Uit de Oekraïense Pravda, 20 juli 2023:

Het Oekraïense leger rukt elke dag honderden meters op in het zuiden – de Nationale Garde

Elke dag maakt het Oekraïense leger een geleidelijke beweging van enkele honderden meters naar het zuiden en zuidoosten.

Bron: Military Media Center , dat de woorden aanhaalt van de directeur van de afdeling planning voor het gebruik van het Hoofddirectoraat van de Nationale Garde van Oekraïne, kolonel Mykola Urshalovych

Directe toespraak: “Onder extreem moeilijke omstandigheden van met mijnen bezaaid terrein en vijandelijk vuur… zetten onze aanvalsgroepen, ondersteund door tanks en artillerie, hun geleidelijke beweging naar het zuiden en zuidoosten voort, waardoor de indringers van het Oekraïense land worden verdreven. Onze soldaten en officieren knagen letterlijk door de verdediging van de vijand.

Elke dag rukken we enkele honderden meters op.

Voorgeschiedenis:

Eerder zei de commandant van de grondtroepen van de Strijdkrachten van Oekraïne Oleksandr Syrskyi dat hoewel het tegenoffensief langzamer verloopt dan wenselijk zou zijn, de strijdkrachten nog steeds met dagelijks gevechten elke dag een afstand van 500 m tot 1 km oprukken.

Het Oekraïense tegenoffensief begon op 5 juni 2023. De (Oekraïne-vriendelijke) LiveUAmap zag er op die dag zo uit:

Klik voor groot

Er zijn vijfenveertig dagen verstreken sinds de start van het tegenoffensief. Vandaag ziet de kaart er zo uit:

Klik voor groot

In oostelijke richting net ten zuiden van Bakhmut/Artyomovsk veranderden open velden en enkele bomenrijen op een diepte van 6.000 meter van hand. Er werd geen nederzetting ingenomen. In zuidelijke richting werden tijdens de 5.500 meter opmars van de Oekraïners ten zuiden van Velyka Novosilka zes kleine, lege nederzettingen ingenomen. (Klein = één heet letterlijk ‘Vijf hutten’). In het meest westelijke deel, ten zuiden van Orikiv, was de opmars zo’n 7.000 meter met twee kleine nederzettingen, schrijft Bernhard.

In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk

De afgelopen dagen hebben de frontlinies in het zuiden zich helemaal niet bewogen. De gevechten ten noorden en zuiden van Bakhmut gaan al een tijdje heen en weer en de frontlinie is daar enigszins onduidelijk en beweegt grotendeels niet echt.

Alle aanvallen kwamen tot stilstand in de veiligheidszone vóór de echte en verharde Russische verdedigingslinies.

Vijfenveertig dagen maal “enkele honderden meters”zijn minstens 9.000 meter. Dat is nergens bereikt.

Het doel van het tegenoffensief was om de Zee van Azov te bereiken, zo’n 100 kilometer ten zuiden van de frontlinie. Met de huidige snelheid zou het Oekraïense leger er 1000 dagen (en veel meer soldaten en materiaal dan het heeft) over doen om die te bereiken.

Waarom denken generaal Syrskyi en kolonel Urshalovych dat ze het Oekraïense volk en hun soldaten voor de gek kunnen houden met zulke zwakke propagandapraatjes?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch parlementslid zegt: “Londen zal eerst gebombardeerd worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMODERNE SLAVERIJ: Afrikaanse kinderen geofferd op het altaar van de gedigitaliseerde “groene” economie van het globalisme
Volgend artikelIn het hele Westen sterven er steeds meer mensen – Niemand wil weten waarom
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. “Waarom denken generaal Syrskyi en kolonel Urshalovych dat ze het Oekraïense volk en hun soldaten voor de gek kunnen houden met zulke zwakke propagandapraatjes?”

  Dat is toch logisch… omdat het Oekraïense volk nog steeds niet in opstand komt. Omdat ze liever naar het front gaan, dan accepteren dat het gebied met een grote Russische minderheid en in het geval van bijvoorbeeeld het Krim schiereiland een Russische meerderheid, onderdeel van Rusland wordt. Zouden wij ten strijde trekken als Limburg onderdeel van Vlaanderen zou willen worden?? Ik in elk geval niet.

 2. Zelensky ontsloeg ambassadeur in Groot-Brittannië die hem belachelijk maakte

  Volodymyr Zelenskyy ontsloeg ambassadeur in het VK Vadim Prystaiko, die eerder het staatshoofd had bekritiseerd vanwege zijn woorden over zijn bereidheid om “de Britse minister Ben Wallace elke ochtend te bedanken” voor militaire hulp. Het decreet werd gepubliceerd op de website van het kabinet van de president.

  “Besluit van de president van Oekraïne. over de vrijlating van V. Prystaiko uit zijn ambt, ”zegt de tekst van het document. De diplomaat werd ook ontheven van zijn functie als permanent vertegenwoordiger van Oekraïne bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

  Volgens open bronnen is Prystaiko sinds maart 2020 vicepremier voor Europese en Euro-Atlantische Integratie.

  In juli zei Ben Wallace dat Oekraïne meer dankbaar zou moeten zijn voor westerse hulp. Als reactie daarop nam Volodymyr Zelensky een video van acht minuten op waarin hij 47 keer “dankjewel” zei en zei dat hij de Britse minister elke ochtend kon bedanken.

  Prystaiko bekritiseerde de publicatie en wees op het “ongezonde sarcasme” van de Oekraïense president.

  – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in