Er zijn ten minste twee belangrijke redenen waarom Oekraïne op dit moment niet in aanmerking kan komen voor NAVO-lidmaatschap, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó tijdens een bijeenkomst in Brussel van het NAVO-Oekraïne comité.

“Vandaag hebben de bondgenoten ook duidelijk gemaakt dat onder de huidige omstandigheden het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne uitgesloten is,” zei Szijjártó.

“Enerzijds kan een land in oorlog niet worden toegelaten onder het basisverdrag, omdat dit het bondgenootschap in gevaar zou brengen en in sommige gevallen zelfs het risico van een derde wereldoorlog met zich mee zou brengen. Aan de andere kant moet ook worden gezien dat de NAVO een waardengemeenschap is, waarin geen plaats is voor een staat die voortdurend de rechten van nationale minderheden onderdrukt,” zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken verwijst naar de beperkingen die Oekraïne oplegt aan minderheidstaligen, waarbij de Hongaarse minderheid een bijzonder aandachtspunt is voor de Hongaarse regering. Deze groep is al lange tijd het doelwit van allerlei repressieve wetten. Daarnaast bestaat er bezorgdheid dat deze bevolkingsgroep, die ongeveer 150.000 mensen telt, vanwege anti-Hongaarse sentimenten in Oekraïne een groot doelwit is voor dienstplicht aan het front, waardoor er zelfs stemmen opgaan dat er een etnische zuivering plaatsvindt.

Szijjártó zei dat de manier waarop Oekraïne omgaat met nationale minderheden dubieus blijft, ondanks de laatste beloften uit Kiev.

“We begrijpen, we horen natuurlijk dat de Oekraïners beloven dat er al een wetsvoorstel is ingediend, dat er nu plotseling een bijeenkomst is van vertegenwoordigers van nationale gemeenschappen, die al jaren niet meer heeft plaatsgevonden. Nu doen ze erg hun best, maar het is een feit dat Oekraïne de afgelopen acht jaar vol heeft gestaan met dergelijke verklaringen,” verklaarde hij.

  Grote nederlaag voor de Oekraïners: De Russische tang wordt gesloten –  De Russen hijsen vlag in het centrum van Bakhmut

“Ik heb veel beloftes gehoord, ik heb vaak gehoord dat bijna alles is opgelost, en vervolgens is het tegenovergestelde gebeurd. Daarom geloven we in wetgeving die is aangenomen en uitgevoerd,” benadrukte hij.

“Als die er zijn, zullen we die natuurlijk evalueren, maar we mogen ons niet laten misleiden, misleiden door verklaringen,” voegde Szijjártó eraan toe.

Via Remix.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe kan men beginnen met te proberen zich los te rukken uit een zelfgecreëerde hoop stront?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOpenlijk in opstand
Volgend artikelWaar gingen Amerikaanse strategen in de fout toen ze een proxy-oorlog met Rusland begonnen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. WE zullen snel de verenigde staten van Europa krijgen, daarom zijn de landelijke verkiezingen de laatste echte geweest…Ga ervan uit dat we tot de uiteindelijke eenwording geen nieuwe regering krijgen, daarna over links!! Hongarije, Tsjechië en polen zullen waarschijnlijk uittreden en de EU gaat zonder hun verder!!! En zal worden tot een WEF dictatuur!!! Wij zijn de LUL

    • En Slowakije zoals het er nu uit ziet. Ik vraag me af of Denemarken ook staat te trappelen. Willen nog wel eens eigen koers varen. Het blijft verder vreemd, dit landje heeft tegen het EU verdrag gestemd, zou het nu opeens allemaal anders zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in