Takver / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De naakte waarheid zien is meestal de eerste stap voordat we de waarheid van schoonheid en fatsoen kunnen gaan beseffen. We mogen hopen dat de wereld die eerste stap zet.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het graag over “keerpunten” als hij lezingen geeft over wereldzaken en de vermeende superioriteit van de Verenigde Staten. Dit jaar is inderdaad een keerpunt, schrijft Strategic Culture Foundation.

Het was het jaar waarin de hele wereld de werkelijk afschuwelijke en misdadige aard van V.S. macht zag.

Het aanwakkeren door Washington van het zinloze conflict in Oekraïne en de verachtelijke slachting in Gaza is een wake-up call voor de hele wereld. De Verenigde Staten zijn schaamteloos en grotesk de voornaamste leverancier van oorlog. Daar kan geen twijfel over bestaan. Voor velen is het schokkend, schandalig en beangstigend.

Het lijkt er tragisch genoeg op dat het einde van elk jaar voor de wereld een gelegenheid is om conflicten, oorlogen en lijden van de afgelopen 12 maanden te aanschouwen en te betreuren. Vaak zijn de oorzaken van oorlogen en lijden schijnbaar ondoorgrondelijk.

Dit jaar lijkt echter uniek te zijn. Het jaar eindigt met een afschuwelijk bloedbad in Gaza dat zijn weerga niet kent en dat wordt aangericht door Israël met de volledige steun van de Verenigde Staten. De omvang van de opzettelijke massamoord in Gaza maakt het tot een genocide. Het feit dat deze gruweldaad plaatsvindt in de kersttijd, wanneer de wereld verondersteld wordt de goddelijke geboorte van Jezus Christus – de Vredevorst – te vieren op de plaats waar hij zo’n 2000 jaar geleden werd geboren, maakt de gruweldaad des te godslasterlijker en vervloekender.

Wat vooral ellendig is, is dat de gruwelijke vernietiging van kinderen plaatsvindt in het volle zicht van de wereld. Er is geen berouw of voorwendsel. Het is regelrechte moord met voorbedachten rade, uitgevoerd met wreedheid en misselijkmakende straffeloosheid.

Vrijwel de hele wereld is geschokt door het verwoestende, meedogenloze geweld en de absolute schending van het internationaal recht. De slachting door het Israëlische regime kan op geen enkele manier worden gerationaliseerd door de eerdere aanval op Israël door Palestijnse militanten op 7 oktober. Die moorden door Hamas zijn cynisch gebruikt als voorwendsel voor de daaropvolgende en voortdurende vernietiging van Palestijnse burgers.

Deze genocide zou niet kunnen plaatsvinden zonder de cruciale steun van de Verenigde Staten aan het Israëlische regime. Financieel, militair en diplomatiek steunt Washington de verschrikking in Gaza en op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Deze week hebben de Verenigde Staten opnieuw oproepen van de Verenigde Naties tegengehouden voor een staakt-het-vuren en de dringende levering van humanitaire hulp aan meer dan twee miljoen mensen. Het Wereldvoedselprogramma heeft een catastrofale hongersnood uitgeroepen in de kustenclave na meer dan 70 dagen bombardementen en blokkades door het Israëlische regime. Meer dan 20.000 mensen – voornamelijk vrouwen en kinderen – zijn afgeslacht en vermoedelijk zijn er nog eens 7.000 vermist. Israëlische troepen voeren massa-executies uit op doodsbange en getraumatiseerde mensen, volgens VN-waarnemers voor de rechten.

  Tucker Carlson: Blijf bij je intuïtieve morele gevoel (Nederlands transcript)

De Verenigde Staten bewapenen Israël tot het uiterste en maken het mogelijk. De Amerikaanse president Joe Biden heeft nadrukkelijk geweigerd zich aan te sluiten bij internationale verzoeken om een staakt-het-vuren. De Verenigde Naties hebben zich met een overweldigende meerderheid uitgesproken voor stopzetting van het geweld. Washington heeft herhaaldelijk de smeekbeden van de wereld afgewezen omdat de regering Biden op obscene wijze de Israëlische leugens en verdraaiingen versterkt. “Onwrikbare, onwankelbare steun” is hoe het Witte Huis er arrogant over opschept zonder een greintje schaamte dat het zichzelf aan het belasteren is.

Tienduizenden tonnen munitie zijn naar Israël gevlogen om “willekeurige bombardementen” uit te voeren (Biden’s eigen bekentenis). Bommen van één ton zijn opzettelijk op vluchtelingenkampen en ziekenhuizen gegooid. En nog steeds weigert het Pentagon schaamteloos om rode lijnen op te leggen voor het gebruik van zijn munitie.

Deze genocide heeft Israëlische vingers aan de trekkers, maar is uiteindelijk een door Amerika gesponsorde genocide. Op basis van de Neurenbergprincipes zouden Joe Biden en Benjamin Netanyahu allebei in de beklaagdenbank zitten, samen met Antony Blinken, Jake Sullivan, Lloyd Austin en hun tegenhangers in Tel Aviv.

Als er al internationale twijfels bestonden over de systematische criminaliteit van Washington, dan weet de hele wereld het nu zeker.

Veelzeggend is ook dat Amerikaanse burgers walgen van de barbaarsheid en het feit dat hun regering medeplichtig is aan een historische misdaad tegen de mensheid. Opiniepeilingen tonen aan dat Biden een van de meest impopulaire presidenten ooit is, en zijn schuld aan de genocide in Gaza is een belangrijke reden voor de wijdverspreide afkeer, vooral onder jongere Amerikanen.

Zoals de zaken er nu voor staan, is de kans groot dat de 81-jarige zittende Democraat de presidentsverkiezingen in 2024 verliest – over minder dan 11 maanden. Niet dat een van de Republikeinse kanshebbers kwalitatief beter is. De Amerikaanse politiek bevindt zich in een crisis van chaos.

Maar dit gaat niet alleen over Biden of andere individuele Amerikaanse politici. De V.S.-regering en een groot deel van de door het bedrijfsleven gecontroleerde media staan vierkant achter de misdaden van Israël. Dat is altijd al zo geweest sinds de Israëlische staat in 1948 werd gevormd door de gesjoemel van Washington bij de pas opgerichte Verenigde Naties, samen met de oude koloniale macht Groot-Brittannië – de auteur van de beruchte en verraderlijke Balfour Verklaring die aanzette tot de onteigening door de Zionisten van de inheemse bevolking in het Heilige Land, of wat Londen zijn Palestijnse Mandaat noemde.

  Wereldoorlog 3: De weg wordt geëffend voor een gelijktijdige oorlog van de Verenigde Staten tegen China en Rusland

Tientallen jaren van dubbelhartigheid en misleiding als vredesmakelaar in het Midden-Oosten zijn weggeblazen door het gruwelijke bloedbad dat eind 2023 zijn hoogtepunt heeft bereikt. Israël voert een Endlösung uit die vergelijkbaar is met de gruweldaden van nazi-Duitsland. Het zionistische regime heeft op cynische wijze de Holocaust tegen de Joden gebruikt als dekmantel voor zijn genocide op de Palestijnen. En veel fatsoenlijke Joden over de hele wereld, waaronder overlevenden van de Holocaust, zijn terecht gekrenkt door de verdorven associatie die door het zionistische regime wordt uitgebuit.

Wat er in Gaza gebeurt, kan worden gezien als een schokkende openbaring voor de wereld van historische proporties. Het is een eye-opener van het geweld en de wetteloosheid waarmee de V.S. keizer zich systematisch heeft ingelaten sinds het bijna een eeuw geleden de dominante wereldmacht werd. Na de Tweede Wereldoorlog en de nederlaag van het Europese fascisme – grotendeels door de Sovjet-Unie – hebben de Verenigde Staten de fascistische mantel overgenomen, zij het onuitgesproken en vermomd met pretenties van democratische deugdzaamheid. Geen enkele andere natie heeft de afgelopen acht decennia zoveel oorlogen en conflicten gevoerd als de V.S. Het Amerikaanse imperialisme heeft tientallen miljoenen mensenlevens geëist, met slachtoffers op elk continent.

Het conflict dat in februari 2022 in Oekraïne uitbrak, is nog een manifestatie van de imperialistische machinaties van Washington. Die oorlog nadert zijn derde jaar en vertoont geen teken van beëindiging omdat de V.S. doorgaat met het bewapenen van het neonazi-regime in Kiev, een regime dat Washington en haar Europese NAVO-bondgenoten in 2014 door middel van een staatsgreep installeerden. De vijandelijkheden in Oekraïne – de grootste in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog – werden aangewakkerd door de Verenigde Staten als een proxyoorlog om Rusland te verslaan. De oorlog had voorkomen kunnen worden als de VS en hun Europese vazallen hadden onderhandeld over een diplomatieke oplossing voor de expansionistische dreiging van de NAVO tegen Rusland.

De Russische president Vladimir Poetin wilde geen oorlog in Oekraïne. Gerespecteerde Amerikaanse commentatoren als John Mearsheimer, Jeffrey Sachs en Scott Ritter hebben allemaal met uitgebreide analyses bevestigd dat Washington en zijn Europese bondgenoten de hoofdverantwoordelijken zijn voor het veroorzaken van het conflict – een conflict dat het leven heeft gekost aan maar liefst 400.000 Oekraïense soldaten en de ontheemding van 10 miljoen burgers in heel Europa. Bijna 200 miljard dollar aan Westers overheidsgeld is tot nu toe verspild. Biden en de Europese Unie willen nog eens $100 miljard doneren om deze zinloze oorlog te verlengen.

De oorlogen van de V.S. werden altijd officieel gerationaliseerd met een schijnbaar plausibele oorzaak of missie. In de eerste decennia van de Koude Oorlog beweerde Washington de “Vrije Wereld” te verdedigen tegen communistische agressie in Korea, Vietnam, Afrika en Latijns-Amerika. Toen de Koude Oorlog zogenaamd eindigde in 1990-91 na de ineenstorting van de Sovjet-Unie als gevolg van haar interne politieke problemen, zagen we vervolgens een stortvloed aan V.S.-oorlogen over de hele wereld tegen drugs, terrorisme, massavernietigingswapens en – het meest absurde – verdediging van de mensenrechten.

  Senator eist een reactie van de FBI op Biden's laptop

De laatste oorlog in Oekraïne is zogenaamd om de democratie en soevereiniteit te verdedigen (van een Nazi Waffen SS-achtig regime in Kiev dat door de CIA is geïnstalleerd!)

Desalniettemin is de genocide in Gaza het hoogtepunt, de final act Dit is waar de hele geschiedenis van Amerikaanse misdaden en fraude als een “nobele uitzonderlijke democratische leider” eindelijk los komen komt.

Het is een hels hoogtepunt voor een wereldmacht, aantoonbaar ’s werelds eerste en laatste imperialistische wereldhegemoon. De hele mensheid kan nu zien dat alle Amerikaanse retoriek en ijdelheid niets anders is dan een lelijke leugen. De keizer is naakt in al zijn misdaden. Het bloed van kinderen aan zijn handen, zijn mond kwijlend van de leugens. Het was altijd al zo, maar nu is het universeel duidelijk.

Je kunt je afvragen hoe het nu verder moet. Ondanks de afschuwelijke wreedheid, het lijden en de ellende, kun je nog steeds hopen dat de mensheid uiteindelijk een manier zal vinden om vreedzaam naast elkaar te leven. Door respect te hebben voor iedereen die zich houdt aan internationale wetten en morele basisprincipes. Ongetwijfeld is het grootste deel van de mensheid bereid en in staat om in vrede te leven.

Maar om die vrede te bereiken moeten er geen illusies en leugens zijn. Er moet verantwoording worden afgelegd en echte boetedoening worden gedaan.

De V.S. imperiale macht is verdoemd. Er is geen weg terug of hervorming. Het kapitalistische economische systeem – geëvolueerd als oligarchisch fascisme en zijn poppenkast met twee partijen – dat de imperialistische barbarij aanstuurt, moet worden veroordeeld en omvergeworpen. Biden is ten dode opgeschreven, en Trump en anderen zijn slechts nog meer valse profeten.

Het zien van de naakte waarheid is meestal de eerste stap voordat we verder kunnen gaan met het realiseren van de waarheid van schoonheid en fatsoen. We mogen hopen – in het belang van de vrede en het beëindigen van veel van het lijden – dat de wereld die eerste stap zet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIDEN-CLAN DOSSIER

V.S. stevent af op Wereldoorlog III terwijl regering-Biden Amerikaanse slachtoffers verbergt

Vorig artikelHoe doen de Jabbies het dit jaar?
Volgend artikelNaziprobleem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Iedere oorlog is een bankiersoorlog en je mag 3x raden welke multimiljardairs daar uiteindelijk achter zitten. In Rusland waren / zijn het de vele olie en gasvoorraden en de enorme voorraden aan andere grondstoffen. Voor Gaza schijnt een enorm gasveld te zitten. Dus….
  Daar gaat ie weer: binnenvallen, overheersen, uitmoorden en in chaos achterlaten.
  Dat is de zgn democratische politiek van het Westen, lees usa / nato.
  En de usa schoothondjes in Europa huppelen daar , zoals altijd, achteraan en steunen deze waanzin.
  Het is toch geen wonder dat vele landen het Westen de rug toekeren en zich verenigen in de Brics. De westerse hoogmoed zal diep, heel diep vallen. Arm gewoon volk.
  Ze zouden in Europa eens een eigen koers volgen… , maar dat mag niet van uncle Sam. En het gewone volk, zowel in usa als in Europa, is zoal altijd de L.L.

  • *Jan: Klopt. Het gaat altijd om grondstoffen en goedkope arbeid.
   “First they bomb the place, and then call it : freedom & democracy”.

  • Hoi Jan, je ziet het goed; het gaat over geld. Maar wist je dat Israel bezig is met zijn eigen Suez kanaal? Het heet het Ben Gurion kanaal en het traject moet gaan lopen van Eilat (rechter uitloper van de rode zee) naar de Middelandse Zee. Maar nu komt het: op oude voorstudies is het kanaal getekend noordelijk van Gaza. Op nieuwere voorstudies niet meer noordelijk van Gaza, maar dwars door Gaza. Blijkbaar goedkoper. Need I say more?

 2. The sooner the U S and Europe are taken apart by The Brick Countries, the more chance we got to have a life.
  The countries in the middle east got a big mounth but so far dont do anything to stop Israelis the7 murder of people. That means , in my mind, than they condone the murders of people innGaza.

 3. Creepy Joe dacht de hele wereld naar z’n hand te zetten.
  Brzenzinski doktrine. Wolfowitz doktrine.
  Knecht de wereld via de dollar. Veoorzaak overal conflicten en oorlogen.
  Schakel Rusland uit. Schakel Duitsland uit. Isoleer China.

  “Who says that the U.S. can not be the production hub of the world ?”
  “We are the most powerful nation ever in history”.

  De weg naar de ondergang.

 4. Mooi geschreven artikel. Vooral erg eerlijk. ‘Trump en anderen zijn slechts nog meer valse profeten’. Klopt helemaal. Trump is in bepaalde opzichten erger dan Biden, verraderlijker.

  ‘We mogen hopen – in het belang van de vrede en het beëindigen van veel van het lijden – dat de wereld die eerste stap zet’.

  Jammer genoeg is het nu juist ‘de wereld’, die dit allemaal veroorzaakt. Iedereen op sleutelposities is volledig bedorven en gaat mee in het verraad van de 99%. De 99% heeft geen enkele macht. Alle revoluties uit het verleden waren georkestreerd door geheime genootschappen en…bankiers…die nu al deze ellende over de mensheid afroepen. Wie hoopt op deze wereld heeft geen hoop.

  De enige hoop voor de mensheid bevindt zich buiten ieders gezichtsveld, gekroond met heerlijkheid en eer – maar nog niet alle dingen aan Hem onderworpen. Nog even en Hij verbreekt de zegels van de boekrol en dan nog een jaar of zes en Hij verschijnt om een einde te maken aan de 1% die het voor de rest van de wereld bederft. Alles wat nu gebeurt is niets anders dan de ouverture van het concert, waarin Hij het schitterend eind-spektakel zal neerzetten met een slotakkoord dat nog duizend jaar zal nagalmen.

  ‘Hold on to your hats’

 5. “Het zionistische regime heeft op cynische wijze de Holocaust tegen de Joden gebruikt blabla”

  STOP nou eens met het (impliciet) bevestigen van (het FICTIEVE “bestaan” van) de zgn “gaskamer-holocaust” … pfff …

  Samengevat : WHICH SIDE are you on ??

  Man-MANNNN … !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in