Een 14-jarig meisje werd in het bos aangevallen en verkracht tot ze uit haar vagina begon te bloeden. ‘Onbegeleide vluchteling’ Shokrallah werd door de politie gearresteerd, maar beweerde dat het meisje had ingestemd met de geslachtsgemeenschap. De straf voor de asielzoeker, die beweert 16 jaar oud te zijn, was een paar weken jeugddienst. Hij zal – mits de beslissing uitvoerbaar is – ook worden uitgezet met een tijdslimiet van tien jaar.

Foto: Shokrallah Shahzad en zijn maatschappelijk werkster, via Facebook

Mocht blijven na asielafwijzing

Shokrallah kwam naar Zweden als zogeheten onbegeleid vluchtelingenkind. Hij vroeg op 5 oktober 2015 een permanente verblijfsvergunning aan die op 25 augustus 2017 werd geweigerd. De afwijzing werd op 9 oktober 2017 door het Migratiegerechtshof terugverwezen, waardoor de Migratiedienst hem op 9 maart 2018 alsnog een permanente verblijfsvergunning kon verlenen, schrijft het Zweedse nieuwsmedium Såmhällsnytt.

Lokte meisje mee naar een “bosfeestje”

Op 13 juni 2019 ging een 13-jarig meisje met haar vrienden naar de Fågeltornet (Vogeltoren) bij Rocksjön in Jönköping. Daar waren ook Shokrallah en zijn vrienden.

Shokrallah slaagde er onder een of ander voorwendsel in het meisje over te halen hem op enige afstand van de anderen te vergezellen. Hij zou haar meenemen naar een bosfeestje in de buurt. Eenmaal in het bos begon Shokrallah het meisje te betasten en probeerde haar te dwingen hem te kussen. Ze gaf aan dat ze niet geïnteresseerd was en vroeg hem te stoppen. Maar in plaats van te luisteren, trok hij haar kleren uit en duwde haar op de grond.

Maatschappelijk werkster van hokrallah geeft commentaar op de selfie van de dader: “Mijn fijne lieve jongen…!”
  Zweedse 12-jarige Tuvaliee overvallen en gestenigd door 'jongeren' in 'kwetsbaar gebied'

Verkrachting tot ze uit haar vagina buik bloedde

Met geweld dwong hij vervolgens zijn penis in de mond van het meisje terwijl ze hem probeerde weg te duwen en te slaan. Ze slaagde erin om tijdelijk weer overeind te komen, maar Shokrallah duwde haar weer op de grond en probeerde vervolgens zijn penis in de vagina van het meisje te duwen.

Ze herinnert zich ook dat Shokrallah herhaaldelijk zijn vingers in haar vagina stak. Hij beet op haar lip toen hij haar probeerde te kussen, hield haar handen vast en vertoonde geen tekenen dat het hem iets kon schelen dat ze hem smeekte om te stoppen.

De verkrachting werd onderbroken toen het meisje, door te schreeuwen, erin slaagde de aandacht van een vriendin te trekken, die haar te hulp schoot. Na de verkrachting had het meisje pijn, shock, verwondingen, zwellingen en bloeding uit haar vagina.

Vertelde jeugdzorg

Ze vertelde het personeel van het jeugdzorghuis waar het meisje verblijft waar ze aan was blootgesteld. Er werd contact opgenomen met de politie die ter plaatse arriveerde en het meisje naar het ziekenhuis bracht voor een onderzoek.

Daar wordt het meisje beschreven als stil en duidelijk geshockeerd door de situatie. Een politievrouw die het meisje in vertrouwen heeft genomen, heeft verklaard dat het verhaal van het meisje als geloofwaardig moet worden beschouwd.

Shokrallah werd gearresteerd

De politie heeft ’s avonds een aangifte van verkrachting opgesteld en een signalement over de dader gekregen. Later die avond werd hij gearresteerd en kreeg hij bewijszakken over zijn handen, die hij probeerde af te scheuren. Uit bloedafname bleek dat Shokrallah een alcoholgehalte in het bloed had van 1,7 promille.

  Zweedse premier geeft toe dat "multiculturalisme heeft gefaald" nu de Zweden een minderheid in eigen land worden
Politiefoto’s van de plaats delict.

Gerechtsarts: Nooit eerder zo’n bloeding gezien

De aanklager in de zaak, Linda Schön, classificeerde het misdrijf als “grove kinderverkrachting”. Volgens haar pleegde Shokrallah de verkrachting met geweld, roekeloosheid en wreedheid.

De gerechtsarts die de verwondingen en bloedingen van het meisje in haar vagina had onderzocht in het districtsziekenhuis Ryhov, ondersteunde deze beoordeling. De arts heeft verklaard verteld dat ze nog nooit eerder zo’n bloeding had gezien. De bloeding kwam uit de slijmvliezen en rond de baarmoeder.

Vonnis van de rechtbank

Op 27 januari 2020 kondigde de districtsrechtbank van Jönköping het vonnis aan. De rechtbank wijzigt de rubricering van de officier van justitie en ziet de misdaad niet als een ernstig misdrijf. De rechtbank is ook van mening dat Shokrallah weliswaar hard heeft opgetreden tegen het meisje, maar aangezien er geen vuistslagen, wurging en soortgelijk ernstig geweld hebben plaatsgevonden, moet de classificering worden gewijzigd in kinderverkrachting in de normale graad.

Shokrallah Shahzad, geboren in 2002-10-05 (volgens eigen zeggen) en staatsburger van Afghanistan, werd veroordeeld voor kinderverkrachting. Het oordeel was een psychologisch interview in het kader van een jeugdzorgprogramma, 120 uur jeugddienst en deportatie tot 2025-01-27. Hij moest ook 10.500 euro smartengeld betalen aan het meisje.

Krijgt zorgplan

De jeugdzorg waar Shokrallah tot werd veroordeeld, omvat geen opsluiting. In plaats daarvan moet hij met een psycholoog praten om inzicht te krijgen in zijn seksuele problemen en zijn risicogebruik van alcohol en drugs.

Het zorgplan houdt ook in dat Shokrallah leert om te gaan met boosheid en verdriet en zijn gedrag en een begrip ontwikkelt betreffende de sociale codes en normen die in Zweden van toepassing zijn.

  Asielzoeker drogeert vrouw die hem in huis had genomen en verkracht haar

Het Hooggerechtshof verhoogt de straf en de schadevergoeding

Op 15 april 2020 heeft het Hooggerechtshof van Göta een uitspraak gedaan nadat tegen het vonnis van de districtsrechtbank hoger beroep was ingesteld.

De aanklager had gevraagd het vonnis te verscherpen en het meisje eiste tegelijkertijd een verhoging van de schadevergoeding. Shokrallah wilde volledig worden vrijgesproken en de uitzetting zou worden geseponeerd.

Het Hooggerechtshof maakt dezelfde beoordeling als de rechtbank. De overtreding wordt in hoger beroep ook beoordeeld als kinderverkrachting, maar niet als grove kinderverkrachting waar de aanklager om had verzocht.

Het Hooggerechtshof schrijft:

“De strafmaatregel moet echter rekening houden met het feit dat Shokrallah slechts 16 jaar en acht maanden was op het moment van het misdrijf, wat betekent dat de strafwaarde overeenkomt met tien maanden gevangenisstraf.”

Het Hooggerechtshof kiest ervoor om de uitzetting van Shokrallah te verlengen tot 27 januari 2030 en de jeugddienst uit te breiden tot 140 uur. Hij is ook verplicht een iets hogere schadevergoeding te betalen aan het meisje, namelijk 13.500 euro.

De uitspraak van het Hooggerechtshof is te lezen op de volgende link: Göta HR B 423-20 Dom 2020-04-15

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

 

Vorig artikelGreta zadelt om – wordt Corona-activist
Volgend artikelDuitsland: De politie maakt zich belachelijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Smartegeld….13.500 door de dader te betalen…? Welk sprookje is dit precies? Het enige dat maatschappelijk verantwoord is en van nut is een straf die anderen overtuigd niet in dit soort herhaling te vallen….iets met slagers gereedschap of betonklinkers…
  Het zou passend zijn om asielinstromers te koppelen aan elkaar, begaat er een een misdrijf gaan er tien het land uit, of de famillie de er bij zit….. Kijk, dan gaat er een remmende werking van straf uit. En ze nu zelf, voorkomen is toch beter dan …..13.500 euro als strafvoor een misdrijf uitspreken/beloven die nooit zal komen….

 2. Vroeger hadden ze GOEIE wetten in Zweden. Voor seks misdrijven als deze, naast gevangenisstraf–en 10 jaar is toch echt het minimum- gedwongen castratie.

  voor aso’s en kleine criminelen: sterilisatie, “vrijwillig”, maar de staat was eigenaar van alle fabrieken werkgevers en huizen….
  Het werkte perfect.In 1990 was Stockholm zo goed als vrij van criminaliteit.

  Afghanen zijn het meest geweldadige volk met het laagste IQ en hoogste inteelt ter wereld.Zit het westen echt op te wachten.
  Dit is “geval nr zoveel……Arme meid.Op die leeftijd moet ze rondkijken en van het leven genieten. voor misere is nog tijd genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in