Zweedse gevangenissen overvol met criminele immigranten – nu worden er woonmodules gebouwd

Zweden Democraten: Links-groene regering heeft de gevangenissen van het land gevuld met immigranten

1
565
© Johan Jönsson (Julle), via Fria Tider

Dat de Zweedse gevangenissen nu volledig overvol zijn met criminelen is te wijten aan de “immigrantencriminaliteit” die de rood-groene regering het land heeft binnengebracht en hen compleet verrast heeft, verklaarde de Zweden Democraten partij in de Riksdag.

De Zweedse gevangenisinstellingen zijn nu zo overvol met criminelen dat de Zweedse gevangenis- en reclasseringsdienst barakken met woonmodules moet bouwen om alle criminelen te huisvesten, meldt Fria Tider.

De regering, met in de spits de sociaal-democratische minister van Justitie Morgan Johansson, gaat nu verschillende gigantische gevangenissen bouwen, die gevuld zullen worden met gedetineerden. Maar ze zijn pas over enkele jaren klaar.

Daarom heeft de Zweedse Gevangenis- en Reclasseringsdienst besloten om op verschillende plaatsen in het land kazernes met modulaire woningen te bouwen.

Dat er zoveel criminelen in het land zijn, is volgens de Zweden Democraten te wijten aan de immigratie.

De plaatsvervangend voorzitter van de partij, Henrik Vinge, legde dit vrijdag in de Riksdag uit aan de socialistische minister van Justitie Morgan Johansson.

“De reden waarom we meer mensen in de gevangenis hebben dan voorheen is dat we meer criminelen hebben dan voorheen. De criminaliteit verspreidt zich in ons land. Het wordt steeds gewelddadiger.

Het is een gevolg van het feit dat deze en vorige regeringen lange tijd een onverantwoordelijk immigratiebeleid hebben gevoerd”, zei Vinge.

Volgens Vinge was de regering van de socialistische premier Löfven absoluut niet voorbereid op de ontwikkeling, maar is ze ruw wakkergeschud. Dit komt omdat zij weigerde te begrijpen wat immigratie voor het land zou betekenen.

“Nu willen de premier en de regering ons doen geloven dat de reden voor de overbevolking is dat de regering een vooruitziend en weloverwogen beleid heeft gevoerd om  meer criminelen te arresteren. Maar als dit een bewuste strategie van de regering was geweest, dan zouden er meer gevangenissen zijn gebouwd. Maar dat hebben ze niet gedaan, integendeel. We hebben minder gevangenissen dan tien jaar geleden.

En dat komt omdat dit helemaal geen bewuste strategie is, maar een gevolg is van het feit dat de regering compleet verrast werd. Men heeft überhaupt niet overwogen om deze maatschappelijke ontwikkeling te voorspellen. Men is het slachtoffer geworden van de eigen retoriek. Nog niet zo lang geleden beweerde deze regering dat Zweden nooit veiliger is geweest, dat de criminaliteit afneemt, dat “mijn Zweden geen muren bouwt”, enzovoort. Als je denkt dat je in een land met eeuwige zonneschijn leeft, dan koop je geen paraplu. Als je denkt dat de criminaliteit afneemt, bouw je niet meer gevangenissen, maar sloop je ze, en dat is precies wat men voorheen deed”, aldus Henrik Vinge.

Zweedse academici: "De Vikingen hadden klimaatangst"

De modules bevatten een badkamer, TV, wasruimte en de gevangenen krijgen catering eten. De Zweedse gevangenis- en reclasseringsdienst wil een “duidelijk hoge standaard”.

“De nieuwe barakken zijn een veel betere oplossing dan het plaatsen van twee mensen in elke cel”, zegt Tomas Kvarnrud, gevangenisinspecteur van Rödjan in Mariestad, aan SVT.

Zweedse politica: Verkrachting door migranten is niet zo erg

1 REACTIE

  1. Begrijp zelfs niet, dat dit tuig nog mag worden opgesloten.
    De gevangenis alleen voor de autochtonen, toch niet voor die sukkelaars.
    Niet te begrijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here