Пресс-служба Президента Российской Федерации / www.kremlin.ru / (CC BY 4.0 DEED)

De Hegemon heeft geen idee wat de Exceptionalistische mentaliteit te wachten staat: China is begonnen de beschavingsketel resoluut op te stoken zonder zich druk te maken over de onvermijdelijke reeks sancties die begin 2025 zullen volgen en/of een mogelijke ineenstorting van het internationale financiële systeem, schrijft Pepe Escobar.

Vorige week werd de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en zijn lijst met waanzinnige eisen van de VS in Peking verwelkomd door minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi en president Xi Jinping als weinig meer dan een vervelende mug. Wang benadrukte officieel dat Teheran het recht had om zich te verdedigen tegen de schending van het Verdrag van Wenen door Israël toen het het Iraanse consulaat in Damascus aanviel.

In de VN-Veiligheidsraad zet China nu niet alleen openlijk vraagtekens bij de staatsterreuraanval op de Nord Streams, maar ook bij het blokkeren van de Palestijnse staat door het Amerikaans-Israëlische combo. Bovendien ontvangt Beijing, net als Moskou onlangs, de Palestijnse politieke facties op een conferentie om hun standpunten te verenigen.

Volgende week dinsdag, slechts twee dagen voordat Moskou de Dag van de Overwinning viert, het einde van de Grote Patriottische Oorlog, landt Xi in Belgrado om de hele wereld te herinneren aan de 25e verjaardag van de bombardementen op de Chinese ambassade door de VS, het VK en de NAVO.

Ondertussen bood Rusland een platform aan de UNRWA – de VN-organisatie voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen, die Israël heeft proberen te ontmantelen – om aan hoge vertegenwoordigers van BRICS-10 de cataclysmische humanitaire situatie in Gaza uit te leggen, zoals beschreven door UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini.

Kortom, er worden al serieuze politieke zaken gedaan buiten het corrupte VN-systeem om, terwijl de Verenigde Naties uiteenvallen in een bedrijfsschil waarin de VS als grootste aandeelhouder alle voorwaarden dicteert.

Nog een belangrijk voorbeeld van BRICS als de nieuwe VN: de voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev, ontmoette in Sint-Petersburg zijn Chinese tegenhanger Chen Wenqing in de marge van de 12e Internationale Veiligheidstop, waar meer dan 100 landen samenkwamen, waaronder de veiligheidschefs van de BRICS-10 leden Iran, India, Brazilië, Zuid-Afrika en Irak.

  Israël versus Iran - Is that all there is?

De veiligheidsshow van de SCO

Maar het belangrijkste kruispunt van de afgelopen dagen was de defensietop van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) in Astana, Kazachstan. Voor de eerste keer ontmoette de nieuwe Chinese minister van Defensie, Dong Jun, zijn Russische ambtgenoot, Sergei Shoigu, om hun alomvattende strategische partnerschap te benadrukken.

Dong benadrukte het “dynamische” karakter van de militaire interactie tussen China en Rusland, terwijl Shoigu nog eens benadrukte dat het “een model is voor interstatelijke betrekkingen” gebaseerd op wederzijds respect en gedeelde strategische belangen.

Shoigu sprak de voltallige SCO-vergadering toe en weerlegde nadrukkelijk de massale westerse propaganda over een Russische “bedreiging” voor de NAVO.

Iedereen was aanwezig op de bijeenkomst van de SCO ministers van Defensie – inclusief, aan dezelfde tafel, India, Iran, Pakistan en Wit-Rusland als waarnemer. Minsk wil graag lid worden van de SCO.

De in elkaar grijpende strategische partnerschappen tussen Rusland, Iran en China liepen volledig synchroon. Dong had niet alleen een ontmoeting met Shoigu, maar ook met de Iraanse minister van Defensie, brigadegeneraal Mohammad Reza Ashtiani, die de veroordeling door Beijing van de Israëlische luchtaanval op Damascus uitbundig prees.

Wat er nu gebeurt tussen Beijing en Teheran is een herhaling van wat er vorig jaar begon tussen Moskou en Teheran, toen een lid van de Iraanse delegatie tijdens een bezoek aan Rusland opmerkte dat beide partijen een wederzijdse “alles wat je nodig hebt” relatie op hoog niveau waren overeengekomen.

In Astana was de steun van Dong voor Iran onmiskenbaar. Niet alleen nodigde hij Ashtiani uit voor een veiligheidsconferentie in Beijing, een afspiegeling van het Iraanse standpunt, hij riep ook op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en de levering van humanitaire hulp.

  Hoe je de samenleving genocide kunt laten accepteren en omarmen met deze ene simpele truc

Shoigu, die Ashtiani ontmoette, zorgde voor extra context toen hij eraan herinnerde dat “de gezamenlijke strijd tegen het internationale terrorisme in Syrië een levendig voorbeeld is van onze langdurige vriendschappelijke betrekkingen.” De Russische minister van Defensie leverde vervolgens zijn klinkende verklaring:

De huidige militair-politieke situatie en bedreigingen voor onze staten dwingen ons… tot een gezamenlijke aanpak om een rechtvaardige wereldorde op te bouwen, gebaseerd op gelijkheid voor alle deelnemers aan de internationale gemeenschap.

Een nieuwe mondiale veiligheidsorde

Het vestigen van een nieuwe mondiale veiligheidsorde staat centraal in de BRICS-10 planning – net als het de-dollariseringsdebat. Dit alles is anathema voor het collectieve westen, dat niet in staat is om de veelzijdige, verstrengelde partnerschappen tussen Rusland, Iran en China te begrijpen.

En de interactie gaat persoonlijk door. De Russische president Vladimir Poetin brengt later deze maand een bezoek aan Beijing. Met betrekking tot Gaza is het standpunt van Rusland, Iran en China volledig synchroon: Israël pleegt genocide. Voor de EU – en de NAVO als geheel – is dit geen genocide: het blok steunt Israël hoe dan ook.

Nadat Iran op 13 april het spel in West-Azië voorgoed veranderde, zonder zelfs maar hun beste hypersonische raketten te gebruiken, is de hamvraag voor de Mondiale Meerderheid: wie zal uiteindelijk de genocidalen beteugelen, en hoe? Diplomatieke bronnen laten doorschemeren dat Poetin en Xi dit persoonlijk zullen bespreken.

Zoals een Chinese geleerde met uniek aplomb opmerkt:

Deze keer staan de barbaren tegenover een 5000 jaar voortdurende geschreven beschaving, gewapend met Sun Tzu’s Art of War, Mao’s gedachtegoed, Xi’s dubbele circulatiestrategie, Belt and Road, BRICS, renminbi digitalisering, Rusland en China unlimited, ’s werelds machtigste verwerkende industrie, technologische suprematie, economisch powerhouse en de steun van het Mondiale Zuiden.

En dat alles tegen een gepolariseerde Hegemon in beroering, met zijn genocidale vliegdekschip in West-Azië dat volledig uit de hand loopt.

  Israëls oorlog, Netanyahu's gok

De dreigementen van de VS over een “duidelijke keuze” tussen het beëindigen van een aantal belangrijke onderdelen van het strategisch partnerschap tussen Rusland en China of het tegemoet zien van een tsunami aan sancties, zijn niet overtuigend in Peking. Hetzelfde geldt voor de wishful attempts van Washington om BRICS-leden ervan te weerhouden de Amerikaanse dollar te dumpen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft heel duidelijk gemaakt dat Moskou en Peking bijna het punt hebben bereikt dat ze de Amerikaanse dollar in de bilaterale handel hebben opgegeven. En de regelrechte diefstal van Russische activa door het collectieve westen is de ultieme rode lijn voor BRICS – en alle andere naties die met afgrijzen toekijken – als geheel: dit is absoluut een “niet tot overeenkomst in staat” Imperium, zoals Lavrov sinds eind 2021 heeft benadrukt.

Jaroslav Lisovolik, oprichter van BRICS+ Analytics, wuift de dreigementen van de Hegemon tegen BRICS weg omdat de routekaart naar een alternatief betalingssysteem nog in de kinderschoenen staat. Wat de handel tussen Rusland en China betreft, heeft de hogesnelheidstrein zonder dollar het station al verlaten.

Toch blijft de hamvraag: hoe zullen Rusland-Iran-China (RIC), als BRICS-leiders, SCO-leden en tegelijkertijd top drie “existentiële bedreigingen” voor de Hegemon, in staat zijn om te beginnen met de implementatie van een nieuwe mondiale veiligheidsarchitectuur zonder de genocidalen te confronteren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Betekent een nieuwe BRICS-munt door goud ondersteund het einde van de wereldwijde dominantie van de Amerikaanse dollar?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZowel Zelensky als Netanyahu beweren dat God hen heeft uitverkoren om te overwinnen
Volgend artikelDag van de Overwinning herdenking: waarom de westerse elites willen vergeten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Het zijn sterke landen geworden. Het is duidelijk dat de onnozele leiders van europa en amerika alles willen afbranden omdat ze gezamelijk de euro kapot hebben gemaakt en gewoon niet de skills bezitten om alles recht te trekken. Gewoonweg zuur belachelijk dat kutrutte ons zo overlevert aan een oorlog omdat hij incompetent !

   • The leaders? The leaders are the “global elites”. Example: who is good personal friends with Xi, Modi? Bill Gates. Where does Apple produce? China. The technocrates, including “American” don’t care about individual countries, why do you think they want a One World Government?! They want to destroy the US and Europe (mass migration, war, de-dolarisation) so the solution can be: a peaceful one wolrd government means no more wars, one currency for all, a digital ID and ofcourse coupled with social credit score (China is the champion here), and oh yes, 15 minute cities! Look in those fabulous countries of Brics: 15 minute cities being built, mass surveillance, no freedom of speech (China is the champ once again, followed by Russia, Brazil, Iran). And so on…

  • Wow. This picture shows the New World Order administration!
   The “globalist elites” don’t care about Europe or the US as countries. War must destroy everything and everything will then be “reset.”
   China, India and Brazil for 100% sure are 100% NWO!
   I am just not sure about Putin, but even in Russia/Ukraine I see “green energy”, digital currency, depopulation (let the war in UKraine drag on and on), building new cities at high speed (no more living on the countryside), EVs from China, electric scooters in cities, Falun gong practitioners being round up and arrested?!
   It doesn’t look good…

 1. BRICS+, Shanghai Cooperation Organization, New Development Bank
  zullen steeds groeien, en de toekomst vorm geven.
  Ook voor Nederland.

  En de VN vervangen door een Independent Countries Cooperation.

  • LOL, BRICS “are” the United Nations!
   En ja, ze zullen groeien en vorm geven aan Nederland. Dat is bijna voltooid.
   Doorzie het theater en zie wie daar achter de schermen staat, gezamelijk en vriendschappelijk?!

 2. Het is verkeerd om the blijven denken in termen van USA versus de rest. Het gaat om het vestigen van een nieuwe wereld orde, afschaffen van individuele currencies, het installeren van een wereld regering en het doorvoeren van de agendas 2030, 2045.
  Wat je op deze foto ziet is de overgangsregering van individuele totalitaire landen naar een globale totalitaire regime.

  • Jonas mei 14, 2024 Bij 14:18

   Daar vrees ik ook voor Jonas.Wat Chris boven je al omschreef is de strekking bijna dezelfde.
   Het lijkt wel een keuze uit 2 kwaden.Usa bad?eu too?
   Dan omarmen we de BRICS,alsof dat zoveel beter is.Ik weet niet veel wat zeker is,maar dat we voor de lap worden staat als een paal boven water voor mij.
   Ik denk ondertussen in Licht (goed) en duister (slecht).Mensen die dus alleen denken met hun ego,zijn nog steeds ver af van het goede,Liefde.Naastenliefde is wat we nodig hebben.
   En eerlijke harten,dan komen we verder.
   Tot die tijd zullen we ons nooit verder ontwikkelen,dan fase 2 in de mensheid.
   Jammer dat kortetermijngewin voor velen veel belangrijker is,dan voorspoed op de lange termijn.
   Houd je haaks mensen!

   • Als ik in een huis woon waarvan het dak in brand staat, dan ontvlucht ik het…!!!!
    Als bij jouw je huis in brand staat, duik je onder de vloer, en wacht hoe het instort..!!
    Als je rond om je heen kijkt, kan je nieuwe veilige plekken vinden..!!
    Voor hoelang iets veilig is, weet ik niet en niemand weet het…!!!
    Een Arts geeft je ook geen garantie dat je hard volgende week klopt..!!
    Garantie’s bestaan niet……!!!!!!
    Maar ik verhuis voorlopig naar een BRICS Land…!!!
    Succes hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in