Zuid-Soedanezen hebben nauwelijks meetbaar IQ lager dan 55

21
South Sudan © World Humanitarian Summit (CC BY-ND 2.0)

Zuid-Soedanezen presteren qua IQ op ongeveer hetzelfde niveau als Bosjesmannen en Pygmeeën – de volkeren met de laagste intelligentie ter wereld – blijkt uit nieuw onderzoek.

Een onderzoeksgroep, waaronder de gerenommeerde psycholoog Richard Lynn, heeft het IQ-niveau van 2.990 Zuid-Soedanese kinderen tussen zeven en 17 jaar onderzocht. Het type IQ-test dat gebruikt werd, was de matrices van Raven, hetzelfde type IQ-test dat Mensa bijvoorbeeld gebruikt.

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat de wetenschappers de resultaten van de Zuid-Soedanezen hebben vergeleken met de resultaten van de tests van Britse kinderen in 1979 en 2007.

Nauwelijks meetbaar IQ onder 55

De Britse kinderen presteerden in 2007 iets beter dan in 1979. Maar ongeacht met welke Britse jaargang de Zuid-Soedanezen worden vergeleken, was het IQ van de Afrikaanse bevolking zo laag dat het niet echt kan worden gemeten met de huidige type test. De onderzoekers zijn daarom tevreden met de conclusie dat Zuid-Soedanezen van alle geteste leeftijden vanaf negen jaar een IQ van minder dan 55 hebben.

Ter illustratie van de resultaten schrijven de onderzoekers dat Zuid-Soedanezen van achttien jaar slechter presteren dan Britse negenjarigen. Een gemiddelde achttienjarige Zuid-Soedanees heeft een lagere intelligentie dan drie van de vier Britse negenjarigen. De achttienjarige Zuid-Soedanezen presteren echter iets beter dan Britse zevenjarigen. De wetenschappers zijn van mening dat de Zuid-Soedanezen ongeveer even goed presteren als de Bosjesmannen, die geacht worden een IQ van 55 te hebben. Ze zijn echter iets slechter dan Afrikaanse pygmeeën met een IQ van 57.

De geteste kinderen behoren tot de etnische groepen “Shilluk” en “Nuer”, die net als de bevolking van Zuid-Soedan in het algemeen tot de Nilotische volkeren behoren. In de folklore worden Somaliërs meestal beschouwd als de meest laag-intelligente mensen die Nederland tot nu toe heeft leren kennen. Onderzoek toont echter aan dat Somaliërs slimmer zijn dan de Bosjesmannen-achtige Zuid-Soedanezen.

  AIDS - het taboe bij vluchtelingen uit Afrika en het gevaar van een niet meer te beheersen catastrofe

Het lage resultaat bij het testen van Zuid-Soedanezen heeft ertoe geleid dat andere onderzoekers zich afvragen of ze de progressieve matrices van Rave wel moeten gebruiken. Omdat Zuid-Soedan zo onderontwikkeld is, moeten er volgens de onderzoekers meer geschikte IQ-tests voor Zuid-Soedanezen worden ontwikkeld. Dit jaar ontwikkelden de Australische onderzoekers een IQ-test met onder andere kangoeroevragen die de Aboriginals hopelijk betere testresultaten opleveren.

Stil en heimelijk: Hoe de EU een nieuw migratiepact invoert

Vorig artikelDe EU keurt insecten goed als voedsel voor de mens
Volgend artikelDit is hoe Rudy Trump wil redden: presenteert al hun bewijzen van verkiezingsfraude
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

  • Gezien het onderlinge geweld tussen zwarten, die elkaar doden om niks, genitaal mutileren, opeten en als slaven verkopen en hun grenzeloze wreedheid tegenover dieren, verwacht ik dat wetenschappelijk onderzoek naar hun EQ zal aantonen dat er een correlatie bestaat met hun IQ.

   • Als ze een albino neger tegen komen vreten ze ‘m op omdat ze denken dat je dan van je aids af bent of waar het ook tegen zou helpen als genezing.
    Maar verder lijken het mij hele vriendelijke mensen, echt waar.
    Vooral ook zeer emotioneel betrokken bij hun omgeving en in de omgang onderling.

 1. Het importeren van bevolkingen uit de Derde Wereld waar het gemiddelde IQ onder de 90 is (bijvoorbeeld Afrika en het MO) en dan met valse hoop denken dat ze in West-Europa productief kunnen zijn in een hoog geautomatiseerde samenleving is wensdenken met negatieve consequenties voor Nederland.

 2. Zuid-Soedanezen zijn zowat het meest vervolgde volk ter wereld.
  Christenen in een moslim hel.
  Families hebben daar al generaties lang geen onderwijs genoten.
  dit had wel even aan het artikel kunnen worden toegevoegd.

  • Daarom hebben al die uitgezonden dominees ze ook kunnen laten geloven in een fantasie vriendje.
   Als ze wat slimmer waren geweest, dan waren ze er nooit aan begonnen.

   En dat onderwijs zijn ze mee gestopt omdat het onbegonnen werk was.
   Je kan niet tot je 40ste op school blijven oefenen met leren tellen tot 10.

 3. @ Jantjeuitnederland

  En dat is ons probleem?
  Daarom moeten het onze nieuwe buren worden op onze kosten?
  Ga gauw weg.
  Wij hebben part noch deel aan alle terreur dat dom volk rond de globe mekaar aan doet.
  Je daarin mengen en deze lieden naar hier halen haalt alleen je eigen land onderuit.
  Sabotage van NL is het hogere doel van de linkse terroristen.
  Zichzelf verbergende achter een gutmensch-masker.

  Mijn boodschap is simpel.
  Laat het Nederlandse volk met rust.
  Maar met rust laten komt niet voor in het woordenboek van linkse terroristen.
  In het geniep blijven zij stug doorwerken aan vernietiging van NL.
  Van rutte met zijn marakech pact tot de bijstandsmoeder die bij blm staat te bleren.
  Ik kots op jullie vuile landverraders!

  • Henk, als het geen christenen waren, volgens Jantje, dan had het hem ook gewoon een tering zorg geweest wat daar allemaal gebeurt.
   Dat is de enige reden dat hij zich daar druk om maakt.

   • Een ongelovige zwerver zou hij nog laten dood vriezen op straat voor ze eigen voordeur.
    Of verder de goot in trappen omdat het anders gaat stinken.
    Leer mij Jantje kennen na jaren op internet.
    Jantje is zeer selectief in wie er hulp nodig heeft en verdient.

 4. Het lijkt mij dat in de evolutie de survival of the fittest wat slimheid betrof niet aan de orde was. Iedereen die wat kon jagen of wat uit een boom plukken en geen rare infecties kreeg overleefde. Dat was in noordelijk landen anders. Als je daar geen technisch inzicht had of methoden verzon om winters zonder voedsel en onderdak door te komen werd je vanzelf door de natuur geëlimineerd. Zo kreeg je lijkt me opbiedende breedtegraad bevolkingen met verschillende intelligentie niveaus. Niks discriminerends aan dus. Logisch denken dat wel.

 5. komt door hongersnoden daar, 70-90 procent van opgegeten energie gaat naar hersens.
  als je dan hongersnood in het land hebt, niks te vreten en drinken dan krijgen speciaal de
  kinderen een enorme dreun in hun ontwikkeling. Kijk maar op fotos de uitgemergelde lichaampjes,
  de weggeteerde spiermassa.

  als je jarenlang overleeft op 200 calorien per dag dan is het niet gek dat je lager scoort op een westerse intelligentie toets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in