© firdaus omar (CC BY-NC-ND 2.0)

Denk eens terug aan 2014, toen de VS de Oekraïense regering omver wierpen en een neonazistisch regime installeerden. De neocons grijnsden, lachend over hoe gemakkelijk het was om de Russen te belazeren. Onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland schepte in het openbaar op over hoe de VS $5 miljard dollar hadden uitgegeven om de omverwerping van Oekraïne voor te bereiden. Veel gejuich over hoe Oekraïne nu gebruikt zou worden om Rusland te destabiliseren en de Russische marinebasis in de Zwarte Zee in beslag te nemen, schrijft Paul Craig Roberts.

Na een lange frustrerende, vernederende 8 jaar van pogingen om de aandacht van het Westen te krijgen dat dit geen schema was dat Rusland kon aanvaarden, en na een laatste poging die nergens toe leidde, is Rusland in actie gekomen.

In zijn toespraak van vanmorgen verklaarde Poetin de lange jaren van Russische frustratie in haar pogingen om wederzijdse veiligheid te bereiken met het Westen dat uit bleef zijn op zijn eigen overheersing. Hier zijn openingswoorden uit de toespraak van Poetin:

“Ik acht het noodzakelijk om vandaag opnieuw te spreken over de tragische gebeurtenissen in Donbass en de belangrijkste aspecten van het waarborgen van de veiligheid van Rusland.

Ik zal beginnen met wat ik in mijn toespraak van 21 februari 2022 heb gezegd. Ik sprak over onze grootste zorgen en zorgen, en over de fundamentele bedreigingen die onverantwoordelijke Westerse politici van jaar tot jaar consequent, ruw en oneerbiedig voor Rusland in het leven hebben geroepen. Ik heb het over de oostwaartse uitbreiding van de NAVO, die haar militaire infrastructuur steeds dichter naar de Russische grens brengt.

Het is een feit dat wij de afgelopen 30 jaar geduldig hebben geprobeerd om met de belangrijkste NAVO-landen tot een akkoord te komen over de beginselen van gelijke en ondeelbare veiligheid in Europa. In antwoord op onze voorstellen werden wij steevast geconfronteerd met ofwel cynisch bedrog en leugens, ofwel pogingen tot druk en chantage, terwijl het Noord-Atlantisch bondgenootschap bleef uitbreiden ondanks onze protesten en bezorgdheid. Haar militaire machine is in beweging en nadert, zoals ik al zei, onze eigenlijke grens.

Waarom gebeurt dit? Waar komt deze onbeschaamde manier van uit de hoogte praten, zijn bijzonderheid, zijn onfeilbaarheid en zijn almacht vandaan? Wat is de verklaring voor deze minachtende en vernederende houding tegenover onze belangen en absoluut legitieme eisen? Het antwoord is eenvoudig. Alles is duidelijk en voor de hand liggend. Aan het eind van de jaren tachtig werd de Sovjet-Unie zwakker en brak zij vervolgens uiteen. Die ervaring moet voor ons een goede les zijn, want zij heeft ons geleerd dat de verlamming van macht en wil de eerste stap is naar volledige aftakeling en vergetelheid. Wij verloren slechts één ogenblik het vertrouwen, maar het was voldoende om het krachtenevenwicht in de wereld te verstoren.”

  Vergeet de blame game, Nordstream Sabotage gaat over de Grote Reset en niets anders

Het machtsevenwicht is gecorrigeerd en aangezien geweld het enige is wat het Westen begrijpt, gebruikt Rusland geweld om Oekraïne niet langer als pion tegen Rusland te gebruiken.

In het verleden heeft het domme en arrogante Westen de waarschuwingen van Rusland in de wind geslagen. In zijn toespraak van vanmorgen gaf Poetin nog een waarschuwing. Als de domme Westerse leiders deze waarschuwing niet horen, zal het Westen ophouden te bestaan:

“Ik wil nu iets heel belangrijks zeggen voor degenen die misschien in de verleiding komen om zich van buitenaf met deze ontwikkelingen te bemoeien. Wie ook probeert ons in de weg te staan of des te meer bedreigingen voor ons land en ons volk te creëren, zij moeten weten dat Rusland onmiddellijk zal reageren, en de gevolgen zullen zijn zoals u nog nooit in uw hele geschiedenis hebt gezien. Hoe de gebeurtenissen zich ook zullen ontwikkelen, wij zijn er klaar voor. Alle noodzakelijke beslissingen in dit verband zijn genomen. Ik hoop dat mijn woorden gehoord zullen worden.”

Het Oekraïense verzet lijkt te zijn gestaakt toen de infrastructuur buiten bedrijf werd gesteld. Slechts een paar neonazistische milities die gevangen zitten in de Donbass-gebieden blijven weerstand bieden.

Russische parachutisten hebben de luchthaven van Kiev ingenomen. Uren geleden hadden de Russische troepen de Dnjepr bereikt en naderden de buitenwijken van Kiev. Oekraïne heeft zijn luchtmacht, luchtverdediging, marine en alle militaire luchthavens verloren. Met de vernietiging van 83 militaire faciliteiten is de infrastructuur van het Oekraïense leger weggevaagd.

De neonazi’s zullen ter verantwoording worden geroepen. Oekraïne moet afstand doen van het NAVO-lidmaatschap, demilitariseren en alle aanspraken op de Krim en de onafhankelijke republieken afzweren. De Oekraïense soldaten zullen naar huis, naar hun gezinnen, mogen terugkeren.

  De Russen hebben 45.000 man en 500 tanks verzameld in Koepiansk en bereiden zich voor op de definitieve aanval

In tegenstelling tot de Amerikanen en de NAVO hebben de Russen vermeden civiele gebieden en de kazernes en woonplaatsen van militaire eenheden aan te vallen.

Duitse lezers schrijven mij dat zij voor de tv’s zitten te lachen om hun idiote politici die beloven dat Poetins imperialisme niet onbeantwoord zal blijven, die meer energiesancties tegen het Duitse volk in het vooruitzicht stellen en die geconfronteerd worden met schadeclaims van Duitse investeerders in de Nord 2 pijpleiding. Duitse defensiefunctionarissen geven toe dat zij tandeloos zijn en niet in staat zijn om zelfs maar troepen te sturen om NAVO-leden te beschermen, laat staan Oekraïne.

De Europeanen hadden zich beter vele malen kunnen bedenken voordat zij de oorlogsmisdaden van Washington in Servië en het Midden-Oosten mogelijk maakten. Poetin heeft gezegd dat oorlogsmisdadigers ter verantwoording zullen worden geroepen. Ik denk dat hij het meent.

De Europese regeringen zijn zulke domme idioten dat het niet in hen is opgekomen zich af te vragen wat er gebeurt als Rusland op de sancties reageert door de gastoevoer af te snijden. Eerder vandaag vroeg ik wat het lot van Duitsland is als Rusland op sancties met sancties antwoordt. Leon Birnbaum, president van E.ON, een van de grootste exploitanten van energienetwerken in Europa, zei dat als Rusland de gastoevoer naar Duitsland zou afsnijden, de Duitse industrie van het elektriciteitsnet zou moeten worden afgesloten.

Het is moeilijk zich mensen voor te stellen die zo totaal dom en zelfvernietigend zijn als degenen die de Westerse volkeren het leiderschap toevertrouwen. Sterker nog, de Westerse “leiders” zijn zo totaal dom dat zij er wel eens voor zouden kunnen zorgen dat wij van de aardbodem worden weggevaagd.

De krantenkoppen vertellen alles

VS erkent dat het niet tegen Rusland op kan:

“Nieuwste VS-sancties niet bedoeld om huidige energiestroom van Rusland naar de wereld te verstoren, beweert Witte Huis”

Over 90 dagen zal Oekraïne niet meer bestaan:

“Zelensky Verklaart Algemene Mobilisatie in Oekraïne te houden binnen de komende 90 dagen”

Bovendien zullen de neonazi’s tegen die tijd dood zijn en zullen er geen Oekraïners mobiliseren.

  Nog een stap in de richting van een Derde Wereldoorlog

De dumbshit Voorzitter van het Huis moet de waarschuwing van Poetin niet gehoord hebben:

“US House Speaker Pelosi zegt Oekraïne $600 miljoen aan dodelijke verdedigingswapens te willen geven”

De NAVO is aan het ontrafelen:

“NAVO-leden maken bezwaar tegen het schrappen van Rusland uit het SWIFT-systeem”

De domme Europeanen leren nu wat het betekent om marionettenstaten van de VS te zijn – dood, vernietiging en financiële schade, en het VK met zijn verwoeste economie wil die van Rusland vernietigen:

“VK werkt met bondgenoten om Rusland los te koppelen van SWIFT, zal niet rusten voordat de Russische economie vernietigd is -Brits Ministerie van Buitenlandse Zaken”

Waarom denken de Britse idioten dat zij de Russische economie kunnen vernietigen? Het probleem van de wereld is dat de Westerse regeringen nul contact met de werkelijkheid hebben.

De wereld heeft het punt in haar geschiedenis bereikt waarop het Westerse deel ervan totaal gefaald heeft in zijn leiderschap. De Verenigde Staten, die alle beginselen van hun oprichting, alle trouw aan het recht, hebben opgegeven, hebben geprobeerd de wereld hun wil op te leggen. Rusland maakt bezwaar, en China ook.

Dit zijn machtige tegenstanders. Rusland is de militaire macht bij uitstek van de wereld. China is de economische wereldmacht bij uitstek. Washington, een snel afnemende macht, heeft zich tot vijand van beide gemaakt. Dit betekent het totale falen van de buitenlandse macht van Washington. Zoveel corrupte belangen zijn afhankelijk van de macht van Washington, dat het onmogelijk is voor de Verenigde Staten om zich, op vreedzame wijze, aan te passen aan de nieuwe wereldorde die door Rusland tot stand is gebracht.

Daardoor wordt het leven van de hele Westerse wereld in gevaar gebracht, zonder enige reden, behalve de overmoedige bewering dat het Westen uitzonderlijk is en zich tot hegemonie over de wereld heeft verleid.

Poetin heeft een paar dagen geleden een einde gemaakt aan die hegemonie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tijdslijn: Euromaidan, de oorspronkelijke “Oekraïne-crisis” – Echte volksrevolutie of door de NAVO gesteunde staatsgreep?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Vernon Coleman – “Mondkapjesdragers zijn lafbekken voor de grillen van de klinisch gestoorden”
Volgend artikelBoodschap Putin voor Finland en Zweden: Sluit u aan bij de NAVO en u zult Oekraïne worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Wat het westelijk leiderschap betreft…
  Het lijkt mij dat het geen domheid is, maar bewust
  beleid om de 7 miljard “nutteloze eters” op te ruimen.

  • Beste Henkie,
   leuk verhaal van “herstel de republiek”.
   Wat ik slechts lees zijn woorden zonder bronnen en/of bewijzen.
   Van jongs af aan ben ik niet zo goedgelovig, de laatste jaren is dat nog erger geworden.
   Het zou best kunnen dat het klopt wat “herstel de republiek” schrijft, maar aan sensatieberichten heeft niemand iets.
   We zijn de laatste jaren genoeg voor de gek gehouden en belogen
   Het is jammer dat reageren daar niet mogelijk is, ik vraag mij dan ook af, waarom dat is…..
   Als men daar op deze wijze de “republiek” wil herstellen, heb ik er geen vertrouwen in.

 2. Ik wil iedereen oproepen NIET naar de mainstream media te kijken/luisteren aangaande Oekraine. In de MSM is Putin de boeman net als Trump de boeman was in Amerika. De overeenkomst tussen die twee is dat het mannen van hun woord zijn. Putin bouwt Rusland weer op, terwijl oligargen zowel Rusland als Oekraine verziekt hebben. Dit mede gesteund door het westen. Ik heb diep respect voor Putin en Trump. Biden en al zijn links vriendjes blijken oorlogshitsers en slaven van Klaus Schwab. Wie worden daar de dupe van ? Het gewone volk, zowel in het westen als in Rusland.

 3. Boodschap Putin voor Finland en Zweden zojuist: join Nato and you will become Ukraine….nuke way…en hij gaat voorbeelden stellen, denk Nuke op Rotterdam en nog wat plekken.

 4. Ik kan me daar echt wel wat bij voorstellen wanneer beide landen overstag gaan. Die walgelijke oorlogsmachine van het westen dient gewoon gestopt en ontbonden worden en hun leiders voor het gerecht/tribunaal.

 5. Het absolute kwaad zit aan beide zijden. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden. En de kudde kiest een zijde. Dat zij allen mogen ‘branden’ en de echte en rechtvaardige nieuwe wereldorde komt . Dat moment is niet ver verwijderd.

 6. Ik geloof dat er tijdens het beeindigen van de koude oorlag door Gorbatjov er is beloofd geen Nato lidmaatschap voor oost europa… dat is reeds enkele malen geschonden.
  Niet zo gek dat Rusland op een gegeven moment, bij de volgende poging een nieuw buur van Rusland bij de Nato te betrekken, “Stop dit was de rode lijn” en jullie zijn te ver gegaan zegt.
  Bovendien is het land (Oekraine) door en door corrupt en anti democratisch… ik denk dat de bevolking beter af is als een provincie van Rusland wordt eerlijk gezegd.
  Niet dat Rusland nou zo’n vrij land is.. maar die komen er tenminste eerlijk voor uit.
  (In tegenstelling tot hier… persvrijheid… laat me niet lachen)

 7. Ik zou graag horen waarom anti oorlogsprotesten in Rusland verboden zijn en waarom er al 50.000 mensen voor de oorlog/ Russische overheersing op de vlucht zijn? Allemaal nazi’s?? Wordt wakker mensen, Rusland is geen democratie, alle oppositie wordt opgeruimd en Poetin lijdt aan grootheidswaan! Zelensky is als eerste naar Poetin gegaan om te proberen de zaak in oost Oekraïne op te lossen. Door in gesprek te gaan.
  Als vergelijk; moeten wij België ook weer binnenvallen? Het bovenstaande stuk staat bol van de retoriek die nergens op slaat. De democratie hier is misschien ook niet perfect maar ik ben toch blij dat ik hier wel mag zeggen wat ik ergens van vind en niet meteen in een gevangenkamp terecht kom.

  • Hey,Fons in Belgie is het niet anders er is geen democratie en vroeger had iedereen recht om te praten maar je werd niet gehoord,nu moet je,je mond houden of je bent een complot denker of een wappie maar onder tussen zijn de wappies wel snappies.In Belgie zijn we 600dagen zonder regering geweest conclusie er is een Vivaldi regering van gekomen die incompetente ministers heeft voort gebracht van mensen of beter gezegd idioten die zelfs niet op de lijst stonden zoals pyromaan van de broucke deze idioten werken ook voor het WEF het is een complot ,Swab moet idioten hebben die kan hij dirigeren.Kijk Trudeau van Canada hij breekt Putin af en spreekt over democratie en hij heeft de demonstranten hun rekeningen geblokkeerd en hun uiteengedreven als vee, waar is de democratie?????

 8. Wie kan mij vertellen dat Putin niet voor Het WEF van Klaus Swab werkt,dat beweerde Klaus toch in een intervieuw,als dit waar is zullen we een vogel voor de kat zijn.Alsook Viktor Orban en Merkel zaten op de schoolbanken van het WEF,maar ik zie dat het gedrag van Putin wel degelijk anders is als van Merkel,volgens mij zou ook Trump een marionet van de NWO kunnen zijn.Iedereen zou moeten weten dat dat de bedoeling is van het WEF van eerst een pandemie dan een oorlog en chaos laten uitbreken en daarna als alles vernield is en er maar 10% van de bevolking overblijft zij met een redderende oplossing komen.YOU own nothing and you will by happy,zo is Putin wel of niet een deel van Swabs plan,Trudeau en Merkel in alle geval wel.

 9. Het zijn inderdaad verschrikkelijk domme idioten die in de Europese landen de scepter zwaaien. Maar gekozen?, ik heb mijn twijfels over verkiezingsuitslagen de laatste decennia, en misschien nog verder terug in de tijd. Oekraïne was en is corrupt, en misbruikt door het Westen, EU, VN, CIA.

 10. Als poetin echt afwil van dat politieke spelletje….

  Hoeft ie niet met atoomwapens te gooien….. Maar op het juiste moment een flinke bom op een vol gepakt WEF in DAVOS, dan is ie van al een groot probleem af.. En kunnen wij de puin ruimen weer Nederland opbouwen

  • Michel ik ben het helemaal met je eens Dat is de enige manier om weer wat rust in Europa te krijgen. Nu vermoorden onze eigen “leiders” hun eigen volk Ik blijf mezelf afvragen waarom en waarom mensen blijven weg kijken. Wie het weet mag het zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in