"Toon burgermoed. Kijk weg."

Het lokale openbaar vervoer staatsbedrijf in Stockholm, SL, krijgt nu sterke kritiek op social media vanwege zijn nieuwste reclamecampagne, die reizigers met klem verzoekt om “weg te kijken” als iemand hulp nodig heeft. Op Twitter wordt de campagne vergeleken met “Orwelliaanse retoriek”.

SL is begonnen met een nieuwe reclamecampagne gericht op de reizigers. Maar de campagne krijgt harde kritiek op social media, omdat de boodschap zo absurd is.

Reizigers worden namelijk aangespoord om “weg te kijken” als iemand hulp nodig heeft.

“Toon burgermoed. Kijk weg”, staat er expliciet met grote tekst op de posters en billboards.

Onder de koptekst worden reizigers aangespoord om een chatfunctie te gebruiken die naar het beveiligingscentrum van SL gaat. Dit moet dus gebruikt worden als iemand hulp nodig heeft, aldus SL.

“Wat is dit voor bullshit SL?
 Als een man ziet dat een vrouw wordt aangevallen, moet hij er in springen
 en het gezicht van de dader verbouwen, niet kletsen met een stomme app.
 Verspreid niet zulke zwakke waarden.”

“Nu word ik hier ook door geprovoceerd. Help je medemens niet. Als iemand
mishandeld of verkracht wordt, bel dan iemand die met sap en broodje komt.
Ik noem het “Buig je ruggengraat en hoop op het beste.”

SL verdedigt haar inzet in het online magazine Nyheter Idag met de opmerking dat er “verschillende manieren zijn om burgermoed of collectieve moed te tonen“.

  Astra Zeneca vaccin nu ook in Zweden gestopt - kan dodelijk zijn

Maar op de Zweedse sociale media is de kritiek massaal.

“Burgermoed is dus om weg te kijken als iemand aangevallen wordt volgens SL. Het multiculturele paradijs is compleet”, schrijft iemand op Twitter.

“Orwelliaanse retoriek van SL! Natuurlijk is het geen burgermoed om “weg te kijken” wanneer men getuige is van iets dat gebeurt dat van het grootste belang in een mogelijke melding van het misdrijf kan zijn. Het zou crimineel moeten zijn om “weg te kijken”, schrijft een ander.

“Wegkijken? Echt SL? Burgermoed tonen door weg te kijken?”, vraagt iemand zich af.

Shokrallah verkrachtte 13-jarig meisje tot ze uit haar vagina begon te bloeden – districtsrechtbank: “Geen ernstig misdrijf”

Vorig artikelWetenschappers pleiten voor gedwongen vaccinaties tegen het Coronavirus
Volgend artikel“Trump is een tiran”: FBI slaat toe tegen anarchisten die van plan waren gouverneur te ontvoeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De volgende stap van dit soort lafbekken wordt: als u ziet dat iemand wordt aangevallen of bestolen, aangerand of verkracht ga dan de dader helpen! U moet het zo zien, de dader is ook maar een mens die gewoon zijn werk, zijn ding doet, dus u dient u positief op te stellen…….

  2. Krijgen vele Zweedse deugmensen uiteindelijk niet waarvoor ze zelf gekozen hebben in het stemhokje of denken ze dat hun stemgedrag zonder gevolgen zal blijven en hun persoonlijk toch niet zal raken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in