We zien de westerse politieke/mediaklasse weer eensgezind het woord “niet uitgelokt” blaten, dit keer in verwijzing naar de grootscheepse meervoudige operatie die Hamas zaterdagochtend tegen Israël lanceerde en waarbij naar verluidt honderden Israëli’s om het leven kwamen, schrijft Caitlin Johnstone.

“De Verenigde Staten veroordelen ondubbelzinnig de niet uitgelokte aanvallen van Hamas-terroristen tegen Israëlische burgers,” luidt een verklaring van het Witte Huis.

“Het verlies aan mensenlevens in Israël als gevolg van de gewelddadige, berekende en niet-uitgelokte aanval door Hamas is hartverscheurend,” staat te lezen in een verklaring van House Minority Leader Hakeem Jeffries.

“De niet-uitgelokte terreuraanval van vandaag en de moorden op onschuldige Israëlische burgers zijn een schrille herinnering aan de wreedheid van Hamas en door Iran gesteunde extremisten,” staat in een verklaring van congreslid en kandidaat-huisvoorzitter Jim Jordan.

“Deze schandelijke, niet-uitgelokte en barbaarse aanval op Israël moet worden beantwoord met een wereldwijde veroordeling en ondubbelzinnige steun voor het recht op zelfverdediging van de Joodse staat,” twitterde presidentskandidaat Robert F Kennedy Jr.

“Dit is een ‘niet-uitgelokte aanval op burgers’: Lt. Gen. Keith Kellogg,” staat te lezen in een recent verslag van Fox News.

Niet uitgelokte agressie door terroristen van Hamas,” luidt een tweet van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

“Ik veroordeel met kracht deze laffe, gruwelijke, niet-uitgelokte aanvallen van Hamas op Israël,” twitterde congreslid John Fetterman.

“Deze aanvallen van Hamas op Israël waren afschuwelijk en niet uitgelokt,” tweette senator Mark Kelly.

“Als standvastige aanhanger en bondgenoot van Israël veroordeel ik ondubbelzinnig de niet-uitgelokte en ongekende terroristische aanval door Hamas en sta ik achter het volk van Israël terwijl het zichzelf terecht verdedigt,” tweette congreslid Richie Torres.

“De niet-uitgelokte aanvallen op Israël door Hamas via Gaza en via de lucht en de zee, zijn absoluut een terroristische aanval,” tweette Democratische Partij-pundit Ed Krassenstein.

  Getuigenissen van 7 oktober onthullen dat het Israëlische leger Israëlische burgers "beschoot" met tanks, raketten

“Ik veroordeel ondubbelzinnig de afschuwelijke, niet-uitgelokte aanvallen van Hamas en roep alle partijen op om stappen te ondernemen om te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen,” tweette congreslid Sara Jacobs.

Ik zou nog veel meer voorbeelden kunnen aanhalen, maar ik denk dat dit genoeg is om het punt dat ik probeer te maken duidelijk te maken. Is het niet vreemd om steeds weer dezelfde specifieke woordkeuze te zien over dezelfde gebeurtenis in verklaringen van politici en deskundigen, ongeacht hun politieke kleur? Als je ze allemaal bij elkaar legt, begint het heel verdacht te klinken, zoals iemand die altijd naar zijn auto verwijst als “mijn auto, die ik niet gestolen heb”, of die zijn echtgenote altijd voorstelt als “mijn vrouw, die ik niet sla”.

Het is inmiddels duidelijk dat wanneer je het woord “niet uitgelokt” op een uniforme manier door de hele politieke/mediaklasse herhaald ziet worden, datgene waar ze het over hebben beslist massaal uitgelokt was.

We zagen precies hetzelfde toen Rusland Oekraïne binnenviel; vanaf het allereerste begin waren de westerse politiek en media verzadigd met het woord “niet uitgelokt”, en sloegen ze het westerse publiek keer op keer in het gezicht met die boodschap, ondanks het overduidelijke en onbetwistbare feit dat de oorlog in Oekraïne wel degelijk was uitgelokt.

Zoals Noam Chomsky vorig jaar zei: “Natuurlijk werd het uitgelokt. Anders zouden ze het niet de hele tijd een niet uitgelokte invasie noemen.”

  Pro-Israël Group betaalde studenten $250 elk om 'Mars voor Israël' bij te wonen in DC

En hetzelfde geldt natuurlijk voor het laatste offensief van Hamas. Er zijn allerlei argumenten die je er legitiem over zou kunnen maken, maar één argument dat je zeker niet kunt verdedigen is dat het niet uitgelokt was. Zoals de Palestijns-Amerikaanse schrijver en komiek Amer Zahr op Twitter zei: “75 jaar etnische zuivering. 15 jaar blokkade. Confiscatie van Palestijns land. Pogroms op Palestijnse steden. Ontheiliging van Palestijnse heilige plaatsen. Dagelijkse invallen in Palestijnse huizen. Constante vernedering van een heel volk. Niets van vandaag is ‘niet-uitgelokt’.”

Palestijns geweld tegen Israël ” niet uitgelokt ” noemen is gemakkelijk nog belachelijker dan de Russische invasie niet uitgelokt noemen, omdat de misstanden van de Israëlische apartheid op dit moment zo bekend zijn bij het grote publiek. Meerdere mainstream mensenrechtenorganisaties hebben Israël beschuldigd van het toepassen van een wreed apartheidsregime dat Palestijnen als minderwaardige mensen behandelt. Palestijnen die in de openluchtgevangenis wonen die bekend staat als Gaza, worden opzettelijk onderworpen aan ondrinkbaar water, voedseltekorten, energietekorten en bombardementen. De mensen buiten Gaza worden onderworpen aan racistisch, gewelddadig politieoptreden en inbeslagname van land en leven onder andere wetten dan de Joodse Israëli’s. Het hele volk werd uit hun huizen verdreven om plaats te maken voor een nieuwe staat om redenen die niets met hen te maken hadden, en bij elke poging om zich hiertegen te verzetten werden ze als “terroristen” gedood.

Natuurlijk werd de aanval uitgelokt.

Is het niet vreemd dat de westerse politieke/mediaklasse uniform iets begint te beweren dat zo gemakkelijk te weerleggen is? Zo overduidelijk onwaar? Waarom kiezen ze er telkens weer voor om dat specifieke woord “niet uitgelokt” te gebruiken in hun veroordelingen van de aanvallen door Hamas?

Het antwoord is dat deze keuze niet zozeer iets is wat ze zeggen, maar iets wat ze doen. Ze proberen niet met hun publiek te communiceren, ze proberen het kritisch denken van hun publiek te omzeilen en hen te misleiden zodat ze een flagrante onwaarheid als waar accepteren.

  Biden tergen: Iran dreigt nu de Middellandse Zee af te sluiten vanwege Gaza-oorlog

Bekwame manipulators maken veelvuldig gebruik van een cognitieve vooringenomenheid die bekend staat als het illusoire waarheidseffect, een storing in de manier waarop de menselijke geest werkt waardoor we moeilijk onderscheid kunnen maken tussen de ervaring van het horen van een goed bewezen feit en de ervaring van het horen van iets dat ze meerdere keren herhaald hebben gehoord. Als u wilt dat het publiek iets onwaars gelooft, kunt u geen feiten en bewijzen gebruiken om uw zaak aan hen duidelijk te maken, dus wat u wel kunt doen is iets steeds maar weer herhalen totdat het als de waarheid begint te klinken. Herhaal de leugen vaak genoeg en boem, u hebt de westerlingen zo ver gekregen dat ze de wereld bekijken vanuit het inzicht dat Israël niets heeft gedaan om de Palestijnen tot hun acties uit te lokken.

Nadat het nieuws over het Hamas-offensief bekend was geworden, tweette ik: “Hier komen dagen en dagen van westerse nieuwsmedia die op slinkse wijze de relatie agressor-verdediger omdraaien en verslag uitbrengen alsof het geweld begon met het Hamas-offensief, spontaan uit het niets.”

Maar zelfs ik had niet verwacht dat het perceptiemanagement zo brutaal zou zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Deze “verrassingsaanval” op Israël lijkt net zo vaag als de “bosbranden” in Lahaina (en de door BEIDE Israël EN de Palestijnse Autoriteit afgedwongen “vaccincampagnes”)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze “verrassingsaanval” op Israël lijkt net zo vaag als de “bosbranden” in Lahaina (en de door BEIDE Israël EN de Palestijnse Autoriteit afgedwongen “vaccincampagnes”)
Volgend artikelBiden stuurt $8 miljard aan militaire noodhulp naar Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Je kunt er van denken wat je wil, maar terroristen die vrouwen en kinderen afslachten zonder verpinken dienen uitgeroeid te worden of de deep state hier nu achter zit of niet doet even niet ter zake. Verder. Dienen wij als Christenen achter Israel te staan. Trouwens wordt Israel al decennia de zwarte piet toegeschoven door de linkse media ongeacht wat ze ook deden en nu deze ommekeer ?? . Men mag ook niet vergeten dat Israel de welvaart in de regio hebben gebracht en dat de situatie waarin de Palestijnen zich bevonden dit grotendeels aan zichzelf hebben te danken door de grote onbetrouwbaarheid bij de Allah aanbidders.
  Wat wel juist is dat de dingen zich ontvouwen die tal van profetieën hebben voorzegt en het zal nog veel erger worden.

   • You sure about that brother.. what’s your conviction ?

    Just a quick search on BITCHUTE how Israelis treat and think about christians should make you think twice..

    Israel to Pass Law to Send CHRISTIANS TO PRISON for Worshipping Christ

    Israeli Chief Rabbi Says Christians Exist Only to be Slaves to Jews and Will be
    Forced Out of Israel

    HOW CHRISTIANS ARE TREATED IN SOME PLACES OF THE HOLY LAND.. (ISRAEL)

    Zionist Rabbi – Israel Uses Islamists to Cleanse out Christians Destroy Europe and That’s Excellent!

    Rabbi Calls For Execution of Christians In Israel

    Israeli Lawmakers have introduced a new bill aimed at effectively banning Christianity

    Christ followers were ruthlessly HARASSED and verbally ACCOSTED by Orthodox Jews

    You keep wholehartedly supporting a APARTHEID state people who in general HATE you (and muslims).. goodluck with that.

  • Wat een onzin kraamt u hier even uit.
   Israël voert al sinds haar ontstaan een schrikbewind ten aanzien van de Palestijnen en krijgen daar nu de rekening voor gepresenteerd! En de Christenen onder ons moeten nog maar eens hard nadenken wat de zionisten voor hebben met de christelijke geloofsgenoten in Israël. Ze worden net zo goed dagelijks geconfronteerd met zio-terreur en het westen kijkt hypocriet de de andere kant op omdat ze bang zijn om voor antisemiet uitgemaakt te worden.

  • Geleend van Frank, maar helaas de enige waarheid!!! Wat een onzin kraamt u hier even uit.
   Israël voert al sinds haar ontstaan een schrikbewind ten aanzien van de Palestijnen en krijgen daar nu de rekening voor gepresenteerd! En de Christenen onder ons moeten nog maar eens hard nadenken wat de zionisten voor hebben met de christelijke geloofsgenoten in Israël. Ze worden net zo goed dagelijks geconfronteerd met zio-terreur en het westen kijkt hypocriet de de andere kant op omdat ze bang zijn om voor antisemiet uitgemaakt te worden.

 2. Het zijn natuurlijk wel 2 miljoen mensen op een afgegrendeld gebied 2x zo groot als texel in de Gazastrook, een openluchtgevangenis, steeds verder teruggedreven elk jaar weer, totdat de bom barst, spannende tijden we gaan zien wat er gaat gebeuren.

  • Grenzend aan Egypte, meen ik. Er was een periode dat het toegangshek naar Egypte 1 á 2 maal per jaar geopend werd. Daarin zijn, dacht ik, wat wijzigingen aangebracht.

 3. 03-10-2023
  ‘Zal er binnenkort een “vredesverbond” worden aangekondigd dat de wereldgeschiedenis op een belangrijke manier permanent zal veranderen? Maandenlang hebben Israël en Saoedi-Arabië stilletjes onderhandeld over een deal die de betrekkingen tussen de twee landen zou normaliseren. Maar zij zijn niet de enige betrokken partijen. Israël en Saoedi-Arabië willen beide formele veiligheidsovereenkomsten met de Verenigde Staten als onderdeel van een overeenkomst. Met andere woorden, als een van die twee landen wordt aangevallen, zou het Amerikaanse leger moeten ingrijpen. De Saoedi’s willen ook een kernenergieprogramma ontwikkelen, en ze willen amerikaanse hulp daarbij. Maar de grootste barrière voor een deal zouden altijd de Palestijnen zijn. De Saoedi’s dringen erop aan dat elke overeenkomst belangrijke concessies van zowel de VS als de Israëli’s moet bevatten. En de Palestijnen maken publiekelijk bekend dat ze geen enkele uitkomst zullen accepteren die geen formele Amerikaanse erkenning van de Palestijnse staat bij de Verenigde Naties inhoudt. Ooit zou zo’n eis de onderhandelingen de das om hebben gedaan, maar blijkbaar staat de regering-Biden er zeer voor open om zo’n stap te zetten.

  Typ uw e-mailadres…
  Abonneren
  Er kan zoveel veranderen in de loop van de onderhandelingen en er is nog een lange weg te gaan.

  En als er een akkoord kan worden bereikt, zal dat waarschijnlijk pas in de eerste helft van 2024 gebeuren.

  Maar op dit moment lijkt het erop dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. In feite vertelde de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, vrijdag aan de pers dat “een basiskader” voor een overeenkomst is “gehamerd”…’

  Als onderdeel van het aanstaande vredesverdrag voor het Midden-Oosten, zullen de VS formeel de Palestijnse staat erkennen bij de Verenigde Naties?
  https://michaeltsnyder.substack.com/p/as-part-of-the-upcoming-middle-east

 4. ‘Niet uitgelokt’ is zo genoemd omdat de media en mainstream vrijwel altijd direct klaarstaat met onterechte eenzijdige veroordeling van Israël. Ook deze laffe arabische terreur zal hard worden bestraft.

  • Haha, veroordeling van Israel en door welke media dan wel? Rechten van Palestijnen bestaan schijnbaar niet of worden aan alle kanten geschonden. Je moet er uiteraard ook voor zorgen dat de Palestijnen verdeeld blijven en ze dagelijks frustreren en geen enkele mogelijkheid, doch slechts onmogelijke oplossingen bieden. Zo los je dat conflict niet op. Voor Israël lijkt er slechts één oplossing en dat is hrt vermoorden van zoveel mogrlijk Palestijnen. Uiteindelijk leidt dat tot deze escalatie.

 5. Alles is omgekeerd van wat ’the powers that shouldn’t be’ en hun media vazallen ons vertellen. Psychopaten en narcisten projecteren zichzelf op anderen terwijl ze zelf claimen dat ze engelen zijn.

  Geen enkel gewoon mens heeft hier een rol. De deepstate (be)speelt alle kwaadaardige rollen aan beide kanten. Ze creëren de crisis die ze nodig hebben om hun agenda af te werken en bij de gewenste oplossing te komen. De 99% is wederom slachtoffer van de 1%.

 6. Overal waar moslims zijn is het 1 grote ellende.
  Kijk alleen wat ze hier dagelijks uithalen, de politie heeft het er maar druk mee.
  n daar gaan we nog veel meer ellende mee krijgen.
  Joden verdrijven en uitmoorden staat zelf in het handvest van Hamas.
  Afspraken met moslims is ook onmogelijk omdat ze zich nergens aan houden en mogen liegen dat ze barsten om er beter uit te komen.
  In elk land van de wereld waar moslims zijn is het hetzelfde probleem.
  Je hoeft helemaal niks uit te lokken, ze beginnen er uit hun eigen wel mee.
  Ze worden met haat opgevoed vanaf dag 1.

  • Zo’n domme reactie, tweederde van de wereld is moslim dus in elk land waar moslims zich bevinden is ellende, maar waar witte mensen wonen een utopie. Vandaar dat je geloofd dat zowat de hele wereld naar Nederland wil vluchten en migreren. Dus in Dubai of Bali waar je wel heel graag op vakantie gaat is ellende maar in het heilige Nederland net als Isreal is alles utopie. Dat is jullie type’s’s geloofsysteem sanengevat.

 7. Mensen die onder het roepen van allah akbar anderen de meest gruwelijke dingen aandoen zijn bij mij per definitie af.
  Maar misschien heb ik het mis en krijgen ze net zoals Zelensky wel een staande ovatie in westerse parlementen.
  Mij verbaast niks meer.

 8. Zonder islam werd er geen toneelstuk afgelast. Zonder islam ook geen islamitische jurkendragers die over vrede zeuren. Zonder islam kon elke foto- of schilderijententoonstelling doorgaan. Zonder islam konden we tekenen wat we wilden. Zonder islam zouden onze ambassades in den vreemde geen bewaking nodig hebben. Zonder islam kregen onze kinderen een spaarvarkentje van de bank. Zonder islam ook geen aangepaste Barbie-poppen. Zonder islam zouden onze zwaarbevochten vrijheden niet continu misbruikt worden. Zonder islam zou er ook geen gezeur over de sharia zijn.
  https://ejbron.wordpress.com/2023/10/07/zonder-islam/

 9. Als ze de leugens maar lang genoeg herhalen, geloven de schapen het wel.

  De propaganda die de massamoordenaars over dit ‘conflict’ in de westerse media verspreiden is net zo ‘betrouwbaar’ als wat zij over hun genocide in Oekrainazioland beweren!

  En met alle onwaarschijnlijkheden die er om dit gebeuren zijn bevestigd lijkt het idd wel op een georganiseerde actie van de gebruikelijke bekende criminelen.

 10. De Gaza strook lijkt bijzonder veel op een groot zionistisch open concentratiekamp, men zou zich moeten afvragen waarom IS, ISIS en ISIL nooit een Joods doel heeft aangevallen.

  Hoe slimme steden de mensheid zullen opsluiten in concentratiekampen in de open lucht

  Hoe slimme steden de mensheid zullen opsluiten in openluchtconcentratiekampen
  Stop World Control waarschuwt de mensheid voor de agenda voor wereldheerschappij. “Wij zijn de 99%, de tirannen zijn slechts de 1%. Maar het probleem is dat de meesten van ons niets doen.” Ze beweren: “De meerderheid weigert zelfs te zien wat zich vlak voor hun neus bevindt.”

  Hieronder vindt u een publicatie van Stop World Control waarin zij het reële en onmiddellijke gevaar van Smart Cities benadrukken en waarschuwen dat als we er niets aan doen en “ in deze flagrante staat van dwaasheid blijven, we in de meest verschrikkelijke nachtmerrie van deze wereld terecht zullen komen. ooit heeft gezien “

  Een Smart City is een stedelijke omgeving met alomtegenwoordige surveillance- en dataverzamelingstechnologieën die zelfs de meest intieme, persoonlijke details van iedereen kunnen monitoren en vastleggen.

  Het doel is om alles van iedereen te weten: wat je eet en drinkt, waar je heen gaat, wat je koopt, wie je ontmoet, wat je denkt, hoe je je voelt, je mening, je gewoonten, je gezondheid en vaccinatiestatus, enzovoort. >>>

  https://expose-news.com/2023/08/13/how-smart-cities-will-lock-up-humanity-inside-open-air-concentration-camps/

 11. Wat een woke-gehuil. Gaza is ‘gezegend’ met eigen Hamas bestuur. Die laffe arabische terroristen vallen opnieuw Israël aan

 12. Dit heeft Israel niet verdiend. Vanaf het begin van de staat Israel hebben de filistijnen nooit hun goede wil betuigd.Palestijnen bestaan niet. Hoeveel z.g.n. Palestijnen woonden er toen Israel een staat werd. Volgens mij waren het 40.000 mensen. Israel had recht op veel meer land, dan het nu heeft. Vergeet een ding niet het is God’s volk. Lees in de bijbel wat gezegd is en uitkomt. Lees psalm 83 en dit is nu aan de gang.

  • Onzin natuurlijk, pure zionistische onzin!!! Israël is een doorgeprikt land (Pfizer is Israël) wat erg slecht met haar onderdrukte omgaat!!

 13. Jan, je moet je schamen. Leer geschiedenis en ken feiten. Laffe arabische terroristen vallen aan. Niet de zaak proberen om te draaien. Hamas en Hezbollah moeten vedwijnen. Géén van de terroristen ontsnappen. Zwaar straffen. Wat ben jij voor een christen?…

 14. Wat een hersenloze anti-Israël mafkezen in dit forum. Ga eerst eens leren. Deze Arabische terroristen zullen worden gestraft.

 15. Er is iemand die niet klaagt maar er flink aan verdiend…..die persoon of personen zijn de daadwerkelijke schuldigen en dienen geruimd te worden. Zolang wij hier geen actie in ondernemen zullen onschuldige christenen, moslims, joden enzovoort willig geofferd worden. Maar de “brave” burger interesseert het ook niets en volgt slaafs de criminele overheden, ze sturen hun kinderen als soldaat de oorlog in of laten ze zonder tegenslag prikken met gif. Leve de grenzeloze domheid en lafheid van het volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in