Volgens generaal Vitalii Zaluzhny, opperbevelhebber van de slinkende Oekraïense strijdkrachten, staat “God zelf” aan de kant van de ultranationalistische gekken.

Met andere woorden, God is een neonazi, een ultranationalist met een viscerale, gewelddadige haat tegen alles wat Russisch (en Pools, Roma en Joods) is, schrijft Kurt Nimmo.

Voordat u bovenstaande kop afdoet als hyperbool, moet u het volgende in overweging nemen: Vitalii Zaluzhny’s adviseur is Dmytro Yarosh, de commandant van het Oekraïense vrijwilligerskorps van de Rechtse Sector.

“Right Sector is in wezen de extremistische Banderiete neef van de hedendaagse OUN-B, ontstaan uit een OUN-B-splintergroep,” schrijft Moss Robeson op Substack’s Bandera Lobby Blog. “Eigenlijk, als je de IRA en nazi-Duitsland samenvoegt, er een beetje ouderwets Mussolini fascisme en racisme overheen strooit, en er een Oekraïense vlag op plakt, dan heb je de OUN,” voegt Elizabeth The Punisher Dove toe, een nieuwsbrief van Substack.

De BBC stelt het nogal mild:

Dmytro Yarosh noemt zichzelf een volgeling van Stepan Bandera, een nationalistische leider die in de jaren dertig en veertig vocht tegen de Poolse en Sovjetoverheersing, maar in Rusland en Oost-Oekraïne wordt gezien als een nazi-collaborateur.

Er is niets subjectiefs aan het historische feit dat Bandera een nazi-collaborateur was.

Natuurlijk weet de gemiddelde mens hier weinig van, als hij überhaupt al iets weet. De vloedgolf van anti-Russische, pro-oorlog propaganda is alomtegenwoordig. Het is nu vrijwel onmogelijk om de waarheid te achterhalen zonder toegewijd onderzoek, wat steeds moeilijker wordt naarmate de censuur door bedrijven en regeringen toeneemt.

  Von der Leyen in toespraak: Solidariteit met Oekraïne zal onwrikbaar zijn

De situatie is werkelijk bizar. Zelensky, een voormalige komiek die berucht is omdat hij piano speelde met zijn onnoembare, is nu een wereldwijd opererende bedelaar voor het armste, meest corrupte land van Europa. Hij wordt omringd door neonazistische OUN-gezinde ultranationalisten als Yarosh, het soort mensen dat zich toelegt op etnische zuivering van de Russen. Dit wordt nu natuurlijk zelden vermeld. In plaats daarvan wordt Rusland afgeschilderd als een agressor, en zijn SMO wordt verkeerd gekarakteriseerd, en meestal helemaal genegeerd.

Na de door de VS georkestreerde staatsgreep voerden de ultranationalisten een campagne van verdwijningen, martelingen, moorden, straatmishandelingen en aanslagen, het soort gedrag dat men zou kunnen toeschrijven aan Hitlers bruinhemden in het Duitsland van vóór de nazi’s. Vóór 2014 werden deze gewelddadige mensen af en toe bekritiseerd, voornamelijk in de linkse “alternatieve” media. Nu is er sprake van stilte of in het beste geval een gedempte reactie. Er zijn natuurlijk opmerkelijke uitzonderingen, zoals Consortium News.

Het is tragisch en gevaarlijk dat zoveel mensen geloven dat het steunen van Oekraïne een rechtvaardige en nobele zaak is. Dat is niet zo. Oekraïne is een corrupt post-Sovjet hellegat, geleid door meedogenloze oligarchen en inhalige politici. Het laat gewelddadige neonazistische paramilitairen vrij hun gang gaan, vaak in samenwerking met de Oekraïense geheime politie SBU.

De CIA werkt al tientallen jaren samen met de ultranationalisten, eerst tijdens de Koude Oorlog en nu in een gezamenlijke poging om Rusland te “verzwakken” en te vernietigen. De NAVO is op cynische wijze dichter bij de grenzen van Rusland gekomen, ondanks de belofte van Clinton en anderen om dat niet te doen. Het is al enige tijd bekend dat het begeerde NAVO-lidmaatschap van Oekraïne voor Rusland een fel neon rode lijn is, een ernstige bedreiging voor zijn nationale veiligheid.

  LGBT en gender: Rusland steunt het klassieke gezin

Het recente besluit van Rusland om te reageren op jarenlange provocaties heeft geleid tot een van de meest doorzichtige propaganda van de Amerikaanse regering in de recente geschiedenis, na de misdadige leugens van Bush over Irak en massavernietigingswapens.

In zo’n vervuild klimaat is het voor iemand als generaal Vitalii Zaluzhny relatief gemakkelijk om te beweren dat God aan de kant van de Rechtse Sector, OUN en genocide staat. Misschien zijn Zaluzhny en Jarosh geïnteresseerd in een herschrijving van het Oude Testament met Stepan Bandera als heilige.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Red de Oekraïners van henzelfVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland bereidt iets “heel groots” voor: Raakt basis van NAVO-adviseurs en huurlingen – Raketgolven met 400 raketten en drones in 3 dagen (Video’s)
Volgend artikelZelensky’s nieuwjaarstoespraak onthulde veel meer dan hij van plan was
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Tja, als de water aan je lippen staat, wie moet je dan aanspreken? Als de Eugenistische Elite geen “ redding” brengen ga je wartaal uitkramen voordat je wordt weggevaagd door een tapijt van artillerie vuur! Hij weet dat hun einde nabij is.

 2. Die Bandera, typisch eigenlijk – Let My People Go !! – niemands vrint, samenwerken kan als ’t voor eige/plan is maar schuwt geweld ook niet in geval een beter plan of andere zin. Dus met/tegen/weer met/toch weer tegen – ..hallo ..zelluf

  Zukkels – veel plezier dit jaar, ik geniet nog volop van FN, de reactiemogenlijkheid en van de stereotypes en hersenspinsels die voorbijkomen. Wat je ervan maakt.

  Bij secundaire coping probeert men zijn gedrag aan te passen aan de situatie.
  Troost en begrip zoeken bij anderen. Het probleem wordt ontkend en vermeden. Men richt zich op andere dingen dan het probleem. Zichzelf de schuld geven of twijfel aan zichzelf. Ventileren van emoties. Geruststellende gedachten en wensdenken: men houdt zich voor dat het probleem vanzelf wel goed komt of dat anderen het nog veel zwaarder hebben of dat anderen het gaan oplossen.
  En religie als een apart te onderscheiden copingmechanisme. ook wel opgevat als een ondersteuning coping.

  • The Nazis
    
   The Nazi SS also known as “SS” — a shortened name for the “Knights of the Holy See” is a Roman Catholic spiritual and military order first formed in 1933 based completely upon the Jesuit order structure upon the signing of the “sacred” Reich Concordat specifically through the application of Articles 1,12,15,21 and 33 with the enaction of Clause (c) of the “Secret Supplement” of the Concordat between Franz von Papen (on behalf of Nazi Germany) and Cardinal Eugenio Pacelli (Pope Pius XII).

   The term Nazi was first publicly used as the rebranded name for the National Socialist German Workers’ Party (NSDAP) in 1933 upon devout Catholic leader –known as “Father” or Führer–(Fr.) Adolf Hitler assuming office as German Chancellor.

   The Nazi SS were also formally given birth under the Reich Concordat of 1933 with its first Superior General being Reichführer (Superior Father/General) Fr. Heinrich Himmler S.J. who personally attended the signing ceremony of the Reich Concordat in Rome (1933). Under the Reich Concordat, the Reichführer –having the same rank as a Senior Roman Catholic Cardinal –is the superior to the Führer, the “lay” representative of the Nazi (Knights).

   Read more: https://web.archive.org/web/20100210054259/http://www.one-evil.org/entities_organizations/evil_org_nazi_ss.htm

    • Volgens mij betekent SS Schwarze Sonne, een ultrageheim genootschap waar o.a. Heinrich Himmler (1900 – 1945) lid van was; de leden ontmoetten elkaar in kasteel Wewelsburg. Hugo Boss heeft de SS-uniformen ontworpen.
     Andere geheime genootschappen in nazi-Duitsland waren Thule en Vril.

 3. De mens heeft zijn oorlogen, is bergen van puinhopen aan het bouwen, burgers omringen met wanhoop om daarna de afgrond in te duwen.
  De mens is in staat om lief te hebben of om te haten. Deze keuze maakt de mens helemaal zelf.
  God staat er compleet los van. God kan iemand bereiken door te leven met liefde in het hart. Met deze liefde, loop je eigen weg met warmte als leidraad. Met vallen en opstaan. Leven is niet makkelijk, je rugzak is zwaar.
  God is nergens aan verbonden. Dat is de mens. Het is de keuze die de mens in zijn hart maakt. Liefde of haat.

 4. Waarom worden nazi,s in 1 adem genoemd met “rechts”of niet bestaand extreem rechts.Die nazi,s zijn socialisten dus extreem links.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in