© Rawpixel Ltd (CC BY 2.0)

Twee decennia na 9/11, op de dag af elf jaar nadat president George H.W. Bush zijn beroemde toespraak over de “nieuwe wereldorde” hield, is de historische betekenis van beide gebeurtenissen nu veel duidelijker, schrijft Daniel Miller.

Twee decennia van permanente “meest begunstigde natie”-handelsstatus voor China hebben geleid tot de grootste overdracht van rijkdom, technologie, productiecapaciteit en markten in de geschiedenis van de mensheid, en hebben de Amerikaanse industriële economie vernietigd.

Twee decennia van de “oorlog tegen het terrorisme” en de kankerachtige groei van een wereldwijde controlestaat hebben de westerse vrijheid vernietigd en de burgerrechten uitgewist.

Twee decennia van bedrijfsinternet, social media en smartphones hebben de westerse cultuur gelobotomiseerd, belangrijke westerse instellingen vernietigd, een voortschrijdende massapsychose teweeggebracht en de regionale politieke en economische macht overgedragen aan Silicon Valley en Wall Street.

Twee decennia van bezetting van Afghanistan en vervolgens Irak, drone-oorlog en bijkomende moorden in Pakistan, en aanvallen op Libië, Syrië en Jemen hebben het gezag van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten vernietigd tot op het punt waar de seniele winnaar van een kromme verkiezing die in een gefortificeerd Capitool voorbereide gespreksonderwerpen mompelt, de nominale leider is van wat eens de vrije wereld werd genoemd.

Voor 9/11 was het nog bijna mogelijk om Amerika’s geïdealiseerde verhaal over zichzelf te geloven. Vandaag de dag kunnen de VS vergeleken worden met de meest corrupte regimes uit de geschiedenis, en misschien zijn ze zelfs wel de meest corrupte, gezien de schaal waarop corruptie nu mogelijk is.

Gangsterstaten, die eerder crimineel zijn dan sadistisch en verdorven, kijken nu met gerechtvaardigde afschuw naar de Verenigde Staten.

Maar Amerika is niet langer echt Amerika, net zoals Groot-Brittannië niet langer echt Groot-Brittannië is. Beide zijn niet meer dan holdings van een mondiaal commercieel conglomeraat dat vijandig staat tegenover nationale macht als barrière voor mondiale overheersing, net zoals de ontwikkeling van nationale macht in een vroeger tijdperk vastbesloten was om regionale macht te verzwakken.

  Trudeau's Canada begint arme mensen te betalen om geëuthanaseerd te worden

Dit alles werd versneld na 9/11 door het opleggen van een oorlog waarvan het structurele resultaat, zo niet het doel, de afbraak van het democratische Westen was, en het wordt nu nog verder versneld via de pandemie.

Opnieuw is shockpropaganda gebruikt om de noodtoestand af te kondigen en de macht van het volk naar staats- en transnationale organen over te hevelen. Ook hier is een zeer winstgevende permanente oorlog uitgeroepen tegen een onzichtbare vijand zonder definieerbare voorwaarden voor de overwinning, of zelfs maar coherent geformuleerde doelstellingen.

Ook hier zijn de winnaars dezelfde mondiale politieke, economische en veiligheidselites die zich na 9/11 consolideerden door de onafhankelijkheid en competentie te vernietigen van de instellingen waarover zij de controle hadden verworven in het proces om deze om te vormen tot instrumenten van overheersing.

Ook hier blijft het officiële verhaal, afgezien van een aanhoudend en misplaatst respect voor institutionele autoriteit, het plausibiliteitseffect dat ontstaat door eindeloze, mantra-achtige herhaling, en de productie van irrelevante afleidingen, niet overtuigend.

In de dagen na 9/11 werden al vragen gesteld over de relatie tussen het officiële verhaal, het feitelijke patroon van het bewijsmateriaal en een reeks onoverkomelijke zaken, en die vragen zijn blijven worden gesteld.

Het staat buiten kijf dat een uur na de aanslag in New York de voormalige Israëlische premier Ehud Barak de waarschijnlijke dader had aangewezen als Osama Bin Laden (Bin Laden zou later elke betrokkenheid ontkennen) en had opgeroepen tot het uitroepen van een wereldwijde “oorlog tegen het terrorisme” die verder ging dan de daders van 9/11 zelf en ook gericht was tegen terreur in het algemeen.

Het paradigma werd negen dagen later in zijn geheel overgenomen door George Bush in een toespraak voor het Congres. “Onze oorlog tegen het terrorisme begint met Al Qaeda,” zei Bush, “maar daar houdt het niet op. Hij zal niet eindigen totdat elke terroristische groepering met een wereldwijd bereik is gevonden, gestopt en verslagen.”

  #BringItBack: De campagne om de Guillotine te herstellen

De islam zelf was niet de vijand, zo werd ons verteld. Al Qaeda had alleen de islam “gekaapt” met het doel “de wereld opnieuw vorm te geven en zijn radicale overtuigingen overal aan de mensen op te leggen”.

In de daaropvolgende jaren zou dit vage en dubbelzinnige onderscheid worden gebruikt ter ondersteuning van de uitbreiding van het toezicht door de politiestaat, niet alleen op de snel groeiende moslimbevolking in het Westen (om aanwijzingen van gevaarlijke radicalisering te controleren), maar op iedereen die verdenking jegens moslims koestert. In 2019 werden meer “rechtse” dan islamitische activisten doorverwezen naar het Prevent-programma. Vorige maand heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid een bulletin uitgegeven waarin wordt geïmpliceerd dat als Amerikanen de Covid-vaccinatiemandaten in twijfel trekken en betwisten, zij nu worden beschouwd als potentiële “Binnenlandse gewelddadige extremisten”.

In werkelijkheid hadden Bush en zijn handlangers en meesters Al-Qaeda en de islam gekaapt om hun eigen radicale agenda op te leggen. Een schizoïde en beledigende fantasie van een liberale islam, gesponnen tussen een strijdlustig discours van islamofascisme en een politiediscours van islamofobie, werd het voorwerp van een nieuw imperialisme dat de westerse waarden zou verdedigen, maar in werkelijkheid de vernietiging ervan bewerkstelligde.

Net zoals de recente oproepen om “de National Health Service te redden” hebben gediend om de liquidatie van de NHS te camoufleren, heeft de retoriek van de “nation-building” pogingen om de westerse democratie uit te breiden over de hele wereld, in werkelijkheid overal de democratie vernietigd.

Zelfs toen de massale moslimimmigratie in het Westen versnelde na de vernietiging van hun landen, hield een gestage drumbeat van slachtingen en wreedheden in Londen, Madrid, Parijs en elders, in scène gezet door actoren die steevast bekend waren bij inlichtingendiensten, een klimaat van vijandigheid en waanzin in stand ten voordele van de beroepselites. De taal van de permanente terreur drong door in de cultuur (wat is een veilige ruimte anders dan een toevluchtsoord voor een wereld van terreur?) toen een psychologisch gebrutaliseerde bevolking terugviel in een plakkerige ‘gedachten en gebeden’ martyrologie, in feite bevorderd of geëxplodeerd in moorddadige psychose, te combineren in gevallen als Usman Khan, die kort voor zijn aanslag op de London Bridge als gerehabiliteerde crimineel een conferentie over criminele rehabilitatie bijwoonde.

  Het dieet van wormen (Video)

In februari 2007, toen de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinski voor de Senaat “een historische, strategische en morele ramp … gedreven door manicheïstische impulsen en imperiale overmoed” aan de kaak stelde, was de volle omvang van de schade nog niet duidelijk. Wat nu duidelijk is, is dat de oorlog tegen het terrorisme een wapen tegen het Westen zelf was, dat boven alle verwachtingen is geslaagd.

Of het nu door een bewust plan kwam of door wat Hegel de sluwheid van de rede noemde, het Westen is vernietigd. Wat nu bestaat is een schaduw van het Westen, dat nog steeds spreekt alsof het het Westen ter camouflage is, maar in dienst van geheel andere doelen. Het is geen toeval dat de personages die voor hun deelname aan de oorlog tegen het terrorisme zijn gepromoveerd en beloond, op hun plaats zijn gebleven of zijn teruggekeerd om een rol te spelen in de pandemie: vanuit hun perspectief is er geen vergissing begaan. Wat zich de laatste dertig jaar, en vooral de laatste achttien maanden, heeft gemanifesteerd, is een nieuw machtssysteem, dat weliswaar nog steeds wordt gedefinieerd binnen de context van de geschiedenis van de natiestaat, maar dat de ultieme vernietiging ervan betekent.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Voormalig FEMA agente zegt: “Je zult in principe gedood worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelUw regering geeft niets om uw gezondheid
Volgend artikelRapport van Public Health England: in augustus betrof 73% van de sterfgevallen de gevaccineerden met 71% vaccinatiegraad
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Leasing the WTC building complex 7 weeks before 9-11 Larry Silverstein, jewish zionist Who wasn’t there at 9 11 while he was always there, mall owner? Frank Lowy, jewishzZionist Who authorized the WTC’s lease to Larry Silverstein? Lewis Eisenberg, jewish zionist Insisted on privatization of the WTC complex before 9 11 Ronald Lauder, Jewish zionist Who was supposedly aboard Device 11 that supposedly hit the Pentagon? Daniel Lewin, jewish zionist Who was responsible for the security of the WTC prior to 9 11 Jules Kroll and Jerom Hauer, Jewish Zionists How could Israel take out US air defense on 9-11? Through a back door using software sold by Israel to America through company PTech While the towers were still on fire, who sat in a BBC studio and said, “It’s bin Laden.” Ehud Barak, jewish Zionist Who immediately transported all 9 11 scrap to Asia? The Sims group, Alan D. Ratner and Michael Chertoff, Jewish Zionists Which judge was responsible for all 9 11 lawsuits? Alvin K. Hellerstein and Michael B. Mukasy, Jewish Zionists Who was the official source for the US government on Islamic terror? The Rita Katz group, jewish Zionist On 9 11, who met the Pakistani ISI and 9 11 financier Mahmoud Ahmad? Marc Grossman, Jewish Zionist Who was the air traffic controller on 9 11 for the two planes that flew into the WTC and in 1999 when Egyptair flight 990 crashed? Pete Zalewski, Jewish Zionist The 5 Dancing Israelis, Jewish Zionists 9 11 was a good thing for Israel Bibi Nethayahoo, Jewish zionist Which member said that an event like Pearl Harbor had to take place to strengthen Israel’s hegemony? Rabbi Dov Zakheim, Jewish zionist Who wrote the pnac study “Rebuilding America’s defenses and also called the loudest for a new Pearl Harbor to affirm Israel’s hegemony ambitions !? Philip Zelikow, Jewish zionist Who was the cousin of the alleged terrorist / hijacker Ziad Al-Jarrah? Mossad veteran Ali Al-Jarrah Who was convicted of lying to Congress during Iran counter-scandal and was later appointed NSC adviser? Eliot Abrams, jewish zionist During the Bush era, who lied about weapons of mass destruction in Iraq? Rabbi Ari Fleischer, jewish Zionist Who was the architect of the American war in Iraq? Richard Pearl aka the Prince of Darkness, jewish zionist

 2. Vandaag zag ik een busje staan met daarop o.a. het – voor mij onbekende – woord ‘Domotica’, dus even opgezocht. Alles te maken met het ‘slimme S.M.A.R.T.’ Grid waarin je de gordijnen kunt sluiten via je ‘S.M.A.R.T.’ foon en je de koelkast kunt laten ‘praten’ met je weegschaal, of zoiets. Lees voor jezelf wanneer je geïnteresseerd bent naar dit vernietigende vernuft: https://www.vattenfall.nl/kennis/wat-is-domotica/

  Mijn motto: Niet iedere ontwikkeling is vooruitgang.

  Maar degenen die 24/7 met hun ‘S.M.A.R.T’ foon voor de kop lopen en/of rijden, zullen dat misschien niet met mij eens zijn.

  • De uitvinder van de domotica is eigenlijk Griet Tietulaar in samenwerking met de TU en niets engs aan. Voor bejaarden is het een uitkomst om op afstand hun lichten, zonwering, verwarming en deur te openen. Kan mij Griet Tietulaar nu niet bepaald als een complottheorie denker neerzetten.

   • Ten eerste: De TU is medeplichtig aan het ontwikkeling van Chemtrails. Ook niets verkeerds aan neem ik aan?
    Ten tweede: Ik weet van meerdere gevallen waarin mensen die slecht ter been en/of met een scootmobiel ruim een uur voor een lift hebben staan wachten die weigerde te functioneren.
    Ten derde: Maakte ik mee dat de elektriciteit uitviel in de woonplaats waar ik woonachtig ben, hetgeen betekende dat er niemand de supermarkt in kon; niemand een uitbetaling bij de bank kon bekomen en ik aanzag hoe iemand in paniek raakte aangezien deze een vooraf afgesproken valuta wisseling zou bekomen en deze op het punt stond naar Schiphol af te reizen om er een vliegtuig te nemen.
    Ten derde: Wat te doen wanneer de elektrisch aangedreven voordeur van je woning weigert te functioneren wanneer er een storing is? Dan wordt je uitgesloten van je eigen woning.
    Ten vierde: Wat wanneer de Cyber Plandemic van Klaus Schwab realiteit wordt?

    Daar zit je dan met je ‘S.M.A.R.T.’ – Apparaat en je Dom-o-tica.
    In de tijd voor deze uitvindingen en toepassingen hadden de mensen het vast héél zwaar …

    Verder was Griet ook niet de meest frisse alhoewel ik zijn geschiedschrijving vergeten ben. Degene die mij hier kan aanvullen; wees welkom.

    Check ook even deze page wanneer je tijd wilt vrijmaken:
    https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/09/11/5g-zelfs-op-het-strand-word-je-gefrituurd-en-niet-door-de-zon/

  • Marga bedankt voor de linke linkjes. In de link “namen van de daders” is op het eind te lezen “Dit (zionisme) doet zich voor als een politiek ideologische beweging, maar is in feite een geheim genootschap ter verdere controle en manipulatie van het menselijk ras.” Dit is precies wat er gaande is met de gifspuit die ze in een ieder willen zetten. Het gaat om ontmenselijking ! Deze Larry Silverstein is geen mens. Het is een reptilian, geen menselijke ziel, een omhulsel om een leegte. Kijk maar eens in die koude groene oogjes van deze entiteit ! Hij heeft $ 4 500 000 000 van de verzekering gekregen omdat zijn gebouwen ten onder zijn gegaan door een terroristische aanslag. Hij is insider bij deze aanslag. Tijd dat die $ 4 500 000 000 naar de families van de slachtoffers gaat en hij de cel in op 11 kilometer diepte van de Marianentrog !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in