknipt. Daarin kun je zien hoe een groep mensen de auto probeert te blokkeren en deels probeert in de auto te komen via de bestuurdersdeur, waarna de bestuurder eerst achteruit rijdt en er nog meer mensen naar de auto toe rennen. Een van deze personen wordt dan overreden wanneer de bestuurder snel probeert weg te komen door gebruik te maken van de open ruimte die voor de auto is gecreëerd door achteruit te rijden.

Bovendien zou volgens lokale mediaberichten over het incident, dat vorige in Louisville, Kentucky heeft plaatsgevonden, de bestuurder een vrouw met dreadlocks zijn geweest en heeft een van de “vredige demonstranten” die haar aanvielen een van haar “locks” afgescheurd tijdens de confrontatie.

De lokale politie vertelde WAVE 3 News dat een van de “demonstranten” een van de dreadlocks van de vrouwelijke bestuurder heeft afgescheurd tijdens de confrontatie. De vrouw vertelde aan de agenten dat ze pas nadat een van de aanvallers een pistool op haar had gericht, besloot te vluchten, en dat ze niet zag dat de persoon overreden werd terwijl hij voor de auto rende toen ze wegreed, schrijft RT.

Een ander filmpje laat zien hoe de gewapende man de auto blijft achtervolgen, terwijl hij zijn pistool erop richt.

Kort nadat NPR het artikel had gepubliceerd, verschenen er Twitterberichten van  conservatieven die de omroep beschuldigden van het opzettelijk spinnen van het verhaal en het besmeuren van het slachtoffer.

In reactie op de terugslag verving NPR de coverfoto en gaf een redactienota uit, waarin staat dat de foto die oorspronkelijk was gekozen om het stuk te illustreren “geen voorbeeld lijkt te zijn van de aanvallen die in het verhaal worden beschreven”.

“De politie heeft de chauffeur niet aangeklaagd, maar wel twee van de demonstranten die bij dat incident betrokken waren”, zegt het.

Veel critici zijn echter niet tevreden met het antwoord van NPR, omdat ze doen alsof ze niets verkeerds hebben gedaan en eisen van de zender hen excuses te geven.

De chauffeur die op BLM-relschoppers schoot en door de media als blank werd afgeschilderd, is in werkelijkheid een kleurling

De blanke vrouw die werd gedood bij de bestorming van het Capitool werd doodgeschoten door een zwarte politieman
Vorig artikelVrouwelijke pedofiel wordt beschuldigd van grove verkrachting van haar twee zoontjes van twee en vier jaar
Volgend artikelVN gedwongen om pro-Antifa tweet te verwijderen na massieve publieke terugslag
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in