Het is duidelijk dat hij onzeker is over de steun van zijn volk om deze proxyoorlog voor onbepaalde tijd voort te zetten en over de voortdurende steun van zijn beschermheer. De hele zaak riekt naar wanhoop, vandaar de nadruk op emotionele oproepen. Het was niet zijn bedoeling, maar hij trok ook een doelwit over zijn hele land door te beweren dat elk lid van de samenleving deel uitmaakt van zijn “oorlog”, schrijft Andrew Korybko.

Zelensky staat er niet om bekend ooit veel inhoudelijks te zeggen, en zijn nieuwjaarstoespraak vormde daarop geen uitzondering. Het was gewoon één gigantische emotionele oproep aan de Oekraïners die veel zegt over de onzekerheden van zijn kant als je tussen de regels door leest. Grote delen waren gewoon een opsomming van de namen van Oekraïense steden in de hoop hun inwoners te motiveren om te blijven vechten, maar andere delen zeiden onbedoeld veel meer dan hij bedoelde.

Zo zei hij al in het begin: “Dit jaar kan een jaar van verliezen worden genoemd voor Oekraïne, voor heel Europa en voor de hele wereld. Maar dat is verkeerd. Dat moeten we niet zeggen. We hebben niets verloren. Het is ons afgenomen. Oekraïne heeft zijn zonen en dochters niet verloren – ze zijn weggenomen door moordenaars. De Oekraïners hebben hun huizen niet verloren – die werden vernietigd door terroristen. Wij hebben ons land niet verloren – het werd bezet door indringers. De wereld heeft de vrede niet verloren – Rusland heeft haar vernietigd.”

In die passage erkent Zelensky dat de proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland via zijn land inderdaad heeft geleid tot ontelbare “verliezen voor Oekraïne, voor heel Europa en de hele wereld”, ook al probeert hij ze allemaal uitsluitend aan Rusland toe te schrijven. Hij geeft ook toe dat Rusland nog steeds de controle heeft over land dat Kiev opeist als het zijne volgens zijn maximalistische benadering van het Oekraïense conflict. Deze vier opmerkingen zijn volledig in tegenspraak met het “officiële narratief” van de door de VS geleide westerse mainstream media.

  Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullen

Toen hij smeekte dat “op het moment dat het lijkt dat u niet verder kunt, bedenk dan dat wij u al zijn gepasseerd”, reageerde de Oekraïense leider op degenen van zijn landgenoten die zich realiseren dat zij slechts pionnen zijn in de belangrijkste proxy-oorlog van de Nieuwe Koude Oorlog om het verloop van de wereldwijde systeemtransitie te bepalen. Hij weet dat zij geen enkele reden zien om te blijven vechten, vandaar dat hij hen met zijn emotionele oproepen probeerde aan te moedigen om door te gaan.

Deze omvatten misschien wel de meest vernietigende bekentenis die een leider ooit tijdens een conflict heeft gedaan. Volgens Zelensky: “Iedereen is belangrijk in een oorlog. Wie een wapen vasthoudt, het stuur van een auto, het roer van een schip of vliegtuig, een scalpel of een aanwijsstok. Iedereen die achter een laptop zit, die een maaidorser bestuurt, een trein. Wie bij een wegversperring en een elektriciteitscentrale staat. Journalisten en diplomaten, nutsbedrijven en reddingswerkers.”

Zonder het te beseffen heeft de Oekraïense leider in feite betoogd dat alle bovengenoemde mensen zogenaamd legitieme doelwitten zijn. Niet alleen dat, maar hij geeft stilzwijgend toe dat de SBU inderdaad een fascistisch trollennetwerk beheert door de rol te prijzen van “iedereen die achter een laptop zit”. Zijn verwijzing naar “nutsbedrijven” die ook “belangrijk zijn in een oorlog” toont aan dat Rusland niet mag worden verweten dat het zich richt op bepaalde infrastructuur die de militaire agressie van de vijand ondersteunt.

Zijn lof voor “journalisten” kan worden geïnterpreteerd als een erkenning van de rol die de informatieoorlog aan zijn kant tot nu toe in het conflict heeft gespeeld en als zijn overtuiging dat de journalisten van zijn vijand om dezelfde reden legitieme doelwitten zijn. Dit is waarschijnlijk het dichtst dat Kiev ooit zal komen bij het bevestigen van de ongenoemde Amerikaanse officiële bronnen van de Washington Post die hen in oktober vertelden dat hun regering haar proxy de schuld geeft van de terroristische moord op de Russische journaliste Darya Dugina.

  De komende instorting van het Oekraïense nazistische regime en leger

Zelensky, die alle onduidelijkheid over zijn totale oorlogsdenken wegneemt, verklaarde: “Er zijn geen kleine zaken in een grote oorlog. Er zijn geen onnodige zaken. Ieder van ons is een strijder. Ieder van ons is een front. Ieder van ons is de basis van de verdediging.” Dit laat geen twijfel bestaan over de bovengenoemde opmerking met betrekking tot zijn volledige militarisering van de samenleving, wat technisch gezien betekent dat niemand meer een burger is en dus legitiem kan worden aangevallen, ook al blijft Rusland zich alleen richten op traditionele militaire doelen.

Het laatste deel van zijn toespraak waar hij onbedoeld iets aanroerde wat niet mocht, was toen hij zei: “De wereld heeft Oekraïne gehoord. Het Europees Parlement, de Bondsdag, het Britse parlement, de Knesset, het Amerikaanse Congres. De wereld voelde Oekraïne. Oekraïne in de media. In de harten van de mensen. Aan de top van Google search. De wereld zag Oekraïne. Op de grote pleinen in Toronto, New York, Londen, Warschau, Florence, Sydney en andere steden.”

Uit de voorgaande passage blijkt hoeveel belang hij hecht aan zijn geplande optredens en de rol die deze volgens hem spelen om de Oekraïners een hart onder de riem te steken. Zij en hun afbrokkelende voormalige Sovjetrepubliek zijn niet het voorwerp van gunst van iedereen, zoals hij suggereert, maar een groeiende ergernis die hen wordt opgedrongen door hun leiders, die het nooit moe worden om Kiev te bejubelen in deze historische proxy-oorlog. Alles is zorgvuldig gechoreografeerd, maar zelfs hij gaf onlangs toe dat het onvoldoende is.

  De Russen onderschepten een drievoudige Oekraïense aanval aan het Donbas-front - Russische verdedigingslinies ondoordringbaar

Zelensky vertelde het Congres tijdens zijn reis naar DC vorige maand dat het Mondiale Zuiden, dat de overgrote meerderheid van de mensheid vertegenwoordigt, niet is gewonnen in de strijd om hearts and minds. Dit toont aan dat de onnoemelijke bedragen die zijn besteed aan het propageren van de zaak van zijn kant, niets anders hebben opgeleverd dan het creëren van een echokamer onder de Gouden Miljard van het door de VS geleide Westen. Dat weet hij ook en daarom noemde hij in zijn nieuwjaarstoespraak alleen westerse steden en parlementen in plaats van niet-westerse.

Als we alles nagaan wat Zelensky onbedoeld onthulde in zijn toespraak, is het duidelijk dat hij onzeker is over de steun van zijn volk om deze proxyoorlog voor onbepaalde tijd voort te zetten en over de voortdurende steun van zijn beschermheer. Het geheel riekt naar wanhoop, vandaar de nadruk op emotionele oproepen. Het was niet zijn bedoeling, maar hij trok ook een doelwit over zijn hele land door te beweren dat elk lid van de samenleving deel uitmaakt van zijn “oorlog”. Achteraf gezien had Zelensky zijn toespraak kort moeten houden in plaats van zo tekeer te gaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekrainese generaal Zaluzhny: God is een neonazi
Volgend artikelNieuwjaarstoespraak van Vladimir Poetin (met Engelse ondertitels)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Allereerst voor alle lezers, alles wat wenselijk is in dit nieuwe jaar!
  Waar ik bang voor ben, is dat wat omschreven wordt als dat Zelensky vanwege zijn toespraak tot zijn volk, niet meer serieus wordt genomen door zijn volgelingen?
  Dat is wat de schrijver en wij lezers vinden, echter wij hebben allemaal in 2020 gezien hoe massa hypnose door wereldleiders werkt daarom nogmaals, zouden zijn volgelingen het werkelijk ook zo zien?

  • Ik denk dat de meeste inwoners zolang ze zelf hun dagelijks ding konden doen en er verder geen last van hadden het allemaal wel goed buiten weer de enkelingen die het zagen aankomen maar wijselijk hun mond hielden hebben gevonden. Doch de situatie is nu erbamtelijk voor deze inwoners infrastuctuur is kapot geen verwarming water electro geen voedsel meer of nog alleen op de zwarte markt te verkrijgen aan torenhoge prijzen geen internet meer of banken die gesloten zijn of gaan worden ook geen benzine meer ergens te vinden of weer op de zwarte markt. Het zijn maar wat opsommingen waarvan ik denk dat als je nog ergens familie hebt wonen op het platte land je gaat proberen om daar te geraken doch ook de stads mensen zullen daarheen willen vluchten omdat ze daar nog zelfvoorziend wonen en werken doch hun aantal zal zo groot worden dat daar serieuse problemen gaan komen dus de kans is groot dat die een eigen oorlogje gaan uitvechten

  • https://t.me/debeerput/3770

   Kijk hier maar eens mensen dan kan je zien dat zijn eigen soldaten hem door willen hebben… Er word letterlijk gezegd ik hoop voor jou dat Putin je eerder bereikt dan ons dan kom je er beter van af…

   Gaat niet zo goed Zelensky smerig stromannetje dat krijg je als je als acteur een oorlog gaat voeren.

   Mooi stuk om op je site te zetten Rommel dan kunnen de mensen zien hoe het echt gaat.

  • not only that, he released horrific criminals to fight this crazy fight
   In my entire life I have NEVER SEEN OR HEARD such outrageous anti Russian propaganda
   This conflict has been planned just like the coupe d’etat in the ukrane in 2014 by the neocons in the Obama administration that set the start of this
   The argument that Stalin ddeliberately cause a famine 1930 does NOT hold water since Russia it self suffered millions of starvation death from the same event

 2. Er wordt al jaren jacht gemaakt op Russisch sprekende mensen door zijn nazi-leger. Het werd tijd dat Poetin ingreep. Ik heb geen medelijden met de mensen die nu voor Zelensky vechten. Die weten niet beter.

  • Ja al vanaf 2014 tot heden 15.000 ukrainers uit de Donbas en Lugansk vermoord door de “ nazi troepen “ van Zalensky.
   HUN EIGEN BURGERS VERMOORDEN OMDAT ZE EEN RUSSCHISCHE ETNICITEIT ZIJN……
   Deze oorlog was/ is nodig. Putin heeft eiegenlijk al te lang gewacht.

   Maar nu slaat hij twee klappen in één keer.
   Hij brengt de USA nu op termijn aan de bedelstaf.
   Putin heeft de petro Dollar tot een einde gebracht samen met de BRICS landen.
   Olie wordt nu verhandeld in Roebels en in Rembini’s Chinees geld .
   En Saudie Arabië doet hier ook aan mee.

   Amerika zal nu een toontje lager moeten gaan zingen.
   Ze raken de wereld markt totaal kwijt…… dat zal een poosje duren maar het komt er zeker aan.

   Zeker, als straks door Europa ook ERKEND GAAT WORDEN DAT AMERIKA DE PIJPLEIDING HEEFT GEBOMBARDEERD EN DAT DE Duitse Economie totaal kapot zal gaan,, door gebrek aan gas……

 3. Ach ja; ik denk dat het snel beslist wordt. Als RU nu eens begint met carpet bombing…..
  Ik verwacht geen totale overgave in een keer; maar ik denk dat legereenheden stuk voor stuk zich overgeven, en zo gauw dat bekend wordt zal er een domino effect volgen.

  In de chaos dan zullen de top nazi’s proberen te ontkomen…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in