Moon of Alabama heeft een artikel over hoe een oncomfortabel aantal relatief terughoudend georiënteerde ambtenaren voor buitenlands beleid de regering Biden hebben verlaten, terwijl een China-havik zojuist is benoemd tot de volgende voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, schrijft Catlin Johnstone.

Antiwar heeft een artikel over hoe het New Yorkse congreslid Jerry Nadler een verslaggever van de Epoch Times vertelde dat het hem “niets zou kunnen schelen” als Oekraïne F-16’s van Amerikaanse makelij zou gebruiken om Russisch grondgebied aan te vallen, en dat hij de mogelijkheid dat ze dat zouden doen niet verontrustend vindt.

Dit komt dagen nadat we vernamen dat de regering Biden heeft goedgekeurd dat Oekraïne F-16’s krijgt en tegelijkertijd groen licht geeft voor een offensief op de Krim met wapens van Amerikaanse makelij, een nachtmerriescenario dat de risico’s van een kernoorlog sterk doet toenemen.

Er zitten geen volwassenen achter het stuur van het voertuig dat ons naar de Derde Wereldoorlog rijdt. We zitten in een bus die recht op een klif afrijdt, en hij wordt bestuurd door kinderen. Als we dit overleven, zal dat niet komen door het ervaren leiderschap van de westerse regeringen, maar volledig het ontbreken daarvan.

https://twitter.com/DefenceU/status/1661037540076290048

Het wordt steeds gevaarlijker, en het wordt steeds dommer. Onlangs tweette de Oekraïense regering een video waarin de gezichten van personages uit de Harry Potter-filmreeks over Oekraïense soldaten zijn gelegd, een perfect compliment voor een eerdere tweet van de NAVO over het Oekraïense leger: “Wij zijn Harry Potter en William Wallace, de Na’vi en Han Solo. We ontsnappen uit Shawshank en blazen de Death Star op. We vechten met de Harkonnens en dagen Thanos uit.” Dit is echt de meest neppe, PR-intensieve proxy-oorlog aller tijden.

  G-7 waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis door Russische "tarweoorlog" in Oekraïne

En dat is nog niets vergeleken met hoe dom de Amerikaanse presidentsrace van 2024 wordt, reeds nu in mei 2023. In een recent interview op Fox News werd de Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis door Trey Gowdy gevraagd hoe hij op dag één van zijn presidentschap zou reageren op de oorlog in Oekraïne en hij begon te brabbelen over wokeness en genderideologie.

“Nou eerst denk ik dat wat we als veteraan moeten doen is erkennen dat ons leger gepolitiseerd is geworden,” zei DeSantis. “Je praat over genderideologie, je praat over zaken als opwarming van de aarde, dat ze op de een of andere manier bezorgd zijn en dat is niet het leger waarin ik diende. We moeten ons leger weer richten op betrokkenheid, op de kernwaarden en de kernmissie.”

https://twitter.com/atrupar/status/1661530294480936969

Bent u klaar voor anderhalf jaar van dit alles? Want u krijgt dit anderhalf jaar. Anderhalf jaar lang worden alle inhoudelijke vragen over echt beleid van echte consequenties omgeleid naar de meest vage cultuuroorlog moerassen die je je maar kunt voorstellen, want het is niet de taak van de Amerikaanse president om de manier waarop het Amerikaanse imperium opereert te veranderen, het is de taak van de Amerikaanse president om iedereen te verblinden met fake bullshit terwijl het Amerikaanse imperium ongehinderd door de wensen van het stemmende publiek marcheert.

Aanhangers van de Israëlische apartheid en Amerika’s proxy-oorlog in Oekraïne doen alsof ze geloven dat rockicoon Roger Waters eerder deze maand tijdens een concert in Berlijn een nazi-kostuum aantrok ter ondersteuning van het nazisme. Hun geveinsde verontwaardiging leidde tot een onderzoek door de Duitse politie, ondanks het feit dat letterlijk iedereen weet dat hij gewoon het fascistische personage uit The Wall van Pink Floyd uitbeeldde dat hij al meer dan vier decennia opvoert.

  Chronische tekorten van een paar artikelen momenteel zullen veranderen in chronische tekorten van honderden producten later in 2022

Oh ja, en ze gaan door met het agressief normaliseren van het gebruik van politierobots, ondanks massale publieke tegenstand.

https://twitter.com/PplsCityCouncil/status/1661810329624662017

Dit is een donkere, vreemde tijdlijn, en hoe gevaarlijker het wordt, hoe stommer het wordt.

Toch is er geen reden om de hoop op te geven, en er is geen reden om de vreugde op te geven. Hoe donker de dingen ook worden, er is altijd de mogelijkheid dat er onder de oppervlakte van onze collectieve psyche krachten bewegen die alles in een oogwenk kunnen veranderen zodra de omstandigheden er rijp voor zijn. Hoe donker de dingen ook worden, we leven nog steeds in een buitengewoon mooie en fascinerende wereld die een voorrecht en een genot is om er ook maar even aan deel te nemen. Hoe donker de dingen ook worden, we kunnen nog steeds ons best blijven doen om te proberen ze een beetje beter te maken, terwijl we ervoor zorgen dat we geen kostbare tijd in dit universum verspillen door te verzuimen de pracht ervan te waarderen.

Er is duisternis, maar er is ook licht. Veel meer dan de meeste mensen beseffen.

Dus doe je best, Stomme Dystopia. We zullen vechten met alles wat we hebben en genieten zolang we hier zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

George Orwell’s 1984 is een blauwdruk geworden voor onze dystopische realiteitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFBI’s ‘U-Haul-Nazi vlag’ stunt bij barricade Witte Huis alom belachelijk gemaakt als overduidelijke valse vlag
Volgend artikelVerontrustende video onthult aanval Oekraïens leger op burgerstructuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in