Rudy Giuliani © Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

De strategie om president Trump vrijgesproken te krijgen van de laatste poging tot afzetting (impeachment) is dat Rudy Giuliani hun bewijs van verkiezingsfraude presenteert.

“Als de informatie waar genoeg is om een legitiem standpunt in te nemen, dan is het geen opruiing”, zegt hij tegen ABC News.

Donald Trump’s persoonlijke jurist werd gezien toen hij zaterdagavond laat in het Witte Huis aankwam.

Kort daarvoor deed hij een interview met ABC News dat het kanaal op zondagochtend publiceerde. Daar bevestigde hij eerdere speculaties over de vraag of hij de president zal vertegenwoordigen in de komende aanklachten in de Senaat.

“Ik ben er nu bij betrokken. Daar werk ik mee”, zegt Giuliani tegen ABC News.

Giuliani wil beargumenteren dat het in twijfel trekken van de president van de verkiezingsuitslag door te beweren dat de overwinning van hem is gestolen, niet kan worden gezien als aanzetten tot rellen, want de beschuldigingen zijn waar, zegt hij.

Rudy legt nu al zijn bewijsmateriaal voor aan de leden van de Senaat.

“Ze beweren in feite dat elke keer dat Trump zegt “verkiezingsfraude, verkiezingsfraude”, of ik of iemand anders, het aanzetten tot geweld is. Dat deze woorden opruiend zijn omdat ze niet waar zijn”, zegt Rudy Giuliani tegen ABC News.

“Maar als je kunt bewijzen dat ze waar zijn, of in ieder geval waar genoeg om een legitiem standpunt te zijn, dan is het geen opruiing meer”.

Giuliani aarzelt niet om Donald Trump te laten getuigen voor de Senaat. De advocaten van de president wilden niet dat hij dat zou doen tijdens het eerste proces.

  Een burgeroorlog wordt onvermijdelijk in de VS

Maar volgens Rudy Giuliani is het deze keer anders en is de verdediging onder deze impeachment veel eenvoudiger.

“Je neemt die beslissing altijd op het laatste moment. Als advocaat zou ik niet zo fel tegen zijn getuigenis gekant zijn als toen”, zegt Giuliani.

Rudy Giuliani verwerpt ook de beschuldiging van de Democraten dat Trump zich schuldig zou hebben gemaakt aan het aanzetten tot rellen rond de bestorming van het Capitool door zijn toespraak kort daarvoor. Hij is van mening dat het te lang duurde tussen de toespraak en de aanval om een factor te zijn.

Als er sprake is van opruiing, dan moet dat onmiddellijk gebeuren. Je moet mensen hebben die wegrennen, je moet mensen hebben die vlak na die toespraak naar het Capitool rennen. En dan kan het in principe uitlokking zijn, zegt hij tegen ABC News.

Rudy Giuliani vertelt ABC News dat hij er geen probleem mee heeft dat Donald Trump zichzelf gratie verleent – wat ook de ronde doet.

“Er staat niets in de grondwet dat dat toestaat. Er staat niets in de grondwet dat het verbiedt. De tekst van de grondwet beperkt niet wie we gratie kunnen verlenen. Denk ik dat dat gerechtvaardigd is, gezien de stemming op dit moment? Praktisch gerechtvaardigd? Absoluut.”, zegt hij.

China is geïnfiltreerd in de westerse wereld – koopt de superrijken om

Vorig artikelZuid-Soedanezen hebben nauwelijks meetbaar IQ lager dan 55
Volgend artikelMainstream media eisen “nieuwe definitie van vrijheid van meningsuiting”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Was het?
  155 miljoen uitgebrachte stemmen en maar 138 miljoen geregistreerden.
  155 miljoen, waarvan 81 miljoen op iemand die totaal niet populair is.
  Obama haalde er 69 miljoen.
  Nee hoor, geen fraude te bekennen…

  • Dat betekent dat in ieder geval Biden 17 millioen minder stemmen heeft,dus dat qordt dan 64 millioen. dan moet daar nog vanaf de dubbel gestelde stemmen; …

   Trump:138-64=74 plus de gejatte en weggegooide stemmen…

   Dat wordt lachen op die impeachment.
   De formele stukken ervan kunnen gelijk gebruikt worden om de “vier”en Pelosi eruit te trappen en te vervolgen, en Biden de bajes in te jagen,waar die door kan slapen.

 2. Verkiezingsfraude in de US, wit Rusland, Afrika, Zuid-Amerikaanse landen en zelfs pas nog bij de CDA.
  De macht zit en blijft bij het KKK, Kut, Kerk en Kapitaal……….

 3. CNN is de enige USA nieuws hier. Je moet bijna kotsen van die gasten.
  Hun “moraalbegon al duidelijk te worden met Floyd; dat was een “heilige”en hij wordt nog steeds de hemelin geprezen; en er wordt nog steeds gezegd dattie vermoord werd door politie.

  Als ik nou politie was, zou ik een lijst makenmet namen en adressen van van hun medewerkers,en hun auto’s per km 5 keer aanhouden, voor documenten controle en technische controle

  Ikzou ze iedere keer eenbekeuringgeven vooronzin; b.v. dat hun documenten niet in orde zouden zijn…laat ze het maar ongedaan maken…

  Ik zou ze lang treiteren, dat ze niet meer functionerenkonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in