30-jarige Belgische verpleegster wordt blind kort na Covid-vaccinatie

1
© Mos.ru (CC BY 4.0)

De informatie die de Belgische krantengroep Sudpresse zaterdag meldde, wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Volksgezondheid. In Luik is Catherine, een jonge verpleegster van 30 jaar, enkele uren nadat zij tegen Covid was ingeënt, het slachtoffer geworden van arteriële trombose, waardoor de jonge vrouw het gebruik van haar rechteroog heeft verloren. De kwetsuur zou permanent zijn.

Deze verpleegster had het steeds meer bekritiseerde AstraZenaca vaccin gekregen. Catherine ging op 1 maart naar het vaccinatiecentrum in Bierset om haar eerste dosis van het vaccin te ontvangen, bericht MPI.

Sudpresse geeft hier meer details over:

Een paar uur later werd ze midden in de nacht wakker en realiseert zich dat ze niet ze niet meer met haar rechteroog kan zien. In het universitair ziekenhuis Sart Tilman stelden de dokters vast dat ze vasculaire trombose had. “Ze stelden me gerust door te zeggen dat het tijdelijk is en dat ik de komende dagen weer kan zien. Maar drie dagen later kon ik nog steeds niets zien”, legt Catherine uit. Ze keerde terug naar het ziekenhuis en verder onderzoek wees toen op een trombose van “arteriële” oorsprong.

Het kabinet van minister Vandenbroucke heeft bevestigd dat er bij het Federaal Geneesmiddelenbureau (FAGG) twee gevallen van trombose zijn gemeld na vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca, waarvan één in Luik.

“Dit betekent niet dat er een oorzakelijk verband is”, aldus het ministerie.

Terwijl een tiental Europese landen al hebben besloten om het AstraZeneca-vaccin te schorsen voor verder onderzoek naar aanleiding van vermoedelijke gevallen van trombose, wordt vaccinatie met AstraZeneca voortgezet in België en Frankrijk.

  Was ist los? Twee derde van de Duitse dokters kwam niet opdagen voor de inentingen

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Coronafeest in België: Afrikanen lopen twee politievrouwen simpelweg omver

Vorig artikelPfizer leverde gebrekkige mRNA-vaccins aan de Europese Unie en het Europees Geneesmiddelenbureau stopt de fraude in de doofpot
Volgend artikel82-jarige Duitser sterft direct na Coronavaccinatie – drong aan op vaccinatie om kleinzoon weer te zien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in