Terwijl de wereld balanceert op een potentieel WO III scenario in Oekraïne met de regering-Biden als fulltime deelnemer, blijven de Amerikaanse regering en haar Congres eenheidspartij haar pro-oorlog passie aanwakkeren met roekeloos gepraat over Amerikaanse militaire betrokkenheid tegen twee van de machtigste nucleaire naties op de planeet – beide tegelijkertijd, schrijft Renee Parsons.

De ernstige betrokkenheid bij Oekraïne heeft diezelfde Amerikaanse beleidsmakers er niet van weerhouden om onophoudelijk op de oorlogstrommels tegen China te slaan. Met een politiek establishment dat legendarisch is om zijn weigering verantwoordelijkheid te nemen voor een nieuwe kostbare nederlaag, is de waarheid over de ondergang van Oekraïne verborgen gebleven voor het Westerse publiek, terwijl kwesties over de militaire kracht van de VS weinig meer zijn dan ingebeelde superioriteit.

Tegelijkertijd staart de eens zo mondiaal dominante Amerikaanse economie naar een potentieel economisch bankroet dat zijn weerga niet kent en dat onvoorstelbare fiscale pijn en leed dreigt te veroorzaken in elk Amerikaans gezin in het hele land. Niet in staat om in het reine te komen met hun eigen tirannie uit het verleden en in plaats van de realiteit te accepteren dat de VS in een economische oorlog met China verwikkeld zijn, geeft de regering-Biden er de voorkeur aan een economische uitdaging om te zetten in een militaire oorlog, aangezien we allemaal weten dat oorlog goed is voor het bedrijfsleven. De National Defense Authorization Act van 2023 ter waarde van 858 miljard dollar omvatte 10 miljard dollar voor veiligheidsbijstand en wapenaankopen voor Taiwan.

Ook al wordt er in het Huis gestreden voor de nodige bezuinigingen op de biljoen dollar begroting, is het de opgeblazen militaire begroting van de afgelopen twee decennia die het land aan de rand van het faillissement heeft gebracht. Was het de moeite waard om twintig jaar in Afghanistan te zitten en een vernietigende oorlog toe te brengen aan de bevolking van Irak en Libië, omdat hun presidenten durfden te suggereren om van de dollar af te stappen ten gunste van hun eigen munteenheid? Zowel Hussein als Gaddafi ondergingen hetzelfde lot.

Het feit dat de VS slechts zestien jaar van hun tweehonderdvijftigjarige geschiedenis “in vrede hebben geleefd”, wat sinds 2001 6 biljoen dollar heeft gekost, bevestigt dat de VS de “meest oorlogszuchtige natie in de wereldgeschiedenis” is, volgens voormalig president Jimmy Carter. Carter bevestigde hoe de VS failliet zijn gegaan omdat oorlogen altijd een aanslag zijn op de begroting, en legde uit dat de VS de Amerikaanse beginselen aan elk ander land willen opdringen, waaronder een door de VS opgelegde orde op basis van regels in plaats van een orde op basis van internationaal recht waarin de soevereiniteit van elk land wordt gerespecteerd. Het was Carter die het één-China-beleid formuleerde en China in 1979 diplomatieke erkenning verleende die nog steeds van kracht is en waarin de regering van de Volksrepubliek China wordt erkend als de enige wettelijke regering van China. Hij wees erop dat China sinds de oorlog in Vietnam geen militair conflict meer heeft gehad en met hun “vredesdividend” verklaarde Carter: “China heeft geen cent verspild aan oorlog, en daarom liggen ze voor op ons. In bijna alle opzichten.” In 2017 herhaalde minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson het één-China-beleid en erkende hij Taiwan als deel van China.

  Miljoenen EU-burgers hopen dat Poetin wint en hier wonen ze

Nu de oorlogshysterie tegen China toeneemt, deelde kolonel Douglas MacGregor met Tucker dat er “geen oorlog met China zal zijn, tenzij de VS hem begint.” MacGregor voegde eraan toe dat:

“Dit is de meest roekeloze en onverantwoordelijke regering sinds mensenheugenis. We hebben niemand die als staatsman kan worden gekwalificeerd. Staatsmanschap houdt in dat de Amerikaanse belangen worden behartigd tegen de laagste kosten voor het Amerikaanse volk. Peking zal niet toestaan dat Taiwan een garnizoensstaat wordt voor Amerikaanse strijdkrachten en als zij denken dat wij gaan ingrijpen om dat eiland te verdedigen in geval van een geschil, dan komen wij in oorlog met China. Wij zijn daar niet op voorbereid; wij provoceren China nu over een kwestie die voor hen strategisch belangrijk is”, zoals de Krim dat is voor Rusland.

Voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter wijst erop dat China een normaliseringsstrategie ontwikkelt door “voor eens en altijd een einde te maken aan de oorlog” nu de BRICS-landen exploderen door hun economische groei en innovatieve technologie terwijl zij “de wereld opnieuw definiëren”, te beginnen met de overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en Iran. Bovendien vermeldt Ritter dat China, met een bevolking van een miljard, 300 miljoen burgers uit de armoede heeft gehaald terwijl de Amerikaanse middenklasse krimpt.

Ritter suggereert verder dat “Amerika niet zo sterk is als u denkt! Een oorlog met China is er een die de VS niet kan winnen!. Het goede nieuws is dat China geen oorlog wil met Amerika, of met Taiwan; zij zijn op zoek naar een vreedzame oplossing. Het slechte nieuws is dat Amerika een oorlog wil.”

Als Amerikanen gefrustreerd zijn als ze “Made in China” lezen, kunnen ze het Amerikaanse Congres in het midden van de jaren negentig bedanken voor de goedkeuring van NAFTA, waardoor miljoenen Amerikaanse productiebanen naar het buitenland werden verscheept zonder enig idee van de economische gevolgen. Vandaag heerst er wrevel over de enorme technologische widgets die China produceert, maar niemand anders dan het Congres kan de schuld krijgen. Er is een verontrustende onwetendheid onder de pro-oorlogsgroep over China, die niet weet dat de CCP in 1949 de Chinese burgeroorlog heeft gewonnen en het Chinese vasteland in bezit heeft genomen. Op dat moment werd Taiwan bezet door de nationalisten van Chiang Kai Sheik, waarna de Amerikaanse regering haar lange geschiedenis van bewapening, financiële en politieke steun begon.

Taiwan is een eiland honderdzestig kilometer uit de Chinese kust en geen afzonderlijke “afgescheiden” provincie, hoewel Taiwan een eigen grondwet en democratische verkiezingen heeft ontwikkeld – is het niet anders dan Hawaii een afzonderlijke staat onder de soevereiniteit van de VS is, maar wel zijn eigen wetten maakt, maar onder de soevereiniteit van de VS blijft. De Chinese Exclusion Act was de enige keer dat federale wetgeving expliciet de immigratie van een specifieke nationaliteit opschortte – FDR’s internering van Japanse Amerikanen niet meegerekend. Pas toen de wet in 1943 werd ingetrokken, mocht een quotum van 105 Chinese immigranten per jaar de Verenigde Staten binnenkomen.

Vandaag wordt er bij de Amerikaanse bevolking zwaar gelobbyd om te geloven dat Taiwan essentieel is voor het nationale belang van de VS, alsof het losstaat van Oekraïne, dat duidelijk niet in het belang van de VS is. Het verschil is dat de VS in een economische oorlog verwikkeld is met China, terwijl de VS economisch en militair aan de grond zit. Trouw aan Amerika’s concept om de hegemoniale superieur van de wereld te zijn, is er een aangeboren verzet tegen het concept van een planeet zonder interne inmenging, gewijd aan welvaart voor alle naties, uitbreiding van handel en economische banden en technologische innovatie.

  Westerse escalatie dreigt tot verbreiding van wereldoorlog III

Tot die pogingen om een WO III met China te verspreiden behoort ook Steve Bannon die de America First-basis provoceert om te geloven dat de “CCP niet de legitieme regering van China is” of dat een oorlog met China dreigt of wenselijk is. Vertegenwoordigen die dreigende opvattingen over WO III het huidige denken van president Trump? Is Trump van plan campagne te voeren over een oorlog met China?

Het antwoord van de VS op de vermeende Chinese agressie bestond erin de Amerikaanse zevende vloot te sturen om routinematig operaties uit te voeren in de Zuid-Chinese Zee, alsof er geen geopolitieke beperking is voor de Amerikaanse marine die pronkt met haar eigendom van de Straat van Taiwan. Vertrouwen op de amateur-minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken en militaristen van het Pentagon als objectieve bronnen over waarom Taiwan essentieel is voor het nationale belang van de VS is pure waanzin, aangezien de Verenigde Staten en China geen diplomatieke communicatie op hoog niveau hebben. Hoe is het niet confronterend dat de zevende vloot van de VS de Chinese wateren durft binnen te dringen?

Zoals de Amerikaanse ambassadeur in Japan Rahm Emanuel aan de kaak stelde, heeft de voormalige Amerikaanse volksvertegenwoordiger en stafchef van het Witte Huis van Obama gefulmineerd dat China’s economische “dwang belangrijk is” en dat een anonieme bron concludeerde dat China’s opkomende leiderschap “zorgwekkend” is. Rep. Michael McCaul, voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis, merkte tijdens een Aziatische reis op dat “dwang de kern vormt van het economische model van China,” waardoor “dwang” het nieuwe modewoord wordt om China te beschrijven. McCaul stelde verder dat “wij Taiwan beschermen door hen te bewapenen en te trainen – en door bereid te zijn hen te verdedigen als dat nodig is.”

Vergezeld door McCaul naar Taiwan waren Reps. French Hill, R-Ark., Michael Lawler, R-N.Y., Ami Bera, D-Calif., Young Kim, R-Calif., Nathaniel Moran, R-Texas, Guy Reschenthaler, R-Pa., en Madeleine Dean, D-Pa.

Toen Speaker McCarthy in Californië president Tsai Ing-wen van Taiwan ontmoette, vloog er een vliegtuigspandoek over zijn hoofd met de tekst “Eén China, Taiwan maakt deel uit van China”, terwijl het bezoek van voormalig Speaker Nancy Pelosi de alarmbellen in China deed rinkelen. China is een speler van de lange adem en verwacht geen onmiddellijke voldoening. De reactie van China op de bijeenkomst van McCarthy was meer gedempt toen de voormalige Taiwanese president Ma Ying-Joeh het Chinese vasteland bezocht onder het motto: “De mensen aan beide zijden van de Straat van Taiwan zijn [etnisch] Chinese mensen, en stammen beide af van de Yan- en Gele Keizers.”

McCarthy werd vergezeld door wetgevers van de House Select Committee on the Chinese Communist Party, waaronder voorzitter Mike Gallagher (R-Wis.) en ranking member Raja Krishnamoorthi (D-Ill.), evenals Reps. Jason Smith (R-Mo.), voorzitter van de Commissie voor Manieren en Middelen; Julia Brownley (D-Calif.); John Curtis (R-Utah); Carlos Gimenez (R-Fla.); Ashley Hinson (R-Iowa); Trent Kelly (R-Miss.); John Moolenaar (R-Mich. ); Seth Moulton (D-Mass.); Adrian Smith (R-Neb.); Michelle Steel (R-Calif.); Haley Stevens (D-Mich.); Ritchie Torres (D-N.Y.); Rob Wittman (R-Va.) en Ryan Zinke (R-Mont.) en Rep. Pete Aguilar (D-Calif.).

  Verschrikkelijke verliezen: Lichamen van Oekraïense soldaten worden op het slagveld achtergelaten, mortuaria mogen geen informatie verstrekken

Terwijl de Amerikaanse neocons elk land (met name Rusland of China) dat de almachtige status van de VS durft uit te dagen, op basis van zijn intimiderende geschiedenis en verspilling van zijn eigen middelen, blijven de BRICS (Brazilië/Rusland/India/China/So. Afrika) zich in een snel stadium van ontwikkeling terwijl zij hun basis verstevigen ter voorbereiding op een grote uitbreiding van multipolaire opkomende economieën, waaronder Iran, Saoedi-Arabië, Turkije, Egypte, Argentinië en Algerije: allemaal streven zij naar intergouvernementele samenwerking op basis van niet-inmenging in binnenlandse aangelegenheden, vrede, het nastreven van welvaart en veiligheid met vrije uitwisseling van handel, aangezien zij allemaal afhankelijk zijn van het opgeven van de dollar met de vorming van een gezamenlijke financiële infrastructuur van de BRICS die haar eigen afzonderlijke munt creëert.

Zowel de Franse president Emanuel Macron als de Braziliaanse president Lula, die als bondgenoten van de VS worden beschouwd, hebben zich tijdens een recent bezoek aan China gedistantieerd. Lula bevestigde dat hij het eens is met BRICS en de in Shanghai gevestigde Nieuwe Ontwikkelingsbank om de Amerikaanse dollar te vervangen, en dat China’s inspanningen om een einde te maken aan de wereldwijde dominantie van de VS de VS moeten doen beseffen “te stoppen met het aanmoedigen van oorlog en te beginnen praten over vrede”. Brazilië heeft zich ook aangesloten bij CIPS, het Chinese betalingssysteem dat een alternatief is voor SWIFT. Terwijl Macron zei dat Europa “geen belang heeft bij een versnelling van de crisis in Taiwan en een strategie van onafhankelijkheid moet volgen.”

In een recente toespraak in Washington beschuldigde de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, China van “oneerlijke economische” praktijken, waarbij zij wees op een breed scala aan instrumenten waarover de VS beschikken, waaronder zware sancties. Yellen verzekerde dat “wij geen compromissen zullen sluiten over de bescherming van de mensenrechten,” die “van fundamenteel belang zijn voor onze omgang met de wereld.”

De VS en hun militaristen blijven ontkennen dat zij de wereldwijde reservevalutacrisis over zichzelf hebben afgeroepen door een onrealistische zelfverheerlijking van hun dominantie te cultiveren, en begrijpen misschien nog niet helemaal dat de oorlog in Oekraïne de wereld heeft wakker geschud om niet langer bereid te zijn de hegemonie van de VS te accepteren, net zoals een oorlog met China ondenkbaar is. Terwijl de VS losraakt en er weinig officiële erkenning is van de opkomende crisis of discussie over een mogelijke reactie om de Republiek te redden, bedreigt een dreigend alternatief economisch systeem de dollar en heeft het flagrante misbruik van sancties tegen Rusland en anderen als controle- en onderdrukkingsmiddel het antagonisme om de banden met de VS te verbreken en dedollarisering aan te moedigen alleen maar aangewakkerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

We worden naar een kernoorlog geduwd op basis van een verzinsel: Aantekeningen van de rand van de narratieve matrixVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Eurofiles: De EU als de zieke man van Europa
Volgend artikelV.S. heeft Turkije gevraagd S-400 luchtverdedigingssysteem te overhandigen aan Oekraïne: Minister van Buitenlandse Zaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. USA coöperatie is al sinds 2015 failliet verklaard en in 2020 is het faillissement afgerond. Zo ook in postzone Nederland met de coöperatie Staat der Nederlanden. Wat er nu gebeurt is voor mij een raadsel, want hoe kunnen regeringen net doen alsof er niets aan de hand is en gewoon doorgaan met schulden blijven maken. Daar alle landen/coöperaties ingeschreven staan in Daleware wat failliet is verklaard. Zo heeft postzone Nederland P7 en Rusland 1Z. (misschien komt daar die Z van Rusland vandaan)

 2. Leuk hoor die titel van de hegemonie is voorbij, het gevecht is nog lang niet voorbij, wie weet wat die Yankees nog zullen gaan proberen?

  • Beste Flardinga,
   Ik moet nu denken aan de tekenstrip van Suske en Wiske waarin Jerom op een bepaald moment een boom een enorme klap geeft.
   De boom blijft desondanks staan waarbij de omstanders lachen omdat de klap de boom niet tegen de grond kreeg, waarop Jerom zegt; ” de boom weet het nog niet “.
   Voor veel mensen is de VS die boom.

 3. Als een van de laatste scenes van Lord of the rings. De aarde valt weg onder de orcs, het kwaad. Mordor heeft geen geld meer 🙂

 4. Ze houden niet op. Maar de vraag is hoe gaan ze het voor elkaar krijgen? Iemand anders moet het China karretje trekken voor ze, net zoals nu met Oekriestan. Heeft de EU nog een potje geld waar Trutsula in kan graaien op verzoek? Vergeet niet wie er over de VS regeert, en dat is niet Biden. Die mafketel is slechts de sluwe mouthpiece die voor de Ziomaffia spreekt. De neocons zijn niet in paniek en de hegemonie is bij lange na niet voorbij. Er gaat een goede reden komen om China aan te vallen, en de hele wereld trapt er weer in. Een nieuwe pandemie om China mee te beschuldigen? En dan kunnen er weer miljarden gestort worden op rekening 666.

  https://www.frontnieuws.com/neocons-raken-in-paniek-over-oekraine/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in