Op 24 augustus hebben de Oekraïense media het Russische leger beschuldigd van een andere vermeende aanval op burgers in Oekraïne. Russische Iskander raketten raakten een trein in de regio Dnepropetrovsk, bericht Southfront.org.

De aanval trof de trein bij het station van Chaplino. Het regime in Kiev beschuldigde Rusland van een aanval op een trein met burgers. Op dezelfde dag beweerde de Oekraïense president Zelensky in zijn toespraak voor de VN-Veiligheidsraad dat er minstens 15 doden en nog eens ongeveer 50 gewonden waren gevallen, vier passagierswagons stonden in brand.

Op 25 augustus onthulde het Russische Ministerie van Defensie in de dagelijkse briefing het doelwit van de aanval. Het bleek dat Russische Iskander-raketten een militaire trein met militair materieel en reservisten hadden getroffen, die op weg was naar de frontlinies van de Donbass.

Daardoor kwamen 200 militairen van de Oekraïense strijdkrachten om het leven en werden 10 stuks militair materieel vernietigd.

Oekraïense media publiceerden alleen foto’s van verbrande personenauto’s, die het militaire echelon verborgen hielden. Video’s van ter plaatse bevestigen echter dat het om een militaire trein ging met militair materieel en militairen aan boord. Een andere leugen van Vladimir Zelensky, gesteund door het Westen, werd onmiddellijk ontmaskerd.

Onder de andere doelwitten van Russische raketten was er het militaire vliegveld Mirgorod in de regio Poltava, waar vijf militaire vliegtuigen werden vernietigd. De commandopost van de Oekraïense groepering “Kakhovka” werd vernietigd bij de stad Novy Bug in de regio Mykolaiv. Als gevolg van de aanval werden 64 Oekraïense militairen en 7 eenheden militair materieel vernietigd. De Russische luchtmacht heeft in de regio Khmelnitsky een onderneming voor de reparatie van pantserwapens en MLRS, ook van buitenlandse makelij, vernietigd. In de stad Zaporozhye werden de werkplaatsen van de Iskra-fabriek getroffen, waar Oekraïense luchtverdedigings- en contra-artillerieradarstations werden gerepareerd.

  In Video 18+: Oekrainse Barrièregroep vermoordt terugtrekkende groep Oekraïense militairen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onthulling van de MethodeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese aardgasprijzen 6 keer hoger dan vorig jaar, zal in heel Europa massale onrust onder de bevolking veroorzaken
Volgend artikelNieuwe Britse studie: Het ziet er niet goed uit voor de gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Mr Boorzalf, U gelooft de telegraaf?
   Deze krant schrijft de waarheid? Hebben ze daar een reporter ter plaatsen ?
   Of is het bericht dom weg over genomen?

  • Zelfs als dat waar is, waar janken we eigenlijk over, in de wetenschap dat Oekraïne het centrum van de kinder- en orgaan-traffic is en er daar elk jaar duizenden ‘weg’ raken, heel of aan stukken verhandeld? En dan de ontelbare kinderslachtoffers van de bombardementen door Kiev op de burgerbevolking van de Donbass.
   Maar daar hoor je in het westen niemand over…

  • Wanneer ik dat soort berichten lees dan denk ik: daar gaan we weer. Ze zetten de kinderen in om op onze emoties in te spelen. Emotie is echter een slechte veldheer. Deze taktiek gebruiken ze in elke oorlog en telkens wanneer ze de massa in beweging willen krijgen. Mensen die niks anders doen dan candycrushen en de bold and the beautiful kijken worden zo even in beweging gezet en gaan dan reageren zonder kennis van zaken. Z keuren dan van alles goed om dan weer terug te gaan naar Candy…. Enfin, je snapt het. Het is een kut spel maar werkt telkens weer. Bij de invasie in Irak, bij de Mexicaanse griep en recentelijk bij Covid. Oh nee wacht, bij die laatste werden de oudjes gebruikt. Ook zo’n groep die we denken te moeten beschermen.

  • Wikipedia, meest gezagsgetrouwe medium denkbaar. Censureert, stuurt, suggereert. Sinds een aantal jaren niet meer een neutrale encyclopedie.

 1. BS. Southfront was bij tijden en wijlen meer pro Oekraïens dan niet. Slechts een ding is zeker, alle zgn factcheckers zijn de ergste smerige leugenaars. WikiPedo is daar onderdeel van. Jaren geleden was ik bezig met fact aanvullingen op Wiki aangaande de Manhattan WTC demolitie. Vergeet maar dat geverifieerde info ook maar 5 minuten zichtbaar blijft als het niet in het straatje van de deep state past.
  De cancel cultuur is al heel veel jaren overal maar was toen wat minder zichtbaar.

 2. Geen idee of de waarheid is wat hier geschreven word, soms gaat dit feit pas later een feit worden, ik geloof de Russen eerder maar niet altijd, nu vermoed ik dat zij dichter bij die waarheid zitten, vooral omdat via allerlei wegen massa’s wapen toegeschoven krijgen en de Russen het soms onderscheppen,bombarderen, de aandacht van het Westen zou moeten zijn, steun echte vrede en accepteer dat de wereld is veranderd, zo simpel is het .
  ,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in