De VS lijken hun troepen in Oost-Europa te versterken met letterlijk honderden zware pantservoertuigen. Bereiden zij zich voor op een escalatie van het conflict in Oekraïne? Misschien zelfs een directe interventie?

De NAVO is de afgelopen tweeënhalve decennia bezig geweest de westelijke grenzen van Rusland te naderen, en heeft de dramatische escalatie van de negen jaar oude veiligheidscrisis in Oekraïne afgelopen februari gebruikt om nog meer troepen en militair materieel in Oost-Europa in te zetten, bericht Ilya Tsukanov.

Honderden stukken zwaar Amerikaans militair materieel, waaronder M-1 Abrams zware tanks en Bradley infanterie gevechtsvoertuigen (IFV’s), zijn gesignaleerd bij aankomst in een Nederlandse haven, van waaruit ze naar Oost-Europa zullen worden verscheept.

Het officiële Twitteraccount van het Nederlandse leger plaatste een video van de aankomst van het Amerikaanse transportschip, waarbij het zware transportschip, tot de nok toe gevuld met uitrusting variërend van pantsers, rupsvoertuigen en IFV’s op wielen tot militaire diepladers en Oshkosh-sleepvoertuigen aanmeerde in de Nederlandse haven van Vlissingen.

Meer beelden, gedeeld door Britse media, toonden kolommen Bradley IFV’s die van het schip werden gereden naar een perceel.

“Op deze locatie, in Vlissingen, komen ongeveer 1.250 stuks militair materieel deze haven binnen,” vertelde kolonel Robert Kellam, de Amerikaanse officier die belast is met het toezicht op de overdracht, aan verslaggevers. “We gebruiken nog een paar andere havens in Europa. Maar deze operatie hier is de grootste van de drie, en er komen veel tanks en rupsvoertuigen voor deze brigade, dus we zijn erg opgewonden over deze operatie,” voegde de officier eraan toe.

  Strategische Onvermijdelijkheid

Kellam ging niet in op het werkelijke doel van de overdracht van voertuigen – het bestrijden van Rusland – maar zei dat de leveringen een demonstratie zijn van Amerika’s “partnerschap” met zijn “NAVO-partners hier en afschrikking voor onze tegenstanders over de hele wereld.”

De overgrote meerderheid van de afgebeelde voertuigen heeft de standaard Amerikaanse woestijncamokleuren.

De voertuigen werden over de Atlantische Oceaan verscheept aan boord van de USNS Mendonca, een vrachtschip uit de Bob Hope-klasse. Liefhebbers van het volgen van schepen lieten zien dat het schip van Virginia naar Fort Hood, Texas reisde om de voertuigen op te halen en vervolgens naar Europa te verschepen.

Het commando Europa en Afrika van het Amerikaanse leger pendelt sinds het voorjaar van 2014 militair materieel en troepen Europa in en uit, in de nasleep van de escalatie van de spanningen met Rusland na de Euromaidan-coup in Kiev, die de op Rusland georiënteerde Oekraïense regering omver wierp en verving door een regering die aansluiting zocht bij de Europese Unie en de NAVO.

Het Amerikaanse opperbevel categoriseert zijn ingezette eenheden als “parate strijdkrachten die in staat zijn uitgebreide bilaterale, gezamenlijke en multilaterale trainingen uit te voeren tijdens hun inzet in meer dan een dozijn landen in Europa.”

De bestemmingen van de afgebeelde voertuigen zijn naar verluidt Polen en Litouwen. Vorige maand kondigde de Amerikaanse ambassade in Vilnius aan dat de VS van plan is “de training met onze Baltische bondgenoten te intensiveren om geloofwaardige gevechtscapaciteiten te behouden en onze defensie- en afschrikkingshouding te versterken.”

Het Witte Huis maakte vorige week bekend dat het nieuwe wapenpakket van 3 miljard dollar aan Oekraïne 50 Bradley IFV’s, 500 TOW antitankraketten en 250.000 kogels van 25 mm munitie zou omvatten, evenals 100 M113 gepantserde personeelsdragers en ander zwaar materieel.

  Alles staat klaar voor Amerikaanse gevechtstroepen in Oekraïne

Russische functionarissen hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat de levering van zwaar Amerikaans materieel aan Kiev het conflict dreigt te escaleren, en het lang gekoesterde standpunt van Moskou bewijst dat de crisis in Oekraïne een proxy-conflict van de NAVO tegen Rusland is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen
Volgend artikelZe beloofden “veilig en effectief”; we kregen “plotseling en onverwacht”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Amerikaanse Industrie, (U weet wel, de Wapenindustrie) zij LEVEREN nu, de in afgelopen zomer, onder dwang getekende orders uit.
   Landen als Duitsland, Nederland, Poland, Roemenië en de NAVO landen, totaalbedrag 100 miljard dollar.
   Persies het bedrag wat zij hebben overgemaakt naar Oekraïne.
   Hierna komen de naleveringen, voor de NAVO landen die nog lang niet de 2% van het BBP hebben uitgegeven.
   De Amerikaanse wapen industrie, is nooit gestopt na de tweede wereld oorlog, de ca 20 oorlogen die na de tweede Wereldoorlog gevoerd zijn, hebben de Amerikaanse begroting op peil gehouden.
   Amerikanen leven van OORLOG, LET OP, als morgen op de wereld VREDE is, sterft Amerika van de Honger.
   VREDE IS DE AMERIKAANSE DOOD.
   Dus zullen zij altijd ruzie zoeken, maakt niet uit met welk land, als het maar buiten hun grenzen is.

 1. Ik vind het opmerkelijk dat er nu opeens zoveel media aandacht is voor deze bekende rotatie verschepingen in het kader van Atlantic Resolve. Sinds 2018 is Nederland een actief doorvoerland voor deze (re)deployments. We begonnen met de CAB (re)deployments en nu de zogenoemde ABCT verschepingen die via Nederland doorgevoerd worden. Deze eenheden wisselen om de 6 – 8 maanden. Dit zijn openbare verschepingen en niet uniek in Europa.

  Veelal komen de eenheden deels via Nederland, maar ook via Denemarken, Polen, Frankrijk, België en Griekenland binnen of verlaten Europa.

  Het is leuk spul om naar de kijken, maar of het effectief is in een oorlog valt te betwijfelen.

  • Beste Moek,
   Dit wordt geen rotatie. Niet te vergelijken met oefeningen in het verleden. Dit ‘spul’ bijft hier ten oosten van voormalig (‘not an inch’) DDR en zal gebruikt worden. Bradley’s werden al beloofd door snuffin’ BIDET en Abram’s is een kwestie van tijd voor een ontmoeting met Kornet’s en andere Russische anti-tanks middelen.

 2. Verbazingwekkend hoe geweldig het volk deze totale oorlog en vernietiging vind.
  Ik hoor in ieder geval weinig mensen zeggen, stop met oorlog.
  Maar ja, zo begon ook het einde van het derde rijk.
  Succes dappere mensen die wel voor vrede gaan 🙏

  • Igitur quī dēsīderat pācem, præparet bellum. En dat is precies wat de RF zich sinds 08/08/2008 in de oren geknoopt heeft en sinds 2014 versneld heeft. Pobeda i mir!

  • De VS verhoogt zijn bezettingsmacht in (west) Europa, nu zelfs enkele politiekers beginnen te begrijpen dat de VS onze vijand is, met de bedoeling de EU te verwoesten.

   • ja en Vlissingen. kan wachten op een bom de russen weten ze wel te vinden die stomme Hollanders en het Nederlandse leger ???????????hHAHAHAHAHAHAHAHA

    • De Russen hadden beter dat schip kunnen torpederen, zoals in WW II de Duitse onderzeeërs deden. Al was het maar uit wraak over Nordstream.
     De Russische beer is mij nog wat te lethargisch. Dat wat minder doortastende zit misschien in de volksaard.

     • idd, net zoals die US LNG schepen, wat nou NS 1 en 2 kapot maken, ons goedkope (nouja kon nog goedkoper) gas leverancier, anyways’ik hoop dat Rusland de US leger/banken/deepshit e.d. en Zwitserland (die foute lieden en banken e.d.) een kopje (meerdere) kleiner maakt incl families als Rot en Rock en Bus en Ob en organisaties ala Black en Vanq and so on.

  • even juiste feiten op een rij: in oekraine worden sinds 2014 de russen stelselmatig beschoten en nog veel erger dan dat. Pas 8 jaar later grijpt Poetin in. helaas is eerst strijd nodig voordat r vrede kan zijn of je moet t prima vinden dat onschuldigen (en dat zijn oekrainers sinds 2014 zeker niet!!) worden uitgemoord. de vrede komt echt als wef en usa monddood zijn gemaakt en zal geen jaren duren.

 3. We zijn zeer opgewonden met het materieel zeggen de imbecielen die geen enkel recht hebben daar te zijn . Dat t van rusland is. En er getekend is dat er nooit iets van t westen zal komen . Ik hoop dat putin iets heeft dat wanneer er een rupsband in de ukrainse grond komt .dat hij er iets oogooit zodat t gelijk vernietigd is . Nog beter .verdwenen verdampt is. En dat de opgewonden kindertjes zitten te huilen van verontwaardiging.

  • ja dat hoop ik ook zodra ze de grens over zijn een bom er op met de groeten van Rusland en laat ze maar komen ze zijn er op voor berijd ze lusten ze rauw wat is Europa toch een dom volk laten alles maar gebeuren en later zeggen we hebben het niet geweten ( komt bekend voor he) o ja en dat klap vee van de regering doet alles wat de kauwgom ballen vragen oooooo ze zijn zo bang en hebben geen mening zijn te laf

 4. Doordat deze voertuigen geel zijn, zullen deze sitting ducks zijn voor de Russische soldaten. En wie gaat deze voertuigen bemannen? Dat zijn zeker de Polen en de Britten. dus de derde wereldoorlog wordt hiermee een feit en ook wij in Europa zullen dit dus een de lijve gaan ondervinden!!

 5. Een kennis die wacht houdt in antwerpen zei me laatst nog dat er al maanden lang schepen met nato speelgoedjes aankomen. Zo zouden ze de beton van een kaai al kapot gereten hebben vanwege het “zwaar gerief” en de amerikanen hebben geen klote respect voor de belgische werknemers.
  Mensen die denken dat amerika onze vriend is, zullen nog verschieten

 6. Maak je niet druk om deze wapenleveranties. Ten eerste is het Oud spul en zal het weinig kunnen uitrichten op het slagveld in de Oekraïne. Mocht dit materiaal zogenaam bedoeld om in Polen de stationeren toch worden gebruikt in Oekraïne dan is al dit materiaal op voorhand al verloren.

  Ga naar het YT kanaal ‘The New Atlas’ die legt alles haarfijn uit!

 7. Er is in Amerika een door het congres goedgekeurde wet die het Amerikaanse leger toestaat met geweld Nederland binnen te vallen als er een Amerikaanse militair die ervan word beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben gepleegd voor het internationaal gerechtshof in Den Haag terecht staat…

  Dat is het respect dat onze bondgenoort heeft voor ons. Sinds die wet werd goedgekeurd is Amerika feitelijk en officieel de vijand.

  • Laat ik dat nou net iets goeds van de V.S. vinden (sorry)! Ze erkennen dat Internationale Strafhof in Den Haag niet. Ik zou willen dat NL ook zo’n wet heeft. Weg met dat soort supranationale instituten. Jammer dat het in Den Haag zit.

   • Ik ben overigens zeker voor tribunalen, bv. vanwege de ‘vaccin’-genocide. Maar die hoeven niet supranationaal te zijn! Maar nationaal of internationaal. Maar de natiestaat is het meest omvattende verband van mensen dat God wijselijk heeft toegestaan.

 8. Er is in Amerika een door het congres goedgekeurde wet die het Amerikaanse leger toestaat met geweld Nederland binnen te vallen als er een Amerikaanse militair die ervan word beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben gepleegd voor het internationaal gerechtshof in Den Haag terecht staat…

  Dat is het respect dat onze bondgenoot heeft voor ons. Sinds die wet werd goedgekeurd is Amerika feitelijk en officieel de vijand.

 9. Troep van meer dan 30 jaar oud, zal het tij niet keren voor de Oekraïne. Die dessert camo zal ook niet helpen, verf ze dan meteen fluorescerende oranje. Dan weet je zeker dat je een sitting duck bent.

 10. Als ik Rusland was zou ik stiekem ontraseerbare zeemijnen lossen uit onderzeeërs om dat schip naar de bodem te sturen. Dit is echt een oorlogsdaad vanuit Nederland in opdracht van Amerika uitgevoerd, oliedom en dit zal zijn weerklank krijgen. Snap niet waar dit hypocriete Europa mee bezig is.

 11. Dat dit verouderde schroot gaat eindigen in grote hopen verwrongen staal is wel zeker. Voor het milieu zeker geen goed nieuws. Misschien zien de Russen nog mogelijkheden voor hergebruik om kogels van te maken oid.

 12. Opmerkelijk zijn alle comments van nederland die blij zijn met deze onzin.

  Het is dus ook geen wonder dat er zoveel mensen voor de prik zijn gevallen . Stel goudvissen

  • @Erik,
   Een tegengeluid bijvoorbeeld die zegt laten we voor vrede gaan, voor dialoog, ik hoor bij de msm geen vrouw of man dit zeggen, er is maar 1 geluid en dat is oorlogstaal, hetzelfde was er met de covid, hetzelfde patroon, zeg je als persoon iets afwijkends dan doen ze gelijk de microfoon uit.
   Hoeveel wapens er ook naar Zelensky gezonden worden,het is een verloren strijd maar de VS willen het niet accepteren, de rest van Europa durft niks afwijkends te zeggen , onder Zelensky die zo voor de democratie zou zijn, zijn er helemaal geen andere partijen meer over, zijn allemaal het land uitgevlucht vanwege hun eigen mening of staan op een dodenlijst, oppositie is niet toegestaan onder de Azovvrinden, ook dit feit hoor je niet in de msm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in