Het Russische leger, dat zijn overweldigende vuurkracht gebruikt, verplettert het Oekraïense leger, waardoor de Oekraïense troepen vluchten voor hun leven. Nu is het nog veel erger geworden, want Oekraïne heeft domweg geen munitie meer.

Nieuw beloofde Westerse wapensystemen komen aan, maar te traag en in onvoldoende hoeveelheden om de geleidelijke maar onverbiddelijke Russische winst in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne, die nu het brandpunt van de strijd is, te voorkomen, schrijft Hal Turner.

Ongeveer 200 Oekraïense soldaten worden nu dagelijks gedood, tegenover 100 eind vorige maand, vertelde een adjudant van president Volodymyr Zelensky vrijdag aan de BBC – wat betekent dat elke dag niet minder dan 1.000 Oekraïners uit de strijd worden gehaald, met inbegrip van degenen die gewond raken.

Tot schrik en ontsteltenis van de Oekraïne supporters is het algemene verloop van de oorlog onmiskenbaar verschoven van een vermeend Russisch falen naar een overhellen in het voordeel van Rusland als de aantoonbaar sterkere macht.

De kansen in het nadeel van de Oekraïners beginnen overweldigend te lijken, zei Oleksandr V. Danylyuk, een adviseur van de Oekraïense regering voor defensie- en inlichtingenaangelegenheden.

“De Russen gebruiken lange-afstandsartillerie tegen ons, vaak zonder antwoord, omdat wij de middelen niet hebben,” zei hij. “Zij kunnen van tientallen kilometers afstand aanvallen en wij kunnen niet terugvuren. Wij kennen alle coördinaten van al hun belangrijke doelen, maar wij hebben niet de middelen om aan te vallen.”

“De strategieën en tactieken van de Russen zijn op dit moment heel anders. Zij hebben veel meer succes,” zei hij. “Zij hebben meer middelen dan wij en zij hebben geen haast.”

“Er is nu veel minder ruimte voor optimisme,” voegde hij eraan toe.

Oekraïne heeft nu bijna geen munitie meer voor de wapensystemen uit het Sovjettijdperk die de steunpilaar van zijn arsenaal waren, en de Oost-Europese landen die dezelfde systemen onderhouden, hebben geen overtollige voorraden meer om te doneren, zei Danylyuk. Oekraïne moet dringend overschakelen op westerse systemen met een grotere reikwijdte en meer geavanceerdheid, maar die zijn pas onlangs toegezegd, en in onvoldoende hoeveelheden om de immense vuurkracht van Rusland te evenaren, zei hij.

Rusland vuurt maar liefst 50.000 artillerie granaten per dag af op Oekraïense stellingen, en de Oekraïners kunnen slechts terugslaan met zo’n 5.000 tot 6.000 granaten per dag, zei hij. De Verenigde Staten hebben toegezegd 220.000 stuks munitie te leveren – genoeg om de Russische vuurkracht gedurende ongeveer vier dagen te evenaren.

De Russen hebben intussen hun tactiek zodanig aangepast dat zij hun vuurkracht ten volle kunnen benutten door op afstand van de Oekraïense stellingen te blijven, ze ongenadig te beuken en dan grondgebied in te nemen zodra de Oekraïners gedwongen zijn zich terug te trekken.

Toen dit conflict in februari uitbrak, zei ik tegen de luisteraars van mijn radioprogramma, en tegen de lezers van deze website, “Oekraïne heeft geen schijn van kans.”

Natuurlijk had ik toen geen idee dat het westen (de NAVO) zoveel wapentuig in Oekraïne zou storten, wat, zo dacht ik eerst, de vergelijking drastisch zou veranderen in het voordeel van Oekraïne.

Toen sloeg de lelijke realiteit van de Amerikaanse en NAVO “slimme wapens” toe: ons geavanceerde wapentuig, is zeer, ZEER, kwetsbaar. Ja, het is gesofisticeerd, en als het werkt, is het vernietigend doeltreffend, maar heel vaak werken onze high-tech snufjes NIET. De elektronica die de wapens zo slim maakt, is niet geschikt voor de ruwe en tuimelende realiteit van het slagveld.

Dat werd duidelijk toen het Russische leger, na een aantal Oekraïense regimenten gedood of gevangengenomen te hebben, mobiele telefoons van de Oekraïense troepen vond. Een van de schermen van die telefoons: Google zoekopdrachten met de zoektermen “Waarom werkt de Javelin niet”, “Javelin wil niet schieten”, “Javelin maakt vreemde geluiden”.

Hier ziet u een van de telefoons van het slagveld:

De materiaalpech daargelaten, is er een andere veel belangrijkere reden waarom Oekraïne verliest, en zwaar verliest: geschiedenis.

Ik ben een soort student geschiedenis, en ik weet heel goed dat het het Russische leger was dat in WO2 Berlijn bestormde. Niet de Amerikanen, niet de Britten, niet de Fransen. Het waren de Russen die Hitler totaal verpletterd hebben, en tegen een duizelingwekkende prijs voor de Russische natie en haar volk. Maar zij DEDEN HET. Zij betaalden de prijs, en wonnen.

De jongeren die tegenwoordig in de VS en onze NAVO-vazalstaten militaire strategieën en inlichtingenanalyses maken, schijnen ZERO kennis van de geschiedenis te hebben. Zij spelen scenario’s uit op hun computers, en voor hen denken zij te weten hoe de dingen zullen aflopen. Maar het is overduidelijk dat zij geen rekening hielden (en houden) met de historische realiteit. In dit geval is de enige historische realiteit waarmee zij geen rekening hebben gehouden, dat het Russische leger een van de twee meest geduchte strijdkrachten op aarde is.

Als zodanig had Oekraïne nooit een kans. Dit was voorbij op het moment dat het Russische leger de grens met Oekraïne overstak.

De beste hoop voor Oekraïne is nu om zich onvoorwaardelijk over te geven. Iets anders doen zal alleen maar het onvermijdelijke uitstellen, en de dood van nog eens honderdduizenden Oekraïners veroorzaken, vechtend tegen een macht die zij met geen mogelijkheid kunnen verslaan.

Jammer genoeg kan Oekraïne niet eens een vredesakkoord ONDERHANDELEN, want zij hebben laten zien dat hun woord (in onderhandelingen) waardeloos is. Oekraïne onderhandelde over het Minsk-akkoord, maar kwam er vervolgens van terug en voerde niet eens EEN van de voorwaarden uit waarmee het akkoord was gegaan. Dat deden zij meer dan vijf jaar lang!

Bovendien heeft Oekraïne, toen de gevechten begonnen, aangekondigd dat het zich niet zou houden aan de Conventie van Genève over de behandeling van krijgsgevangenen, die het al in de jaren 1940 ondertekend heeft. Nu kan dus niemand meer iets geloven van wat Oekraïne zegt, want zij hebben bewezen dat hun woord waardeloos is. Overgave is hun enige optie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gevangengenomen Oekraïner zegt dat Javelins nutteloos waren in Mariupol, Zelensky gaf troepen de opdracht te stervenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFvD: “Verwerp het WEF, de Grote Reset en hun Transhumanistische Agenda” (Nederlands transcript)
Volgend artikelReuters foto voor sympathie op te wekken voor Oekraïne – bevat per ongeluk foto van Oekraïense nazi
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Juist onvoorwaardelijke overgeven van Oekraïne, yes…Wat een gruwelijke nederlaag zal zijn voor het hele westen. Daarnaast hoop ik dat Poetin zo snel als mogelijk alle olie, gas en grondstoffen stop gaat zetten naar die westerse klootzakken. Behoudens een land als Hongarije wat NIET deel heeft willen nemen aan deze georganiseerde westerse oorlog.

  Wij zijn de leugens meer dan zat uit Amerika, England en EU. Mag hopen dat het allen hun ondergang gaat worden …. weg met die globalistische dictators.

 2. Vind de tactiek van de zware artillerie smart.
  Selfpropelled zware kanonnen; vuren; en weg.
  Tegen de tijd dat de oekies weten van waar geschoten werd, zijn de Russen weg…

 3. “Wij kennen alle coördinaten van al hun belangrijke doelen, maar wij hebben niet de middelen om aan te vallen.”

  Gezien alle militaire doelen wielen hebben kan het hier dus enkel om stationaire burgerdoelen gaan…

  Niet dat dit een nieuwe ontwikkeling is overigens, de Oekraïners houden zich al jaren voornamelijk met het vermoorden van etnisch Russische burgers bezig…

 4. Lijket een beetje op Vietnam-oorlog.
  De vietkong had de Kalashinikov-47.De amerikanen de M4-a4(m16)
  De Ak werd door de drek heen gesleept en bleef vuren.Beetje onzuiver,maar het schoot.
  Het kleinste beetje stof of drek en de M4-a4 haperde direct.
  Type playmobil machinegeweer tegen onverwoestbare kwaliteit.
  Waarom denk je dat in bijna iedere rebellen-oorlog de AK nog steeds een van de meest gebruikte wapens is.
  Heb je ammo,kun je schieten.
  Oja,de Russen schijnen ook nogal goed te zijn in het verstoren van frequenties en dergelijke.
  Wel mooi als het werkt,wordt het gejammed,sta je daar kansloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in