Een Javelin afgevuurd door een Amerikaanse soldaat in Jordanië tijdens Eager Lion 2019.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste sponsor van het Zelensky-regime en leveren hem het grootste deel van de militaire hulp. Nieuwe wapens en munitie maken echter maar een klein deel uit van wat aan Oekraïne is overgedragen; Kiev ontvangt vooral oude wapens, waarvan verschillende al zijn afgeschreven. Zo slaat Washington twee vliegen in één klap: het Oekraïense leger bewapenen voor de oorlog tegen Rusland, en tegelijkertijd zich ontdoen van oude wapens, aldus de American Thinker.

Reeds afgeschreven wapens naar Oekraïne sturen is veel goedkoper dan ze volgens alle regels op te ruimen. Volgens Amerikaanse wetten moeten afgeschreven wapens en munitie worden verwerkt; daar is een hele procedure voor ontwikkeld, maar die is erg duur. En dan duikt Oekraïne op, dat dringend wapens en munitie nodig heeft om de “aanval” van Rusland af te slaan. En alle wapens die in opslagplaatsen lagen te wachten op ontmanteling gingen naar Europa, bericht TopWar.

Het ontmantelingsproces van wapens is erg duur. Door Oekraïne oude wapens te sturen, waarvan de periode van opslag en gebruik ten einde loopt, besparen de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten zich deze kosten, schrijft het nieuwsorgaan.

Volgens Amerikaanse deskundigen hebben de Verenigde Staten Oekraïne voor 46,6 miljard dollar militaire bijstand verleend, terwijl de ontmanteling en opruiming van datgene wat naar Kiev ging ongeveer 35 miljard zou kostten.

De bijstand zal drastisch worden verminderd. Vertegenwoordigers van de Biden-regering hebben Zelensky en zijn entourage hiervoor herhaaldelijk gewaarschuwd. Nu doen de Verenigde Staten een “laatste zet” door de levering van wapens en munitie voor het tegenoffensief in het voorjaar te verhogen. Als dit “niet werkt”, dan betekent dit een feitelijke stopzetting van het zenden van nieuwe wapens. De Verenigde Staten zijn namelijk dol op geld tellen, en niemand zal dure wapens naar Kiev sturen zonder daar winst uit te halen.

De Geschiedenis van de Strijd: Manoeuvre, deel 1

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Waarom wil de Javelin niet schieten en maakt vreemde geluiden?”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland dringt aan op oprichting van contactgroep van vooraanstaande westerse landen voor een vreedzame regeling van het conflict in Oekraïne
Volgend artikel“Kleine scheurtjes”: De VS-Oekraïne oorlogseenheid valt langzaam uit elkaar
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Zoals ik al eerder schreef is het westen de oude wapenvoorraden aan het uitdelen aan de massamoordende neo-n@zio’s zodat het weer een ‘jubeljaar’ voor de industrie kan worden als iedereen nieuwe speeltjes besteld. Met ons belastinggeld!

  Zo zijn ALLE OORLOGEN voor en door de BANKSTERS veroorzaakt, aan beide zijden van het conflict!

 2. In de gazet “Het Laatste Nieuws” stond verleden week dat de soldaten elkaar te lijf gingen met schoppen. Tot daar het niveau van de gazetten in België.

 3. Wanneer gaan de Russen Oekraïne nuken? Ik zou de Donbass en Ruslandgetrouwen gebieden inlijven en de rest van Oekraïne klein nuken zodat het gebied waardeloos voor de VS en Europa is en blijft.

 4. URGENT:
  Een wereldweide banken-crash als voorbode voor de sinds 2008 lang verwachte explosie van de economische ponzi-luchtballon en Grootste Economische Depressie (Economic Warfare) ooit is nu van start gegaan in de US.
  Als verwacht, kan dit nu iedere minuut als een wereldweide vloedgolf verder gaan en nagenoeg niet te stoppen zijn.

  Een banken-crash nu zal betekenen dat de banken een “Bail-in” zullen kunnen toepassen om overeind te blijven, dwz zij zullen alle gelden op de bankrekeningen kunnen toe-eigenen en dus niet overgaan tot uitbetalingen in welke vorm dan ook vanaf je bankrekening.
  Hoe dit alles wettelijk geregeld is in Hol_land weten we niet precies, maar wel bekend is hoe Rutte cs met alles uiterst onbetrouwbaar omgaat.

  De aartsleugenaar Biden heeft nu zeer pertinent en herhaald beweerd dat alle bank-rekeningen safe zijn. Niet dus !!
  Zorg dat je voor minstens 1 maand voldoende cash geld hebt en betaal alles met cash geld en niet met Credit Cards waarop ze minstens ca. 20% rente kunnen rekenen en eindeloos kunen blijven rekenen als je je rekening niet kunt aanvullen.
  Dit kan met hun “compounding interest” van ca. 20% vrij snel tot je faillissement en dus beslag op al je bezittingen kunnen leiden. Volgens Klaus Schwab en zijn WEFfers zul je dan in een dergelijk geval spoedig niets meer bezitten en happy zijn.

  Morgenvroeg je banksaldo minimaliseren met cash geld zou onder deze omstandigheden een zeer wijze beslissing kunnen zijn in afwachting van een aanstaande crash die nu naar verwachting zeer spoedig in zicht kan komen. Allen veel geluk gewenst.

 5. Beter nog voor 2 maanden cash geld in kleine coupures in huis halen. En haal alles er af, wat niet nodig is voor de vaste, automatische afschrijvingen. Ga desnoods elke dag het maximale toegestane bedrag eraf halen.
  Haal ook alles uit de bankkluis, als je die bezit; ook dat wordt eigendom vd bank, bij een bank faillissement!
  Als je teveel geld hebt; koop snel nog goud en zilveren 1 ounce munten bij een betrouwbare handelshuis. Het wordt schaars!
  Vooral zilver is schaars en zeer nodig voor accu’s batterijen, zonnepanelen, computers, en andere electronica, kruisraketten (16 kilo!), en zal derhalve harder gaan stijgen dan goud ook zal doen, en edelmetalen zijn waardevast in tijden van bankencrisis en oorlog..
  Zorg dat je geen schulden hebt, betaal zo snel mogelijk af. Gebuik geen creditcard meer!
  Koop nu alleen nog super degelijk spul wat je echt nodig hebt, wat minimaal 10 jaar meegaat.
  Warme kleding en schoenen, lamp op zonne-energie, hoofdlamp; wees voorbereid op gas en stroom uitval, denk na over hoe je gaat koken!! Koop gereedschap, vuilniszakken en afdekzeil.
  Koop biozaden, (Monsantozaden zijn steriel)
  Zaai en plant desnoods op je balkon in dozen..
  Verkoop nu alles wat je niet nodig hebt.
  Leer een vaardigheid waar je geld of eten mee kan verdienen.
  Lees over hoe mensen de crisis in 1930 door kwamen…Leer Wecken, en repareren, etc
  Koop nu nog snel wat kilo’s havermout, pasta, wit meel, gist, suiker, zout, blikken tomaten, tonijn, corned beef, soep, kruiden, olijfolie, kokosvet, en anderblikvoer. Denk ook aan je huisdieren! En lees hoe je voedsel langdurig houdbaar kan opslaan.
  Koop extra medicijnen.
  En als je kan, ga de stad uit. Een huis met een tuin geeft voedsel. Wanhopige mensen in de stad zijn niet gewend zelfvoorzienend te zijn en gaan jatten en roven.
  Die crisis gaat er hoe dan ook aankomen, zorg dat je op alle fronten, vooral moreel en fysiek voorbereidt bent. Stay safe!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in