© IDF Spokesperson's Unit photographer / Wikimedia / (Public Domain)

Er is veel gaande in de wereld dat angst opwekt in het Westen omdat ze de controle over het narratief en het slagveld zijn kwijtgeraakt. De terugtrekking van Oekraïne uit Avdeevka heeft de leugen ontmaskerd dat het Russische leger een uitgeput leger is dat bestaat uit gedwongen, ongetrainde, slecht bevoorraadde dienstplichtigen. Dit heeft de NAVO doen proberen een manier te vinden om Oekraïne in de strijd te houden, maar het Oekraïense leger wordt tot stof gemalen en het moreel van het leger zakt weg, schrijft Larry Johnson.

Maar daar ligt niet het echte gevaar. Israël laat weten dat het Zuid-Libanon zal binnenvallen en tegen Hezbollah zal vechten. Dit is krankzinnig. Israël doet me denken aan de boze koningin in Sneeuwwitje – ze hebben zichzelf ervan overtuigd dat ze het beste leger in het Midden-Oosten zijn. Ze staren naar hun eigen spiegelbeeld en zien niet hoe de wereld is veranderd. Ze zijn niet langer de moloch die ze zichzelf voorhouden te zijn.

Hier is generaal Halevi bezig met zijn versie van Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Maar dit is niet alleen een ijdele fantasie van Halevi. Hij heeft de steun van een overweldigende meerderheid van de Israëlische burgers.

Uit een opiniepeiling van de rechtse Israëlische krant Maariv blijkt dat 71% van de Israëli’s vindt dat Israël een grootschalige militaire operatie tegen Libanon moet starten.

Israël heeft de afgelopen week zware luchtaanvallen uitgevoerd op dorpen in het zuiden van Libanon, maar dit heeft Hezbollah niet verzwakt. Integendeel. Hezbollah voert zijn eigen raketaanvallen op Israëlische nederzettingen op. Saraya al-Qassam en consorten bestoken “Ashkelon” met een massaal spervuur van projectielen, waardoor de raketsirenes afgaan en de joodse kolonisten op de vlucht slaan!

  Globalisten openen tweede front in Derde Wereldoorlog: Aanval op Israël activeert 'zero hour' over de hele wereld, en het Westen is er niet immuun voor

Hezbollah heeft naar verluidt op zaterdag 17 februari 2024 om 01:00 uur ’s middags ook de Branit Kazerne aangevallen met een “Falaq 1” raket, die een voltreffer maakte. De gemiddelde Israëlische burger begrijpt niet dat Hezbollah een aanzienlijk escalatievermogen heeft, in de zin dat het grote raketten kan afvuren op Israëlische steden die voorheen geen doelwit waren. Hezbollah heeft ook een getraind leger. Het is geen groep losgeslagen terroristen. En Hezbollah heeft goed versterkte verdedigingslinies die een Israëlische aanval kunnen tegenhouden.

Om de zaken nog interessanter en gevaarlijker te maken, heeft Iran twee nieuwe luchtverdedigingssystemen onthuld – het martelaar Arman verdedigingssysteem voor de korte en middellange afstand en het Azarakhsh luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand. De Arman heeft een maximaal detectiebereik van 180 km met de volgende capaciteiten:

 • Doelopsporingsbereik tot 160 km
 • Maximaal inzetbereik van 120 km
 • Maximale aanvalshoogte van 27 km
 • Reactietijd van minder dan 20 seconden

De Azarakhsh heeft een veel kleiner bereik:

 • Operationeel bereik van 50 km met radardetectie en 25 km met optische tracering.
 • De mogelijkheid om 4 draagbare raketten te dragen
 • De mogelijkheid om luchtdoelen te vernietigen, inclusief helikopters en bemande/onbemande vliegtuigen
 • De mogelijkheid om in verschillende weersomstandigheden te opereren

Als Iran besluit om deze systemen aan Hezbollah te leveren, dan zal Israël met een nieuwe bedreiging worden geconfronteerd.

Het komt hier op neer – zowel Israël als Hezbollah lijken op gaspedaal te trappen  en af te stevenen op een grootschalige oorlog.

Ik sluit af met een video-interview dat ik vrijdagavond deed op RT over de situatie in Oekraïne met Adesewa Josh.

  "We sterven niet voor Israël": Amerikanen verwerpen nieuwe legeradvertentie gericht op blanke mannen voor rekrutering


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-commissie keurt migratiepact goed met de bijnaam “Soros Plan” – zal resulteren in een massale golf van migranten die de EU-grenzen bestormen
Volgend artikel2024: Het jaar van de politieke hel – Martin Armstrong
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Ik denk ook dat die aanval er komt , en ook dat Iran zelf aangevallen word op wat voor manier ook, via internet , via raketten en drones ! Een eerlijke msm Journalist had jaren geleden eens een goed artikel, ik weer helaas niet meer welke krant , daar stond in dat ze plannen hebben op Hezbollah te vernietigen in de Bekaa Vallei , maar ook Iran aan te vallen ! Vrees dat er een grote oorlog komt in het midden oosten en die trotse leiders net zo afgaan als Adolf Hitler in de tweede wereldoorlog! Adolfje dacht ook wel zo dat Rusland pakken we, maar het werd andersom , de Russen stonden uiteindelijk in Berlijn en was het over en uit voor Adolfje !

 2. veel over lizard joden

  https://web.archive.org/web/20181218121107/http://www.jewwatch.com/index.htm

  CEO’s van de big pharma gifmengers:

  Johnson & Johnson: Alex Gorsky (Ashkenazi joods)
  AstraZeneca : Leif Johansson (Ashkenazi joods)
  Pfizer: Alber Bourla (Ashkenazi joods)
  Moderna: Stephane Bancel (Ashkenazi joods)
  Sputnik V: Gincburg (Ashkenazi joods)

  Jews in the Biden Administration.

  https://www.jewishvirtuallibrary.org/jews-in-the-biden-administration

  https://gtvflyers.com/

 3. Sinds hun verwerping van Jezus zijn de Joden een vloek voor de volkeren der aarde. Alleen door hun erkenning van Jezus als Messias, zal alles omdraaien:

  De huidige staat Israël is anti-Israël en levert uiteindelijk de antichrist. Christenen die achter Israël staan, zijn helaas verblind. Zij kennen de Bijbel niet.

  ‘Het zal gebeuren, zoals u, huis van Juda en huis van Israël,

  een vloek onder de heidenvolken geweest bent,

  zo zal Ik u verlossen

  en zult u een zegen worden’

  • Jij bent blijkbaar een bijbel kenner? Mooi dat jij ook af en toe in dat mooi boek ook eens leest. Maar hou het voor jou en val ons er niet mee lastig.

 4. Arabieren zijn omkoopbaar, huisje in Dubai, huisje in Parijs, als ze echt wilden hadden de Arabische liga allang de oorlog verklaard, ze zijn bang en corrupt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in