De Russen hebben een grote troepenmacht van 45.000 man, 500 tanks en 300 artilleriestukken verzameld aan de rand van de stad Kupiansk, wat betekent dat ze zich voorbereiden op een definitieve aanval om de stad in de komende dagen in te nemen, zo meldt de Amerikaanse Wall Street Journal, schrijft Pronews.

Het verzamelen van zo’n grote troepenmacht voor een stad van 30.000 inwoners zal worden gevolgd door agressieve actie.

Het wordt het eerste grote offensief sinds de verovering van Bakhmut.

Er zijn nog maar weinig inwoners in de stad en de Oekraïners zelf hebben zich teruggetrokken in het centrum.

#ukraine #kupyansk #russia Het Russische leger heeft 45.000 soldaten, 500 tanks en 300 artilleriesystemen opgebouwd in de buurt van Kupyansk (MemeIndustrial). Dit zou genoeg moeten zijn om de rest van het Oekraïense leger in de komende dagen weg te vagen.

Het Russische leger heeft alle heuvels ten noorden en noordoosten van Koepiansk bezet en een deel van zijn strijdkrachten nadert de stad ook vanuit zuidelijke richting om de oostelijke oever van de rivier Oshkosh te controleren.

#ukraine #kupyansk #petropawliwka Het Russische leger domineert de hoogten en heuvels in het noordoosten van Koepjansk en bereidt zich voor om de stad aan te vallen, schrijft het Amerikaanse WallStreetJournal (JulieJohnson). De strop wordt langzaam strakker.

Kupiansk  is een strategische stad omdat het een transport- en communicatieknooppunt is voor zowel de Donbas- als de Kharkiv-regio. Als de stad bezet wordt, opent dit de weg naar Kharkiv, maar ook naar de steden Lyman, Izium en Seversk.

Nieuwe studie toont aan dat de rest van de wereld China en Rusland steunt

De opmars naar deze steden is belangrijk voor de Russen, omdat ze zo de Oekraïense troepen kunnen omsingelen die vanuit het noorden voortdurend Russische stellingen aan het Zaporizhzhya front aanvallen en veel belangrijke aanvoerroutes dreigen af te snijden.

Bovendien zal zo’n negatieve ontwikkeling het Oekrainse leger dwingen om een deel van de troepen terug te trekken die ze in Zaporizhzhia inzetten en die al zware verliezen hebben geleden om het Kharkiv-front te ondersteunen.

De komende dagen zullen zeer kritiek zijn voor de oorlog in Oekraïne, omdat er een grote kans bestaat dat de Russen in september vanuit vijf richtingen hun eigen tegenoffensief zullen lanceren.

In Kherson en bij uitbreiding Odessa, Kharkiv, Donbas, Zaporizhzhya en een offensieve actie die ze vanuit het noorden voorbereiden met Wagner-troepen die oprukken naar Kiev.

Dit offensief zou in het voorjaar beginnen, maar Moskou overweegt serieus om het nu al te lanceren omdat het van mening is dat de Oekraïners een tekort aan manschappen en materieel hebben en om te anticiperen op de komst van F-16 gevechtsvliegtuigen uit Westerse landen.

Noorwegen zal na Denemarken en Nederland ook F-16 gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne sturen, meldde de Noorse zender TV2 vandaag onder vermelding van ongenoemde bronnen.

Als Oekraïne te veel gevechtsvliegtuigen van dit type aanschaft, zal dit een probleem zijn voor Moskou, dat de oorlog eerder zal willen beëindigen.

Vladimir Poetin's bondgenoot stuurt alarmerende boodschap op staatstelevisie - Liever dood dan leven onder Westerse waarden

De Russen zijn er door een slimme uitputtingsslag in geslaagd om de Oekraïense strijdkrachten onherroepelijk uit te putten, zowel wat betreft mankracht als wat betreft de wapensystemen die Westerse landen naar de Oekraïne hebben gestuurd om haar te versterken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Joodse corruptie in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerzonken verliesaversie in Oekraïne
Volgend artikelAls Prigozhin in de hel is, zal hij binnenkort de plaats runnen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Prigozhin dood, BRICS uitgebreid. NATO materiaal vernietigd, Dollar gaat naar de klote. Binnenkort overgave Oekraine. Go Putin go!

 2. En wat betreft die F16 toestand, dat wordt een hele dikke rode lijn.
  Rusland heeft herhaaldelijk gezegd dat het niet meer wordt geaccepteerd.
  Zowel het vliegtuig als ook de basis van waar uit is opgestegen, zijn een legaal doelwit.

   • Goed voor hun pensionfonds want dat hoeft dan niet langer meer uit te betalen.
    En of de levensverzekering een kamikaze actie ondersteunt is zeer twijfelachtig.

      • Wat is er belachelijker ? U of de ukronazies die worden neergelegd en allen die deze vuilzakken gaat helpen. Ik snap het grappige niet ? Als elensky moet gepensioneerden hulp inroepen betekent dat zijn eigen manschappen waarschijnlijk debielen zijn ombekwaam om een gevechtsvliegtuig te vliegen ofwel zijn de ucronazies op en is er niemand meer over voor de job te doen. In beide gevallen is volgens mij de vuile ziekelijke piano met zijn penis spelende komediant die president werd de belachelijke kant aan de zaak….

   • 30.000 ? De rest stopt elensky waarschijnlijk in zijn zakken. Wie wil er nu voor 30.000 per maand een schietschijf worden van Russische raketten. Zelfs niet voor 1.000.000 per maand. Wie zich kontrakteert kan het geld nooit opstrijken want leeft niet lang genoeg. Zelfde voor idiote huurlingen die willen gaan rambo spelen en houden van bloedvergieten en voor een paar duizend per maand terug komen in een lijkzak. Elensky strijkt de centen wel op kan zijn oekrainse slet weer in parijs wat koopjes gaan doen…. stomme idioten…. hebben nooit gehoord dat wie met het zwaard leeft zal door het zwaard vergaan.

 3. @Deus creator et liberator, recreator meus est

  Ik hoop zo dat je gelijk heb. En datvhij doe opstijgplaatsen plat gooit .maar hij mag van mij ook de leveranciers platgooien van mij hoor. Want ze zijn vanaf dag 1 al fout bezig

 4. Nu doorpakken, alle vliegvelden innemen en op die plaatsen s400 zetten, elke f16 die de grens met ukrastan overvliegt afknallen. einde verhaal.

 5. Hoe zou Rusland een definitieve aanval met slechts 45000 man en 500 tanks kunnen uitvoeren terwijl er nu bijna 1.000.000 soldaten gemobilizeerd zijn en Rusland klaar is om NAVO aan mootjes te hakken ?

 6. Alle bruikbare vliegvelden liggen te ver van de frontlinie om met de F-16 op en neer te laten vliegen, laat staan om een luchtgevecht aan te gaan. Dan zal het een kamikaze vlucht worden voor alle piloten. Dan maakt het niet uit welk bedrag ze mee lokt worden, zij zullen het nooit ontvangen. Dus alleen hebzuchtige naïeve idioten zullen reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in