Foto ter illustratie © Adam Axon (CC BY 2.0)

Decennialang is de armoede wereldwijd gedaald, maar nu is die trend doorbroken. Naar schatting leven nog eens 120 miljoen mensen meer in extreme armoede als gevolg van het lockdownbeleid.

De stopzetting van reizen, handel, productie en onderwijs heeft ernstige gevolgen voor mensen in lage- en middeninkomenslanden, waar noodhulp van de overheid, openbare gezondheidszorg en digitalisering verre van vanzelfsprekend zijn.

Naar schatting leven nu 120 miljoen mensen meer in extreme armoede als gevolg van de Covid-lockdowns.

“We staan voor een ongelooflijke uitdaging”, zegt hoofdeconoom Susanna Gable van het ontwikkelingsagentschap Sida, meldt TT.

Het globale bbp is naar schatting met 4,3 procent gedaald en de extreme armoede is volgens de Wereldbank gestegen van 8,4 procent in 2019 naar 9,1 procent. Geschat wordt dat het aantal ondervoede mensen in de wereld met maar liefst 83 miljoen is toegenomen en dat de strijd tegen extreme armoede 3-4 jaar is teruggedrongen.

“Zelfs tijdens de globale financiële crisis in 2008 is de extreme armoede niet toegenomen”, merkt Gable op.

Covid-19 maakt de miljardairs rijker en de rest van de wereld armer

  Nu beweert ook gerenommeerde universiteitsprofessor: "Corona komt uit laboratorium"
Vorig artikelTenminste drie Covid-19 onderzoekers van de WHO hebben banden met Chinese instellingen
Volgend artikelViroloog Bhakdi: “Gezonde mensen zijn niet gevaarlijk” maar het vaccin wel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Logisch. Bedrijven kunnen niet functioneren–betalen dus geen belasting; werknemers kunnen niet werken, moeten toch eten kosten geld en betalen geen belasting.

    De linkse overheiddoet het stomste wat een overheid kan doen; ze zijn bezig de kip die gouden eieren legt (de boeren) aan te vallen. en hun productie terug te dringen.

    En voor dat geplande alles, wordt Corona misbruikt, wat in feite geen gevaar met zich meebrengt.

    Maar zolang de bevolking de gestoorde linkse idioten volgt als schapen zal de aftakeling doorgaan
    Vraag me af hoeveel het heeft gekost om die criminele gekken om te kopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in