De Burundese Bashiri Sahabu, 29 jaar, heeft sinds zijn aankomst in Zweden in 2005 een lange reeks seksmisdaden en verkrachtingen op Zweedse vrouwen gepleegd. Nu is hij veroordeeld voor de zoveelste verkrachting, die plaatsvond in een nachtbus tussen Örebro en luchthaven Arlanda. Maar ook al is Sahabu geen Zweeds staatsburger en heeft hij geen andere connectie met Zweden dan zijn uitgebreide contacten met justitie, wordt hij niet veroordeeld tot uitzetting. – Ik wilde werken aan de uitzetting, maar dat is niet mogelijk, vertelde aanklager Allen Saruchanjan Sinelnikov aan Fria Tider.

Foto: De serieverkrachter Bashiri Sahabu gaat door met het verkrachten van vrouwen in Zweden – en wordt deze keer ook niet gedeporteerd © Foto: Politie / Archieffoto

Het is de nacht van 10 februari van dit jaar dat een 55-jarige vrouw de nachtbus neemt tussen Örebro en Arlanda luchthaven. De vrouw, die doof is, visuele problemen heeft, gehandicapt is en moeite heeft met bewegen, zou naar het buitenland gaan om haar vriend te bezoeken. Ze zit ver achter in de bus.

Plotseling komt er een man op de busstoel naast haar zitten. Het is de 29-jarige Bashiri Sahabu. Bashiri begint de vrouw te benaderen. Hij kust haar, trekt haar broek uit, pakt haar vast en steekt zijn vingers in haar vagina. Tegen het einde van de reis, kort voordat de bus bij Arlanda aankomt, grijpt Bashiri het hoofd van de vrouw en duwt zijn geslachtsdeel in haar mond, schrijft het Zweedse nieuwsportaal Fria Tider.

Het is donker in de bus. De vrouw is lichamelijk zwak, walgt en ziet hoe een van de andere mannen achterin de bus die in het gezelschap van Bashiri zijn, een “high five” met hem doet na de orale verkrachting. Hoewel verschillende passagiers getuige zijn van de verkrachting, en in latere politieverhoren zeggen ze dat ze hadden begrepen dat er iets niet klopte, grijpt niemand in.

  Iraniër en Tunesiër verkrachten, martelen en beroven twee Zweedse minderjarige jongens op begraafplaats

Hotelreceptionist aangevallen

De avond voor de verkrachting in de nachtbus naar Arlanda zijn Bashiri Sahabu en een vriend naar het Elite Stora hotel in het centrum van Örebro gegaan. Daar is hij naar de vrouwelijke nachtreceptionist gegaan en heeft hij geprobeerd haar seksueel aan te vallen door haar te duwen en aan haar rok te scheuren en uit te trekken.

De nachtreceptioniste schreeuwt om hulp en Bashiri’s aanval wordt onderbroken door een van haar collega’s en een klant van het hotel die haar komen redden. Samen weten ze de twee onwelkome mannen uit het hotel te verjagen.

Bashiri Sahabu is afgelopen vrijdag door de Örebro-rechtbank veroordeeld tot twee jaar en negen maanden gevangenisstraf voor verkrachting in de bus, aanranding in het hotel in Örebro, evenals een ernstige diefstal, diefstal van de normale graad en kleine drugsmisdrijven.

Elfjarig meisje aangerand

Het is verre van de eerste keer dat Bashiri Sahabu wordt veroordeeld voor een misdaad in Zweden. De Afrikaanse man heeft een solide strafblad en is in de loop der jaren een zeer groot aantal keren voor van alles veroordeeld, van diefstal tot drugsdelicten en berovingen. In de afgelopen vijf jaar is hij ook veroordeeld voor maar liefst acht seksuele misdrijven.

In de zomer van 2015 probeerde hij een man in een metrowagon te verkrachten op een metrotrein op weg tussen de stations Ropsten en Gärdet in het centrum van Stockholm. In november 2017 mishandelde en vergreep hij zich aan een vrouw die op weg was naar huis van school toen ze in de metro zat tussen T-centralen en Kungsträdgården. De gewelddadige aanval werd afgewend door twee in burger geklede politieagenten die het incident per toeval zagen. Een van de tussenkomende politieagenten beschouwde de aanval als een verkrachtingspoging.

  Ali wordt weldra gearresteerd voor zijn wrede mishandeling van vrouw in Malmö

In februari viel Bashiri Sahabu op het Centraal Station in Stockholm een elfjarig meisje aan. Het meisje zat met haar grootmoeder op een bankje op de trein te wachten toen de man plotseling verscheen, naast hen ging zitten en de benen van het meisje begon te betasten. De grootmoeder van het meisje riep uit “Wat ben je aan het doen?”, en haalde Bashiri’s hand van haar kleindochter weg. Ze liepen toen weg, maar Bashiri gaf niet op, en volgde hen. Na het benaderen van andere vrouwen werd Bashiri door bewakers gearresteerd.

Aanklager: “Kan niet” worden uitgezet

Bashiri Sahabu kwam in 2005 als vluchtelingenkind naar Zweden via Tanzania, een buurland van Burundi. Hij is geen Zweeds staatsburger en heeft geen familie in Zweden.

“Hij is ongehuwd en heeft geen geregistreerde relaties”, zegt een ambtenaar van de Zweedse bevolkingsregister tegen Fria Tider.

Abdul uit Irak verkracht 14-jarig meisje – wordt vrijgesproken van verkrachting omdat hij “waarschijnlijk ADHD heeft” en niet een nee kan interpreteren

Hoewel Bashiri een zwakke band heeft met Zweden, geen staatsburger is en veroordeeld is voor zoveel misdaden, kan hij niet worden uitgezet, zegt aanklager Allen Saruchanjan Sinelnikov, die Bashiri Sahabu vervolgde voor de verkrachting in de nachtbus, tegen Fria Tider.

“Nee, het was niet mogelijk om uitzetting te eisen omdat de verdachte al in Zweden was voordat hij 15 jaar oud was”, legt hij uit.

Dus je kunt hem niet laten uitzetten omdat hij zo jong was toen hij naar Zweden kwam?

“Ja, precies.”

Hoewel hij ongehuwd is, geen geregistreerde relaties heeft en geen Zweeds staatsburger is?

  Man helpt het milieuprobleem op te lossen

“Precies. Er zijn bepaalde beperkingen waar men iemand kan laten deporteren of niet. Ik heb er naar gekeken. Ik heb een verzoek tot uitzetting overwogen, maar omdat hij zo jong naar Zweden is gekomen als vluchteling, zijn er geen wettelijke voorwaarden om hem te laten uitzetten.”

“Anders lag het bij mij op tafel. Ik wilde ervoor gaan, maar het is niet mogelijk”, zegt aanklager Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

Vorig artikelHet Pentagon publiceert UFO-films
Volgend artikel“Pedoparadijs” Gambia: Afrikaanse peuters worden voor 2 Pond gekocht en misbruikt 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Die domme Zweden willen ook niet anders.. zijn gewoon moslim knuffelaars …zit in de genen.. een ieder heeft recht op z`n eigen lijden… dus ook de Zweden… ( Linkse gekken )

  2. Misschien een goed idee om een speciale straf in te voeren tegen verkrachting.
    Dan denk ik eraan daders volledig te ontvangen zonder verdoving en een honkbalknuppel langs achter in te brengen.
    Ik denk dat ze hun lusten naar enkele vonnissen ze snel onder controle krijgen dan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in