De Amerikaanse president Joe Biden deed deze week wanhopige oproepen voor meer geld om de zinloze, afschuwelijke oorlog in Oekraïne te voeren. Daarentegen hield de Russische president Vladimir Poetin een toespraak waarin hij opriep tot een wereld gebaseerd op gelijkheid en vrede, schrijft Strategic Culture Foundation.

Het is leerzaam om de inhoud van de twee te vergelijken. Biden ratelt met gescripte flarden van ideologische stereotypen en strijdlust die steeds meer klinken als ho-hum nonsens. Poetin daarentegen gaf een intellectueel gepassioneerd en welsprekend overzicht van de wereldgeschiedenis voor een publiek van internationale geleerden en serieuze denkers. Poetin vatte zijn toespraak samen met een oprechte oproep tot vrede en goede wil voor de hele mensheid.

Het is ondenkbaar dat Biden of welke andere zogenaamde westerse leider dan ook de intellectuele capaciteiten of het morele vermogen heeft om een vergelijkbare toespraak te houden ter bevordering van wereldvrede en vooruitgang.

Als we de percepties en vooroordelen van de westerse media ontkrachten, is het voor ieder objectief mens duidelijk dat de Amerikaanse leider een oorlogszuchtige dinosaurus is, terwijl de Russische leider een vooruitziende, principiële wereldstaatsman is.

Biden, de frêle tachtigjarige en een verlopen, zelfverheerlijkende politicus, belichaamt een wereld uit het verleden waarin conflicten en geweld maar al te betreurenswaardig gewoon zijn. Dat soort wereld gaat gepaard met elitaire heerschappij en systematische uitbuiting van anderen. Vijf eeuwen lang heeft het Europese kolonialisme en later het westerse neokolonialisme de internationale betrekkingen gedomineerd, vervormd en gedemoniseerd. Natuurlijk werd de groteske realiteit altijd verdoezeld met constante hersenspoeling door Westerse media die Orwelliaanse eufemismen gebruikten over “democratie”, “mensenrechten” en “op regels gebaseerde orde”.

Al die tijd maakten elitaire Westerse machten amok met illegale oorlogen, plundering van grondstoffen en financiële plundering. Op cynische wijze bewezen de westerse imperialisten en hun propagandistische nieuwsmedia lippendienst aan de beginselen van democratie en het Handvest van de Verenigde Naties, terwijl ze in de praktijk de spot dreven met de zogenaamde ethiek. De Verenigde Staten en hun CIA-agentschap en NAVO-vertegenwoordiger zijn ’s werelds grootste terroristische organisatie sinds nazi-Duitsland.

  Het Amerikaanse leger is aan China geketend vanwege zeldzame aardmetalen en Prigozhin heeft een psychotische uitbraak

Joe Biden, die geconfronteerd wordt met een disfunctionele chaos in het Amerikaanse politieke systeem, heeft zijn land, noch zijn Amerikaanse bondgenoten, noch de wereld iets te bieden – behalve meer oorlog. De ineenstortende Amerikaanse wereldmacht projecteert, zoals altijd, zijn eigen interne tekortkomingen naar buiten door internationale conflicten aan te wakkeren, in de eerste plaats tegen Rusland in een proxy-oorlog in Oekraïne, maar ook tegen China over een aantal gefabriceerde claims.

Biden smeekt de Democratische en Republikeinse wetgevers om te stoppen met hun gekibbel en geruzie – niet in het belang van het Amerikaanse volk – maar om nog eens tientallen miljarden dollars vrij te maken om een neonazi-regime in Kiev te sponsoren met als doel de imperialistische proxy-oorlog tussen de VS en de NAVO tegen Rusland te voeren.

De Amerikaanse en Europese politieke instellingen kunnen zich geen andere wereld voorstellen dan één die gebaseerd is op onophoudelijke conflicten en oorlog. Daarom is er de afgelopen eeuwen geen einde gekomen aan de imperialistische oorlogen en de uitbuiting van de rest van de wereld door deze mondiale minderheid. Oorlog, armoede, honger, ziekte, dood en chronische onderontwikkeling zijn de weerzinwekkende manifestaties van de westerse kapitalistische “orde”.

Het zogenaamde Collectieve Westen moet voortdurend verdeeldheid en conflicten zaaien in de wereld voor hun hegemoniaal voordeel. Dit is waar de Koude Oorlog (1945-90) om draaide en waarom de Westerse mogendheden nooit echt vrede konden sluiten toen de Koude Oorlog meer dan drie decennia geleden zogenaamd eindigde na de ontbinding van de Sovjet-Unie in 1991. Vandaag de dag is de Koude Oorlog nog even welig tierend en verslavend als altijd. Er is nooit een einde aan gekomen omdat de onderliggende westerse ziekte nooit is gestopt.

De westerse imperialistische machten – voornamelijk de Verenigde Staten – werden door hun hegemoniale economie en politiek gedwongen om te blijven uitbreiden onder het mom van het militaire NAVO-blok en talloze voorwendsels over het handhaven van de veiligheid en, absurd genoeg, de “oorlog tegen terreur” en “natievorming”.

  Amerika de Waardeloze

De slachting in Oekraïne is het hoogtepunt van dit historische destructieve proces. De associatie tussen Westerse zelfbenoemde “democratieën” en een corrupt neonazi-regime in Kiev is de ultieme organische uitkomst van het fascisme dat de kern vormt van het Westerse imperialisme, met zijn pseudo-liberale gezicht.

Het huidige conflict in Oekraïne is de historische aartsvijand van de Westerse imperialistische macht. De Tweede Wereldoorlog was slechts een interpunctie die overging in de Koude Oorlog en uiteindelijk de heropleving daarvan, waar de wereld nu weer aan wordt onderworpen.

President Poetin presenteerde deze week een positieve en hoopvolle visie op de wereld tijdens een toespraak in de Valdai Discussion Club in Sochi. Hij schetste een beeld van “harmonieus samenleven” en vrede op basis van principes van gelijkheid en rechtvaardigheid tussen naties. In dat opzicht herhaalde Poetin de fundamentele visie van de Verenigde Naties die in 1945 werd opgericht na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog.

“De crisis in Oekraïne is geen territoriaal conflict,” zei Poetin. “De kwestie is veel breder en fundamenteler en gaat over de principes die ten grondslag liggen aan de nieuwe internationale orde.”

Biden en zijn Westerse vazallen en hun leugenachtige media blijven de ongegronde leugen herhalen dat de militaire interventie van Rusland in Oekraïne een “niet-uitgelokte agressie” is. Dit narratief is een schaamteloze ontkenning van de geschiedenis van de door de CIA gesteunde coup in Kiev in 2014 en de bewapening door de NAVO van een neonazistisch regime dat negen jaar lang etnische Russen vermoordde in het voormalige Oekraïne.

Het regime in Kiev – geleid door een nazi-verheerlijkende Joodse marionettenpresident – heeft gruweldaad na gruweldaad begaan om Rusland zwart te maken, dankzij de toegeeflijkheid van de Westerse propagandamedia. Het bloedbad in Bucha in maart 2022, de raketaanvallen op Kramatorsk in april 2022, Polen in november 2022 en in Konstantinovka vorige maand. Deze week vond er een bloedbad van 51 mensen plaats in het dorp Hroza in de regio Charkov, dat onmiddellijk de schuld kreeg van Rusland, maar dat de kenmerken heeft van een andere valse provocatie door Kiev. Dit is het soort smerige en duivelse regime dat de door de VS geleide NAVO-oorlogsmachine belichaamt.

  De Oekraïense oorlogshelden van vandaag waren de blanke supremacisten en neonazi's van gisteren die tegen Rusland vochten

Poetin zette duidelijk uiteen hoe een vreedzame internationale orde kan worden bereikt door “kunstmatige geopolitieke associaties” en Koude Oorlog-achtige “blokken” die “aan de wereld worden opgedrongen” af te wijzen.

“Blijvende vrede is alleen mogelijk als iedereen zich veilig voelt, begrijpt dat zijn mening wordt gerespecteerd en dat er een evenwicht in de wereld is waarin niemand eenzijdig anderen kan dwingen om te leven of zich te gedragen zoals een hegemoon dat wil, zelfs als dat in strijd is met de soevereiniteit, echte belangen, tradities of gewoonten van volkeren en landen,” zei de Russische president.

Poetin voegde eraan toe: “Rusland was, is en zal een van de fundamenten van dit nieuwe wereldsysteem zijn, klaar voor constructieve interactie met iedereen die streeft naar vrede en welvaart, maar klaar voor harde oppositie tegen degenen die de principes van dictatuur en geweld belijden. Wij geloven dat pragmatisme en gezond verstand zullen zegevieren en dat er een multipolaire wereld zal ontstaan.”

De wereld verandert letterlijk voor onze ogen en door onze eigen handen, zoals Poetin ook opmerkte. De opkomst van een multipolaire wereld, de G20, de BRICS+, enzovoort, zijn de verwezenlijking van een visie voor internationale vrede, rechtvaardigheid, soevereiniteit, gelijkheid en ontwikkeling.

De destructieve, oorlogszuchtige hegemonie van de westerse imperialistische elite is een wereld die niet langer houdbaar of tolereerbaar is.

Biden en zijn Westerse geestverwanten zijn letterlijk de woordvoerders van een doodlopende kunstmatige wereld. De Russische president Vladimir Poetin daarentegen spreekt met de wijsheid en relevantie van een wereld zoals die werkelijk moet zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tot de laatste Oekraïner – De doctrine van Biden en de toekomst van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël: Premier Netanyahu zegt dat het land in oorlog is (Video’s)
Volgend artikelBizarre psychiatrische gevallen onder de COVID gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Het spelletje dat beide ‘fronten’ spelen heet: ‘Good cop vs Bad cop’!

  Maar de uitkomst is altijd dat wat TPTB en hun duistere meester met de wereld willen; totale vernietiging en de mensheid uitroeien!

 2. Wordt het dan hier misschien eens tijd dat de voorstanders van vrede zich eens gaan verenigen en dat hele zooitje oorlogszuchtige gaan kielhalen.

 3. Ze snappen het niet in Washington (nog niet), maar hun land zal niet meer bestaan in de huidige vorm en als machtig leger wat het ooit was.
  Het zal uiteenvallen en zijn militaire macht en economische maffia-baas status verliezen.
  Door de omstandigheden of gedwongen door andere grote naties.

  • Bedankt Matt voor de link. Behalve de toespraak te hebben gelezen, ook nog even verder gekeken naar andere artikelen. Interessant om te zien wie allemaal betrokken zijn geweest bij de internationale zaken die zo’n dikke 100 jaar geleden speelden. En waarmee mijn/onze voorouders in hun leven mee te maken hadden. En bijzonder dat die zaken nog steeds van invloed zijn op het heden.

 4. Een podcast van EZAZ, enerzijds anderzijds met onopgemerkt nieuws te beluisteren en zien, Scott Ritter met een Oekrainse tolk met Nathalie een Oekrainse journalist, een uur lang, een geweldig indrukwekkend interview, je moet even onopgemerkt nieuws vinden en dan kun je het aanklikken, hard,verdrietig maar een eerlijk gesprek, tussen een Amerikaan en 2 Oekrainse dames.

  • Niet dat ik er naar ga luisteren, maar plak er dan ook ook even de link er bij waar je het zou kunnen beluisteren.
   Zo heeft toch niemand hier iets aan behalve wat jij verteld erover.
   Niemand gaat hier toch naar zoeken.

  • @flardinga, idd mooi interview en de harde waarheid.

   Deze blog van neuroloog Jan Bonte is ook de moeite waard om te lezen

   Frontnieuws: Verwijderd!

 5. Beste Mensen

  Omdat Dhr Putin Luisterd naar de woorden van Dhr Modi
  En Bidon die ontwijkt alles wil de eigen zinnen door drammen
  Is er dus Verdeeldheid

  Dank U

 6. Het bericht kan ik niet meer lezen.
  Senile joe, a.k.a. Joe Binladen.
  De clip
  komt bij me op.
  Joe Binladen die zonder resultaat aan zijn manlijkheid blijft rukken..
  De ringspreker die Joe blijft aanmoedigen..
  De tegenstander die gapend naar het hotel is gegaan

  Come on Joe, show the world your balls!
  Come president, you can do it!

  Hey guys, time for another commercial?!
  Durex: prevents that more idiots as Joe Binladen are born.
  Better Save then Sorry!

 7. “Onze” mass media doen van alles om deze duidelijke en inspirerende toespraak van Putin te verzwijgen. Toch was het een genot om te lezen. Wat een verschil met de oorlogszuchtige optredens van “onze” Westerse politici!…
  Laten we het in ieder geval op de sociale media delen, zolang het nog kan. Hier is de link:
  http://en.kremlin.ru/events/president/news/72444

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in