Niet om in herhaling te vallen, maar het grootste deel van de wereld heeft een waanbeeld in zijn hoofd van de oorlog in Oekraïne. Zoals ik al eerder heb geschreven, ligt een groot deel van de schuld bij Hollywood, dat via een overvloed aan films de massa heeft geconditioneerd om oorlog te zien als de verovering van kritiek grondgebied. Maar dat is een misleidend beeld als het gaat om Oekraïne. Ja, er zijn strategisch belangrijke stukken grondgebied die moeten worden veroverd of verdedigd, maar er zijn ook uitgestrekte vlakten (in de Verenigde Staten noemen we ze prairies) die tactisch moeilijk te controleren zijn, en als je erin slaagt een stuk land te veroveren, creëer je het probleem hoe je het moet verdedigen, schrijft Larry Johnson.

Bekijk de volgende video met dit in gedachten. Hoewel de video laat zien hoe de Russische Wagner Group verdedigingslinies bouwt, kunt u zich beter concentreren op het algemene landschap dan op het werk van de ingenieurs:

Rusland heeft een beslissend voordeel op Oekraïne als het gaat om de strijd om dit gebied, ook al heeft het een paar weken geleden een deel ervan afgestaan aan oprukkende Oekraïense troepen. Waarom? Omdat de Russische luchtmacht nog intact is en gebruikt kan worden om verzamelde Oekraïense eenheden aan te vallen. De luchtcapaciteit van Oekraïne is vernietigd. Rusland heeft ook een onevenwichtig voordeel in tanks. Mocht u nog twijfelen, de video hierboven toont een typisch tankland.

Aan het begin van de invasie in februari had Rusland ongeveer 3.330 operationele tanks (2.840 bij de grondtroepen, 330 bij de marine-infanterie en 160 bij de luchtlandingstroepen), volgens de database Military Balance 2021. . . .

Rusland heeft echter nog zo’n 2.000 gevechtsklare tanks en een enorme hoeveelheid tanks in reserve.

Volgens de Military Balance 2021 database hebben de Russische opslagfaciliteiten ongeveer 10.200 tanks, waaronder diverse T-72’s, 3.000 T-80’s en 200 T-90’s. – https://ukrainetoday.org/2022/09/01/how-many-tanks-does-russia-really-have/

Tankgevechten op gladde vlaktes zijn leuk voor een Hollywood blockbuster, maar het echte gevaar voor Oekraïne is de afgelopen twee dagen te zien geweest: de hypersonische raketten, kruisraketten en luchtraketten van Rusland die krachtcentrales en militaire hoofdkwartieren in heel Oekraïne verwoesten. De Russische aanvallen van de afgelopen twee dagen hebben het vermogen van Oekraïne om zijn grote steden van elektriciteit en kritische warmte te voorzien aanzienlijk aangetast. De aanvallen verstoren ook het Oekraïense mobiele telefoonnetwerk en het vermogen om troepen en materieel van het westen naar de frontlinies in het oosten te verplaatsen.

  De NAVO escaleert, Poetin de-escaleert de oorlogsinzet - Het enige spel dat het Westen nog heeft is Russisch Roulette

Oekraïne beschikt niet over een vergelijkbare capaciteit om de Russische aanvallen af te slaan. Bovendien heeft het Russische raketoffensief de zwakte, zo niet de afwezigheid, van het Oekraïense raketafweersysteem aan het licht gebracht. Het is geen fout of toeval dat de Russische aanvallen op belangrijke Oekraïense steden – meer dan 100 raketten – zeer weinig menselijke slachtoffers hebben gemaakt, vooral aan de civiele kant van het spectrum. Ondanks Oekraïense beweringen dat de Russische aanvallen burgers hebben gedood, wijst het bewijs op het tegendeel: Oekraïens eigen raketafweersysteem slaagde er niet in de Russische doelen te onderscheppen en trof vervolgens appartementen en scholen.

Wat gaan de Verenigde Staten en de NAVO doen? Onmiddellijk het Iron Dome antiraketsysteem inzetten? Helaas zijn deze westerse raketafweersystemen niet ontworpen om de raketten te verslaan die Rusland lanceert. Dan is er nog het logistieke probleem – d.w.z. het inzetten van die systemen en het opleiden van personeel om ze te bedienen. Dat duurt weken, zo niet maanden. En Oekraïne heeft in dit opzicht niet de luxe van tijd. Nog erger is dat de Verenigde Staten en de NAVO niet over de reserves beschikken om Oekraïne snel te bevoorraden:

De Verenigde Staten zullen Oekraïne binnenkort niet meer, zoals tot nu toe, kunnen voorzien van de geavanceerde uitrusting die essentieel is voor de verdediging tegen Rusland, aangezien hun reserves hun grenzen bereiken, vooral wat munitie betreft. . . .

Maar de Amerikaanse voorraden van bepaalde uitrusting “bereiken het minimumniveau dat nodig is voor oorlogs- en trainingsplannen” en het terugbrengen van de wapenvoorraden naar het niveau van voor de invasie kan jaren duren, schreef Mark Cancian in een recente analyse. van het Center for Strategic and International Studies.

Washington trekt “lessen” uit het conflict over de behoefte aan munitie in een zeer krachtige oorlog, en dat die “veel groter” is dan verwacht, zei een Amerikaanse militaire functionaris die om anonimiteit vroeg. – https://www.archyde.com/us-army-exhausts-its-ability-to-supply-ammunition-to-ukraine/

Dan is er nog het nachtmerriescenario voor Oekraïne en de NAVO dat Rusland zich beroept op de Collectieve Veiligheidsorganisatie (CSTO) en dat Rusland Wit-Rusland vraagt zich bij de strijd aan te sluiten. Russische en Wit-Russische troepen verzamelen zich al aan de noordgrens van Oekraïne. Of dit nu een bluf van Rusland is of een echte voorbereiding op het openen van een nieuw front in het noorden, door het verzamelen van troepen moet Oekraïne reeds uitgedunde troepen inzetten aan de noordgrens. Dit zal het vermogen van Oekraïne verzwakken om een Russisch offensief in Kherson en Zaporhyzhia af te slaan.

  Satellietbeelden tonen een wereldwijde daling van de oogsten - behalve in Rusland en China

Ik denk dat de gebeurtenissen van de komende vijf weken een crisis zullen veroorzaken binnen de NAVO en de Verenigde Staten. Als Rusland het initiatief neemt en met geweld optreedt tegen Oekraïense eenheden, zal de NAVO niet in staat zijn Oekraïne van een nederlaag op het slagveld te redden. Elke verdere interventie van de NAVO zal haar in de ogen van de Russen tot een legitiem militair doelwit maken.

Naast de militaire uitdagingen waarmee de Verenigde Staten en de NAVO worden geconfronteerd, zijn er de economische en politieke tegenwinden. Joe Biden zal waarschijnlijk de controle over het Huis van Afgevaardigden en de Senaat verliezen. Als dat gebeurt, zal hij niet langer een bondgenoot in het congres hebben die staat te popelen om geld en wapens naar Oekraïne te blijven sluizen. De economische omstandigheden in heel Europa van inflatie en sluitende bedrijven zullen meer binnenlandse onrust aanwakkeren en het enthousiasme om Oekraïne overeind te houden doen afnemen.

Wanneer u al deze factoren in aanmerking neemt, is de conclusie duidelijk: Rusland heeft een strategisch en tactisch initiatief dat moeilijk te overwinnen zal zijn. De NAVO daarentegen zit in de problemen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bewijs van massaslachting van Russische krijgsgevangenen door Oekraïense militairen in Readovka’s gedetailleerde analyse (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZwitsers bedrijf onthult versterkte luxe bunkers ontworpen voor de apocalyps
Volgend artikelMedvedev: De levering van langeafstandsraketten aan de psychoten van Kiev zal de Derde Wereldoorlog doen ontketen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Bankenfraude. Covidfraude. Energiefraude. Migrantenfraude. Verkiezingsfraude. Een wereldoorlog is het laatste redmiddel voor de club van globalistische WEF satanisten.

  2. De bevolking van west Europa is te verzwakt door de injecties om
    Zich nog te kunnen verdedigen tegen de economische tegenslagen veroorzaakt door het “World Economic Forum”. Allereerst moet Rusland Davos moeten vernietigen, alleen West Europa verdient dat niet omdat alle landen de vrijmetselarij aan de macht hebben gehouden. Dat zijn onbevoegde en onbekwame leiders: hoe kom je daar vanaf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in