Image by Freepik

Het Israëlische leger heeft bekendgemaakt dat elf Israëlische soldaten zijn gedood en verscheidene anderen ernstig gewond zijn geraakt tijdens gevechten tegen leden van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook.

Het leger zei in een verklaring op woensdag dat twee van de soldaten dienden in het 77e Bataljon van de 7e Pantserbrigade, terwijl de rest van de soldaten deel uitmaakte van het Tzabar Bataljon van de Givati Infanterie Brigade, bericht Presstv.

In een bericht op X noemde de Israëlische minister van militaire zaken Yoav Gallant de dood van soldaten in grondgevechten in Gaza “een harde en pijnlijke klap”.

De Givati-soldaten werden gedood nadat een pantservoertuig waarin ze zaten werd geraakt door een geleide antitankraket die dinsdag door Hamas werd afgevuurd. Vier andere soldaten raakten bij hetzelfde incident gewond, waaronder één ernstig.

De soldaten van het 77ste Bataljon werden gedood nadat hun tank over een explosief reed. Twee andere soldaten raakten ernstig gewond bij dat incident.

Op dinsdag raakte nog een soldaat van Givati’s Rotem Bataljon ernstig gewond in afzonderlijke gevechten met Hamasstrijders in de Gazastrook.

Het totale aantal gedode Israëlische troepen sinds 7 oktober, toen het regime in Tel Aviv zijn luchtcampagne tegen de Gazastrook lanceerde, is gestegen tot ten minste 326, volgens het leger.

Hevige confrontaties aan de gang ten zuiden van de wijk Zeitoun

Ondertussen meldden lokale bronnen dat Palestijnse strijders en Israëlische troepen verwikkeld zijn in hevige gevechten ten zuiden van de wijk Zeitoun, ten zuidoosten van Gaza Stad.

  De eerste tekenen van het falen van de Amerikaanse wereldmacht

Er waren ook meldingen van Israëlische invallen in het noorden en noordwesten van de Gazastrook en het zuiden en zuidoosten van Gaza Stad, terwijl de beschietingen in het noorden van Gaza doorgaan.

Er werd ook een Israëlische inval gedaan in het gebied Abasan, ten oosten van Khan Younis in het zuiden van Gaza.

Gazastrook onder totale communicatiestilstand

Bovendien is alle communicatie naar de Gazastrook voor de tweede keer in een week tijd afgesneden.

“Tot onze spijt moeten we een volledige onderbreking van alle communicatie- en internetdiensten met de Gazastrook aankondigen, doordat internationale routes die eerder opnieuw waren verbonden, opnieuw zijn afgesneden,” kondigde het Palestijnse telecombedrijf aan.

Israël verbrak vrijdag de telefoon- en internetdiensten naar Gaza bij het begin van zijn grondoffensief. Israël moest de diensten herstellen in het licht van de internationale verontwaardiging.

Hoofd Arabische Liga roept op tot onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza

Daarnaast heeft Ahmed Aboul Gheit, secretaris-generaal van de Arabische Liga, zijn scherpe veroordeling uitgesproken over de recente Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp Jabalia in Gaza, waarbij honderden burgers om het leven kwamen.

In een persverklaring benadrukte Aboul Gheit dat het geweten van de wereld niet kan zwijgen over het voortdurende bloedvergieten.

Hij herhaalde zijn oproep tot onmiddellijke stopzetting van de militaire operaties in Gaza en benadrukte dat de internationale gemeenschap de verantwoordelijkheid draagt voor het verlies van levens dat dagelijks plaatsvindt.

Hij benadrukte ook dat de snelle levering van humanitaire hulp aan de regio een mondiale en VN-verantwoordelijkheid blijft.

  Een gevaarlijke sideshow

Op 7 oktober lanceerde Hamas zijn grootste operatie tegen Israël in jaren, genaamd Operatie al-Aqsa Storm, als reactie op de intensievere misdaden van het bezettingsregime tegen het Palestijnse volk op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Het voortdurende Israëlische bloedbad heeft 8.610 Palestijnen gedood en meer dan 23.000 gewonden gemaakt, volgens het cijfer dat dinsdag werd verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid in zijn dagelijkse rapport over de situatie in de bezette gebieden. Het cijfer is exclusief de slachtoffers van de Israëlische aanval op Jabalia.

Naast de niet aflatende bombardementen heeft Tel Aviv ook de toevoer van water, voedsel en elektriciteit naar Gaza geblokkeerd, waardoor het belegerde gebied in een humanitaire crisis is gestort.

Op vrijdag nam de Algemene Vergadering van de VN met een overweldigende meerderheid een resolutie aan waarin werd opgeroepen tot de implementatie van een onmiddellijke “humanitaire wapenstilstand” in Gaza.

De stemming in de Algemene Vergadering kwam nadat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties er vier keer niet in was geslaagd om actie te ondernemen, omdat de VS herhaaldelijk hun veto uitspraken tegen relevante resoluties.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Oorlog (Deze film hebben we eerder gezien)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelItalië heeft opzienbarend bewijs vrijgegeven dat aantoont dat Covid mRNA-vaccins “uitgebreide hersenschade” veroorzaken bij ontvangers
Volgend artikel“Wij zijn niet de slachtoffers”: Israël’s ambassadeur in Australië gaat viraal voor “Freudiaanse uitglijder uit het boekje”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Soldaten die aan de linie vechten maken kans om te worden gedood. Burgers in vluchtelingen kampen bombarderen daarentegen is moord!

  • Wie gaard hier garen bij dat zij de elite zij hebben zoveel geld ze kunnen alles naar hun hand zetten zelf blijven zij op een veilige afstand en de mensen aan weerzijde doden zich onder mekaar er is geen mens die zich afvraag waarom doen mensen zich dat zelf aan als aan beide zijde de wapens werden neer gelegd en de hoofdaders de elite en de leiders gewoon ophangen oorlog fabrieken sluiten en met grond iets zinnigs doen woningen voedsel en mekaar als mens je vast houden aan mekaar geen oorlog voldoende eten en water vrij zijn dat is de wereld waar je moet wonen.

   • Jean Coolen
    november 2, 2023 Bij 14:24
    Je hebt helemaal gelijk.
    Dromen mag je.
    Maar zolang er hebzucht en jaloezie is, is er ruzie en oorlog.

 2. en dat allemaal voor die paar ratten zoek die maar op is het zo afgelopen en kost minder mensen levens al die kopstukken en imbecile opzoeken

  • Helemaal gelijk , het probleem is dat die ‘ratten’ al sinds minstens 1948 gewoon openlijk vrij rond kunnen lopen. Daarbij openlijk gesteund door veel westerse landen met o a geld , wapens en politieke bescherming.

 3. Als er getallen als “11” en “77ste” in de comm’s worden gebruikt behoor je te begrijpen dat dit onderdeel is van de propagandaleugens en de psyop die door Israel wordt gecreëerd! De ‘aanval’ van Hamas is door de IDF georganiseerd en gefaciliteerd waardoor de door hen gecontroleerde counterterroristen van Hamas/Mossad 7 uur hun gang konden gaan. Daarna is de IDF begonnen met het doden van hun eigen inwoners, want getuigen zijn maar lastig. Wat volgde was de eindeloze stroom leugens om hun undercover genocide-project te verduisteren en de rest van de wereld voor te liegen.

  En dan, “huilen” om de dood van soldaten… maar het uitmoorden van kinderen, vrouwen en ouderen die zich niet kunnen verdedigen is ‘legitiem’??

  hoe hypocriet kan je zijn! Daar gaan deze neonaziofascistische massamoordenaars DIK overheen.

 4. mijn kind schoon kind… zegt amerika’s Chucky israël… moorden naar believen, menselijke waarden ver onder het vriespunt wat betreft het immer wrede westerse mensdom…én het waanzinnige msm-nieuws blijft hardnekkig de waarheid verbergen…SCHANDE voor eeuwig.. de uitverkorenen op weg naar de Hell…

 5. Niet 11 maar meer dan 100. Zelfs europese boots on the ground al dan niet verkleed. Altijd meer aan de hand dan het zichtbare. De 3 bekendste religies zijn daar in de buurt ontstaan en het is zeker niet de eerste keer dat strijd geleverd werd.

 6. Ook : Toen Gazaanse vrouwen treurden en uitriepen : “En dat allemaal vanwege de honden van Hamas”, werd hen meteen de mond gesnoerd …

 7. DE VN met zijn waardeloze en nutteloze resoluties! De lui daar zitten in alle veiligheid daar een beetje te raaskallen en dan wat stemmen en dan weer op naar de volgende receptie .Het is allemaal gewoon zinloos!

  • Waarom denk je dat de vijf permanente leden van de “veiligheidsraad” ook de grootste wapenfabrikanten/handelaren van de wereld zijn…?

   Omdat zij ‘vrede & veiligheid’ zo belangrijk vinden zeker?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in