Zweedse gemeente dwingt schoolkinderen om minder te eten – na  aankoop van kapitale villa’s voor migranten

0
857
Links foto ter illustratie peuterschool, rechts Centrum-parlementslid Ola Johansson in Varberg, via Facebook. 

Een gemeente in de provincie Halland wordt gedwongen tot extreme besparingsmaatregelen. Nu mogen kinderen op kleuter- en basisscholen alleen nog maar een boterham eten omdat de gemeente het budget in evenwicht moet brengen. Tegelijkertijd blijkt dat de gemeente al enkele jaren zwaar investeert in migranten, onder meer door honderdduizenden te besteden aan villa’s aankopen.

In de loop van het jaar zal de gemeente Varberg, die door de Alliance (Conservatieven, Christen-Democraten, Centrumpartij en Liberalen) wordt bestuurd, 1,3 miljoen euro besparen op de uitgaven van de kleuter- en basisscholen. Daarom heeft Susanna Hansson, die de administratieve manager is, besloten om te bezuinigen op het eten voor kinderen op alle scholen, wat 20.000 euro zal besparen, meldt Hallands Nyheter.

Vanaf maandag krijgen de kinderen in de schoolkantines, waar de kinderen ontbijt en normaliter warm lunch eten, nu alleen nog maar een boterham per maaltijd. Hansson merkt op dat ze een budget in evenwicht moeten brengen en dat de kinderen zich moeten aanpassen aan de alternatieven die in plaats daarvan worden aangeboden.

In dit verband is het de moeite waard om te vermelden dat de gemeente in 2018 meer dan 50.000 euro van het belastinggeld heeft uitgegeven aan de asiel-activistische organisatie Agape, die onbegeleide nieuwkomers bijstaat. In 2018 heeft de gemeente nog eens 138 migranten opgevangen en dit aantal is vorig jaar op 98 is beland, tegelijkertijd heeft de Migratiecommissie aangekondigd dat de gemeente meer quotumvluchtelingen moet opvangen.

Het nieuwsportaal Samhällsnytt meldt dat de gemeente Varberg al enkele jaren in migranten investeert. Een voorbeeld hiervan is in 2016, toen de staat 201 migranten naar de gemeente verwees. Het bestuur van de Alliance zorgde er toen voor, op kosten van de belastingbetalers, dat er huizen werden gekocht en uitgedeeld aan nieuwkomers, die dus voor de Zweden in de woning wachtrij kwamen.

“Varberg koopt huizen voor nieuw aangekomen gezinnen!

De huizen moeten een- of tweegezinswoningen zijn met een eenvoudiger karakter en zijn bedoeld om huisvesting mogelijk te maken voor nieuw aangekomen gezinnen waar de behoefte aan huisvesting niet kan worden geboden binnen de reguliere bevolking.”

In datzelfde jaar merkte Hallands Nyheter op dat de gemeente haar eerste huisaankoop voor migranten had gedaan. Het was een villa met één slaapkamer in Tvååker die de belastingbetaler in totaal 180.000 euro kostte. De landmanager van de gemeente, Leif Andersson, gaf commentaar op de aankoop en zei dat de kosten niet te hoog waren.

"Humanistische academicus" wil het kruis van de Zweedse nationale vlag verwijderen

In een tussentijds verslag uit 2018 kan worden gelezen dat alleen het bedrijfsonderdeel voor zogenaamde onbegeleide nieuwkomers naar verwachting een tekort van 1 miljoen euro zal opleveren.

Op Facebook hebben verschillende Zweden commentaar gegeven op de besparingseisen van de gemeente voor jonge kinderen op school. Er staat geschreven dat de gemeente in plaats daarvan moet besparen op de luxe van de gemeentepolitici.

Moslim Ahmed Suliman krijgt honderdduizenden aan subsidies – Zweedse Carina krijgt 25 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here