PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De Oekraïense president heeft beweerd dat de troepen van Kiev succesvoller zouden zijn op het slagveld als het hen niet verboden zou worden door het Westen geleverde wapens te gebruiken om doelen in Rusland te raken, bericht RT

Het vermogen van Rusland om Oekraïne vanaf eigen bodem aan te vallen geeft Moskou een voorsprong in het conflict, zei Vladimir Zelensky vrijdag tijdens een interview met persbureau AFP.

“Ze kunnen alle wapens vanaf hun grondgebied op het onze afvuren. Dit is het grootste voordeel dat Rusland heeft. We kunnen hun systemen, die zich op het grondgebied van Rusland bevinden, niets aandoen met westerse wapens,” legde hij uit.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, die eerder deze week Kiev bezocht, zei dat Washington “aanvallen buiten Oekraïne niet heeft aangemoedigd of mogelijk gemaakt, maar uiteindelijk moet Oekraïne zelf beslissingen nemen over hoe het deze oorlog gaat voeren.”

Donderdag verduidelijkte woordvoerster Sabrina Singh van het Pentagon echter dat het standpunt van Washington dat Kiev Rusland niet mag aanvallen met door de VS geleverde wapens, ongewijzigd blijft. Zulke wapens kunnen alleen worden gebruikt om “Oekraïens soeverein grondgebied terug te veroveren,” benadrukte Singh.

Eerder deze maand benadrukte de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron dat Oekraïne het “recht” heeft om door het VK geleverde wapens te gebruiken om doelen diep in Rusland aan te vallen, als het land daartoe besluit. Moskou reageerde op de verklaring door te waarschuwen dat als zo’n aanval zou plaatsvinden, het in reactie daarop Britse militaire faciliteiten “op het grondgebied van Oekraïne en daarbuiten” zou kunnen aanvallen.

  Poetin onthult de waarheid over kwaadaardige, SATANISCHE westerse leiders die de wereld PLUNDEREN en de menselijke vrijheid vernietigen

De New York Times en Wall Street Journal meldden vrijdag dat Kiev Washington heeft opgeroepen om inlichtingen te verstrekken over doelen op Russisch grondgebied te midden van tegenslagen in Donbass en de regio Charkov. Volgens de NYT zijn Amerikaanse functionarissen deze verzoeken momenteel aan het bekijken, ondanks het feit dat ze ze eerder hebben afgewezen.

Zelensky zei dat Kiev zich nu in een “onzinnige situatie” bevindt door de houding van het Westen, dat “bang is dat Rusland de oorlog zal verliezen. En het wil niet dat Oekraïne de oorlog verliest.”

“De eindoverwinning van Oekraïne zal leiden tot de nederlaag van Rusland. En de eindoverwinning van Rusland zal leiden tot de nederlaag van Oekraïne,” voegde hij eraan toe.

De Oekraïense autoriteiten “willen dat de oorlog eindigt met een eerlijke vrede voor ons. Natuurlijk wil het Westen dat de oorlog eindigt. Punt uit. Zo snel mogelijk. En voor hen is dit een eerlijke vrede,” aldus de president.

Vrijdag herhaalde de Russische president Vladimir Poetin dat Moskou “nooit onderhandelingen heeft afgewezen in tegenstelling tot de Oekraïense kant,” verwijzend naar een decreet van 2022 van Zelensky, dat hem officieel verbood om met zijn Russische ambtgenoot te praten.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëlische functionarissen staan versteld over de complexe operaties van Hezbollah
Volgend artikelPoetin stelt kompas opnieuw in voor komende reis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Hoeveel joden zijn op dit moment in de strijd tegen Rusland?
  Hoeveel van joden zijn gesneuveld in deze kanker vieze orloog tegen Rusland?
  Hoeveel van die minst 4 miljoen gevluchtte oekie’s zijn joden?
  Waarom zijn joden zo bloeddorstig?
  Joodse communisten hebben miljoenen Russische slaven volk vernietigd.
  Waarom haten joden andere niet joods volkeren zo openlijk en niemand kan iets tegen deze krankzinnigheid doen?
  enz.
  enz.
  enz.
  enz.
  !!!
  Ik word ziek van dit levendweze! Mens kan ik zo een levendweze niet noemen!
  Heeft iemand bezwaar tegen dit?
  Go Fuck Yourself then!

  • Ik ben helemaal akkoord Pez…mijn moeder destijds én haar Familie…veel langere verhalen…én nog steeds, én meer enz…👹♥️🇷🇺🇨🇳🌹

 2. Ondankbare corrupte massamoordende sataneonaziofascistische hond…

  Zulke schepsels worden meestal snel uit hun lijden verlost, maar de EU-rentmeesters kunnen hem nog wel ff gebruiken voor hun plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in