Vermogende individuen kunnen nog steeds genieten van de luxe waaraan ze gewend zijn geraakt terwijl ze proberen de apocalyps te overleven. De Zwitserse firma Oppidum, die versterkte ondergrondse verblijfplaatsen levert, heeft haar nieuwe L’Heritage-bunkers voor zeer vermogende particulieren onthuld. Oppidum huurde de Franse architect Marc Prigent in om de uitgerekte ondergrondse verblijfplaatsen te ontwerpen voor “ongekende tijden” met elk minimaal 10.000 vierkante meter ruimte, schrijft Kevin Hughes.

Volgens Robb Report kunnen de woningen worden aangepast aan de smaak van de eigenaar en kunnen ze extra faciliteiten omvatten, zoals een extra grote garage, een privé kunstgalerij, vergaderlounges, een binnentuin en zelfs een spa met een privézwembad. (

De woningen hebben twee onafhankelijke luchtfiltersystemen met een primaire unit voor gebruik in vredestijd die onbeperkt frisse lucht biedt en een ultramodern secundair luchtfiltersysteem dat bescherming biedt tegen in de lucht zwevende verontreinigende stoffen “van radioactieve, chemische, biologische of nucleaire oorsprong”, voegt de website eraan toe.

Oppidum’s unieke hogedrukluchtreserve en interne circulatie geeft een adequaat zuurstofniveau in het gebouw en houdt tegelijkertijd een overdruk om absolute lucht- en gasdichtheid van het binnenmilieu te garanderen.

De luchtfiltering bevat een kooldioxideverwijderingssysteem om adembare lucht te leveren wanneer er onvoldoende of geen toevoer van verse lucht in het gebouw is. De op de kooldioxideverwijdering aangesloten hulptoevoer zorgt indien nodig voor voldoende zuurstof.

De hoofdstructuur is een omhulsel van gewapend beton dat is ontworpen voor statische en dynamische belastingen, explosie- of schokgolven, seismische en andere factoren.

De bunkers van L’Heritage zijn gemaakt om de apocalyps in alle luxe te doorstaan

  Is het Game, Set, Match voor Moskou?

Zware beveiliging is essentieel aangezien deze bunkers gemaakt zijn om een apocalyps in alle luxe te doorstaan. Daartoe worden de versterkte veiligheidsdeuren gecontroleerd door een multi-biometrische meter die het gezicht, de iris, de handpalm en de vingerafdrukken van de bewoner scant. Elk huis wordt geleverd met een geïntegreerd beveiligingssysteem van militaire kwaliteit en de mogelijkheid om buiten het netwerk te overleven.

“Het zijn plaatsen van sereniteit en absolute veiligheid voor eigenaars en hun gezinnen. Wij zijn bevoorrecht om onze klanten het hoogste niveau van dienstverlening te bieden, door prachtige plaatsen te creëren die hen en hun nalatenschap voor toekomstige generaties zullen beschermen,” zei Oppidum oprichter en chief executive officer Jakub Zamrazil in een verklaring.

“Wij hebben een optimistische kijk op de wereld. Maar niet alle gebeurtenissen zijn te voorzien of te voorkomen. Het is verstandig om voorbereid te zijn om de storm te doorstaan wanneer dat nodig is. In een onzekere wereld biedt een Oppidum gemoedsrust. Het is een plek van kracht die onze klanten in staat stelt te behouden en te beschermen wat het belangrijkst is.”

De bunkers zijn momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

De versterkte ondergrondse bunkers worden ook omschreven als “geoptimaliseerd voor een superluxe dagelijkse levensstijl, terwijl ze voorbereid zijn op alle oppervlaktebedreigingen.”

De volledig lucht- en gasdichte ondergrondse bunker kan indien nodig volledig worden geïsoleerd van de buitenlucht, bijvoorbeeld in het geval van een door de mens veroorzaakte of natuurlijke ramp.

Bij aankomst per helikopter kunnen huiseigenaren bijna 50 voet onder de grond afdalen om een grote garageruimte te betreden die ontworpen is voor het verzamelen van auto’s.

  Bulgarije, Hongarije, Servië: verzet tegen oorlogszuchtige NAVO groeit

Na door een luchtsluis te zijn gegaan, die volledig is uitgerust als ontsmettingskamer, omvat de bunker comfortabele slaapkamersuites en andere recreatieve voorzieningen voor dagelijks gebruik. Er is ook een kluis om collecties kunstwerken, goud, contant geld en andere kostbaarheden in op te slaan.

Een optionele wapenkamer kan worden ingericht volgens NAVO-normen voor ballistische en explosieveiligheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van beton met een hoge dichtheid van dezelfde samenstelling als waarmee kerncentrales worden gemaakt.

Wat de prijzen betreft, begint een Oppidumbunker op basisniveau bij 10 miljoen dollar zonder bovengrens. Het L’Heritage-model kost ongeveer 100 miljoen dollar, waarbij de eindprijs afhangt van de locatie, de grootte en de uitrusting.

Volgens het bedrijf integreert elke bunker de hoogste niveaus van milieu- en militaire beschermingssystemen naadloos in een luxueuze toevoeging aan een bestaand familielandgoed.

Met behulp van technologie van de National Aeronautics and Space Administration hebben de opslagruimtes voorraden duurzaam en voedzaam voedsel die voldoende zijn voor maanden of jaren. De aparte medische ruimte heeft zijn eigen veilige opslag voor belangrijke medische benodigdheden.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de duurste ondergrondse bunkers ter wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

WIJ EERST: De meeste “voedselterugroepacties” tijdens de pandemie zijn eigenlijk voedingsmiddelen die omgeleid worden naar opslagbunkers van de regering voor de rijken en de “elite”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische militaire radio-uitzendingen naar burgers in Kharkov: “EVACUEER DE STAD NU”
Volgend artikelEr is geen simpele oorlog in Oekraïne en de NAVO zit in de problemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Als die al zou komen is het voor deze mensen uitstel van executie. Wie gaat er voor deze elite aan het werk als er niemand meer is. Zelf kunnen ze niks en de grond is honderden jaren besmet.

  • Die lui hebben allemaal twee linkerhanden, zou best kunnen dat er een gebruiksaanwijzing bij zit hoe ze een blik doperwten moeten opendraaien.
   Dat is het mooie van de elite, ze zijn te dom om zelf te kunnen overleven als ze eenmaal weer boven de grond komen kijken.
   Stuur de boeren eropaf, spuit die dingen vol met gier, het zal ze leren.

   • Er is veel aan te doen hoor. Als die lui er eenmaal inzitten kunnen we de toegangen barricaderen zodat ze er nooit meer uitkomen. De ventilatiekanalen dichtstorten of vervuilen met vergif of uitlaatgassen. Er staat vast nog wel een schuur met een ouwe vriezer vol aardappelspuitmiddelen, formaline of schapenwasmiddel ofzo. Of we smeren ‘m dicht met onze stront, nog lekkerder. Dat kunnen nog leuke dagen worden voor degenen die er niet in mochten en alle ellende toch hebben overleefd. Eérst al die lui maar eens uitroeien in hun bunkertjes.

 2. Onder het meer van Geneve ligt een enorme
  Bunker.
  Van de Kazariaanse maffia.
  Het laatste bolwerk dat nog vol water moet lopen.
  Zou een Russische onderwaterdrone kunnen doen. Toch?

 3. Vraag me wel af waar ze elektriciteit en gas vandaan willen halen. Als er een atoombom valt zal die windmolen er ook niet meer staan.

  • Ze zullen er wel loopapparaten en hometrainers hebben. Daar kun je ook elec. mee opwekken. In zo’n bunker ga je dood zonder beweging. Kijk maar hoe slecht de lockdowns waren voor onze gezondheid.

 4. En met zulke gewillige gigolo’s als de moderne Seyss-Inquart (Marijke Rutte), de Israëlische slet de Sieg-Griet en de Nazi-Nicht Rob Jetten, zullen ze zich niet hoeven te vervelen.

  • ja en dan kunnen ze er niet meer uit omdat de uitgangen zijn geblokkeerd door al die nattigheid. Alles dicht geroest en de ontgrendeling werkt niet meer. Mooi zou dat zijn.

  • Je was me te vlug af, Henk. Idd, de deuren dichtlassen en/of vaststorten met wat beton en niemand zal meer last hebben van dat crapuul.

   • @Henk & Casse jullie zijn allebeide me te vlug af.Het is mijn beroep.
    Het eerste wat ik dacht.Toegang dichtlassen,ventopeningen volstorten (naar gelieven)
    en ze hebben hun eigense tombe betaald!!

 5. al die narcistische haantjes bijeen in een beperkte ruimte ik denk dat het na een klein tijdje het daar behoorlijk zal gaan stinken personeel dat om de een of andere reden familie heeft achter gelaten om daar in mee te gaan zullen ook niet de braafsten van de klas zijn en gaan beginnen muiten….waarvan ik denk dat die allerlaatsen gewoon de boel zullen overnemen op een geweld dadige manier

  • Waarmee gaan ze dat personeel betalen eigenlijk?
   Met niet meer schaars goud of niet meer schaarse bitcoin?
   Ik bedoel 21 miljoen coins gedeeld door amper 20.000 survivers of zo
   (of 7mrd ounce goud) wat is dat nog waard als het niet meer schaars is?

 6. Och heden me tijd!!!
  Daar gaan de Elites weer…zij zullen overleven zoals al eeuwen lang.
  In de bijbel spreekt men over abysses dus ondergrondse grotten ….
  Er komt nooit een einde aan het kwaad…
  Hier in mijn stad wordt ook driftig gewerkt aan de riolering..LOL niks riolen ik zie nergens een rioolbuis de grond in ….wel wordt er gepleisterd in de middeleeuwse gangen alle mooi wit..altijd door buitenlanders die niet eens engels duits of nederlands of frans spreken …..waarom? er is ook een uitgang en ingang …ik heb het allemaal gezien en weet waar alles loopt ondergronds …de middeleeuwse kelders zijn wel 30km lang en vertakt….

  • hahaha… ja, dat denk ik dus ook over die zgn. Baltic gaspijplijn, zomaar lekker van west naar oost dwarsover Denemarken. Ze zijn nog aan het aanleggen, maar het ding is al officieel geopend.. en dan zijn inderdaad al die andere gangen goed onderhouden de laatste jaren.
   Dus mensen…. als er plotseling geen “ratten” meer te zien zijn, dan zitten ze onder de tafel.

 7. Nah ja! Als wij de wereld weer gaan opbouwen, dan leggen wij er een grote autobaan overheen en gieten die zooi vol met beton zodat det tuig er nooit meer uit kan komen.
  Opgeruimd staat netjes.

  • Meteen alles betonnen en asfalteren. Zijn we meteen van die rottige natuur af. Ik hou van asfalt en beton. Woon helaas in het groen nu. Spijt van.

   • Tja, daar sluit ik mij niet helemaal bij aan. Beide dienen ons tot nut.
    Ik heb een tuintje die mij te eten geeft, en vanmorgen nog een eitje getikt van mijn eigen kippetjes.
    Maar het stukje asfalt voor mijn huis is ook handig als ik met mijn auto of fiets naar de stad moet. Anders rij ik mijn banden maar stuk op de rotsen hier.

 8. Die waanzinnigen denken werkelijk dat ze zich verbergen kunnen in bunkers of waar dan ook in de dag van hun onheil. Maar dat gaat hen niet lukken:

  15 En de koningen der aarde, en de groten, en de rijken, en de oversten over duizend, en de machtigen, en alle dienstknechten, en alle vrijen, verborgen zichzelven in de spelonken, en in de steenrotsen der bergen;
  16 En zeiden tot de bergen en tot de steenrotsen: Valt op ons, en verbergt ons van het aangezicht Desgenen, Die op den troon zit, en van den toorn des Lams.
  17 Want de grote dag Zijns toorns is gekomen, en wie kan bestaan?
  (Openbaring 6: 15-17 Statenvertaling)

 9. Heerlijke reacties en ben het eens met die reacties. Inderdaad die parasieten (elite) zijn werkelijk stommer dan ik dacht. Maanden in zo’n bunker gaat niet werken. Oh en is er ook gedacht aan ziekenhuizen onder de grond? wie gaat jullie helpen welke artsen/chirurgen en verpleegkundigen? Wie gaat die lucht verversings apparaten repareren ? Waar haalt men de stroom vandaan??en dan denken ze echt dat wanneer ze bovenkomen dat hun leventje weer gewoon doorgaat!!Dat ze weer op vakantie kunnen gaan naar het restaurant,lekker chillen in zwembad.rond kunnen toeren in hun Ferrari etc .Man man dit is echt iets voor een komedie toneelstuk.

  • Ben het met je eens hoor ik zie het al zo gebeuren die super rijke vrouwen van boven de 50 die er uiterlijk 30 uit willen zien vol met botox gespoten die gaan een ellendige tijd tegemoet geen wekelijkse gel nageltjes en andere zaken waar ze vooreerst dagelijks personeel voor hadden om alle ouderdom probleempjes weg te camoufleren het zal mij daar wat worden met dat zooitje ongeregeld en hun psychiator die ze ook wekelijks ten rade gingen betreft hun drank of snuifproblemen tja die is er dan ook niet meer.

 10. Ik denk dat het comfortgehalte in die bunkers optimaal zal zijn. De techniek is 10tallen jaren verder dan wij denken.
  Het lastige zal zijn dat men toch liefst zo snel mogelijk weer boven de aarde zal willen zijn. Dat is toch menseigen…we zijn geen mollen.
  Maar hoe zal die aarde, en hun voormalige huizen, er dan uit zien, áls die nog bestaan.
  Ik, voor mij, denk dat ik het liefst ook maar doodga bij een apocalyps. Vind deze wereld nu al lastig genoeg om in te leven.
  Heb gelukkig zelf een prettige, groene omgeving met mijn dierbaren en huisdieren. En de mogelijkheid om grotendeels zelfvoorzienend te zijn.
  Maar om in de restanten van een ( kern)oorlog te wonen….nee dus.
  Gelukkig heb ik genoeg planten in mijn tuin om , indien dat moment aanbreekt, zelf de regie in handen te nemen.

 11. Mooie bunkers, maar onderhoud e.d.?
  tis vast niet zo mooi als ze het brengen, ja wellicht de eerste paar weken.

  Niks voor mij, al zit ik nu al zeer veel binnen…

  nah, als de bom komt, dan komt ie maar, hopelijk merk ik er niks van en hopelijk krijg ik geen 2de leven, vond en vind m’n eerste (huidige) al knap lastig, ben moe…

  Maar ik zal niet buigen voor de duivel en zijn handlangers.

  don’t touch me, or else.

 12. Dit is eigenlijk geen nieuws meer.
  Al 42 jaar geleden hebben wij een huis gekocht in Zwitserland en toen waren we verplicht om ons “ in te kopen “ in de schuilkelder in het dorp.
  Ieder dorp of stad heeft z’on atoom vrije schuilkelder.
  In de jaren 90 heeft de overheid een test gedaan met een hele woonwijk in Lausanne.
  De hele wijk hebben ze een week “onder de grond”, in de schuilkelder gelaten bij wijze van oefening en niemand wist of dit fictief of echt was. Dit is geëvalueerd en goed verlopen.

  Ook ondergrondse tunnels bezit Zwitserland heel veel. Vanuit centrale , grote dalen zijn er tunnels aangelegd naar de stuwdammen aan het einde van een zijdal. Hierin kan met vrachtauto’s worden gereden. Ook ondergrondse ziekenhuizen zijn aanwezig in deze tunnels in Zwitserland.
  Uit de vorige “KOUDE OORLOGS TIJD” Nu misschien handig voor de komende HETE OORLOG😉

 13. Dan maar hopen dat de pest niet ondergronds uitbreekt, stel dat iemand daar gaat verkrachten en moorden!
  waar kan je heen!
  NERGENS.
  veel succes voor deze psychopaten die het daglicht dan nooit meer gaan zien, en als ze boven komen ondervinden dat de aarde niet meer leefbaar is door hun hebzucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in