Ik neem aan dat de meesten van u wel één of meer artikelen hebben gezien over de dood van Evgeny Prigozhin bij een “vliegtuigongeluk” vandaag. Het vliegtuig, dat onderweg was van Moskou naar St. Petersburg, stortte ongeveer halverwege de vlucht neer in de Republiek Tver, schrijft Larry Johnson.

We weten zeker dat het vliegtuig niet in de lucht is ontploft. Bekijk deze twee video’s.

In de twittervideo, gemaakt door een dame die op een boerderij in Rusland woont, kunt u links een pufje zien en dan lijkt het alsof het vliegtuig in een lichte doodsspin valt. Dat betekent dat het bijna alle aërodynamische draagkracht heeft verloren. Bij de Embraer 600 (hierboven afgebeeld) zijn de motoren netjes aan de staart van het vliegtuig bevestigd. Terwijl het vliegtuig valt, draait het lichtjes, wat betekent dat een deel van één vleugel nog vastzat. Toch zijn de meeste vleugels niet zichtbaar. Het dampspoor dat het vliegtuig volgt als het op de grond valt, is hoogstwaarschijnlijk brandstof en geen rook.

Waardoor zijn de vleugels losgekomen? Eén mogelijkheid zijn scherven van een luchtdoelraket. Ik heb gehoord dat Westerse inlichtingendiensten melden dat er verschillende SA-20 batterijen dichtbij genoeg waren om de aanval uit te voeren en dat die systemen actief waren (wat atypisch is voor die regio) op het moment dat het vliegtuig van Prigozhin overvloog. Neergeschoten worden is dus één mogelijkheid.

Structureel falen, door slecht onderhoud of sabotage, is een andere mogelijkheid voor het catastrofale verlies van de vleugels.

Vanwege Prigozhin’s banden met de GRU ben ik altijd sceptisch over het oorspronkelijke verhaal. Let wel, dit valt samen met berichten op Telegram (onbevestigd) dat Zurovikin gestraft/vervolgd wordt en Prigozhin’s recente publieke verklaringen over het innemen van een grotere militaire rol in de buurt van Niger. Dat werpt een andere mogelijke lijst van verdachten op.

Er is nog een ander scenario – vrienden of familieleden (of allebei) van de Russische vliegeniers die tijdens de muiterij in juni door Wagner gedood werden, hebben misschien zelf het heft in handen genomen om vergelding te zoeken.

Ik ben sceptisch over de beweringen dat Poetin hiertoe opdracht heeft gegeven. Om te beginnen was Poetin aanwezig bij de herdenking van de 80e verjaardag van de Slag om Koersk. Ik kan moeilijk geloven dat Poetin van dit evenement zou afleiden door het groene licht te geven om Prigozjin op deze manier te executeren. Dit is niet in het belang van Poetin, omdat bij het neerhalen van het vliegtuig ook piloten en andere passagiers omkwamen die niet betrokken waren bij de muiterij van Prigozjin. Als Poetin Prigozjin had willen doden, had hij dat eerder gedaan en op een veel minder rommelige manier. Als u bijvoorbeeld een vliegtuig neerhaalt, kunt u niet voorspellen waar de brokstukken van het vliegtuig terecht zouden kunnen komen. Natuurlijk zal het een uitdaging zijn om de stoffelijke resten te identificeren. Het vliegtuig stond in brand op de grond en heeft zeker een deel van de lichamen verbrand.

Ik beschouw dit niet als een daad van Maskirovka, omdat er minstens 8 andere mensen omkwamen zonder enig publiek profiel dat met Wagner verbonden is.

Hoe zit het met de mogelijkheid dat dit in scène werd gezet? Met andere woorden, dat er geen passagiers of bemanning aan boord was. Dan werd de Embraer op afstand bestuurd en neergeschoten om de Westerse inlichtingendienst in een rage te brengen (want dat is precies wat er nu aan de hand is) om uit te zoeken wat er in hemelsnaam aan de hand is?

Eén ding is zeker – het voedt de meme dat als je Poetin dwarszit, je een wandelende dode bent. Het maakt niet uit of die meme waar is. Als dat is wat buitenlanders geloven, dan is het per definitie waar.

N.v.d.r.

Hier zijn reacties van de media uit Duitsland, Australië, het VK en de VS:

Update video’s 18+ (via Southfront):


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Deze landt in principe recht op het hoofd van de UkropVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDesinformatie klootzakken van de wereld
Volgend artikelTelevisiepresentators “binnenkort met voorbinddildo’s”? Internet lacht om presentator met gelakte vingernagels
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Naar mijn mening wie deze aanslag op hun geweten heeft is het doel om Poetin te belasten, vrienden schiet je niet zomaar uit de lucht of ik moet er helemaal naast zitten ook nog een mogelijkheid, begint weer op een westerse kloon van de BUK theorie die MH-17 heeft neergehaald daardoor Poetins Rusland gelijk de schuld kreeg aangesmeerd, man man Geopolitiek gaat alle kanten op

  • Bij de Coupe poging van de Wagner groep, zei Poetin, deze daad is onwettelijk, en onaanvaardbaar.
   Om de rest van het leger of een deel van het leger het idee te geven dat ze hiermee weg komen, is uit de wereld gehaald, Ook het overige deel wat nog over is van de Wagner groep, zal zich zeker 2x bedenken zoiets nog eens te doen.
   Als ik hoofd zou zijn van een land, dat AANGEVALLENEN wordt door een buitenlandse vijand, of een Oude vriend C.Q. zakenman, zou ik dit zo snel mogelijk uit de wereld helpen.
   In de politiek en zakenwereld heet dit, snel afrekenen en je beleidsplannen verder voort zetten.

  • Volgens Karel van Wolferen van Gezond Verstand waren er twee vliegtuigen. Die ene was neergestort en daar zou Prigozjin ingezeten hebben volgens allerlei berichten. Maar mogelijk zat Prigozjin in het andere vliegtuig. Ook zou Prigozjin gespot zijn in Afrika, alwaar de Wagner huurlingen ook actief zijn. Mijn gevoel zegt dat Prigozjin en zijn rechterhand helemaal niet dood zijn maar achter de hand worden gehouden als de Wagnertroepen Kiev gaan aanvallen vanuit Wit Rusland. Ook herinneren we ons de komedie die Prigozjin speelde toen zijn leger quasi opytrok naar Moskou maar voortijdig stopte. Niet vergeten dat Prigozjin en Poetin goede maatjes zijn en prima toneel kunnen spelen, en dit om het Westen op een verkeerd been te zetten. Die Poetin is niet de eerste de beste. Door zijn diplomatie breidde hij de Brics groep uit. China liet zelfs Saoedi Arabie en Iran tot elkaar komen in de Brics groep. De laatste twee waren voorheen elkaars aartsvijanden.

 2. ….volgens mij had(heeft) Putin er geen enkel belang bij Prigozhin te laten ombrengen , en zeker niet op deze wijze, Prigo geniet nog een grote populariteit, een dergelijke liquidatie zou Putin kwalijk genomen worden en in het licht van de huidige situatie zou dit alles behalve wenselijk zijn ….peizekikkée ( denk ik eh)

 3. Één moordenaar minder op de wereld. Ten koste van vele levens van normale burgers. Dat is de enige realiteit die ik uit de gebeurtenis afleiden kan en goed weergeeft wat een normaal mensenleven even waard is. Wanneer hij aan boord was, want ook dat is niet echt zeker. Was het wel een terreurdaad? Of karma? Waar hebben we het eigenlijk over? In elk geval: condoleance met de gestorvenen!

 4. als in een ren kakelende kippen hebben velen direct een lijntje klaar. Mij boeit die dame die zomaar de lucht staat te filmen achter een hinderlijke metaalconstructie tot, ja, daar komt een vliegtuig en zie… Hoeveel verlichte geesten lopen er zo rond?

 5. Na de ‘coup’ werd duidelijk dat prigozhin een liability was. Geruchten gingen dat hij e.e.a. met westerse inlichtingendiensten heeft opgezet, maar de kans is groot dat dit westerse contra-spionage desinfo was. Misschien heeft hij in afrika weer contact met de ‘foute kant’ gehad, wie weet. Surovikin (generaal armageddon) is ook van zijn commando ontheven vanwege geruchten over het steunen van de coup tegen Putin. Het blijft koffiedik kijken, maar Putin lijkt stevig in het zadel te zitten. Daar mogen we in ieder geval blij mee zijn, met een niet-demente, niet-pedofiele, niet-satanische wereldleider.

  • Ja ik hink ook op 1 been. Er zijn verkiezingen volgend jaar voor een nieuwe president in rusland, met prigozin zou dat bemoeilijkt worden. Ik had begrepen van russische vrienden dat Putin het stokje wilde overhandigen aan een ander. Maar wel met een beëindigde oorlog dit jaar nog in oekraine en een gedeelte ervan afgezet voor rusland. Aan een kant zou het iemand achter putin geweest kunnen zijn die opdracht gaf omdat we nog steeds niks hebben gehoord vanuit putin zijn mond. Het volk droeg prigozin op handen, dus zou je denken dat putin toch zo snel mogelijk iets laat weten. Als het vliegtuig is neergehaald door oekraine zou putin ook van zich moeten laten horen in wrakings termen . In ieder geval als putin verteld dt het een ongeluk was met defecten, dan weten we 100% zeker dat het een order was van henzelf. Het is even afwachten tot er officieel nieuws naar buiten komt. En aan de hand daarvan weten we meer. En misschien is het daarom dat putin wacht met info naar buiten brengen omdat hij wil weten wat er gebeurd is,kan ook. In ieder geval als het de oekrainers zijn geweest staat er wel wat te wachten voor hen denk ik.

   • Op het amerikaanse nieuws word overal verteld dt het pentagon laat weten dat ruslnd zelf het vliegtuig heeft neergeschoten . Zucht,net als de pijpleidingen en de dam zeker. Dan weet je bijna al dat de cia ofzo er achter zit. Aka joodse trut nudelman omdat prigozin niger en zo zou verdedigen en zij daar heel diep met haar joodse trut hand in de delfstoffen zit. Maar goed Wagner gaat gewoon door, nu zker met nog veel meer enthousiasme en motivatie dan voorheen.

 6. Haha… alle media en iedereen hier weet al hoe het zit voordat dingen echt duidelijk zijn. Als hij dood is, dan is dat nou eenmaal zo, de oorzaak gaan we dan de komende dagen/weken wel horen. Ik heb in deze shitshow inmiddels geleerd dat alles alle kanten op kan gaan.

  Ik lach me kapot als die Prighozin ineens weer in een filmpje opduikt… de NAVO en westerse media worden gek. Ze zullen ineens niks meer melden.

  We gaan het zien, in deze oorlog is echt alles mogelijk. Het eerste dat in oorlogen sterft is de waarheid, maar uiteindelijk komt de vermoorde waarheid weer naar boven.

  • Denk het niet, de wagner groep had in hun appartementen de lichten uitgedaan vannacht en enkele lichten op de flatgebouwen terug aangedaan in een vorm van een kruis .

 7. Als Olof Koens al weet te melden dat hij op de passagiers lijst stond en zijn telefoon bij het wrak gevonden is dan weet ik genoeg!

  Weer een grote fake bullshit story!

  • Olaf Koens 🤢🤢🤢🤮

   Er zijn weinig journalisten van een lager en smeriger niveau dan Olaf ‘beroepsleugenaar’ Koens. Mijn hemel wat is dat een lul met vingers en een ego gebouwd van pure stront en leugens, met een vooringenomenheid van 10 Gestapo’s tegelijk. Olaf moet bij de tribunalen extra belicht worden, samen met Erik Mouthaan.

   • aLS Belg ken ik die man niet dus ben ik effe gaan zoeken … Wikipedia leert mij dat die kerel geboren werd in 1985 en dat hij verslaggever was in Rusland en de voormalige Soviet Unie ….DIE WAS DUS ALS BABY EN KIND reeds bedrijvig als journalist LOL !

    • @Patrick…

     Zoek het interview van Olaf Koens met Wierd Duk eens op… daar kan je goed zien wat voor narcistische nare manipulerende sociopaat Olaf is. Hele akelige gozer. Ook alle verslaglegging die hij doet is zwaar gekleurd en hij misbruikt zijn verantwoordelijke functie voor 1000%. Olaf heeft zijn ziel verkocht.

 8. Speciale operatie in Moskou en Sint-Petersburg: huiszoekingen van leden van een neonazistische groepering (VIDEO)

  Sinds de ochtend van 24 augustus zijn er in Moskou en Sint-Petersburg huiszoekingen uitgevoerd in de huizen van leden van de nazigroep “White Suit”.

  Het ‘Witte Pak’ houdt zich bezig met het aantrekken van radicalen die zijn veroordeeld voor moorden en terroristische aanslagen (leden van verschillende extreemrechtse groeperingen) om nieuwe misdaden te plegen, en rekruteert ook actief jongeren in zijn gelederen.

  De groep wordt geassocieerd met het zogenaamde “Russische Vrijwilligerskorps” *, waarvan de militanten vechten aan de zijde van de strijdkrachten van Oekraïne .

  https://t.me/RVvoenkor/51873

 9. Ik heb vanochtend de gelegenheid gehad in de auto naar de npo radio te luisteren omtrent deze vliegtuigcrash.
  Verschrikkelijk.
  Bol van de aannames en hypocrisie.
  Een of andere ruslanddeskundige met een scheermes in zijn mond ten einde zijn nederlandse taal met een oosters accent te doorspekken (zodat iedereen weet dat hij er wel verstand van zal hebben) zei dat we heel voorzichtig moeten zijn met de aanname van een aanslag van Putin omdat we het niet weten blablabla.
  Een paar minuten verder zegt deze desinformatiedeskundige gewoon : deze moord is een keihard signaal naar de russische olichargen want die hebben allemaal privejets, en nu laat het kremlin zien dat we hun overal, zelfs in de lucht, kunnen pakken.
  Om ziek van te worden. De msn propagandamachine draait weer op volle toeren.
  En och ja. Deze crash was in de buurt van moskou (50 km afstand) dus Poetin moet er van geweten hebben. (Welja, misschien heeft hij wel een steen gegooid naar het vliegtuig vanuit een geopend raam van het kremlin)
  Maar het kan ook zijn dat Poetin gewoon geknikt heeft zonder wat te zeggen etc. etc
  Ziek wordt je van de domme aannames die verspreid worden.

 10. Tja, wat moet of zal ik hierop zeggen? Ten eerste, als dit waar is en ook de informatie welke je ons eerder gaf, dan is Poetin niks niet beter dan onze “premier Rutte”. En deze is een schurk! D’as ècht jammer! Ik had op Poetin gewed. Nu haal ik bakzeil? Verdikkeme, dit is voor mij een catastrofe! Ik weet ècht niet meer hoe te reageren! Word ik nu door de hond èn de kat gebeten?

 11. Belangrijker dan de vraag naar de mogelijke (proxy-)dader(s) zal de vraag zijn naar de gevolgen. ‘Wagner’ is een gevreesde tegenstander met – blijkbaar – nogal wat aanhang in het land en het reguliere leger, die – hoe dan ook – het Kremlin verantwoordelijk houden voor het onthoofden van hun organisatie. Een perfect ‘alibi’ voor meer binnelandse onrust, of zelfs destabilisatie? We gaan het de komende dagen beleven.

 12. Laten we ons op corrupt Den Haag richten aub. Dit soort bullshit afleiding is geen nieuws. Directe opinie peilingen moeten gevoerd en gepubliceerd worden. Bij elk interview van een politieker steek onder water geven.

  Het gebeurd al genoeg maar niks word openbaar gemaakt. Rara politiepet…..

  • Als de NAVO vandaag zich terug trekt tot de grens, die afgesproken was bij het neerhalen van de Berlijnse muur, om de EENHEID VAN DUITSLAND, (om dit even niet te vergeten) te maken, en dat in die afspraak, de NAVO geen centimeter naar het oosten zou opschuiven, is de oorlog morgen voorbij.
   Ik denk dat dit de komende tijd de discussie moet zijn, hier en overal, maar vooral ook bij de MSM media.
   Het is alleen jammer dat Amerika hier ABSOLUUT NIET MEE AKKOORD GAAT.
   En dat is nou net het probleem.
   Vraag, wie denkt U dat onze vijand is:
   Amerika.
   Rusland.

 13. Hoe zullen de Wagner troepen hierop reageren?
  Wie houden zij verantwoordelijk voor de dood van hun leiders.

  Ik denk dat dit interessanter is dan wat wij denken.
  Houden ze Poetin verantwoordelijk, Oekraïne of Biden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in