30-jarige Belgische verpleegster wordt blind kort na Covid-vaccinatie

1
4016
© Mos.ru (CC BY 4.0)

De informatie die de Belgische krantengroep Sudpresse zaterdag meldde, wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Volksgezondheid. In Luik is Catherine, een jonge verpleegster van 30 jaar, enkele uren nadat zij tegen Covid was ingeënt, het slachtoffer geworden van arteriële trombose, waardoor de jonge vrouw het gebruik van haar rechteroog heeft verloren. De kwetsuur zou permanent zijn.

Deze verpleegster had het steeds meer bekritiseerde AstraZenaca vaccin gekregen. Catherine ging op 1 maart naar het vaccinatiecentrum in Bierset om haar eerste dosis van het vaccin te ontvangen, bericht MPI.

Sudpresse geeft hier meer details over:

Een paar uur later werd ze midden in de nacht wakker en realiseert zich dat ze niet ze niet meer met haar rechteroog kan zien. In het universitair ziekenhuis Sart Tilman stelden de dokters vast dat ze vasculaire trombose had. “Ze stelden me gerust door te zeggen dat het tijdelijk is en dat ik de komende dagen weer kan zien. Maar drie dagen later kon ik nog steeds niets zien”, legt Catherine uit. Ze keerde terug naar het ziekenhuis en verder onderzoek wees toen op een trombose van “arteriële” oorsprong.

Het kabinet van minister Vandenbroucke heeft bevestigd dat er bij het Federaal Geneesmiddelenbureau (FAGG) twee gevallen van trombose zijn gemeld na vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca, waarvan één in Luik.

“Dit betekent niet dat er een oorzakelijk verband is”, aldus het ministerie.

Terwijl een tiental Europese landen al hebben besloten om het AstraZeneca-vaccin te schorsen voor verder onderzoek naar aanleiding van vermoedelijke gevallen van trombose, wordt vaccinatie met AstraZeneca voortgezet in België en Frankrijk.

Trump: Corona-medicament van Regeneron zal gratis beschikbaar zijn voor alle Amerikaanse burgers

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Coronafeest in België: Afrikanen lopen twee politievrouwen simpelweg omver

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here