De president van Oekraïne bezocht Avdiivka en loofde de verdedigers van de stad uit / President Of Ukraine / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

In een van zijn bizarre uitbarstingen beschuldigde Volodymir Zelensky, rood aangelopen, met zijn vinger priemend, China er onlangs van “een instrument in de handen van Poetin” te zijn. Hij zei dit tijdens de recente Shangri-La Dialoog in Singapore als onderdeel van een wereldtournee, waarbij hij deelname aanmoedigt aan wat Oekraïne de Global Peace Summit noemt. Deze vindt plaats in Zwitserland van 15-16 juni en China heeft gezegd dat het niet zal deelnemen. Zelensky bewandelde een inmiddels platgetreden pad waarbij hij en andere hooggeplaatste Oekraïense figuren landen beledigen die niet buigen voor Oekraïnes eisen om steun in de oorlog tegen Rusland, schrijft Ian Proud.

Hij gelooft dat China landen heeft ontmoedigd om aan de top deel te nemen, maar leverde hiervoor geen bewijs. Sommige rapporten suggereren dat tot 107 staten de top zullen bijwonen. Hoewel, naast Xi Jinping is er een kans dat Joe Biden ook niet aanwezig zal zijn vanwege een fondsenwerving in Texas. De landen die wel een delegatie sturen, zullen ongetwijfeld genieten van het comfort van het Bürgenstock Resort aan de oevers van het Vierwoudstedenmeer. Hoewel ik vermoed dat velen verward zullen zijn over het doel van het evenement.

Want ondanks de aankondiging is dit geen wereldtop. Als dat wel zo was, zou er ongetwijfeld worden gekeken naar de afschuwelijke situatie in Israël en Gaza, en ongetwijfeld ook naar andere conflicthaarden in de wereld. Er zou in bredere zin kunnen worden gekeken hoe staten hun verplichtingen onder het VN-Handvest beter kunnen nakomen of hoe de internationale architectuur voor vredesopbouw kan worden versterkt. Maar het zal die dingen niet doen.

De Zwitserse regering, die als gastheer optreedt, noemt de top de Vredestop in Oekraïne. Hoewel het niet duidelijk is dat Zwitserland de leiding heeft, aangezien de meeste persberichten over uitnodigingen afkomstig lijken te zijn van het kantoor van Zelensky. Dit roept dus een diplomatieke vraag op over de precieze reikwijdte van het evenement zelf? Topconferenties worden normaal gesproken georganiseerd door de landen waar ze plaatsvinden; die landen bepalen de agenda en proberen een communiqué op te stellen dat het beste resultaat weergeeft van wat de partijen kunnen overeenkomen. In dit geval lijkt er sprake te zijn van diplomatiek getouwtrek tussen de Zwitsers en de Oekraïners over wie de show leidt.

  Wat er gebeurt met de Wagner Group zonder Prigozhin

Voor Oekraïne is de top expliciet een gelegenheid om Zelensky’s zogenaamde tienpunten-vredesformule door te drukken, die in wezen de punten zijn die hij tijdens een toespraak in de AVVN naar voren bracht. De formule bevat een aantal nuttige punten over nucleaire veiligheid, voedsel- en energiezekerheid en milieubescherming. Maar het bevat ook drie punten die waarschijnlijk onhaalbaar zijn. Namelijk het volledige herstel van de territoriale integriteit van Oekraïne, waarmee de grens van Oekraïne van voor 2014 wordt bedoeld. Hierover valt volgens Zelensky “niet te onderhandelen.” Ten tweede de volledige terugtrekking van het Russische leger en ten derde de oprichting van een tribunaal om vermeende Russische oorlogsmisdaden te onderzoeken.

De grens van Oekraïne van voor 2014 zal echter niet worden hersteld, omdat het westen de Krim in 2014 stilzwijgend opgaf en zijn energie in plaats daarvan richtte op pogingen om te bemiddelen voor vrede in de Donbass. Deze pogingen omvatten met name het Frans-Duits georkestreerde Normandië-format, dat mislukte door inmenging van de VS en het VK; namelijk het instellen van sancties tegen Rusland onder het onhaalbare idee van een volledige uitvoering van Minsk II. Europese leiders willen zich niet inzetten voor een plan waarin het terugnemen van de Krim een sleutelelement is. Sterker nog, de westerse oorlogsdoelen in Oekraïne zijn nu volstrekt onduidelijk, afgezien van het helpen van Oekraïne om verdere territoriale verliezen te voorkomen.

Ook al hebben hardline figuren zoals Boris Johnson en Liz Truss, die nu aan de zijlijn staan, het streven naar een herovering van de Krim lang gesteund, Oekraïne heeft nu niet de militaire capaciteiten om dat te doen en zal dat ook nooit kunnen. Dus het tweede en verwante streven naar de volledige terugtrekking van Russische troepen is ook niet realistisch, hoe de kaart ook wordt getekend. Het gebruik van westerse wapens om doelen in het westen van Rusland aan te vallen zal de machtsbalans op het slagveld in Oekraïne, die in het voordeel van Rusland uitvalt, niet veranderen. Het zal ook de Russische publieke opinie niet doorslaggevend doen verschuiven van steun voor Poetin in deze oorlog. Het zal eerder het risico op escalatie door Rusland vergroten, dat nog steeds geen troepen heeft toegezegd voor de strijd in Oekraïne, in welke aantallen dan ook.

  Oeps... "Tank" die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijn

Hoewel het duidelijk nodig is om beschuldigingen van oorlogsmisdaden door Russische troepen tijdens de oorlog te onderzoeken, zal het westen moeite hebben om dit te doen, niet in het minst vanwege de onvermijdelijke druk om beschuldigingen van oorlogsmisdaden door Oekraïense troepen in overweging te nemen. En aangezien Oekraïne noch Rusland het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof hebben ondertekend, zou geen van beide landen de legitimiteit van een onderzoek erkennen, mocht het er komen. Dat zou het streven tandeloos maken bij gebrek aan meer dwingende maatregelen om een van beide landen volgens het internationaal recht ter verantwoording te roepen.

Het plan van Zelensky is dus niets meer dan het maximalistische standpunt van Oekraïne dat onvermijdelijk zal worden afgezwakt in toekomstige vredesonderhandelingen met Rusland.

Maar, en hier wringt de schoen, Rusland is niet uitgenodigd voor de Zwitserse top. De Zwitserse regering is van mening dat Rusland wel uitgenodigd zou moeten worden. Op de website van het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken staat: “Zwitserland is ervan overtuigd dat Rusland bij dit (vredes)proces betrokken moet worden. Een vredesproces zonder Rusland is ondenkbaar.” Maar Zelensky is het hier duidelijk niet mee eens. Het is een expliciet doel van het Oekraïense buitenlandse beleid om Rusland uit te sluiten van elke dialoog over een oplossing van het conflict.

Dit weerspiegelt het aloude Britse beleid om over Rusland te praten en niet met Rusland. Tijdens een recent bezoek aan Madrid moedigde Zelensky de westerse partners juist aan om Rusland tot vrede te dwingen. Daarmee bedoelde hij specifiek om Oekraïne te blijven voorzien van offensieve wapens die het kan gebruiken om Rusland rechtstreeks aan te vallen. Of om Rusland tot vrede te dwingen door oorlog te blijven voeren, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat de NAVO van plan is om op een beslissende manier mee te vechten.

  Showdown in Oekraïne

En voor alle duidelijkheid, over de top zelf, Zelensky’s zogenaamde Vredesformule is geen communiqué omdat de Zwitsers de pen vasthouden (of zouden moeten vasthouden). De Zwitsers streven naar vrede. Maar wanneer Zelensky het over vrede heeft, bedoelt hij eigenlijk ‘de oorlog blijven financieren’. Dit creëert dus een recept voor diplomaten die aan het eind van een top de laatste hand leggen aan publieke verklaringen die hoogstwaarschijnlijk niets zullen opleveren.

Sinds zijn onbehulpzame opmerkingen over China heeft Zelensky ook gesuggereerd dat Donald Trump een verliezer is. Het evenement in Zwitserland lijkt weer een echokamer te worden voor een steeds lomper wordende Zelensky om landen die het niet eens zijn met zijn misleidende en volledig onhoudbare standpunt, publiekelijk de les te lezen. Het is tijd voor echte vredesbesprekingen met Rusland.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: Dit gebeurt er als een kind verhongertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa’s oorlogsstoker: WEF-man Macron blijft de vlammen aanwakkeren
Volgend artikelDe cijferaar: Mark Rutte, de volgende secretaris-generaal van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Het is een CIA agent met notities die hij voor of uit zijn hoofd leest. Meer is hij niet. De rest word door hun media gecreëerd. Ik volg het niet alleen wat kanalen op telegram.

  • 107 staatshoofden in Zwitserland, (Theekransje)..!!
   97 landen sturen hun Atleten naar Kazan Rusland voor de BRICS Games, (soort Olympische spelen).
   Dit wordt gehouden vanaf woensdag 12 juni as. tot 24 juni dat eindigt met een slot ceremon!
   Niet te zien op de MSM media, ook niet op de NPO/NOS.
   Wel op RT of Al Jazira en WION live.
   Veel plezier.

 2. De oplossing van alle ellende is eenvoudiger dan mensen denken.

  Zorg dat je voor 3 maanden voedsel in huis hebt.

  Alle Nederlanders samen hebben z’n 400 miljard spaargeld.
  Als alle Nederlanders voor hun spaargeld fysiek goud en zilver zouden kopen dan gaan alle banken plus de regering failliet.

  Dan stijgt de goud en zilver prijs en als andere landen zien wat het resultaat is dan zullen ze dit voorbeeld volgen.

  Het hele bank systeem zal instorten samen met alle regeringen. Op deze manier kan het volk definitief met de elite afrekenen.

  • Banken wereldwijd zijn in enorme problemen en moeten triljoenen storten om de zaak nog even overeind te houden.
   De beurzen wereldwijd worden gestut met gestolen pensioengeld.

 3. Ik meen dat Nederland ook 1500 miljard aan pensioen geld uit handen heeft gegeven een paar jaar geleden, ben benieuwd wat daar van over is.

  • Elk jaar 100 tot mogelijk 300 miljard van weg. Toch bonussen voor de fondsbazen o.a. Paul Rosenmöller want dat verlies was zo “beperkt” gehouden door dit zakkenvullende schorem.

 4. Zelensky zegt naar naar China
  “Een instrument in handen van Poetin”
  Wat is hij …. Een instrument van het grootkapitaal.
  Zoals elke “ politicus “ in het westen een debiele slet is voor geld.

  Deelnemers aan het spektakel in Zwitserland niet uitgezonderd.
  Ieder mens met verantwoordelijkheid en gezond verstand gaat niet naar dit soort ‘ theeclubjes” .

 5. De vrede-stop……. inderdaad een theekransje van grootdeels ongeletterde stoethaspels, verslaafd aan uitvreten en parasiteren. Het niveau van een gehangen gans……en beschermd door gewapende rand-debielen.

  De infantiele wereld van de hoerenkast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in