FENIXX KLASSIEKEN

Dit nieuws veroorzaakt in de Duitse gemeenschap Neckartailfingen voor afschuw en hoofdschudden: Een 74-jarige man zijn huurcontract wordt nu beëindigd. De reden: asielzoekers worden nu ondergebracht in het appartement. De zaak uit de deelstaat Baden-Württemberg, die gezamenlijk wordt geregeerd door de Groenen en de CDU, doet veel stof opwaaien.

“Ik heb veel geld en werk in het appartement gestoken. Ik heb het zelf van de grond af gerenoveerd”, vertelt de 74-jarige verontwaardigd aan Nürtinger Zeitung. Na twee tussenwervelschijf-operaties durft hij niet meer te verhuizen.

Burgemeester: “We moeten meer vluchtelingen opnemen”

Het 150 vierkante meter grote appartement, dat volgens het Duitse weekblad Junge Freiheit door de gemeente wordt verhuurd, wordt door de getroffene samen met zijn partner bewoond. De gemeente moet nu echter bij decreet asielzoekers toelaten. “We staan onder druk en moeten meer vluchtelingen toelaten. Er is geen enkele manier om te zeggen dat we ze niet onderbrengen”, legt Gerhard Gertitschke, een niet-partijgebonden burgemeester, uit.

In het grotere appartement van de 74-jarige is er voldoende ruimte voor de “beschermers”. Volgens de Nürtinger Zeitung is de beslissing om het appartement beschikbaar te stellen voor asielzoekers genomen door de gemeenteraad. Daarnaast werd de gepensioneerde hulp geboden bij de verhuizing door medewerkers van de Bauhof, schrijft Wochenblick.

In het grotere appartement van de 74-jarige was er voldoende ruimte voor de “bescherming zoekenden”. De beslissing om het appartement beschikbaar te stellen voor de huisvesting van asielzoekers werd genomen door de gemeenteraad. Daarnaast werd de gepensioneerde hulp geboden bij de verhuizing door medewerkers van de Bauhof.

Alarmfase rood: Gevaarlijke tropische reuzen-teek West-Europa binnengebracht

24 jaar in appartement gewoond

Merkel over de asieltsunami-crisis in 2015: "Ik zou hetzelfde opnieuw gedaan hebben"

De getroffene zou in totaal 24 jaar in het geliefde appartement hebben gewoond. Hij was sterk betrokken bij de gemeenschap en was zeer bekend. De voormalige graficus is ook vader van drie kinderen. Pikant detail: Volgens Junger Freiheit zou hij in 2015 ook actief zijn geweest in een asielwerkgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here