Zelensky zou binnenkort wel eens uit de mode kunnen zijn. Dat suggereren enkele kiekjes van zijn laatste bezoek aan Vilnius. In combinatie met de meer dan bescheiden resultaten van de NAVO-top voor Oekraïne, zijn de foto’s een duidelijk teken.

Nog niet zo lang geleden was Kiev een soort bedevaartsoord voor talloze politici die het goed voor hun carrière vonden om koste wat het kost een bezoek te brengen aan het politieke pop-icoon van het Westen, Vladimir Zelensky. Zelensky’s circuit van Big Brother-formaat op honderden conferenties, parlementszittingen en televisie-evenementen is een politieke soundtrack voor 2022-2023 geworden. De moedige leider van een worstelende natie, de nobele David tegen de kwaadaardige Goliath, schrijft Wladislaw Sankin.

Maar niets is blijvend in deze wereld. Oekraïne-moeheid moet op een gegeven moment zelfs onder de meest fervente aanhangers toeslaan. In veel landen is de persoon van de voormalige komedie-ster nu controversieel onder de bevolking. En in landen als Hongarije en Argentinië genoot Zelensky vanaf het begin geen vertrouwen.

Het was duidelijk dat de NAVO de brutale chutzpah-diplomaat in het eeuwig kakikleurige overhemd uiteindelijk de rug zou moeten toekeren. Zijn tirade dat de NAVO-verklaring over de (niet-)toetreding van Oekraïne “absurd” was, bereikte zijn ontvangers in Vilnius. Tijdens de formele receptie op de avond van de eerste dag van de top, waar de keurig geklede gasten – ministers en staatshoofden van de NAVO-landen, de gelijken onder de gelijken – informeel van gedachten wisselden met hun echtgenoten en echtgenotes, was Zelensky plotseling helemaal alleen.

  Van radio-onderschepping aan het zuidelijk front van de Oekraïense strijdkrachten: "Tiende, wij zullen de volgende beschieting mogelijk niet overleven"

Verschillende foto’s van dezelfde scène toonden hem met een verloren uitdrukking op zijn gezicht terwijl zijn vrouw Elena met een kennis stond te praten, vermoedelijk de vrouw van een minister. Macron, Rütte, Michel – allemaal mensen die Zelenskij gewoonlijk onmiddellijk omhelzen op vergaderingen, trokken zich nu niets aan van zijn aanwezigheid.

Het is mogelijk dat Zelensky’s eenzaamheid maar kort duurde en dat iemand het Oekraïense staatshoofd gezelschap hield. Maar de foto’s zijn er en zijn een eigen leven gaan leiden op het internet in de vorm van memes.

De populairste laat hem waarschijnlijk zien als schoonmaker. Russische commentatoren brachten de benarde situatie van Zelensky in verband met het mislukte offensief in Zaporozhye. “Ik wil erop wijzen wat Zelensky met zich meebracht. De Oekraïense troepen zijn Rabotino nog niet eens binnengetrokken. Om nog maar te zwijgen van Tokmak en Melitopol. En ja, in zijn outfit, tegen de achtergrond van de rest van de deelnemers, ziet hij eruit als een paramilitaire gopnik (denigrerende term voor een semi-crimineel – red.) die toevallig langs kwam op een sociaal evenement,” schreef politiek analist Roman Romanov.

De internettags zijn ook de speciale “vriendschap” tussen Zelensky en Macron niet vergeten.

De volgende dag mocht Zelensky de eerste vergadering van de Oekraïne-NAVO Raad bijwonen en voor de camera’s een paar zinnen uitwisselen met Stoltenberg, Scholz, Biden, Rutte en de anderen en deelnemen aan een fotosessie. Hij zag er allesbehalve zelfverzekerd uit en ging tijdens zijn persconferentie zelfs een verbale discussie aan met de Britse minister van Defensie Ben Wallace.

  "Het Rijk der Leugens"

“Ik begrijp de vraag niet. We zijn altijd dankbaar geweest en dat zijn we nog steeds,” reageerde Zelensky op het eerdere advies van de Britse minister van Defensie om Westerse partners vaker te bedanken voor militaire steun.

“Ik zie gewoon niet hoe we anders dankbaar kunnen zijn. We kunnen ’s ochtends wakker worden en de minister bedanken. Laat hem mij schrijven hoe we hem moeten bedanken, en ik zal hem op die manier bedanken,” vervolgde de Oekraïense president enigszins nors.

Natuurlijk zal het Westen Oekraïne blijven steunen, in de woorden van de Duitse bondskanselier “zolang het hulp nodig heeft”. Maar de vonk in de relatie is gedoofd en het is slechts een kwestie van tijd voordat er ook in de Duitse media steeds meer kritische dingen over Zelensky worden gemeld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Oorlogsinspanning in duigen als haviken zich tegen elkaar keren” op NAVO-topVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen verhaal van twee steden – Moskou & Parijs
Volgend artikelWaarom word ik zo gehaat?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Heel leuk gedaan, moet denken aan vuilnisman kan deze zak ook mee, of ruil je pleuriszooi maar lekker zellef op Azovsvriend Zelensky!!!

  • of ruim je pleuriszooi maar lekker zellef op, he stomme fout dat in tegenstelling met de vrienden van Zelensky en de VS waar het allemaal juist van een leije dakje gaat!

 2. ze zullen zich er steeds meer van bewust zijn dat hun onbedreigde steun aan het oekraïense nazi-regime alleen kan bestaan dankzij het geduld van de russen en de steun van staatsmedia en goedgelovige burgers in het westen.
  als daar te weinig van over is vallen er harde klappen. bij de nazi’s, en ook bij hen die de nazi’s steunen.

 3. Als ik die foto van die oorlogophitsers zie, dan zal ik maar niet schrijven wat ik echt denk.
  Er kleeft heel veel bloed aan de vele handen, die daar bijeen waren.
  Hoeveel Jan soldaten moeten er nog kapotgeschoten worden, voordat het gezonde verstand weerkeert? Als die aanwezigen zelf naar het front zouden moeten, dan was die waanzin per direct afgelopen. Dat weet ik zeker. Maar het is oh zo gemakkelijk om vanuit een veilige bunker de opdrachten te geven om de geweren te laten knallen en de tanks te laten rijden.
  Waanzin, complete waanzin!

 4. dat is het west de NAVO de Amerikanen het VK ze laten je zo vallen die schijters zij zijn niet te vertrouwen allemaal lafbekken dus Rusland zie het bewijs door gaan tot de noordzee

 5. Zelensky… de fall guy…

  Haha… maar de losers die hem laten vallen, beseffen nog niet dat ze zelf ook allemaal ‘fall guys’ en ‘fall girls’ zijn die oo enig moment in de nabije toekomst nog vele malen harder gaan vallen.

  Och och… de clowns… wacht maar tot ze elkaar als ratten in een ton gaan opvreten tot er eentje overblijft… en die kan ons dan vertellen wie de orders uitdeelt om hogere lagen van hun sekte op te rollen en uit te roeien. We worden gegijzeld door nutteloze eters, die ons nutteloze eters noemen.

 6. Momentopname….
  De echte psychopaten/sociopaten zijn altijd bezig om ‘maar niet alleen te zijn’.

  Kijk die foto, en hoor waar die anderen het over hebben.
  Volgens mij gaat het alleen over leuke kleding gekocht, leuk vliegreisje etc.

  Inlichtingendiensten zouden dit eens af moeten luisteren met die hoogtechnologische afluistermiddelen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat zij zouden beweren dat deze politici geen ‘acuut’ gevaar voor Nederland zijn.

 7. Als deze clown wel buitengesloten werd, dan absolute afgesproken tactiek door andere (zogenaamde) leiders.
  Met als doel om deze Zelenski nog gekker te maken……een nieuwe (wraakzuchtige) Hitler in de maak.
  Deze Zelenski nog miljoenen aanhangers.

 8. Een schoonmaker trouwens nog 1000x beter dan die etters op de achtergrond.
  Je kunt het je toch niet voorstellen dat er vele mensen zijn die zulk werk doen voor
  deze criminelen. Dezen die nog net hun eigen reet af kunnen vegen.

 9. Heet het officieel niet vol overtuiging dat ‘Oekraïne vecht voor ONZE vrijheid’?
  Zelenski zal heel creatief moeten zijn om ONS daadwerkelijk te laten meevechten ‘voor onze vrijheid’. En dat ZAL-ie!

  • Precies! Spotprent van een sombere kabouter in legergroen, tussen Dames & Heren in avondkleding. Terwijl het Kremlin juist de verdeelde, besluiteloze en angstige NAVO elite op de korrel neemt.
   De ‘clown’ heeft wél het oorlogsmandaat van de arrogante macht, die met opgetrokken neus de Rus denkt te verslaan vanuit het pluche van hun skybox.

   ‘Oekraïne-moe’, maar terug kan niet meer.
   Wat hebben ‘we’ nog méér in e aanbieding aan ‘conventionele’ massavernietigingswapens, na de fragmentatiebommen? Bunkerbusters, benzine- en fosforbommen, zoals die door de VS in Vietnam en Irak zijn gebruikt? En dan is er natuurlijk nog een hele rits chemische, bacteriologische en virale ‘bestrijdingsmiddelen’. Kortom, de oorlog is eigenlijk nog maar net begonnen.
   Linksom of rechtsom, het ‘slotakkoord’ heet ongetwijfeld: “Return To Sender!”

 10. “Zelensky moederziel alleen – het internet lacht om zijn Vilnius bezoek”

  Denk dat Zelensky zijn act uitgewerkt is, hebben die misselijkmakende globalisten hem nog een bezem in zijn handen gedrukt, terwijl die elitaire idioten nog lekker een harinkje gaan habben, Zelensky lust geen Hollandse Nieuwe, jammer dan, kotsmisselijk plaatje, de wereld is kapotstuk 4ever.

 11. Ik wilde deze nog graag delen aangezien daar zelensky met een bezem staat die voor blackrock en biden alles moet opvegen. Want blackrock heeft beloofd zijn land wederop te bouwen en natuurlijk met de handen die grote lap grond beheersen waar brood op groeit.
  Luister en huiver.
  Hier een quote van kut blackrock hoe zij over ons denken.
  Let that sick in ….
  https://youtu.be/Vd9BZ8kgE9k

 12. Dat is wat met die elite, als de een valt, verdwijnt de steun. Als dit waar is, dan verwacht ik een domino effect, net als in ww2. En dan wordt het toch verrekte lastig om ze daarna allemaal op te pakken. Als de ratten het schip hebben verlaten,en zich ergens in dat grote water bevinden, gaat iemand ze dan nog vinden? Reken er maar op dat Rutte en Kaag regelrecht op een wel georganiseerd en gefinancieert vluchtplan zitten nu.

  Ze moeten gearresteerd worden VOORDAT ze verdwijnen. Niet later spelden in een hooiberg proberen te vangen!

 13. Lullig hoor. Je kan toch wel zien dat hij een net overhemd aan heeft gedaan i.p.v. z’n groene zweetarbeidersshirt.

  Knap genoeg dat hij even het front kon verlaten.

 14. Zelensky, laffe neonazi comunist, klootzakken, ik snap niet waarom het ukro volk de waanzin niet stopt, evenzo iedereen die dit steunt, 2023 gvd! Sorry voor lompe woorden, maar wat na demente joe’s clusterammo? Nukes? We zijn van God los werkelijk

 15. ….een weliswaar grappige momentopname dus… ondertussen zijn er wel lange afstand raketten en F16 onderweg naar Nazikraine… en das ni zo grappig as je t mij vraagt…

  • Tot nu toe Patrick maken de Russen van alles wat die Oeki’s krijgen gehakt en schieten ze het in puin, we wachten af soms doen de Russen dat ook, de strijd gaat door, benieuwd nog hoe lang?

 16. Foto doet me denken aan “the hunger games”.
  Een decadente elite met hun smiling faces, fijne maniertjes, dure kleding en drankjes.
  Omhoog gevallen kwezels die net zo goed hun kont moeten afvegen als ze naar de wc geweest zijn.
  Met hun dwaas geklets over democratie en eerlijke marktwerking.
  Ondertussen graaiend bij het leven, over de rug van anderen.
  Aan de zijlijn staat het speelgoed in gevechtstenue.
  Een levensgevaarlijke clown, zoals dagelijks blijkt in zijn land. Een waarlijk groot politicus.
  Ooit heb ik de opmerking gehoord : een land krijgt de criminaliteit die het verdient. Bedoeld werden de politieke structuur met een werkende trias politica, de sociale vangnetten, het juridisch apparaat, het onderwijs etc. zorgt voor het al dan niet onder controle houden van in potentie aanwezige zwakke kant van de mens.
  Ik zou de opmerking willen uitbreiden : een land krijgt de oorlog die het verdient. En dat heeft mede te maken met voornoemde factoren als met de goedgelovigheid van de bevolking.die deze clown als landleider gekozen hebben.
  Ongelofelijk hoe de Oekraïners de boemerang recht in hun gezicht terug krijgen.
  En de elite gaat straks naar het volgende project.

 17. Het is moeilijk in te schatten wat zelinski nu echt wil Maar je kunt er van uitgaan dat hij voor het kanonskarretje is gespannen door de schurken die hem gebruikt hebben op die foto te zien is hij ten einde raad dat is wel zielig als je je land verdedigt en mensen oproept om te sterven voor noppes voor die US en EU bende ie oorlog wilden Het si wel zo dat ieder land mag kiezen bij wie ze zich aansluiten als ze zich maar aan de afspraken houden dat ze geen raketten laten plaatsen in het land dat tegen Rusland aanligt Maar Zelinski koos voor die schurken helaas waardoor Biden vrij spel kreeg maar zelf geen oorlog wil voeren met zijn grote bek leger dat USA heet en niet in aktie komt om een einde te maken aan deze waanzin oorlog Dat durft Biden ook niet want Poetin heeft betere generaals die ook de nazies destijds in de pan hebben gehakt!!!!wat dat heeft alleen het rode leger alleen gedaan zonder hulp van bondgenoten !!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in