De internetgigant Facebook (inclusief WhatsApp) is te machtig en heeft een monopoliepositie. Nu willen 40 Amerikaanse deelstaten een antitrustzaak tegen Facebook aanspannen.

Zoals gemeld door CNBC en Breitbart willen 40 Amerikaanse deelstaten, onder leiding van New York, een antitrust rechtszaak aanspannen tegen de internetgigant Facebook van Marc Zuckerberg. De rechtszaken zouden volgende week al kunnen worden aangespannen, wordt gezegd.

De rechtszaak zou dit jaar de tweede grote zaak zijn tegen een groot technologiebedrijf. De rechtszaak van het ministerie van Justitie tegen Google werd al in oktober aangespannen.

Het gaat om de vraag of Facebook als datagigant en quasi-monopolist op het gebied van “social media” misbruik heeft gemaakt van zijn marktmacht.

Facebook is door zowel Republikeinen als Democraten in het Amerikaanse Congres, evenals door President Trump en Democratische presidentskandidaat Joe bekritiseerd. Democraten beweren dat de social media-gigant te vrij is op zijn platform en te weinig censureert, terwijl veel Republikeinen erop wijzen dat Facebook vaak conservatieve stemmen onderdrukt.

Facebook censureert video van vrouw betreffende ‘buitenlandse’ man die haar seksueel aanvalt op Franse trein

  Kunnen wij even stilstaan en onze emotionele reacties en verontwaardiging over wat zich afspeelt van elkaar scheiden?
Vorig artikelFrankrijk: 76 moskeeën dreigen te worden gesloten
Volgend artikelRusland reageert op censuur in social media: dreigt Facebook en kornuiten te blokkeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in