De internetgigant Facebook (inclusief WhatsApp) is te machtig en heeft een monopoliepositie. Nu willen 40 Amerikaanse deelstaten een antitrustzaak tegen Facebook aanspannen.

Zoals gemeld door CNBC en Breitbart willen 40 Amerikaanse deelstaten, onder leiding van New York, een antitrust rechtszaak aanspannen tegen de internetgigant Facebook van Marc Zuckerberg. De rechtszaken zouden volgende week al kunnen worden aangespannen, wordt gezegd.

De rechtszaak zou dit jaar de tweede grote zaak zijn tegen een groot technologiebedrijf. De rechtszaak van het ministerie van Justitie tegen Google werd al in oktober aangespannen.

Het gaat om de vraag of Facebook als datagigant en quasi-monopolist op het gebied van “social media” misbruik heeft gemaakt van zijn marktmacht.

Facebook is door zowel Republikeinen als Democraten in het Amerikaanse Congres, evenals door President Trump en Democratische presidentskandidaat Joe bekritiseerd. Democraten beweren dat de social media-gigant te vrij is op zijn platform en te weinig censureert, terwijl veel Republikeinen erop wijzen dat Facebook vaak conservatieve stemmen onderdrukt.

Facebook censureert video van vrouw betreffende ‘buitenlandse’ man die haar seksueel aanvalt op Franse trein

Voormalig VS Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden: "Een linkse staatsgreep gefinancierd door mensen als George Soros"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here